Vai jūs ņemtu kukuļus?

Vai jūs ņemtu kukuļus, ja būtu 100% drošs, ka par to neuzzinās?
Cik saprotu no pēdējo dienu ziņu sižetiem televīzijā, tad mūsu valstī visi, kam tik vien ir tāds iespējas, ņem kukuļas vai kkā citādi zog un pārkāpj likumus, lai gūtu personiskos materiālos labumus. Un tā neesot tikai mūsu valsts problēma - tā tas esot visā pasaulē. Un tā tas esot bijis vienmēr jau kopš tūkstošiem gadu senas pagātnes, jo tas esot cilvēku dabā.
Tad kāda varētu būt cilvēku motivācija neņemt kukuļus? Jūs ticat, ka tādi laiki pienāks?

Bazhix  Neko, interesanti kurā vietā tad kukuļus ņem par to, ka godprātīgi dara savu darbu? :)
Parasti tie ir par to, lai nedarītu savu darbu (piemēram, policijai par kaut kā nefiksēšanu) vai par kādas izvēles "uzlabošanu" :)

neko  Bazix: bieži vien maksā par to lai ierēdnis kādu nebūt jautājumu izskatītu jau šodien nevis likumā noteikto 2 nedēļu laikā, kad vis jau būs nokavēts. Laiks kā zināms ir nauda:)

sandra111  pirms 10 gadiem aicinaja kada sfera,kur es 100% zinaju,ka bus kukuli,bus viegla nauda,BET BUS JABUT STARP CILVEKIEM ,KURIEM ES ROKU NEVELOS SPIEST.
nezinu vai pareizi teikt ka nobijos,,,BET ticu karmai,,,tapec paliku pie savas sferas.
un saprotu,ka esmu izdarijusi pareizo izveli.;))))))))

Aurora  cc no Quantum of Solace: britu premjers uk fib-am: "ja mēs netirgosimies ar neliešiem, tad nebūs neviena, ar ko tirgoties"d:)

RRAGANA  Bija laiks, kad tiku regulāri kukuļota-ar šoko un kafijām :) Un man tas patika. Jap, ņemtu kukuļus atkal. Labāk gan žāvētās vistiņās. Var arī cūkas cepešos. Naudā gan nē.

Izskaust? Nez vai vajag. Kā pateicības ir ok. Aber tie lielie desmitos/simtos tūkstošos naudā kas ņem.. mana pārliecība ir, ka par visu IR jāmaksā. Arī par saņemto kukuli kādreiz būs jāsamaksā, jo karmiskā ķēdīte ir kā krītošie domino...

kuks10  Es piederu pie tiem, kas dot kukuļus arhitektiem, projektājiem +nācies dot arī policistiem...vēl ārstiem.. tā ir dzīves reālā sastvdaļa, kur nekādi nevar apiet.. zinu to, ka neviens nav cietis no manas darbības, jo tās visas ir mazas pateicības..

Aurora  21:06 jāmaksā, ja nāks gaismā. Citādi ne

RRAGANA  22:01 Jāmaksā arī tumsā, bez gaismas. Un ne jau vienmēr-naudā. 😏

AivarsN  Varbūt tieši tāpēc neviens godīgs cilvēks pie varas neraujās,jo negrib strādāt kopā ar noziedzniekiem. Pamēģiniet kādu ierēdni uzpirkt Dienvidkorejā,vai Singapūrā. Tur arī viņu uzplaukuma galvenais iemesls,bet mums,kā korumpētākajai valstij, visstraujākā lejupslīde.

Pillerina  Kad kādreiz strādāju valsts pārvaldē, mūsu dienesta vadītājs teica (pats bija zzs biedrs kādreiz): vai nu ņemiet tikai miljonu vai neņemiet neko.
Pareizi vārdi.
Bet tā - ir šokolādes, konfektes, medus, kūkas utt tiešām cilvēki nesuši. Un tas nebija kukulis, bet vienkārši bija - pat speciāli tikai man bija domāts. Kolektīva tantes pēc tam ui! kā runāja...

Paula6  Tie ir lieli maldi būt 100% drošam ka par kukuli neviens nekad neuzzinās...un kā vēl! Pats kukuļņēmējs uz to bieži vien pats norāda. Savā darbā nekad neesmu ņēmusi kukuļus, lai gan piedāvājumu bija ļoti daudz un ne mazie, jo strādāju tādā jomā, kas šodien ir ļoti korumpēta. Savādāk tur nevarētu strādāt. Labi zināju ar ko tas var beigties, bet gribēju mierīgi gulēt, iet paceltu galvu un smaidīt, būt līdzsvarā ar savu pārliecību. Arī nevienam citam neesmu devusi nekad kukuli...ne ārstam, ne kādam ierēdnim vai policistam, bet panākusi sev vajadzīgo ar pārliecību, vārdiem, faktiem un saņēmusi visu vislabākajā līmenī...ir vēl godīgi cilvēki, kas ļoti labi dara savu darbu. Diemžēl kad dažiem kolēģiem nācās pabūt kādu laiku aiz aizrestotiem logiem, izstrēbu viņu savārīto putru, bet pēc tam aizgāju. Palīdzējusi esmu ļoti daudziem cilvēkiem un kā pateicību esmu saņēmusi viņu draudzību un labas attiecības. Motivācija? Godīgums un harmonija sevī, tāpat arī citos jautājumos.
no tāda darba.

av2  Ja godiigi , nezinu.Domaaju, ka nee. Bet , atkal , neviens nav devis ..." limonu". Te varbuut jaaprecizee, no kaadas summs saakaas "kukulis"? Jo...dzeramnauda - "tips" asv, ikdienas paraadiiba te, arii skaitaas kukulis, vai kaa?

Pilskungs  Samila>- "Kāda motivācija? Ļoti vienkārša. Godīgums" . Tad jau oho.lv kundzes noteikti neņem - jo te visas kā viena zvēr, ka svarīgākā īpašība esot godīgums ! Vai tomēr ne ? Jo visas gan ņem, gan prasa - palasiet anketas !

008  Kā tur bija tas teiciens: "Odjin raz ne ped...s" ?
Man šķiet, ka pietiek ar vienu reizi, lai uzāķētu un turpmāk diktētu noteikumus.

Katram ir sava cena, atliek vien vienoties ar sirdsapziņu par cik pārdoties.

Šokolādes, cepumi vai olas grozā nav uzskatāms par kukuli.

AivarsN  Nav jau runa par pateicību,vai iepriekšēju samaksu par kādu pakalpojumu,no kura neviens necieš. Taču ja ar kukuli tiek panākts darījums,kura rezultātā cieš visas valsts iedzīvotāji,tad vajadzētu piemērot augstāko soda mēru,nevis paaugstināt amatā,kā tas iegājies mūsu valstī. Dārgi un neizdevīgi iepirkumi,nekvalitatīvs ceļu segums,būves,kuras apdraud cilvēku dzīvību,sociālo nevienlīdzību un genocīdu veicinoši likumi. Tā nu mēs te dzīvojam šai brīnumzemē. Nav jau brīnums,ka tik daudzi jau to pametuši un vēl turpina pamest,bet daudzi sāk apsvērt domu,vai pašiem nevajadzētu par noziedzniekiem kļūt,lai šai sistēmai pielāgotos. Jo vairāk atbalstītāju un sekotāju,jo sistēma spēcīgāka. Tieši tā parazīti okupēja pasauli.

fargo  dienvikorejā bija... kāzuss ar lielbūvniecības uzņēmuma īpašnieka pašnāvību, kur pēcnāves vēstulē viņš apsūdzēja šābrīža dkorejas premjeru izspiešanā un kukuļos.
jā, un iepriekšējā dkorejas premjera gaitas beidzās dēļ apsūdzībām, kura jau vairs nekādos rāmjos nelīda.
pie reizes var atcerēties masu demonstrācijas dkorejā pret to sievieti-premjeri. varu sajaukt šajā gadījumā, bet tur arī bija runa par korupciju, tāpat par visādu ezotērikas guru ietekmi uz dkorejas politikas virsotni, kaut kas vēl tur bija ar seskuskandāliem(kur ta bez tā...).
tas par nekorumpēto dkoreju.

Epifanija  Kuram tad kukulīti nevajag, tad jau tam viss nav mājās, grib izlekt uz citu fona, jau sagrābies pirms tam un tagad tēlo svēto.. vairāk ir ko slēpt, kā tam, kurš to ņem ..pats sakukuļo visus, lai par viņu balso - būs man, būs arī tev! He, kuram tad ēst negribās, pēc 24 h uzrodas tāda apetīte, ka vai! Par svētajiem visi aizmirst

Vilksatkal  Es noteikti jemtu , un paprasītu , -- ko tik maz, vai vairāk nebūs !

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu