Palīdzēt vai nē?

Atceros, ka bija te tāda tēma par naudas izkrāpšanu internetā, bet nevaru atrast.
Aktuāls gadījums. Kāds vīrietis, iepazīts internetā jau ļoti sen, no citas valsts, satikts arī reālajā dzīvē, cerot uz lielu naudu iesaistījies apšaubāmā biznesā, zaudējis visu un tagad netiek vairs atpakaļ uz valsti, kurā gan ir tikai reizidents, ne pilsonis, bet dzīvojis jau gana daudz gadus. Lūdz palīfdzību naudas izteiksmē, lai tiktu atpakaļ.
Izklausās, protams, pēc naudas izspiešanas, bet, no otras puses, varbūt tiešām ir bedrē un palīdzība vajadzīga.
Kā to noskaidrot?

siikaa16  Ja draugi pazūd, kad nepieciešama nauda. Tad nav vērts ticēt cilvēkam.

Drole  Lai iet kaajaam uz tuvaako kazino, ja reiz tik stulbs, aizpeeries biidiit shaubiigu biznesu uz valsti, kur darba nav, bet ka biljetei nav 200£ atlicis..

riks086  Baltais Ruandā - tā ir diagnoze. Labākajā gadījumā - avantūrists. Sliktākajā - ar noziedzīgām tieksmēm/paradumiem. Ja viņš nav Ruandā, tad tas ir naudas izkrāpšanas mēģinājums. Civilizētajai pasaulei un autorei (ja vien stāsts nav izdomāts PA vajadzībām) būtu labāk, ja tas tips pēc iespējas ilgāk paliktu tur, Āfrikā.....
P.S. Es šim stāstam neticu, bet savu viedokli uzrakstīju to cilvēku labad, kuriem (galvenokārt jau, kurām) patiesi var nākties sastapties ar šādiem gadījumiem....

kruela  ....vēl ir variants - nedot, nesūtīt naudu, bet piedāvāt nopirkt pašai viņam biļeti....nu ja viņam tiešām vajag, lai tiktu atpakaļ, tad piekritīs bez iebildumiem....

elsa  Ja vīriec ir darbaspējīgā vecumā un advancēc, tad viņš jebkādā veidā atradīs, kā nopelnīt mājupceļam. Vēl jo vairāk, ja te dzīvo daudzus gadus. Bet ja uzrodas tizlas aitas, ko var nocirpt, tad kāpēc uz viņu rēķina nenopelnīt? protama lieta, ka jācērpj.

janisb  =>siikaa16 nekad neaizņemies naudu no draugiem un nekad neaizdod. Nauda saindē draudzību...

Letija  Ierosinu nekādu naudu nesūtīt. Tas viss neizklausās labi.
Par visiem 100% tā jau ir muļķīga doma - sūtīt naudu kaut kādam vīrietim, kaut arī ir tāds kā vēstuļu draugs, vienalga - lai prasa radiem vai draugiem (vīriešiem!).

Vai vispār šis jautājums ir domāts nopietni?!!!

fargo  priekš tam ir vēstniecība.

Letija  Nu, ar šo viņš ir sevi sakompromitējis.
Attiecīgi - turpinot iesākto draudzību, "brīnumi" ir sagaidāmi.

siikaa16  janisb
Tā nav taisnība, dzīvē pārbaudīts.

Reds  Rekur tev iedvesmai par ārzemju bagātniekiem(kā zaudēt 200k), kopā ar visiem komentāriem kā tas no malas izskatās:

https://www.youtube.com/watch?v=KZPshiw0z48

Chris1986  uzplanaledus, ja tev tā niez šķirties no savas sūri grūti pelnītās naudas, tad sūti labāl man - es vismaz esmu īsts!

Geisha  Man un manai māsīcai arī ir bijušas šādas vēstules. Principā tās visas ir pēc viena standarta - atvaļināts virsnieks ar bērnu, sieva pirms 5 gadiem nomira no vēža, tagad ir kaut kur Āfrikā biznesa darīšanās, viņam nozaga maku ar naudu un vajag naudu biļetei. Var būt nelielas nianses, bet kodols tas pats.
Ja Tev ir lieka nauda neatteikšos. Žēl man atsūtīt? Tad ziedo bērnu namam vai suņu patversmei. Un nedomā ka Tev paldies pateiks. Iztīrīs visu kontu, jo vajag jau tikai konta numuru. Un labi, ka tikai kontu iztīrīs. Skaties ka pati nenokļūsti kāda bordelī, jo būsi melnajam sapņu princim palikusi parādā. Bet nu dari ka gribi. Tikai atceries, ka Tevi brīdināju.

Drole  Aizsuuti makshkjeri.

https://www.gov.uk/world/organisations/british-high-commission-kigali

trusisR  Sveiki. Es gan teiktu, tā pati vien opera ir, varbūt citā maisiņā. Arī ir saņemtas vēstules e-pastā, no nelaimīgiem mantiniekiem, advokātiem un sazin kas vēl. Arī no Ruandas.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu