Palīdzēt vai nē?

Atceros, ka bija te tāda tēma par naudas izkrāpšanu internetā, bet nevaru atrast.
Aktuāls gadījums. Kāds vīrietis, iepazīts internetā jau ļoti sen, no citas valsts, satikts arī reālajā dzīvē, cerot uz lielu naudu iesaistījies apšaubāmā biznesā, zaudējis visu un tagad netiek vairs atpakaļ uz valsti, kurā gan ir tikai reizidents, ne pilsonis, bet dzīvojis jau gana daudz gadus. Lūdz palīfdzību naudas izteiksmē, lai tiktu atpakaļ.
Izklausās, protams, pēc naudas izspiešanas, bet, no otras puses, varbūt tiešām ir bedrē un palīdzība vajadzīga.
Kā to noskaidrot?

kruela  ......visur to vien stāsta - nu neticiet.....nesūtiet un nedodiet naudu.....ir tak iespējas savādāk palīdzēt.....pieauguši cilvēki, bet nemācamies nemaz......es pat radiniekam naudu nesūtītu, bet biļeti.....lai lido......sargi sevi un Dievs Tevi sargās......

kokto  Buratino un naudas koks !

av2  Kaapeec vinni visi nevar tikt atpakall tiessi no afrikas, a? Nu ...kautko orgginaalu nevar izdomaat, vai kaa? Nu...Antarkdiidu ? Vismaz jautriibai kaadai, a taa..afrika, aafrika...
Ja nopietnaak, cik daudz leetticiigu cilveeku ir pasaulee :(
Man personiigi ir reizes 5-10 rakstiijusssas "izmisuma veestules" meitenes..ar vissam bildeem m, dimantu raktuves iipassnieces, nolaupiitas skaistuma karalienes, porno zvaigsnes utt, un NY lidostaa paaris reizes man uz mana vaarda ir "kastes ar zeltu" atnaakussas, tikai jaasmaksaa "kodumentu papiiru nokaartossanai " ,arii esmu vinneejis visaadas "starptautiskaas loterijaas miljonus" , tikai atkal jaasamaksaa dokumentu nokaarotssanai , aga :)) Tiessaam kaads uz kautko taadu veel muusdienaas uzkkeras???

Vaukskis  Ja šaubies, labāk neko nedari. Lai paliek kā ir ! Tas jau vien ir aizdomīgi, ka viņa bizness bijis tik dikti tālu, ka to vidusmēra eiropietis nevar pārbaudīt, un lūdz palīdzēt kādam no Latvijas, lai vēršas pie bagātajām arābu valstīm kā Kataras, Bahreinas, Omānas u.c., tās tak daudz tuvāk un, ja gribēs, varēs miljoniem tādu itkā (nē?) bēdubrāļu palīdzēt. Vai tuvāk neviens uz to vairs "neparakstās" ?

Felde  ssadiem gadijumiem,citu valstu pilsonniem(piederiigajiem),ir veestnieciibas,tur sadus jauttajumus risina.To var izdarit likumiiga cela. Neiesaku sponsoret... kur aitas,tur cirpeeji!
Ketegorisks-NEE!

milana  SUUTI !!! punkts.

ketija64  Nopērc biļeti, nevis sūti naudu, piedāvā ka nopirksi, lai sūta datus.Naudu nevajag sūtīt.

Ziemeljblazma  nepalīdzēt.. Skarbi, bet, ja Tev tā nauda ir lieka un to esi gatava noziedod, aizmirst, tad.. labāk to iedod savam tuvākajam.

Geisha  Kāpēc naudu jāsūta? Pati brauc uz figviņzinkur pie figviņzinkā.
Ja pie manīm vērstos man zināms cilvēks palīdzētu noteikti, bet kaut kāds no neta ārēm.....
Ne pa tēmu, bet tuvu tam. Feisbukā brīžiem uzrodas jauni draudzēties gribētāji es vienmēr apskatos kas tas tāds. Piemēram: smaidīgs šokocilvēciņš 1 draugs un tā pati Zane. Nesaprotu kāpēc Zane apstiprina savos draugos figviņzinko? Kāpēc nefiltrē ko apstiprina. Un tā tie figviņzinkas tiek pie mūsu profiliem, bet tur ir cilvēka dati un bildes. Pasaule nekad nav bijusi balta un pūkaina. Krāpnieki vienmēr ir bijuši, ir un būs. Cilvēktirzniecība pasaulē plaukst un zeļ.
Gribi kādam palīdzēt? Aizej un bērnu namu, pansionātu, kaut vai suņu patversmi un realizē savu vēlmi. Sargi sevi!

MP_94_95  Klusums no plānāledus...būs aiztraukusies vēja spārniem savu afrikāni glābt🤔

mikeliene  Aizskrēja uz pastu,naudu aizsūtit..;)))))

ube  Katram tak ir kāda aizsargreakcija. Ja tā neieslēdzas pie vārdiem "sūti naudu" interneta sarakstē, tad kur tā ieslēdzas? Tik lielu naivumu nespēju saprast.

lovemedo  Pazīstu personiski vienu spāni kurš nodarbojas ar šāda veida krāpniecību. Tad ir daži nosacījumi pēc kuriem meklē upurus. Nu pirmkārt upuris vienmēr būs ne modele, un patiesībā jo neglītāka, un resnāka vopšem tāda uz kuru vīrieši pat neskatīsies, jo labāk. Tās interneta sarunas var būt mēnešiem ilgi, ibo vajag iegūt uzticību. Ja lētas biļetes tad var un aizlidot pie upura, palikt pa nakti hostelī un uzaicināt upuri uz pusdienām restorānā vai viesnīcā, protams būt džentelmenim un meiteni neaicināt uz numuriņu. Nu vot parasti šāda komunikācija notiek paralēli ar 4-5, un tie stāsti ir dažādi. Pats zinu ka paziņa ir izkrāpis no portugālietes 70 000€ lai izpirktu viņu no Kolumbijas cietuma :)) Vopšem ja Jums meitenes sāk rakstīt kāds ārzemju mačo vai playboys, tad uzdodied jautājumu, a kāpēc Krūmu Pēcis mani modeli ar 92kg un augumā pie 178cm ignoē bet vot spānis Pablo kas ir otrs Banderass mani mīļo, komplimentus saka, un runā par műžīgo ļamūru. Tā ka pašas filtrējiet :)))

fargo  man arī ir vājība uz palīdzības lūgumiem. bet lai arī sarakstījusies autore ir, nekad redzējusi nav, vai ne? es zinu sievietes no laukiem, kas sarakstas ar visādiem tur turkiem un ko tik vēl ne. viņu atsauksmes ir ļoti pozitīvas, bet cik patiesas?
es nesaprotu, kā var neizkost, kāpēc kāds no bangladešas raksta 40 gadīgām sievietēm no latvijas. kā? kā tas var nebūt acīmredzami?
ja vien vīrietis grib un ir noteiktas (a)morāles stājas, tad makaronus var tā karināt, ka atdos visu. un iežēlināt ir tik viegli! "vai viņš tur tāds nabadziņš, tāds nelaimīgs, visu pamests kukurznītis!" ij viss, tās sievietes sirds ir vaļā. izģērbt var laikam pliku. un ja vēl vīrietis sacer kaut kādus savu cēlo raksturu demonstrējošus stāstus, tad vispār laikam darīs jebko.
un tās ir mātišķās jūtas, kas šito izspēlē ar sievieti - pret svešu, pieaugušu vīrieti nav jāizturas, kā pret savu zīdaini.
un kāds tur brīnums, ka tās nigēriešu vēstules strādā arī.

MP_94_95  Paņēmis kredītu? Štrunts. Tajā kontinentā daudz palmas kur paslēpties un izbēgt no augļotājiem.
Ar turienes aborigēniem būtu riskanti sasieties, tur joprojām notiek kariņi starp ciltīm.
Secinājums — lēmums adekvāts :)

Chris1986  nu, man būtu pieticis jau ar signālvārdiņu "Āfrika", kad iedegtos sarkanā lampiņa. Bet, kad sekotu teksts "sūti naudu", tad sāktu gaudot arī sirēnas un sarkanās un zilās bākugunis. Bet fig viņ zin, kā uz visu reaģē vecas izmisušas tantes

saulite34  Būtu interesanti uzzināt,kādu tad tu turpmāko draudzību iedomājies ar šo cilvēku.

Drole  OMG, plus veel perfekti apguvis iemanjas, kaa izmantot zviedru sociaalo sisteemu un sasuucies zviedru ideologjiju. Gan jau, ka aizsuutiija copypaste visai friendlistei. Kaa meedz teikt mans zviedru draugs: "Swedes are nuts and the system is a paradise for scammers."

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu