Diagnoze "pļuškins".

"pļuškins"- cilvēks, kurš gadiem krāj un taupa mantu, ko pēcak žēl izmest, jo viņu šādai rīcībai pamato doma: "Gan jau kādreiz noderēs!"
Agrāk netiku manījusi, ka sirgstu ar "pļuškina" kaiti, ik sezonu bez jebkādām problēmām izmetot no mājas visādas nevajadzīgas mantas- sākot ar kārtējo reviziju drēbju skapī un beidzot ar atbrīvošanos no visādām citām mantām, kas sadzīvē vairs netiek paredzētas lietošanai.
Bet "pļuškins" manī pamostas ik reizi kā atduros pret entajos gados sakrāto DVD filmu un mūzikas disku kolekciju.
(no tiesas labas kvalitātes, vērtīgas mūzikas un kino izlase)
Šie diski nu jau vairs ir lietošanai neparedzēta manta, bet ārā izmest, roka neceļas,...lai arī skaidri saprotu, ka viss kolekcijas kvantums mājā aizņem tikai vietu sienas skapjos putekļu krāšanai.

PA virtuālās draudzes eksperti, vai jūs arī reizēm jūtat šo "pļuškinu" sevī un kuras ir tās jums svarīgās mantas vai lietas, no kurām šķirties ir bezgala grūti vai pat neiespējami? Un kā cīnīties ar šo savu "pļuškinu"?
Jau iepriekš, izsaku jums lielu paldies par atklāsmi!

Piparkuka  Kāpēc ar to būtu jācīnās?! Tas viss ir vērtīgs! Ja kaut kas saplīst, nu labi, var izmest. Noteikti ne to, ko esi vācis un krājis!

uzplanaledus  Bet ir vēl viena lieta, no jebkā veca var uztaisīt biznesu. Piemēram amīšiem traki interesē kādas bijušas mantas bijušājā PSRS, Krievijā, nostalģiskie emigrējušie arī pērk savas valsts senāko laiku suvenīrus. Var paskatīties ebay un ir arī citas vietnes, ko tikai nepērk. Tā kā pļuškini var pārskatīt savus skapjus, kad nauda aptrūkstas. Tepat Latvijā arī ir flea marketi, var uztaisīt garāžas izpārdošanu.

AivarsN  Ja nav kur naudu likt un grib būt priekšzīmīgs patērētājs,tad var visu regulāri izmest un atkal pirkt no jauna. Ļoti daudzām lietām var iedot otro mūžu. Pat ja nav restaurējamas,tad tās var izmantot kā materiālu, rezerves daļas jaunu lietu izgatavošanai,vai bojātu labošanai. Ja ir izdoma,iemaņas un atbilstoši instrumenti,tad no veciem krāmiem var radīt mākslas šedevrus, vēl ietaupot uz materiāliem. Kā var izmest kādu metāla gabalu,ja mājās ir metināmais aparāts,vai koka atgiezumus,ja hobijs ir galdniecība? Izmest var atkritumus, kuriem nebūs pielietojuma. Pat plānais alumīnijs no alus bundžām, daudzkārt ir izrādījies kā vispiemērotākais materiāls. Kur tad vēl dažādās plastmasas.

multi  Vērtība ir vecām nelietotām, mazlietotām mantām, apdaudzīts nestrādājošs vefiņš vai caurumaina blūzīte nevienam nav vajadzīga. Diemžēl pie mums nemāk krāt pļuškini, parasti savāc krāmus, ko vēlāk ar piekabi jāved uz Getliņiem.

uzplanaledus  Vērtīgas ir pat sarūsējušas naglas :D

straume22  Esmu bijis "pļuškins". Kad sākās veselības problēmas , tad doma bi viena, varbūt paspēšu ar šo blūzīti vēl putekļus notraukt no plaukta. Pārējo nežēlīgi laukā, ugunCkurā, vai izgāztuvē.

jurks  Nu, beidzot, mēs esam iesoļojuši tādā laikā, kad jau sacenšamies ar izmesto mantu daudzumu un labumu! Saprašana par labklājību atduras pret saprašanu- pērku un izmetu bez sirdssāpēm! Bet, diemžēl, saite kas palīdzētu atrast to, kuram tas noderētu, nav attīstījusies. Atkritumu kalni aug ar progresiju! Tas varētu būt tas, ko mēs esam vislabāk attīstījušies darīt ir- pārveidot šo brīnišķo pasauli par atkritumiem!

rokons  Viss atkarīgs no dzīvesveida. Ja dzīvo pilsētā, kur lielākais tehnikas zināšanu līmenis ir spuldzītes nomaiņa, tad patiesi neko daudz uzkrāt nevajag ko var kā materiālu izmantot, Bet ja ir sava māja, kur reizēm šis tas jāpielabo, vai vēlme ir šo to uzlabot, tad bez virknes instrumentu un iekārtu neko nevar izdarīt.
Arī materiāli darbam parasti ir fragmenti no kaut kā vairs nelietojama. Tad pļuškinisms ir saprotams.

Pilskungs  Piepe, kad es tev nosūtu TIKAI 2 vēstules, tad pamanies uztaisīt i reputāciju, i biznesu !
Bet kad jāizpārdod milzu vērtības (kā pati stāsti), tad galva smiltīs. Varbūt nemaz nekā nav ?

Raivis_1977  Pļuškins vai puškins ir piedēvējami pie grāmatu mantu rakstu krājumiem un liekiem krāmiem, jo cik man zināms, ka rakstnieki pat nepārlasa savus rakstus, un tik vien drukā viņus tādā garā uz priekšu neizejot no mājās ...
Un arī pretstatā vēl tas! Ja cilvēkam nekā nav, tad viņš ir kā (tukša vieta). Un viņš pats pat to nemaz nenojauš! - Tik laiku atlicina vienām smēķēšanām un dzeršanām, piemēram, kā mana māsa to dara!
Protams, šādu dzīves veidu var ietekmēt arī pati dzīve, dzīvojot kaut kādās šaurās mazās istabiņas sienās, un tik vien kā atliek vēl galvu pabāzt pa logu ārā un teikt, ka viss ir normāli.

ube  Daži te stipri jauc vērtīgas atmiņu senlietas un instrumentus ar pļuškinismu. Jeb nav saskārušies. Katram mums ir savas mīļlietas, savi uzkrājumi. Bet pļuškinisms ir slimība un pilna māja ar sū...!

Piparkuka  Nu es neezinu.... Nu bet vai tad Tu tos CD neklausies?! Es, piem., dažu disku brīvdienās uzlieku. Un, ja man būtu, kur skatīties DVD- noteikti skatītos filmas! Nav tikai:(
Ja Tev konkrēti tas viss apnika- nu kaut kur izliec, moška bomži savāks:) Mums pie mājas visu ko izliek.
Bet tā. mAN ARĪ IR KASTES AR cd, DRUSKU dvd UN KASETĒM. Lentes gan "šie" izmeta, pārvācoties:( Un tās bija tēta lentes!

Tagad, piemēram, ir tik žēl, ka gandrīz nekā nav no 30. vai 1980. gadiem- gandrīz nekā! Bet varētu taču būt kaut kas...vairāk!

Piparkuka  P.S. 1890!!! (nevis 1980.):))

Piparkuka  Nešķiries!! Lai stāv vēl. Parādīsi mazbērnam/mazbērniem un varbūt viņi saglabās. Lai ir, kamēr esi Tu!

Raivis_1977  Bett, ja nu cietais disks saiet dēlī, tad vismaz ir kur uzkrāt savu DVD kolekciju!
Kaut gan, zinātnieki ir nākuši ar neticamu skaidrību nupat klajā kā atklāsmi, ka videokasešu lentes daudz ilgstošāk saglabā krāsu gammu vizuālo fonu kā arī to attēlu kontrastumu, nekā to spēj saglabāt DVD matrica lielā gadsimtu miju laika periodā, ar ko maz pamazām zinātnieki ir tik tikko nākuši klajā ar jaušamu faktu! Jo DVD sastāv no taustāmām opciju struktūrām, kas laika gaitā pat maina savu formu!
Bet videokasešu lente saglabā vienīgi magnētiskos laukus kas tajā ir! - Ko atkal savlaik izgudroja japāņi! DVD izgudroja vācieši!
Savukārt, arī kaut vai māju sienas spēj saglabāt pat skaņas, kuras noteiktos laika gadsimtos var atbalsoties mums neticamā veidā, kā piemēram par piemēru, kad nakts stundās pilīs spokojās spoki!
Jo sienas satur arī magnētiskos skaņas vibrācijas laukus, kuras mēdz pastiprināties it īpaši pēc pusnakts stundām,aktivizējot kaut kādas skaņas!
Tas viss līdzīgi noris kā audiolentē!
Varbūt kādreiz nonāksim atpakaļ pie videomagnetafoniem??! - Nu tā ļoti ceru!

Piparkuka  Nu Tu zini, ka jebkurš dators var "izbeigties" vienā jaukā dienā.
Jebkurā gadījumā- man patīk senas lietas! Un, ja kāds kaut ko ir saplēsis vai izmetis vecu, senu lietu- man taš šķiet tik drausmīgi!.... Ja, piem., mums laukos ir sena bufete virtuvē. Labi, tai nav rokturī´fi un tā ir apbružāta. Mammai tā nepatīk.
Taču- tā ir no vecmammas, no sazin kādiem laikiem! Asociējas ar bērnību un vispār- ir forša!
Es par neizprotu, kā var iedomāties, ka tā ir slikta vai tā var nepatikt!!!
Vai, piem., izmest tēta vāktās/pirktās grāmatas!!!
Man tas sirdi rauj laukā.
Bet tas jau cits stāsts:)
Tā ka- ja Tev sirdi nerauj laukā- met. Citādi- nekad.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu