Alga 1000 eiro uz rokas???!!!

Mans viens labs paziņa visu laiku ir strādājis par minimālo algu.Cilvēks labs,bet kaut kā dāmas nevērtē.Tagad čomaks ir dabujis jaunu darbu ar 1000 eiro algu mēnesī uz rokas.Čalim liekas ka tā jau ir vesela bagātība un tagad sievietes viņu sāks vērtēt un beidzot izdosies izveidot attiecības.Bet..ko par to domā pašas dāmas??Vai ar algu 1000 eiro mēnesī var kļūt par apskaužamu precinieku??

burleska  Veja_roze, 9:34, paskaties www.cv.lv visas vakances. Vismaz kāda puse pāri 1000, līdz pat 6500.

AivarsN  Tajās vakancēs parasti tiek piedāvāti darbi,kuri pārsniedz normāla cilvēka iespējas,vai arī muļķu ķeršana uz pārbaudes laiku par minimālo.

uzplanaledus  Ir jāgrib strādāt un jāmeklē iespējas. Tas var nebūt tūkstotis, +/- vairāk vai mazāk, tas var nebūt pašmērķis, bet ir jābūt vēlmei kopējā nama celšanai (ne mājas, bet atttiecību).

Aranija  ermis, ir vīrieši, kuri labi nopelna, bet randiņā pat kafijas tasi uzsaukt žņaudzas. Tādiem tiešām būs grūti izveidot attiecības, jo sieviete saprot, pašai vien būs par visu jāmaksā+ lieki darbi un neērtības ar tāda vīrieša klātbūtni. Labāk iztiek bez, vai izmanto vīrieti tikai seksam.

burleska  Aivar, nu nekādi jau ārpus normālības nav arī tie, kas apgūst labu specialitāti un var pretendēt uz šiem darbiem. Tu tikko mani un manus bērnus par nenormāliem nosauci :D

neko  burleska: bet viņi acīm redzot arī ir nenormāli. Cilvēki, kas spēj nopelnīt un paši uzturēt savu ģimeni (gan bērnus, gan pensijas vecuma vecākus) netiek uzskatīti par normāliem. Un galvenais lai viņi neiedomājas ka pieder pie tautas:)

burleska  Pagājuši jau 30 gadi kopš PSRS sabrukuma, bet daudzi joprojām nevar saprast, ka tagad izglītība un intelekts arī tiek novērtēti. Toreiz fantastiskas algas maksāja slaucējām un metinātājiem (protams, visu cieņu, arī vajadzīgs amats), un izglītība materiālajā ziņā vispār neko nedeva, tagad beidzot viss nostājies savās vietās, tiek novērtēti gan labi sava amata meistari, gan labi speciālisti savā jomā.

multi  13:02 kurā vietā tiek novērtēts? Skolotāji, ārsti cik pelna? Tikmēr stroikā strādā lauķis bez pamatizglītības un pelna vairāk par skolotāju un dažu labu ārstu. Tikai dēļ tā, ka celtniecības nozare pārkarsusi dēļ lielām ES naudām.
Meistarus šeit ar nevienam nevajag, tagad lētāk nopirkt gatavu, kā iet meklēt meistaru... Skatos arī mājas arvien vairāk ceļ moduļtipa un tie visi meistari drīz varēs kuli kasīt...

ermis  Aranija, ir desmitiem citu iemeslu kapēc attiecības nevar izveidot neatkarīgi vispār no naudas. Vai arī ja nauda ir pamatā visam tad attiecības ir nevis ar vīrieti, bet ar viņa naudasmaku. 90% izjuks tik un tā. Personīgi esmu randiņos atstājis sākot no kafijas krūzes un beidzot ar vairāk kā 100 eur pa Vecrīgu u.c. staigājot. Bet ir vīrieši, kas sievietēm vispār neatļaujas pat kafiju un par kino vai teātri arī viņas pašas maksā. Bet pielūdzējas netrūkst. Tātad ir arī citas lietas. Cik zinu, tad viņi nekad nav un nav bijuši šādos portālos. Jābūt visam protams saprāta robežās. Bet vēsturiskā nabadzība un naudas trūkums un bailes par to , liek šai izmaksāšanai un visam kas tur varētu sekot pievērst pārspīlētu uzmanību. Varbūt Tu pat to cilvēku neredzi. Redzi tikai to, vai viņš Tev izmaksā un jau iztēlojies cik drausmīga būs turpmākā dzīve ar viņu, jo viņš randiņā kafiju neizmaksāja.

uzplanaledus  Viss ir tāpat kā PSRS, vēl trakāk. Izglītībai ir nosacīta nozīme, galvenais, lai ir smadzenes un pazīšanās. Kādreiz arī smadzenes nevajag.
Smadzenes vajag, lai pats kaut ko priekš sevis izštukotu.

burleska  Par ārstiem- http://www.vm.gov.lv/lv/aktualitates/mediku_atalgojums_2019/ Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā 2018. gadā vidējā alga bijusi 1763 eiro. Nezinu- daudz? Maz? Par skolotājiem- jā, tā ir problēma gadu garumā, kas balstās tieši tajā, par ko es rakstīju- izglītība vēl joprojām sabiedrībā netiek pienācīgi novērtēta.

uzplanaledus  Ārstiem tāpat tiek dotas aploksnes, skolotājiem ir privātstundas.

Letija  Precīzi uzrakstīja burleska 13:02.

Tagad, par laimi, ir savādāk un jāsaka, ka man apkārtējie un lielākā daļa zināmo jauniešu pēc augstskolas beigšanas ir spējuši sevi pierādīt un 1500 vai 2000 uz rokas viņiem ir.
Ar to var dzīvot pietiekami labi.
Ar celtniecību savādāk - varbūt ir vairāk, bet darbs reāli fiziski smags, diezgan sezonāls, bieži bez sociālajām garantijām.
Skolotāji? Kuriem strādājošajiem vēl ir tik ilgstoša brīvība vasarā?! Un stundas tomēr beidzas jau pēcpusdienā. Nesaku, ka viņiem ļoti viegli, bet tā žēlošanās izklausās nedaudz neproporcionāla.

AivarsN  Šobrīd Latvijā alga nav atkarīga no padarītā darba,jo par darba imitāciju maksā daudz vairāk,nekā par reālu darbu ražošanā. Visi tik gudri un augsti izglītoti,ka nav kam strādāt un jāieved tūkstošiem viesstrādnieku no vēl nabadzīgākās valstīm. Nemaz tie celtnieki tik daudz nepelna. Tas ir ne tikai augsti kvalificēts darbs,bet jāstrādā jeb kuros laika apstākļos,bieži vien lielā augstumā,riskējot ar dzīvību. Tiem augsti izglītotajiem slaistiem ofisos pat puse no celtnieku algas nepienāktos.Mums ir jāuztura vismaz divas reizes lielāka ierēdņu armija,kā tas būtu nepieciešams,bet jo tuvāk lielajai silei,jo lielāka alga. Ja vēl parēķina,ka katru gadu puse budžeta tiek nozagts,vai izsaimniekots nelietderīgi,tad nav brīnums,ka skolotājiem nepietiek. Kāda velna pēc varas mafija grib maksāt partijām? Tā jau ir organizētās noziedzības lobēšana. Neviens no tiem grupējumiem tautas intereses nepārstāv.

Reds  Re, AivarsN ļoti pareizi saka - ir starpība vai nauda tiek nopelnīta vai saņemta un tas uz attiecībām atstāj daudz lielāku ietekmi nekā tas cik liela tā nauda ir.

Jo tagad jau ir ļoti moderni izfantazēt problēmas, kurām tiek piesaistīti gan Eiropas, gan Valsts līdzekļi un tad tādā pašā stilā veikt pētījumus un kaut ko itkā risināt, saņemot ļoti lielu atalgojumu faktiski neradot pilnīgi nekādu vērtību. Tad var iedomāties kāds tas cilvēks ir ikdienā un attiecībās, salīdzinot ar kādu kurš kaut pusi no minimālās ir nopelnījis ar lietderīgu darbu.

p.s. par tām kafijas tasēm - meitenes, kādas jums var būt nopietnas attiecības, ja pašas tālāk par kafijas tasēm nespējat tikt?

Chris1986  Īsi par tēmu - ne jau naudā laimē, tā ir iekšēja sajūta, kas prasa darba ar sevi. Bet cilvēki vienmēr iet vieglāko pretestības ceļu un skrien ar galvu mūrī, cerot, ka jo būs vairāk naudas, jo būs vairāk laimes

AivarsN  Mums tāda ideoloģija šodien. Aizstāt galvenās dzīves vērtības ar surogātiem. Skumji,ka uz daudziem tas nostrādā. Primitīvas izklaides,primitīvas attiecības un tas viss nopērkams par naudu. Neko īstu par naudu nopirkt nevar.

runcs51  Labs topiks...un komentāri ar....tiešām šo to atklāj.Un apstiprina uzskatu,ka viena liela daļa oho dāmu publikas ir īsts uzpūtības un alkatības paraugs....

Jason  rincis51, tas taču labi - var palasīties un, tā sakot, stiprināties savā vecpuiša pārliecībā. :)

lauvina13  Kas ir 1000....apmaksā komunālos,pāris reizes ielej autiņā...(nedod dievs,ja vēl jālabo) aizej līdz veikalam...un čuš..! Nezinu kur vēl var atrast naudiņu jaunkundzēm...?

piekraste  Lai taču cilvēks priecājās .

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu