Vai jūs ņemtu kukuļus?

Vai jūs ņemtu kukuļus, ja būtu 100% drošs, ka par to neuzzinās?
Cik saprotu no pēdējo dienu ziņu sižetiem televīzijā, tad mūsu valstī visi, kam tik vien ir tāds iespējas, ņem kukuļas vai kkā citādi zog un pārkāpj likumus, lai gūtu personiskos materiālos labumus. Un tā neesot tikai mūsu valsts problēma - tā tas esot visā pasaulē. Un tā tas esot bijis vienmēr jau kopš tūkstošiem gadu senas pagātnes, jo tas esot cilvēku dabā.
Tad kāda varētu būt cilvēku motivācija neņemt kukuļus? Jūs ticat, ka tādi laiki pienāks?

fargo  nasa, tā ir sistēma, kurā noteiktos amatos tiek tikai tie cilvēki, uz kuriem ir kompromāts vai ir zināms, ka viņi ņems un netraucēs to darīt citiem.
tāpēc reāli patiesi cilvēki netiek noteiktos varas ešelonos vispār.
cilvēkiem, kas menedže varas sistēmu, tadi nav uzticami. un viņus ir grūti ietekmēt, jo nav kompromāta.
bija komandieris bāzē, kurā es strādāju. runa ir par armiju. un. un viņš neņēma. un cik zināms pie rokām nelipa. to jau vien var spriest pēc auto ar kuru brauc un mājas, kurā dzīvo.
un tam virsniekam ikdiena bija problēmas. visvisādas. idiotiski vai vnk neizpildāmi uzdevumi utt. viņu mēģina izēst. un vienā brīdī viss beidzās. viņam bija mierīga dzīve. gadiem un gadiem. miers. var normāli pildīt komandiera pienākumus. kas notika?
piekrita paņemt. tā stāsta. un sistēma viņu pieņēma. un tie ir bruņotie spēki.

man ir grūti atrast argumentus, kāpēc profesionālim, kādam ir jābūt katram vīrietim, būtu jāiet stradāt par birokrātu. un te rodas dilemma - vai tu nav profesionālis, vai motīvi nav gluži dzidri.

un no tā izriet, ka ir naivi meklēt tīrību miskastē. nu, nebūs tur sterilitātes. var būt tīrāks vai netīrāks. bet tāda ir lietu daba viscaur vēsturei, kas saistīta ar valsts pārvaldi. vai tā būtu roma, persija, ķīna vai štati. visur notiek viens un tas pats. ja kadam ir dota vara aizliegt un atļaut, šī vara samaitā to cilvēku. nē, ne katru. bet pārāk daudzus.

ko darīt? neej tur. tik vienkārši.

Vilksatkal  09:33 >> par politiķiem ! Politprostitūte , Kaimiņš , nu jau brauc ar lepnu BMW X 5 ! ... un kāds pie varas atnāca un tāds pats aizgāja no dzīves , viens piemērs ir - Josifs Ilarionovičš Staļins ! Viņš korupcijas, zagļu un buržuju apkarošanai lika papildus ierīkot daudz jaunas kapsētas !!!

Epifanija  Tas ir iekļaujies plūsmā un neapdraudi pārējos satiksmē esošos kaut arī pēc satiksmes noteikumiem pārkāp ātrumu grūti ir sodīt visus vieglāk ir sodīt kas atšķīrās un traucē

Aurora  vilx DDD:)))

AivarsN  Jā,Staļins bija vienīgais valsts vadītājs vismaz pēdējo 300 gadu laikā,kuram nebija savtīgu interešu. Vienīgais vadonis,ar kuru bija spiesti rēķināties pat pasaules galvenie parazīti. Taču viņš bija ieguvis ļoti īpašas zināšanas un iesvētīts ļoti īpašā rituālā. Šodien mūsu vidū tādu cilvēku nav. Taču tas nenozīmē,ka mums nav pietiekami daudz izglītotu un godīgu cilvēku,kuri varētu nevainojami vadīt valsti. Tikai šī vēlēšanu sistēma nodrošina,lai tādi cilvēki nekādā gadījumā pie varas netiktu. Daudzpakāpju vēlēšanas un tautvaldību,parazīti nekad nepieļaus. Atliek vien nevardarbīga pretošanās un 4.maija režīma boikotēšana visos iespējamos veidos. Kaut vai tuvākais pasākums 11.septembrī par NĪN atcelšanu vienīgajam mājoklim.

Piparkuka  Nevar, jo tāpat uzzinās! 100 punkti.
Visas tādas "figņas" tiek atklātas, agrāk vai vēlāk. Pat, ja šķiet, ka neviens un nekad.
Cilvēks jau tam nekad netic, taču- viss atklājas.

Piparkuka  Lauku olas, medus vai puķes nav nekāds kukulis! Tā ir pateicība, tāpat, kā šokolāde vai konfektes. Es arī frizierei vai tml. amata meistaram aiznesu konfektes, jo- viņš ir perfekti un man patīkami veicis darbu!
Tas ir kā dāvināt, vienkārši par to, ka tev patīk šis cilvēks un darbs, ko viņš izdarījis.

_Krasula_  Pateicības pieņemtu, jāa. Par "kukuļiem"grūti teikt, jo nekad jau nevar teikt "nekad"...
Motivācija neņemt: sirdsapziņa, godaprāts, bailes.
Domāju, ka 100-procentīgi kukuļdošana nekad netiks izskausta.

neko  Nu ja, nu ja Staļins jau ļoti pieticīgi dzīvoja. Tikai specreisi veda no Kaukāza vīnu pie pusdienām, medījuma gaļu no Baikāla. Protams par to visu nemaksāja neko:)
Cilvēks kas dzīvo izmantojot n-to cilvēku darbu un nevienam par to neko nemaksā manuprāt ir visīstākais zaglis, palabojiet ja es kaut ko ne tā saprotu.

Kaskaade  Proletariāta sarunas. Viss slikti, visi apdalīti

AivarsN  Vismaz pēc Ivana Bargā, vēl neviens valsts vadītājs nav ticis tik daudz apmelots,kā Staļins. Jo neviens cits nebija tik pamatīgi izjaucis pasaules okupantu plānus. Hruščovs veltīgi nopūlējās,tikai Gorbačovam ar savu bandu,sadarbībā ar pasaules galvenajiem parazītiem, izdevās sagraut to,ko Staļins tik pamatīgi bija uzcēlis un nostiprinājis. Internetā ir pieejami dokumenti,kuri apliecina,kādā veidā tika iznīcināta PSRS, lai šo teritoriju sašķeļot,varētu netraucēti izlaupīt. Tieši no turienes kapitālisma uzplaukums. Bet nu jau daudz nav palicis ko laupīt, tāpēc rietumos atkal tuvojas krīze. Kapitālisms ilgtermiņā var pastāvēt tikai parazitējot uz citu valstu resursiem un lētāka darbaspēka.

fargo  "revolūcija un partija likvidēja krievu tautu, palika divu veidu cilvēki sabiedrībā - nelieši vai stukači. visi pārējie bija vai nu nogalināti vai gulagā."(solžeņicins)

https://www.youtube.com/watch?v=U2HO1iNO0xs

AivarsN  Interesanti,pie kuriem Solžeņicins pats sevi pieskaita,ja visos gulagos prata ērti iekārtoties, lai nebūtu fiziski jāstrādā un liberāļiem par prieku tik daudz šausmu stāstu apkopojis? Tikai tie,kuri tur atradās kopā ar viņu,stāsta pavisam ko citu.

fargo  tu tik daudz laika esi veltījis visādiem youtubes klipiem, kas pats par sevi nav ne slikti, ne labi, bet taču neesi pieskāries tādām lietām, kā gulaga arhipelāgs.
es nelieku pēc teikuma jautājuma zīmi, jo ja tu būtu, tad tu neizveidotu to jautājumu.
tu zinātu par ko ir runa, bet tu nezini.

tu neesi izlasījis nevienu krievu lielo grāmatu, ne tolstoju, ne dostojevski. es to zinu tāpēc, ka tu nerakstītu tos vārdus, kurus raksti, ja būtu.

tu spried(tieši spried, nevis raksti zinot) par fiziku, neizprotot pat pašus atomu uzbūves pamatus, bet tomēr raksti un raksti. tu raksti tādas muļķības, par ko es dusmošos uz savu mazo bērnu, kad viņai pienāks laiks tās eksistences lietas zināt. bet cik tev gadu?
kā var kļūdīties visā, kam cilvēks pieksaras?
žīdi, pasaules sazvērestība, staļins...

Luusila  Ņemtu gan, ja tik kāds dotu...(sapņaiņi)
A tā- puķītes, konfekšu kastītes, tās pieminētās medus burciņas; olas gan neviens nebija atstiepis, ka tavu skādi. Dullākais laikam ir bijis paliela bļodele ar samaltu un frikadelēm sagatavotu līdakas miesu.

AivarsN  Ja cilvēks tic visam,ko stāsta tie,kuri sagrābuši varu pasaulē,pat nepiepūlot loģisko domāšanu,tad nav nekāds brīnums,ka jeb kura patiesā informācija šķiet meli. Tad ko tur brīnīties,ja cilvēks ir pārliecināts,ka dzīvojam visjaukākajā iekārtā un piedevām vēl neatkarīgā valstī,viss ir atklāts un pierādīts, tāpēc lētāki enerģijas ieguves veidi nepastāv, tikai pateicoties medicīnai,mēs tik ilgi dzīvojam un tamlīdzīgām okupantu muļķībām. Es jau labu laiku esmu pamodies un kritiski pieeju jeb kurai informācijai,kura neiekļaujas vispārējā pasaules modelī. Laika gaitā man ir izveidojies vispārējs priekšstats par pasaulē notiekošo un tāpēc sistēmas ideoloģiju viegli atpazīstu. Pietiekami labi izprotu,kuri un kādā veidā pārvalda šo pasauli,pat viņu motivāciju. Jā protams, jūs nekad neuzzināsiet patiesību nevienas valsts televīzijā,jo tas ir tikai šovs lētticīgajiem. Tāpēc neviens normāls cilvēks to neskatās. Okupantu izstrādātā izglītības sistēma tiek arvien vairāk degradēta,jo vergi nedrīkst būt gudri un patstāvīgi domājoši. Nav noslēpums,ka daudzās valstīs atgriežas pie veco laiku mācību grāmatām un izglītības sistēmas.Arī internetā ir ļoti daudz feikas informācijas,bet ar laiku to var iemācīties sašķirot. Vēlu veiksmi!

Aurora  varat 3 * minēt, vai tie ir godīgie, kuri labi dzīvo mūsdienu Latvijā. VMinistre-caur gultu uz zvaigznēm.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu