Uzvards...

Ko domajiet par taa mainu? Cik svarigi ir virietim,lai sieva butu vina uzvarda? Un sievietes-vai vairaku laulibu registracijaa,katru reizi tiek mainits? Pieredze..

anis  Šausmīgi briesmīgs uzvārds- tā kāda kataklizma uzkritusi? Iepriekšējiem nesējiem bija labs,bet palika briesmīgs...
Bet par Arbidāniem-tik nepalaid muti Čangalienā. Godīgam ieziemietim turkofiliju pierakstīt!
Saprast vēl varētu nacionālās atmodas laikā latviskotos,bet šobrīd?

neratnelis  Preci mani, man visnotaļ skanīgs uzvārds... Martinsons
P.s vēl neesmu precējies ;)

AivarsN  Pieņemot vīra uzvārdu,jaunā sieva pievienojas vīra dzimtai,nonākot tās egregora aizsardzībā. Bērniem tika doti tādi vārdi,kuru pirmie burti sakrīt ar dzimtas Dieva vārda pirmajiem burtiem. Tā jau pēc vārda varēja noteikt,kurai dzimtai cilvēks pieder. Pasaules elite vēl tagad rūpīgi ievēro piederību dzimtai no tās pašiem pirmsākumiem. Taču parastajiem cilvēkiem kristīšana šo sistēmu izjauca.

langstinsh  Manas 2 sievas ir joprojām-langstiņas...

neratnelis  Felde, es jau Tev pa jaunu un neratnu būšu. Bet virtuāli, ja ...nāksi pa sievu. Jancis sasit papēžus kopā un galanti paklanas ;)

kosrem  Uz mūža nogali šis jautājums man tagad ir aktuāls. Visu mūžu nēsāju svešu uzvārdu, kas nekad nav paticis. Esmu adoptēts. Sadomāju sameklēt īsto tēvu, neatradu, jo māte neko nav teikusi dzimtsarakstu kantorī. Vien tik daudz, kā pēc ieteikuma devusi tēva vārdu Jānis. Tēva vārds varētu būt Arnolds. Pēc mammas ģimenes drauga vārdiem, viņš mani sauca par dēlu. Visi jau apmiruši, gali ūdenī.
Tagad uz izziņas pamata jūtu morālas tiesības un vēlēšanos mainīt uzvārdu. Zinu ka tas ko maksās, bet ne pārāk daudz, bet būšu atguvis dzimtas uzvārdu FREIBERGS. Zem kā arī emu dzimis.

neratnelis  Tagat esi oho Mis Martinsone :*

xxx3x  Vispirms jau vajadzētu padomāt,kā uzvārdi dažādi radušies...citi vācu laika,kā Freibergs...citi zviedru laikā,kā Martinsons...citi latviešu,kā Butka...agrāk laukos ķemertiņu tā dēvēja...vai arī krievu laika Ivanovs,vai Ahuja un citi tamlīdzīgi...Latviešu skanīgākie tomēr bija Ozols,Bērziņš,Goba un vēl daudz latvisku,bet tagad jau esam tā sajukuši tajos pasaules vārdos un uzvārdos ka neatšķirsi vairs kas esi...piedzimst melns un sauc par Jāni,piedzimst balts - Abdula vai vēl kāds tur ko neēdis nevar pateikt...

Raivis_1977  Neiet runa šeit pat par to! Iet arī runa par to, ka ja neesi pat laulājies ne ar ko ne reizi, vai pat neesi aizgājis vēl uz zaksu, vai arī ja neesi kopā pat ar kādu savu mīļoto cittautiešu meiteni. Bet ka likums atļauj (uz savu brīvu iniciatīvu, pēc savas vēlēšanās), pasvītroju, nomainīt savu uzvārdu pret kaut kādu pilnīgi svešu, turciskas izcelsmes, nelatvisku sev neatdekvātu, nepiemērotu uzvārdu kā, piemēram, Arbidāns??!
Es saprastu vēl to, ja viņš būtu līdzīgs pat kaut kādam tādam, vai nu arī ja būtu sagājies un iepazinies ar kādu turcieti!
Bet ja viņam pašam vēlāk būs tikai kā tīri latviski pēcnācēji, tad uz ko šī likumdošana pamatojās, un kāds ir tam recidīvs??! ... D)

baakas_sargs  Ir ļautiņi, kam tas briesmīgi svarīgi, ir, kuriem citas prioritātes. Vienīgais, ar dažādiem uzvārdiem citu reizi var būt kādas grūtībiņas, piemēram, kādā konservatīvākā zemē pierādīt viesnīcā, ka tomēr esat laulāts pāris. Taču ar latviešu uzvārdiem tāpat kur otrā pasaules malā negals. Nu tur iekļūstat autoavārijā - vīrs komā, dakteris taujā pēc radiniekiem, - sievu par tādu neatzīst, jo katram ezītim skaidrs: Kalniņš un Kalniņa ir divi dažādi, kaut līdzīgi skanoši uzvārdi.

Raivis_1977  Viņam pat ir parādi bankā, līdz ar ko viņš bija pat pabijis Dānijā un kur bija piedzīvojis kaut kādu vilšanos. Bet arī naudas vairs nav, lai kur citūr dotos, un nomainīja savu uzvārdu ...

ciepina_ciepina  Kapec uzreiz mainit .. musdienas jau var atstat abus ... par to esat padomajusi ??

Aurora  tie uzvārdi čerez čortočku, kppskaitā 2+, ir drusku komiski. Piestāv māksliniekiem, bet mājsaimniecēm izskatās pastulbi.

Raivis_1977  Nav pat svarīgi kāds tev ir uzvārds, bet svarīgi kā tevi saukā! ...

Piparkuka  Protams, ka vīrietim ir ļoti svarīgi!
Un, ja precētos otro reizi, jā- mainītu, noteikti.
Teorētiski domāju, ka varētu arī meitas uzvārdu ielikt. Tā dara dažas sievietes:) Ja šīrušās.
Bet nu- tā kā bērniem tāds pats uzvārds, lai ir. Un skanīgs arī.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu