rasisti

Vai mes, latviesi,neesam lieli rasisti?

joens  Mēs te esam baltie jau simtiem gadu, kas praktiski nekad nav saskārušies ar citām rasēm (krievi nav cita rase, pat čigāni īsti nē), padomju laikā tikai kino un TV krāsainus ļaudis redzējām. Sīkas izmaiņas ir notikušas tikai pēdējos 30 gados, pēdējos gados Rīgā vairāk (dēļ indiešu studentu galvenokārt). Attiecīgi, ja kāds runā par rasismu, tad viņam, visticamāk, par to maksā (jāturpina daļā pasaules valdošo trendu), jo būt muļķim daudz mazāk ticams.

Chris1986  Grūti pateikt, vai esam lieli rasisti. Laikam, jau tomēr, kamēr esam mazi, tikmēr esam mazi rasisti. Par lieliem mēs topam tikai tad, kad izaugam lieli

kjirsis_X  Jebkura rase ir lieliska, ja vien dzīvo savā zemē.

anis  Ne tikai rase,bet arī tauta... Tāpat jau notiek pierobežu dabiskā difūzija,kaimiņu būšana taču.
Tā jau tautiešu dzimumu pašnoteikšanās problēmas,kam vēl citas?

fargo  "Kokete:es 15 gadus nodzivoju UK un loti labi zinu ,kas ir rasisms ,varbut salidzinajuma ar Jums"
un kas ir ar rasismu uk? autore, latviete-emigrante grib teikt, ka angļi ir rasisti?

Aurora  jūs ne to vietu piesedzat, mīļie. mēs izmirstam, un runa ir par to, kas būs vietā. vai jūs tiešām gribat, lai tie būtu tādi šķībacaini, ātri vairojošies tarakāni? jā? tad tā arī būs. jau japāņi brauc "apskatīt" Latgali, un latgaļi par to ir starā. Jo nefiltrē, kāpēc japāņi brauc apskatīt to Latgali. Rīgas SAO stāv ķīnieši pie kases lodziņa ar uzrakstu "Talsi", un simti viņu brāļu jau maršē pa Vecrīgu, lai to "apskatītu". Labāk ņemsim ukraiņu viesstrādniekus un padomāsim, kā atgriezt iespējami daudz tautiešu no ārzemēm.

leone  Lieli rasisti neesam,bet liekas,ka ir vēsturiski veidojusies piesardzība( uz robežas ar nepatiku) pret jebkāda veida cittautiešiem,no kuriem simtiem gadu laikā pieredzētas drīzāk nepatikšanas,kā kaut kas labs.Pie vajadzības un vēlēšanās to var saukt par rasismu.

antikrize  Latvieši izmirst un tas ir skumji. Svešas tautas nāk ar savu temperamentu, reliģiju, saviem tikumiem un netikumiem, par izglītības līmeni es nemaz nerunāju. Diemžēl, izglītoti cilvēki ar augstu IQ, reti meklē laimi kaut kur. Ja mēs būsim mazākumā...mums atkal būs jādzied svešas dziesmas.

uzplanaledus  Un ja mēs vēl ēdīsim cits citu, tad vispār nekas pari nepaliks. Citas tautas palīdz savējiem, mūsējie tieši otrādi.

Aurora  ārzemēs latvieši palīdz viens otram. kad biju uk, vienmēr (bez maksas!) iekārtoju latviešus savā darba vietā (nekvalificēts darbs, bet tomēr alga kā jau alga, nevis simboliska kā daudzviet LV).
Ja kādam latvietim bija kur jābrauc, vienmēr vedu ar savu auto. Bija tikai simboliski jāatlīdzina par degvielu. Kad mani DE bavāriešu mauka uzmeta, latvieši palīdzēja ar naudu. Brīnišķīga latviešu aģentūra iedeva darbu. Varbūt Latvijā ir citādi, nenovērtējam viens otru domājot par savām ērtībām

Luusila  (C)guntina123:"nepatik tapec ,ka tumsa adas krasa"
Manis pēc viņi varētu būt kaut vai strīpaini vai saldskābi rūtaini, taču man personīgi riebjas viņu slinkums, netīrība, asā un riebīgā sviedru smaka, vēlme dzīvot uz pabalstiem un izmantot jebkuru iespēju nestrādāt; mūžīgā brēkāšana, ka viņiem pienākas tas un šitas. Duj atpakaļ uz savu Āfriku un tur brēc, ka tev kaut kas pienākas.

Ir vienkārš tests. Ja vari iedomāties sevi gultā ar melno, tad tu neesi rasists (bet tad manā uztverē tāds cilvēks ir padibene).

kosrem  Rasisti nē, bet pasisti noteikti.

Aurora  Lusilai +100. Bet jāsaprot, kas tieši ir vislielākais drauds, un tie ir aziāti.

Pillerina  Izvairos no čigāniem, iedveš aizsargreakciju. Nepatīk čangaļi, kas vaid par savu valodu ārpus Latgalijas. Drausmīgi nepatīk filmas, kur tikai nēģeri spēlē, bet mūziku klausos. Nepatīk melnie islāmisti un to migranti, riebas amerikāņi, arī tie, kas latvieši.
Nepatīk tizlie latvieši, kas sitīs krievus vai apsaukā piemēram igauņus un neko citu apkārt latvju zemes sabiedrībā neredz.

Chris1986  nu, es savā pilsētiņā pa dzīvi esmu vairāk zīloņus redzējis ceļojošos zoodārzos nekā nēģerus. Tā kā nekāds rasisms te nevar būt pat teorētiski. Tas ir ir ASV, kur viņi saveda kurā tur gadsmitā nēģeru vergus un līdz šim brīdim mocās ar sekām

Aurora  igauņi ir kārtīgi cilvēki

Luusila  Bet padomāsim: vēl kaut kur 1960. gadā melnajiem kalpotājiem bija jāiet savā atsevišķā melno ķemertiņā, un štrunta 50 gadus vēlāk Amerika dabū Obamu par prezidentu...

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu