Labie tēvi?!

Mans viedoklis-tas, ka vīrietis par bērnu rūpējas fiziski, nebūt neliecina, ka viņš labi izturas pret bērnu arī morālajā aspektā.

No šîsdienas diskusijas sveicienā tēviem, radās jautājums-vai, lai sauktos par labu tēvu, pietiek ar to, ka tēvs bērnu apģērbj, aizved/atved no dārziņa, skolas, sēž pie slima pie gultiņas, iedod zāles, bet tai pašā laikā morāli pazemo, dusmās vārās par katru sīkumu un kašķi, ir neiecietīgs, rupjšs..
Tik daudzas sievietes uzskata, ka fiziskās rūpes ir pāri visam, svarīgākas par garīgo noskaņojumu, svarīgākas par intelektuālo devumu. Vai nav tā, ka tomēr sarunas ar bērnu ir svarīgāks par jauniem Geox zābaciņiem?
Cik gan daudz ikdienā redzami tēvi glaunos uzvalciņos(nu protams, arī mātītes), kuri sakostiem zobiem vāķī bērneļus no sēdeklīšiem krutos autiņos..

Ieva_no_Kurzemes  Chris1986 20:51- vai Tu savai mātei biji hobijs, bet tēvs par Tevi nelikās ne zinis? Vai tāpēc Tev izkropļota domāšana?

vilx  Nu gan sarakstījuši, kaut kā pārāk sarežģīti izskatās. Nāk prātā krievu teiciens "žiru besitsa".

Itkā paši nebūtu to redzējuši - kāds kaut ko pasaka, un vjo - tas ir par viņu viedoklis un kopējais iespaids, pēc tam var kaut medu liet, atvainoties ,locīties, utt.

Tāpat arī bērns no vecākiem paņem, nevis viņam iedod. Vari lasīt Ievu, Santu vai Privāto dzīvi, tāpat nez vai no tiem pareizajiem padomiem kaut ko izpildīsi. Esat redzējuši situācijas, kad bērns neklausās? Tu viņam stāsti, bore´, runājies par to kas ir pareizi, bet jūti, ka tevī neklausās - jo tas bērns jau savas domas ir paņēmis, un nebūt ne tās, ko tagad mēģini ieborēt, bet to, ko redzēja no sirds. Un patiesībā iemācās ko? - tikai to, ka attiecīgi tēvs vai māte d-rš kā Zariņa govs.

Deavids  Piekrītu, bērni ir sieviešu hobijs, par kuras viņas pašas negrib maksāt, jo tas ir dārgs hobijs.
Tāpēc visādi vīrieti tam savam hobijam grib piesiet klāt lai tas par to maksā, un lai noveltu vainu no sevis uz vīrieša, cenšās to pasniegt, ka tas vīrietim arī kaut kā ir vajadzīgs.

vilx  Saviem bērniem esmu labākais tētis pasaulē, ar saviem trūkumiem, savu reizi mēdzu būt netaisnīgs, mēdzu nesaprast vai neuzklausīt, varu netaisnīgi sabārt vai sodīt - nu, kā jau normāls cilvēks nevis kaut kāds robots.

Varu arī lielīties, ar ko esmu labs, bet neesmu pārliecināts, jo tas, ko atceros labu no saviem vecākiem, nesakrīt ar to, ko pašam liekas ka labu dodu saviem bērniem.

anis  Tas jau kā parasti! Tam, kurš saka,ka viņam nav nevienas uts-ir vismaz divas...
Nav abzolūtās patiesības... Bet vismaz jābūt gribai ko darīt lietas labā.

Tessa  es teiktu ta: pievienojot klat materialo un fizisko rupi (darzinji, slimošana, aktivitates), labs tevs ir mereni stingrs, saprotošs un sirdsgudrs.
tadu nav daudz, bet ir. un bez stingribas nekadi.

jurks  Palasot šeit daudzos komentos sarakstīto var secināt- katram ir savā taisnība, katrs ar savu pieredzi, savu pārliecību, kas dažām labam ir pat par dzīves un pasaules uztveres modeli uzinstelēts! Bet mums jāsaprot to, ka, lai izdarītu kat kādus secinājumus, mums jāņem vērā visus raksturlielumus un, to izdarot, sapratīsim to, ka viņš nebūs ne eņģelis, ne veln, bet gan tikkai cilvēks! Jo tas tēvs, kuru mēs esam nostādījuši savā apziņā par paraugu- etalonu ir mūsu Tēvs kas ir Debesīs, tas nozīmē, ka mūsu tēviem ir kur tiekties, vēl un vēl, lai tikkai tuvotos Viņam, bet nekad nesasniegt!!!

Dvinsky  Es nelielīšos. Esmu sūdīgs tēvs. Nav tas mans aicinājums, sory. Un tagad varat izteikties :D

jurks  Nekad nav par vēlu mainīties! Mēs esam kā aktieri teātra uzvedumā un šobrīd mēs tēlojam ne to pozitīvāko lomu, bet izrādē beidzas, un mums jāvar pārslēgties uz jaunu tēlu- pozitīvo! Ir gadījumi, kad aktieris, tik ļoti iedzīvojies lomā, ka nevar iziet no tēla, un var teikt, turpina savu spēli līdz galam! Lai Tev izdodas pārslēgties un pārspēt ! daudzkārtīgi ! savu iepriekšējo tēlu! Jo pārāk daudz tiek likts uz spēles! Likmes bezgalīgi nopietnas- cilvēku likteņi!!

fargo  kāds cilvēkam raksturs, tā viņš uzvedas.

Piparkuka  Kur kaut ko tādu var vispār izdomāt?! Burkšķošs, neiecietīgs, utt. Pazemo un dusmās vārās.
Nezinu, cik tēvi mūžā redzēti, visi ir pilnīgi citādi pret saviem bērniem!
Labs tēvs ir tāds, kuru bērni ciena un mīl. Viss cits īstenībā nav svarīgs... Viņš var būt nopietns, var būt humorīgs vai jokains vai kruts vai nabadziņš, svarīgs ir šis- bērnu cieņa un mīlestība.

AivarsN  Precīzi!

Chris1986  Nezinu, kāpēc visas ir iedomājušās, ka visiem vīriešiem obligāti jāmīl bērni? Pat visas sievietes nemīl bērnus un visas nemaz nedzemdē. Vai tāpēc viņas ir sliktāki cilvēki? Un ir, kas nemīl kaķus, ir kas suņus - katram savs

uzplanaledus  Patiesībā bērni vienmēr mīlēs tēvu, arī māti. Tie, kas pamesti un bērnunamos uzauguši, arī meklē savus bioloģiskos vecākus. Tā kā mīlestībai ar Labu ir maz sakara.
Arī citās attiecībās dažkārt.

Felde  Ja sievietei nav bernu,vina nav ne laba,ne slikta maate! Vina ir cilveks,kurs izdarijis izveli,Ja virietim nav bernu-tiessi tapat! Ja virietim ir berni,un vinss pat nenojauss,kur tie ir,kaa jutas,ko dara,kaa attistas-tas nav un nekad nesauksies par teevu!

neko  Māte var dot labestību, mīļumu, iemācīt mīlēt. Tēvs - ir pamats cilvèkam.
----
Citiem vārdiem skot māte rūpējas, tēvs audzina:)

Deavids  Vispār ir skumji, kad sievietes pamet labu tēvu, kuru mīl bērni viņš par tiem rūpējās ir brīnišķīgs tēvs, labi materiāli nodrošināts, brauc ar jaunu Mercedes, ir uzcēlis māju ģimenei, un tad pēkšņi sieva ierauga kādu kurš brauc ar Maybach, ferari, vai lamborgini. Un viņa izdomā vīru pamest, dēl tā otra, kas ir bagātāks.

Nu jā viņa, pēc tam vizināsies tanī Maybach, bērnus būs pievākusi sev, un bērniem būs jādzīvo ar patēvu, kuram tie bērni ir pilnīgi pie vienas vietas.

Felde  20.13 Nemegini labot savu teelu,jo ssis koments ir no pirksta izzists. Tev nav nekada sakara ar turigu,bernu miletu tevu,kurs uzbuvejis ggimenes maaju! Beidz muldet! Tev nav ne tik cik melns aiz naga,un tiesi no ssadiem sievietes muuk! Un pareizi dara! Taa vajag-un tiki taa! Dzivot kopa ar tadu,un kroplot bernus....
20.05 Pat lloti cilvecigi! Un,ja nesanak kopaa dziivot,teevam vienmer ir iespeja turpinat audzinat un milet bernus.Un skkirtaa sieviete cienis ssadu savu bernu teevu,pat,ja blakus bus cits!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu