Novērojums

Apmeklējot dažāda līmeņa koncertus, teātra izrādes un daudz ko citu, kur zināma daļa auditorijas ir cilvēki 50 +, liela daļa apmeklētāju ir sievietes.
Visbiežāk divatā vai trijatā.
Vīrieši parasti ir kopā ar sievieti.
Reti var redzēt vīrieti vienatnē, vai vēl retāk, sievieti vienatnē.
Lai izbaudītu mākslu sabiedrība ir tik obligāta?

uzplanaledus  Man ir kāda paziņa, kas sapērkas biļetes, vai dabū pa brīvu, un tad paziņu lokam, kas varētu būt ap 10-15+ piedāvā. Es arī šādi esmu gājusi, un skatījusies kaut ko ar kaut ko :D Vēlāk sāku atteikties aizbildinoties, ka tieši todien esmu aizņemta.
Bet vispār tā jau ir tāda izvēle. Ir cilvēki, kam vairāk patīk būt vieniem, ir, kam bez bara neiztikt. Ideāli, ja ir kāds, kas ir uz viena viļņa, bet es tomēr esmu nonākusi pie secinājuma, ja kaut ko tiešām gribas redzēt, tad pērc biļeti un ej, nevis grozies apkārt meklējot kompāniju.
Kaut kad jau pasen bija tāda firma, kas piedāvaja par samaksu kompāniju uz pasākumiem, tad acīmredzot tāds pieprasījums bija.
Tagad neesmu dzirdējusi, tikai šeit Chris ar mieru par pusdienām :)

uzplanaledus  Tas, ko min InJānis, par kopīgu meditāciju, šī lieta gan man šķiet pilnīgi garām. Meditācija ir pilnīgi intīma padarīšana, tur absolūti nevajag kompāniju, vai arī tad tad nav meditācija.

andris170970  Lai izbudītu mākslu-sabiedrība nav nepieciešama.Sabiedrība nepieciešama ja vēlies dalīties domās vai izjūtās par mākslu.

ketija64  Nav problēmu iet vienai,pat ir iepaticies.

Milda51  Parasti eju viena.Nav ar kādu citu jārēķinās, jāsaskaņo intereses.

Piparmetra  Man arī patīk iet vienai, savlaik meitu staipīju līdz, uz koncertiem, teātriem. Nu ir prom skolā, kopīgi aizlaižam slidot, bet viņai ātri apnīk un man škrobe ka kāds sēž un gaida. Brīvā dabā uz motokrosu vai tamlidzigi ņemu suni līdz, mīnus bērni un nereti pieaugušie grib suni glaudīt. Nākas lūgt to nedarīt un skaidrot kamdēļ nedrīkst uzbāzties svešam sunim, pat ja viņam IR uzpurnis. Jā un piekrītu augstāk minētajam ejot vienam nav jārēķinās ar "pagaidi pie tualetes" , " man apnika.... " utt. Bet no Labas kompānijas ar neateikšos.

tracer  Mulkiibas tas viss.nevajag viirietim to teaatri..nu nevajag.tak iekaliet savaas krāsotājajaas galvaas to!!.taapat ejskursijaas ar autobusiem vienas tantes brauc..viirietim vajag alu .tv..briivdienaas sasliku uzcept.un taapeec te oho spieto taas teaatra miiles..sambas dejotaajas..liiderisma kursu apmekleetaajas..smiekliigi..

Paula6  Pagājušā sestdienā apmeklējām Liepājā mežradznieku koncertu, īpaši Liepājas kvarteta, un tas bija tik fantastisks, ka pilnīgi aizmirsās, kas sēž blakus...biju pilnīgi šo skaņu varā! Mežraga skaņas var uzburt tādu noskaņu, ka nekāda kompānija neprasās, ja gribi baudīt mūziku! Jā, un blakus sēdēja divi vīrieši bez pavadonēm. Tāpat arī mākslas vai kādas citas izstādes labāk patīk apmeklēt vienai...var padomāt un noķert gleznas noskaņu, izjust klasiskās vai džesa mūzikas skaņas. Viens cilvēks parasti iet ja grib izbaudīt mūziku vai mākslu. Uz teātri viena neeju un ne jau uz kuru katru izrādi un pēc izrādes gribas tad pārrunāt gan scenāriju, režiju, aktieru spēli u.tt. Vīriešus vairāk var redzēt operā, gan jaunākus, gan vecākus kungus. Reti gadās, bet ļoti nepatīk ja vecāks kungs (ir ievērots viens) kas ar binokli ļoti uzkrītoši vēro baletdejotājas...no malas tas izskatās perversi.
Domāju, ka vīrieši maz apmeklē dažādus pasākumus, jo ne bērnībā, ne jaunībā nav mācīts ģimenē uztvert mākslu kā estētisku baudījumu savai dvēselei...mūziku, gleznu, vārda nozīmi dzīvē. Tādēļ arī pieaugušo dzīvē retāk "ieskatās" gan savā, gan otra dvēselē un tas ietekmē arī attiecības.

Epifanija  Kurš tad vairs var atļauties uz teātri nopirkt biļeti, ja saņem Latvijā noteikto minimālo, knapi var nomaksāt komunālos un paēst, ap 50 jau jāsāk domāt par zobiem, kāds vēl teātris? Latvijā ir valsts kurā cilvēkiem ir vissliktākā mutes higiēna, kam rūp savs izskats uz teātri neiet, tur taču iet izrādīties, ne teātri skatīties

andris170970  Viens mākslu var izbaudīt, dvēseliski izjust un to noskaņu ko esi guvis-vismaz kādu laiku neviens neizjauks.Arī pēc kāda laika atceroties izbaudīto mākslu,garastāvoklis manāmi uzlabojas aizslaukot projām visu negatīvo.

Chris1986  Es teātri skatos pa TV. Šosetdien bija laba Dailes teātra komēdija "8 mīlošas sievietes"

Vilksatkal  Naxren man koncerti, tejātris , es pats varu labi nospēlēt , it īpaši uz nerviem !

Dvinsky  Vai autors brīnās tieši par to, ka lielākā daļa sievietes? Tas tak loģiski, večiem tak citi daudz interesantāki hobiji - copes, medības utt. Neies tak teātrī atsēdēt, ja neviens nevelk līdzi.

andris170970  Nu uz nerviem arī es protu ideāli spēlēt,tikai sievietes ir vairāk emocionālas-viņām savās izjūtās un pārdzīvojumos nepieciešams dalīties.To pat es ne protu nedz arī varu izskaidrot,vienkārši tas ir jāpieņem.To ko vīrieši pārdzīvo sevī vienatnē,sievietes pretēji-nepieciešams dalīties.Varbūt tāpēc sievietes mazāk streso,jo viņas visu izrunā-ir labo,ir ļauno!!!..........

Aurora  Tas ir nesvarīgi, iet vienatnē vai barā. Pirmajā gadījumā es gribētu sēdēt ložā, svešas emocionālas sarunas nav saistošas, kā arī lai iepazītos, uz tejāteri nav jāiet. Neesmu droša, ka tie vispār ir īsti veči, kas iet uz teātri ar mammu vai vienatnē, bet ar līdzatvilktajiem varētu būt tehniski sarežģīti iepazīties-ar finālu kā latgaļu kāzās.
Reiz biju uz Smokie koncertu Londonā ar savu toreizējo draugu, kurš bija pacenties, lai es būtu vakara nagla un veikaliņā Lifestyle iegādājies šim nolūkam atbilstošu mugurā velkamu aprīkojumu uz mārciņām aš tk. Rezultāts? Neslēpti nikni svešu vīriešu skati nabĀdziņa virzienā-kā nav kauna tādam pāķim atvilkties ar tādu dāmīti(

Piparkuka  Es eju tagad vienatnē. Taču sabiedrībā ir interesantāk tai ziņā, ka ir sabiedrība:)
Taču izbaudīt visu labāk ir vienam, tas pierādās visu laiku. Tu visu asāk, personīgāk, daudzējādāk uztver, ar visu sevi.

Piparkuka  Felde- šoreiz nepiekrītu! Tā izrāde ar 2 aktieriem bija izcila! Nevarauska un Ķesteris. Vienkārši izcila. Psiholoģiski...
Un Jolanda Suvorova- nekādu pretenziju, interesanta, laba aktrise, pašdarbībai.

Ezjule  Kādu laiku atpakaļ gājienam uz teātri vienmēr meklēju kompāniju. Reiz paziņa pēdējā mirklī izdomāja, ka neies ( man pazuda biļete, jo to pirms pašas izrādes neizdevās to pārdot) , tad kungs kurš bija laipni piekritis aiziet uz teātri pusi izrādes nogulēja... Tagad pārsvarā eju viena.

iluuzija8  Ideāli iet vienai ,izrādes uztvere 100%,iespēja iepazīties gan teātrī,pēc tam restorānā.Pieredze:)

Amella  Kompānijā ir jautrāk, mērķtiecīga satikšanās un kopā jautri pavadīts laiks.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu