Interese par citu cilvēku dzīvi

Man nekad tas līdz galam nav bijis īsti saprotams. Kur ir tas āķis, kas liek ne tikai interesēties, bet tā nopietni rakņāties pa otra cilvēka dzīvi?

Es te nedomāju biogrāfiju rakstītājus, kas izpēta laikmeta liecības, vēstules un citu, ko vien var atrast, lai pasniegtu kādu vēsturisku personu saistošā romānā.

Es runāju par vienkāršiem ikdienišķiem cilvēkiem, kuriem pusdienas nedod, bet iedot otra "kauliņus" aplaizīt. Meklēt, krāt info, sagrozīt to krustu šķērsu un ar baudu pasniegt, pie tam pārsvarā izvarotā, aizskarošā formā. Kur rodas tā nepieciešamība?

Man ar manējo dzīvi tā pietiek, ka nav vēlmes līst citā, ja vien mani īpaši neuzaicina kādā brīdī - paraudāt uz pleca, izrunāties vai vienkārši pakomunicēt. Nekad neko par citiem nezinu...
Jā, šis man ir neatbildēts jautājums.

Piparkuka  Padomājiet- un kāpēc cilvēki skatās filmas vai lasa grāmatas?! Tas ir PILNĪGI un gluži tas pats- ir vienkārši interesanti.
Pilnīgi un galīgi nesaistās ar kaut kādām slimīgām interesēm, kā te tēlo.
Vienkārši- dzīves stāsti. Kur nu vēl, ja tā ir tādu cilvēku dzīve, kā, piem. M. Dītriha un Ē.M.Remarks. Cilvēks paplašina savu redzes loku, lasot, domājot, iepazīstot vēsturi.
Mācās. Attiecības.
(P.S. Domāju, ka tēma ir muļķīga:) un tās ir citas kategorijas....)

Nate  Protams, ka visiem interesē citu dzīve. Un melo tas, kurš saka, ka nē. Ar baudu tauta lasa biogrāfijas, Privāto dzīvi, skatās attiecīgos TV raidījumus, čeko internetā, laiko bildes.
Cita lieta, ja sāk ņirgāties, mācīt, kā būtu jādzīvo pareizi.

neko  Nate: nemuldies - jā ir tādi kam interesē, bet ne jau nu visiem. Ir daudz tādu kam tas viss galīgi neinteresē:)
Interesējas tie, kam nav savas dzīvēs. Vai arī ir, bet nav pietiekami interesanta, pietiekami spraiga vai notikumiem bagāta. Nu vēl ir tādi, kas lien pie citiem pamācīt, jo kā zināms, kas var dara, kas nevar - māca citus:)

uzplanaledus  Droši vien, ka interese par citu dzīvēm ir visiem. Vai par kaut ko konkrētu no citu dzīves. Piemēram, skatos uz oOho personāža (ļoti izceļas) -riebekles- lūpām, un domāju, nez kā izskatās viss kopskatā :D Nerunājot jau par tiem, kas bez bildēm.
Bet ir arī slimīga interese. Man darbā ir kolēģe, kas izcilā citu kolēģu atvilknes (kad ir iespēja), izpēta lapiņas citu pa citai, īpaši medicīnas dokumentus. Ievēro da jebkādus sīkumus cilvēka apģērbā vai izskatā, ko es pat nepamanu. Jāpiebilst gan, ka viņa ir 100% vecmeita.

krumuzagis  to var ļoti labi izmantot savā labā, protams stāsts par šokolādītēm uz deguna ir bērnišķigs, bet tā pieaugušo aprindās tas saucās ko tu bāz savu netīro degunu cita tīrā pakaļā, ka tur vien tas pats ir kas tev, kā arī delīrijs labi palīdz cilvēkiem dzīvot tādā pasaulē kā viņi vēlas

krumuzagis  gadījums iz dzīves, sarunāts ka uz darbu ies tad kad uzvanīs, nu neko cilvēks kautko pa savam izdomā un aiziet tāpat uz darbu, beigās visi pārējie saskrien arī, jo tas viens ir atnācis un pidriķo, ka varēja nenākt, acīmredzot, līdz ko viens kautko sāk darīt tā visiem sāk nagi niezēt un kājas rokas iet pa gaisu, visticamāk tā rakāšanās un faktu sagrozīšāna ir balstīta uz to, kā no skolas laikiem ir gudrie un glupie skolnieki, un aiziet filozfijas, kas no viņa iznāks ko viņš dzīvē darīs, bet parasti ir tā, viens notāsta ko nolēmis darīt, meklē vēl kādu līdzgaitnieku, lai veidojas interesentu loks, sāk darīt pēc kāda laika viens atkrīt otrs atkrīt, un beigās tāpat pa savu miestu dzīvojās, kā satiek tā prasa nu kā tev tur sokas kas tev tur sanāca un varbūt īstenībā visi dzīvo kautkādā iedomu pasaulē, ka tas ko izdara vei neizdara ir tikai kautkur prātiņā, bet apkārtnē ir tikai tas ko redz un domā

raina1970  Cilvēks savā būtībā ir sabiedriska būtne.. un tad ir pāris momenti- kāpēc tad ta citu cilvēku dzīve interesē. Pirmais- salīdzināt- klusi, skaļi, kā nu kuro reizi-- atviegloti nopūsties, ja tiem tur---citiem iet štruntīgāk nekā pašam(pēc principa- cik labi , ka ar mani nenotika tas un tas).... sabozties, ja viss ir otrādi- pašam štruntīgi, bet citiem- ka pa sokolādi diendienā.. pažēlot sevi- re kāds es nabadziņš, un gan jau tur tam/-ai arī kādreiz ies tapat ka man... Otrs moments- paša dzīvē notiek viss ierasti, pierasti, garlaicīgi, nav draiva, nav interešu, nav adrenalīna un notikumu--- kur būtu jādomā, jārisina, jāizpildās.. nu tad-palūrēs, ka tas ir citiem.. Tur būs paša bailes un slinkums , kāpēc tas tā ir salicies.. ..

EIZHENIJA_FINKA  Sauļuk, vajadzība pēc PIEDERĪBAS ir instalēta katra cilveka bāzes vajadzību līmenī, pie izdzīvošanas. Asfaltbetona laikmetā PIEDERĪBA vairs gluzi neizpaužas etniski, teritoriāli un pat dzimtas ietvaros, bet bieži intelektuāli vai pat defektīvi virtuāli. Ir ne tikai normāli, bet pat nepieciešami, apzināt savas grupas biedrus, ne velti ir ebreju teiciens, ka labākā investīcija savu bērnu nākotnē ir pareiza bērna tēva izvēle. Ne visi grupējas pa numismātiem, veģetāriešiem, kaķumīļiem, ir arī tādi, kas savu piederību ir atraduši oho. Daži spoguļo vēlmi piederēt aktieriem, dziedātājiem un citiem dzeltenās preses upuriem, pasaulē ir pietiekošs daudzums indivīdu ar vēlmi dzīvot ilūzijās, pierakstīšanās pie kāda sociuma ar ilūziju, ka es jau esmu viens no viņiem, tapēc man kā pilnvērtīgam šīs grupas loceklim ir gan tiesības uz pilnīgu infu, gan balsstiesības. Karoče, tiem, kas bāz degunu citu dzīvēs nedaudz ( vai stipri) ir nobrucis boškā instalētais Piederības fails. Nemetīs tak ar čību, bļaujot, "vi lishnjij na etom prazdnike zhizņi.........."

krumuzagis  es dzīvoju daudzīvokļu mājā, īsti negribu ne ar vienu čupoties, no rīta pieceļas, tikai labdien labrīt un viss, katrs jau iet kur katram deguns rāda.

uzplanaledus  Bet reāli cilvēks automātiski ievietojas kaut kādā grupā, bērnudārzā, skolā, darbavietā, ģimenē.
Bet tā doma ir laba- cilvēkam vajag būst kaut kam piederīgam, savai domubiedru grupai. Tad varbūt vairs nav ziņkāre, kā viņš/viņi tur dzīvo, bet gan kopības izjūta, varbūt atbalsta sajūta.

saulite34  Cilvēki taču ir tik dažādi,vieniem patīk rakņāties pa citu dzīvēm ,citiem atkal patīk lielīties ar savām dzīvēm.

krumuzagis  varbūt tas ir tikai tādēļ, ka grib būt kopā ar to cilvēku

AivarsN  Lai uzzinātu,kā pareizi dzīvot,kā nevajag dzīvot,lai varētu papriecāties par citu neveiksmēm un uzbāzties ar saviem padomiem,lai labāk iepazītu savus ienaidniekus, sevišķi jau viņu vājās vietas. Ir daudz iemeslu, kāpēc interesēties par citu dzīvēm,ne tikai aiz tukšas ziņkāres. Es domāju,ka dzeltenā prese ir tāpēc,lai novērstu uzmanību no tiem,par kuru noziedzīgo darbību tiešām būtu vērts uzzināt. Pievēršot tautas uzmanību klaunu personīgajai dzīvei,tā pat nepamanīs ka tiek apzagta gaišā dienas laikā. Mūsu varneši mācās no čigāniem.😃

Piparkuka  Ir taču kāds, par ko katrs kaut mazdrusciņ interesejas, arī neko- tā nevar būt, ka Tev neinteresē neviens VISPĀR. Praktiski nevar. Varbūt dziedātājs, varbūt sportists, varbūt paziņa.
Slimīgi ir tad, kad kaimiņienes nāk un stāsta citām kaimiņienēm, kā tur kas, ar ko, kāpēc, cik traki tas un šitais.
Taču- ja tev kaimiņos ir vīrs un sieva, kas taisa tračus, dzer un bļaustās- tu nevilšus tiec ierauts viņu dzīvē. Ir nepatīkami un pretīgi, taču vienlaikus interesē- kad, ar ko, vai reiz tas viss beigsies un tā tā var dzīvot!

Piparkuka  100% AivaramN!

EIZHENIJA_FINKA  AivarN, dzeltenā prese ir arī līdz garlaicīgumam nekorumpētās skandinavijas valstīs un no nodokļiem atbrīvotajos emirātos. Kronis visam, aivaraN vēlme meklēt sazvērestīvas teorijas arī tur kur to nav.

Epifanija  Kas tur var būt interesants tajās citu dzīvēs - viena ragu likšana un viss!

Aurora  pluss aivaram, čigāniem arī tie māņu manevri:) Skaties tikai, nenosēdi visu dzīvi oHo! Tas ir tikpat kā uz dzīvi skatīties caur istabas logu-kājas slapjas nepaliek (pluss, tāpēc jau arī skatāmies pa logu vien), bet saules starus arī āda neizjūt (mīnuss, īstās sajūtas dzīvē tā arī paiet garām) Autorei-izdzēsies beidzot, katra tava tēma ir ņerkstēšana.

AivarsN  Atmaskojot sazvērestības,neatliek laika sievietēm. Piedevām,trenēta acs vienmēr atrod kur piesieties arī viņām.😃
Skandināvijas valstīm arī ir savi skeleti, lai tauta neskatītos valdībai uz pirkstiem. Kā labu piemēru,es labāk izvēlētos Singapūru,vai Dienvidkoreju. Tikai mums te viss tiek darīts tieši pretēji. Tāpēc par jeb kādu attīstību nav ko sapņot.

Johaidii  Tik garš jautājums un tik īsa atbilde. Viss ir vienkārši, ir cilvēki, kuri nedzīvo. Nedzīvo savu dzīvi. Nedzīvo, jo ir apsēsti. Var tos saukt par dēmoniņiem 😊

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu