Cik svarīga jums sarakstē pareizrakstība ?

Lasu...… vīrietis ar augstāko izglītību(šeit būtu jābūt strīpiņai, kas manā kompī nestrādā ) maģistra grāds , bet nepazīst pieturzīmes . Kāds rodas iespaids par rakstītāju ? Tā var būr arī sieviete . Tātad, pareizrakstība.....ko tā liecina par personu un jūsu attieksme par šāda veida rakstītāju ?

ube  Abas galējības sliktas.

Relita  Sarakstē pareizrakstībai ir diezgan liela nozīme.
Kungs atraksta pirmajā vēstulē: "cau! Vai tev nav augsti vienai?"............
Atbildu ar skaidrojumu, kad raksta ar ´´k´´ un kad ´´g´´ burtu, tak cilvēks apvainojās, un vēl nogānās. Protams, ka rakstot šad tad ieviešas kļūdas, bet tādēļ jau var pārlasīt, un izlabot, bet tik elementāras lietas jau nu vajadzētu zināt! Un sarakstei ir pielikts punkts!

Pillerina  Teikšu, ka tā ir, ka, ja nemāk pareizi un izprotami uzrakstīt, tas arī verbālā saziņā ir galīgi pipec.
Oi, kā tas ir pierādījies! Gan sarakstē te, gan sms, līdz ar to telefona sarunās un reālās tikšanās.
Var jau norakstīt uz nerviem vai jaunāku paaudzi, bet tas ir drausmīgi reāls fakts. Nu nemāk runāt un nemāk saprast, ko vaicā. Tādu vīriešu, ar kuriem var pat sarunā gūt bezmaz O un just viņa harizmu, ir tikai daži no šejienes satikti, tikai daži. Un visi nebija ar augstāko izglītību.

vilx  Domāju, ka lielā mērā šeit klibo nevis pareizrakstība, bet "pareizlasība".

elfu_mazulis  ube, pilnīgi piekrītu par tām galējībām.
Aizdomājos, kur visiem pareizrakstības cienītājiem dzīvē tā varētu noderēt.

A.god. Vīra kungs!
Izsaku Jums piedāvājumu šodien ierasties uz vakariņām. Pēc vakariņām iesaku pamīlēties. Brīdinu, ka sagaidu atbildes vēstuli rakstiskā formā līdz brokastīm. Atrodot vēstulē 3 kļūdas, seksa nebūs.

P.S. Negarantēju, ka tur nebija kļūdas )). Vai nav vienalga, vai tās tur bija ))

uzplanaledus  Pareizrakstība un pareizlasība bieži atkarīga no citām lietām.
Ja esi uz viena viļņa ar otru cilvēku, ja domāšanas veids ir līdzīgs, tad arī izlasi vai saklausi, vai sadzirdi to, ko otrs gribēja teikt. Tad ir tas gandrīz O, kas gan vairāk ir ar cilvēka personību saistīts.
Pieļauju, ka pareizrakstību māca, lai nerastos pārpratumi par to, kas pateikts.
Man nav pie rokas šobrīd teksti, kur burti samainīti vietām, šķiet tikai pirmajam un pēdējam burtam bija būtiska nozīme, bet tekstu varēja izlasīt un saprast pareizi.

neratni_stasti  Kaut kādā mērā ir svarīga. Katram komatam gluži nepiekasos, taču kopsummā paskatos gan. Ja iztrūkst stipri daudz un arī pateiktā doma nav nekāds ērgļa lidojums, tad mums nesapasēs. Ir pavisam cits smeķis runāt ar cilvēku, kurš prot formulēt savu domu un izteikties. Un pareizrakstība parasti iet līdzās ar šādu prasmi.

fargo  tā saka, ka mēs nespējam izveidot attiecības ar otru, ja intelekts ir par 30-40 punktiem augstāks vai zemāks. neiet kopā. ja vienam ir 90 un otram ir 130, tad nesanāk. tas nav par pieturzīmēm. funktieri nesaskaras. nav nekā kopīga.

leone  Linna_SK!Man ļoooti patīk gramatiski pareizos tekstos noformulētas domas,tomēr saprotu,ka ne visiem gramatika ir stiprā puse,un jāteic,ka tik traki kļūdainus tekstus,ka domu nevar saprast,lasīt nav nācies(lapsācis neskaitās,jo tā ir ākstīšanās,tīša rakstības kropļošana,bet žēl-labas domas tiek pasniegtas absolūti nebaudāmā veidā).Jā,zināmu priekšstatu par cilvēku pirmā vēstule var dot,tomēr es neriskētu noteikt cilvēka izglītības līmeni pēc tās.Es pazinu talantīgu fiziķi ar zinātnisko grādu,kurš no trim vārdiem ar pūlēm varēja izveidot teikumu,un vēl dažus akadēmiski izglītotus cilvēkus,kuri raksta ar briesmīgām kļūdām.Cita starpā,man nav augstākās izglītības,tomēr šķiet,ka rakstu samērā pareizi,sevišķi,ja rakstīts tiek ar roku.Ar datoru rakstot,kļūdīties sanāk biežāk.

Chris1986  es pat neatceros, kad pēdējo reizi esmu turējis pildspalvu rokā - ar roku rakstīt vairs nemāku

uzplanaledus  Piesieties var visur.
Tēmas autore, piemēram, atstāj tukšumu pēc teikuma liekot punktu. Daudzpunktes parasti liek 3 nevis vairāk.
Leone, atstarpei jābūt pēc komata, kad raksta nākošo vārdu.
Utt.
Kāda nozīme piesieties? Labāk attīstīsim empātiju ;)
Man, piemēram, krīt uz nerviem, ja kāds pārāk daudz runā. Un nelaiž mani pie vārda :D

riebekle  Man ir svarīga pareizrakstība. Un ne tikai tā. Bet patrasti jau tomēr tā nāk komplektā arī ar sakarīgiem teikumiem, interesantu stāstījumu un labi nomanāmu otra cilvēka intelekta līmeni.

Jurijs__57  pareizticīgajiem neiet viegli ar pareizrakstību :)

miers2  Pareizrakstības nianses mēdz būt dažādas, ja kas..Ir neuzmanības kļūdas, ir stulbuma kļūdas, ir emocionālas kļūdas - vajag vienk filtrēt!! Pie tam der piesargāties arī no tām, kuras nekad nekļūdās! :)

mieru_tikai_mieru  Ja cilvēks ir nevērīgs sīkumos (komati, garumzīmes, ne tie locījumi utt.), tad liela varbūtība, ka arī citās lietās viņam būs pofig. Nepiepūlēsies, necentīsies, nepiedomās. Man ir svarīgi.

miers2  Jā, un vēl kas - ja jums darīšana ar tādiem krančiem, kā te 10:54, tad esiet droši - nebūs tikai tā, ka tas kuces dēls nemāk rakstīt ar roku - viņam būs arī vēl citi defekti uztverē - daudz citu defektu - mēsli nekad nenāk pa vienam!

VECA_PIEPE  "Ta, ka tikai cilvēks labs!" (c)- tiks izskolots, sapucēts, safrizēts, apmazgāts, apģērbts, padzirdīts, paēdināts, uz dzīvi iekārtots, izguldīts, apčubināts, aptekalēts,...utt.

A to izlaidušies tie sievieši- viņām, ta, ka tikai pie visa gatava tikt,...pat, lai sev dabūtu labāko veci no labākajiem, dabūšanas procesā ir par slinku, lai tajā kaut kripatu ieguldītu.

Pati esi savas laimes kalēja, jo laba manta no debesīm Tavā priekšautā par pliku velti neiekritīs!
(ir dāsna ar padomu)

LaskovijMerzavec  Vienīga reize, kad tiesām cenšos ievērot pareizrakstību - ir kad kādu pasūtu pāris mājas.

Lai, nerastos pamats šaubām vai ne tā sapratne.

Vaukskis  Sarakstē man pareizrakstība svarīga. Ja ar interpunkciju un ortogrāfiju tajā viss kārtībā, manī nostiprinās pārliecība, ka pretī ir riktīgi izglītots cilvis. Pareizas rakstīšanas ievērošana vai tās neievērošana liecina par (bez)rūpīgumu, gribu (ne)iekļauties "rāmjos" un spēju darīt to, kā ir(nav) vispārpieņemts. Mana attieksme pret piemērā aprakstīto paraugu ir visnotaļ negatīva, ja vien tā nav saziņa ar kādas noteiktas operētājsistēmas mobilā telefona starpniecību. Nezinu, vai no "Apple" "iPhone", kur viss notiek ne latviešu valodā, var rakstīt ar garum-, mīkstinājumzīmēm vai nē bez atsevišķas aplikācijas lejupielādes.

draboss  Es sīki nepētu komatus, nelaboju kļūdas, pašam tādu netrūkst, tomēr ir bijis ka sarakstē lasot otra rakstīto acis ´´sūrst´´,, laikam vairāk traucē garumzīmju nelietošana vai tādi ´´jājiet´´ kad runāts tiek par iešanu nevis vizināšanos zirga mugurā :)

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu