Novērojums

Apmeklējot dažāda līmeņa koncertus, teātra izrādes un daudz ko citu, kur zināma daļa auditorijas ir cilvēki 50 +, liela daļa apmeklētāju ir sievietes.
Visbiežāk divatā vai trijatā.
Vīrieši parasti ir kopā ar sievieti.
Reti var redzēt vīrieti vienatnē, vai vēl retāk, sievieti vienatnē.
Lai izbaudītu mākslu sabiedrība ir tik obligāta?

Lapsa18  Esmu jau kàdu laiku vienu un tas ierobežo manu brīvību,jo baudīt koncertu man nepatīk sieviešu barà.Teàtra apmeklējumu pieņemu kopà ar vīrieti,jo tas pasàkumam piešķir odziņu.
Tagad pàrsvarà pasākumus apmeklēju ar meitas ģimeni vai jauktà bariņà,bet ....būs arī jàiet sieviešu-pensionàru sabiedrībà,visam savs laiks,būs jàatsakàs no sava lepnumu,diemžēl vīriešu mums ir tik cik ir.Neskraidīsi pa ielu ar plakàtu:Meklēju vīrieti pasàkuma apmeklēšanai.

neko  Un koncertiem parasti eju divatā vai viens, bet gandrīz vienmēr viņos tiek sastapti vēl kādi 4-5 draugi vai paziņas. Attiecīgi nekur jau nav teiks, ka tās kompānijas, ko koncertos redzi, kaut ko ir sarunājuši. Diezgan liela daļa veidoja jau pasākumā pašā. Un tā ir visās vecuma grupās.

Flints  Kultūras pasākuma apmeklējums un mākslas baudīšana ir tomēr nedaudz atšķirīgas lietas. Mākslu gluži labi var baudīt, arī neizejot no mājas, piemēram, vienatnē sēdot uz dīvāna savā iemīļotajā halātā un nevērīgi birdinot cepumu drupačas uz Degā, Monē, Renuāra vai citu cienījamu otas meistaru darbu reprodukciju albumu glancētajām lapām. Savukārt kultūras pasākuma apmeklējums bez tiešā mērķa ir vēl arī iziešana sabiedrībā, citu aplūkošana, sevis parādīšana un statusa apliecināšana, socializēšanās, bet sabiedrības apziņā daudzu paaudžu garumā dažādu, vairāk vai mazāk pamatotu reliģisku, tikumisku un gluži sadzīviski praktisku apsvērumu dēļ ir iesakņojies uzskats, ka sievietei vienai, īpaši neprecētai, parādīties publiskā telpā nav gluži pats smalkākais tonis.

riebekle  Man arī nepatīk doties uz kādu pasākumu vienai. Un ne jau tāpēc, ka tur baudīt kopā vai kā, bet man vienkārši nepatīk svešos cilvēkos doties vienai. Man patīk, ja pirms pasākuma vai starpbrīžos ir kāds, ar ko parunāt. Bet ne ar visiem jutīšos labi, tāpēc cilvēkus, ar kuriem kopā apmeklēt pasākumus, izvēlos rūpīgi - lai vēlāk nav sakostiem zobiem jāpacieš cilvēka klātbūtne.

AivarsN  Ja pasākums ir aizraujošs un nav aiz garlaicības apkārt jāskatās,tad arī vienatnē nav ne vainas. Uz festivāliem var doties kopā ar bērniem, draugiem un arī tur uz vietas jau kādu paziņu var satikt. Neesmu gan ievērojis,ka būtu sieviešu pārsvars.

InJanis  Bija man laba brute ( bernu nebija, kauc ka neaprecejos pec 4 gad kopabusanas )

Ta vot vilka vina..... mani uz visvisadiem sieviesu tipa tejateriem( mexikanju seriala stila), ij es allaz biski pukojos par to.. kapec man luret svesu lauzu milas peritetijas, sadziviskas nebusanas, ja man savejo pietiek.

T avina man allaz smaidot teica, tikai nepukojies, neburbulo;-)))).....man ir loti svarigi pec koncerta, izrades, pasedet kauc kur pie kapejas, ij aprunaties par redzeto, dzirdet......................vot...............hren sapratisi tos ´satanus bruncos";-))))

Jedem das Saine Katram savs

nazis  Es to uztveru ļoti racionāli sev tīkamā veidā. Uz teātri, kino, koncertu es eju tikai viens. Man traucē pazīstami cilvēki šādos pasākumos ar saviem komentāriem, sarunām, arī kaprīzēm. Mākslas izstādes vispār bez variantiem - obligāti tikai viens - ja nav variantu, tad katrs uz savu pusi. Tie nav deju sarīkojumi, kur obligāti būtu jābūt pārim.

preilene  10:23, uztraukums ir par to, ka uz pasākumiem iet vairāk sievietes nekā vīrieši? Droši vien liela daļa to sieviešu vīriešu tajā laikā dara “īstās vīriešu lietas” - tusē garāžās ar čomiem, copē vai atpūšas pie tv.

Vai tas ir aicinājums vīriešiem vairāk apmeklēt pasākumus, lai iepazītos ar sievietēm? 😊

Chris1986  preilene, interesanti, kā tādā teātrī, piemēram, vientuļš vīrietis var iepazīties ar sievietēm? Tipa, kad kāda spraucas garām pa krēslu rindu, laipni izvilkt viņai kleitu, kas sagājusi dibenā? Un pēc pļaukas laipni sabāzt to viņai turpat atpakaļ? :D

Vaukskis  Nav obligāti, bet ir neērtības sajūta, ka apkārt vieni svešinieki- ne garāmgājēji, kuri parasti ar kādu kopā, dīvaini paskatās, kaut ko sačukstas. Savukārt, ja kopā divi vīrieši, tad padomās un moška aprunās, ka homoseksuālisti, jo īpaši jaunākās un vidējās paaudzes pārstāvji, tā kā mūsdienās tā ir viena no toptēmām.. . Ar sievieti kopā apmeklējot pasākumu komfotablāk !

InJanis  Butiba tautiesi-pasazieri !!!!

Ta ka kulturalibas pasacienus visbiezak apmekleju steiga-uz sitiena ta teikt....tad visbiezak ir vieglak aiziet vienam, neka kauc ko nemt lidz.. meklet kompaniju, ij t.t.

Piem meditacijas pascieni Gaismas Pili, kurus es tiesi tapec ari medzu apmeklet viens.

https://www.lnb.lv/lv/saruna-un-meditacija-par-kulturvesturiskajam-traumam

18. septembrī plkst. 18.00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Klusuma un meditācijas istabā (4. stāvā) notiks saruna "Kultūrvēsturiskās traumas: rašanās un dziedēšana, indivīds un sabiedrība" kopā ar Junga analītiskās psiholoģijas biedrības vadītāju Gintu Teivāni. Pasākuma otrajā daļā — kopīga meditācija, ko vadīs "Via integralis" meditācijas skolotājs Ilmārs Latkovsis. Dalība bez maksas. Iepriekš pieteikties nav nepieciešams.

Jdem das Saine Katram savs

p.s. Nespeju iedomaties kapec.... piem uz baznicu, vei meditacijas pasacienu jaietas lai iepazitos..........................

Kurts69  pārrunāt redzēto un padalīties ar iespaidiem ir foršāk, kā sēdēt vienam. Pie tam, ir jau arī daļa cilvēku, kas viens otru nav redzējuši kādu laiku un piemēram teātris ir iemesls satikties.

jotuns  Mani personīgi teātri un izstādes neinteresē (acīm redzot kā lielu daļu no vīriešiem, spriežot pēc sākotnējā ieraksta novērojumiem). Bet reizēm sievietes pierunā kaut ko apmeklēt. Tur arī statistika rodas :)

Lapsa18  Chric viedoklis burvīgs,vēl rakstot smejos.
Tēma ļoti aktuàla-ar ko kopà apmeklēt pasákumus,ja nav partnera.
Iznâk ,negribi viena,baudi visu pie TV.
Es dažreiz pat sabiedrībá jūtos garlaicīgi,jo vienas un tás pašas sejas sák apnikt.Kur pagriezies,priekšà.....sievietes.Ātri mūsu sabiedrība pazaudēs vīrišķību.(nu mazliet par tàlu aizpļàpájos)

Letija  Uz teātri, koncertu vai izstādi man svarīgi iet ar cilvēku, kuram arī interesē šis pasākums. Nevis tikai līdzi atvilkts.
Pāris reižu dzīvē esmu bijusi viena (uz teātri). Teikšu - galīgi nebija slikti, taču zinošs un ieinteresēts sarunu biedrs, ar kuru apspriest izrādi, tomēr ir zelta vērts. Mājupceļš diskutējot, kas kuram paticis, kas nē - super!
Bet tā - ja otram neinteresē, tad noteikti labāk iet vienatnē!
Nepatīk man "līdzatvilktie"!
Dāmu kompānijās neeju, bet ar maniem mīļajiem jauniešiem gan.

ieva03  Tā kā esmu viena,tad ļoti bieži eju uz teatri un koncertu arī vienatnē,un nejūtos nemaz slikti,jūtos kolosali,it sevišķi ja laba izrāde,no sirds izbaudu,un neviens netraucē.Ja teatrī ielaistu dzīvniekus,varetu es paņemt līdz savu kaķi.

ieva03  Chris ,nu Tu mani izsmīdinaji,paldies,no sirds izsmējos!

preilene  Chris1986, tā arī var mēģināt, it sevišķi, ja pats vairs nav spējīgs piecelties stāvus no sēdus pozīcijas 😉. Bet var arī starpbrīdī kādai feinai dāmai apstāties blakus un uzsākt sarunu par pasākumu – manuprāt, nebūtu ne vainas. Un tad jau redzētu kā saruna attīstītos.

_Krasula_  Man šķiet, ka šādos pasākumos visvairāk sastopami pāri. Virieši pa 2 vai 3 kopā parasti gan nečupojas. Makšķerējot, pie alus kausa, varbūt rallija trasē, jāa. Bet ne jau teātrī.
Dažas reizes gadā apmeklēju teātri vai operu. Vienmēr viena. Ļoti labi jūtos viena. Apspriest redzēto, dzirdēto ar kādu neizjūtu nepieciešamību. Tiesa, mēdzu lasīt atsauksmes internetā gan pirms, gan pēc izrādēm.

burleska  Viena dodos tikai tad, ja pasākums tik ļoti interesē, ka nav svarīgi iet vienai vai ar kādu. Teiksim, viena biju uz filmu "Māksla un zemapziņa" Uz pasākumiem, kur forši būtu aiziet, bet tikpat labi varu kaut ko citu tā vietā izvēlēties, gan parasti eju tikai ar kādu kopā. Un tad tam kādam vai kādām vajag būt tādam, lai dod pasākumam pievienoto vērtību, tas ir, lai man ar viņu arī būtu interesanti :)

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu