Interese par citu cilvēku dzīvi

Man nekad tas līdz galam nav bijis īsti saprotams. Kur ir tas āķis, kas liek ne tikai interesēties, bet tā nopietni rakņāties pa otra cilvēka dzīvi?

Es te nedomāju biogrāfiju rakstītājus, kas izpēta laikmeta liecības, vēstules un citu, ko vien var atrast, lai pasniegtu kādu vēsturisku personu saistošā romānā.

Es runāju par vienkāršiem ikdienišķiem cilvēkiem, kuriem pusdienas nedod, bet iedot otra "kauliņus" aplaizīt. Meklēt, krāt info, sagrozīt to krustu šķērsu un ar baudu pasniegt, pie tam pārsvarā izvarotā, aizskarošā formā. Kur rodas tā nepieciešamība?

Man ar manējo dzīvi tā pietiek, ka nav vēlmes līst citā, ja vien mani īpaši neuzaicina kādā brīdī - paraudāt uz pleca, izrunāties vai vienkārši pakomunicēt. Nekad neko par citiem nezinu...
Jā, šis man ir neatbildēts jautājums.

Peleks  ir tādi cilvēki, ar to vajag samierināties, un attiecīgi pret šiem arī izturēties, visiem visi nav jāsaprot, tas nevienam nafik nava vajadzīgs, man pieņemsim ir pilnīgi pie kājas, ko par mani kāds zin, ja grib, varu visu izstāstīt, lai pēc tam saka ko grib, kam grib, tas mani vairs neinteresē :)

pomerance  Pa svešām dzīvēm rokas tie, kuriem savas nav vai ir sūdīga. Vēl ir personāži, kā, lai maigāk pasaka, teiksim, kukū, kurus vada viņu tarakāni, putni utml. kukaiņi.

uzplanaledus  Starp citu, grāmatās arī ir sveša dzīve. Taču grāmatu lasīšana skaitās visai inteliģenta un atbalstāma nodarbe.
Tā kā sanāk, ka savos līdzcilvēkos mēs arī varam uzrakt kaut ko noderīgu...savai dzīvei.

herberta  Atbilde autorei - āķis ir REAKCIJA uz tādu vai citādu "kairinājumu" (sagrozītās informācijas).
Ja iemācīsies organiski, nevis mākslīgi, nereaģēt (jo Tevi TAS tiešām neinteresēs) - Tu no tā atbrīvosies.

kvarts  Ja nav savējās, jālien citu dzīvēs okšķerēt..

fargo  klačošanās un baumu izplatīšana nav tas pats, kas grāmatu lasīšana. ko tik neizdomā, lai taisnotos...

AivarsN  Reālu cilvēku dzīves ir patiesība, lai cik pelēcīga un neinteresanta tā būtu. Taču filmas un grāmatas ir tikai izdomājumi,tātad meli. Kāda gan vērtība var būt meliem, lai cik skaistā iesaiņojumā tie ar nebūtu pasniegti? Tukša laika nosišana, lai cilvēkiem nebūtu kad papildināt noderīgas zināšanas un pilnveidoties. Sistēmai nav vajadzīgi vispusīgi izglītoti cilvēki.

zupa  Dažkaart viss ir pavisam ne gluži tā, kā pasniedz tie, kas saka, ka rakņājas pa citu dzīvēm...
Ir bieži situācijas, kad paši vēlas izrunāties, stāsta, raud uz pleca, bet otrs nav tukša telpa kur izblauties, tad ir jāiet uz mežu, it sevišķi, ja nespēj pieņemt viedokli no malas un to arī tā uztvert, katram cilvēkam ir sava pieredze un attiecīgi redzējums no tā skatu punkta... Ne jau velti gaumes atšķiras un redzējums tai skaitā..

Raivis_1977  Neiet runa par kaut kādu iejaukšanos citu dzīvēs, bet kā psiholoģisku pieju pie domu apziņas veidošanas pamatnozīmēm, un to pareizo ikdienas formulēšanu, negrozot lēmumus, un situēti rīkoties pareizi atbilstošā brīdī ...
Vai jūs vispār redzējāt nedēļas notikumu ainu, kas norisinājās Balvos, kad viesuļvētra nopostīja kā kāršu namiņus, veselas četras milzīgas lauku lopu kūtis neatgriezeniski!
Vai jūs stādāties priekšā, kāpēc tas tā, un par kādiem grēkiem tad??!
Tad tikai cilvēks sāk aizdomāties kāpēc gan tas tā, un nez par ko tad tā ...
Pat, dažkārt, mūsu šobrīdējās paaudzes sadarītās perversības un citas netiklās lietas, pat mūsu dzīves laika posmā nonāk seņčos, kas jau šobrīd strādā kā (atmaksa) par visu notiekošo! Un mēs jau neesam ne pie kā vainīgi! Labi, ka vēl spējam piecelties no gultas no rīta un aiziet vēl uz kādu darbu, ja tāds vēl ir kur ...
Ja labi rīkosimies, tad jau šodien dzīve sakārtosies it visā, un jau daudz rožaināka kļūs ap mums!

mikse  Laikam par to maksā... Kāds.

Raivis_1977  un ja nu ne??!
un ja nu maksājam tikai tieši mēs ...

Piparkuka  Raivi, tā bija viesuļvētra jeb virpuļu viesulis.
Vainīgi ir tie, kuri izcērt mežus. Rada nedabiskus apstākļus uz Zemes.... Ne jau šīs konkrētās mājas iedzīvotāji. Viņiem vienkārši notiek jauni pavērsieni dzīvē.

av2  pa lielam, cilveeki vienkaarssi priecaajas, ka citiem neiet kas.
Taapeec, laikam Vinnjs Puuks teica, ka nu....vari tak buut laimiigs, tikai nesaki to nevienam, ka...esi laimiigs. Nav ko kaitinaat cilveekus :)

Floriana  neko šoreiz piekrītu par 100%, kam nav savas dzīves, interesē citu, jo nevar dabūt, kā nav. Man arī zināmi daži cilvēki, kuri kausiem sasmeļas informāciju, bet reāli pielietot nav kur, jo ir vienpaši. Tad nu gudri spriedelē, bet praktiski dzīvē nederīgi!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu