Bērnu audzināšana

Šodien klausījos pa TV vienu psihologu, kas stāstīja, kāpēc pasaulē strauji izplatās depresija (tā ieņemot jau 4. vietu slimības lapu ņemšanas iemeslos). Un saknes tam visam esot mūsdienu bērnu audzināšanas sistēmā ģimenē, kad bērnam vairs neko neaizliedz, nesoda, visādi pārspīlēti slavē - vobšem, nodrošina bērnam bezproblēmu dzīvi. Un tad, kad viņš pieaugot, tad nākas konkurēt par labāku darbu, labāku partneri - vobšem, nokļūst reālājā dzīvē, kas rada viņam nebijušu stresu, kas noved pie depresijas, atkarībām un līdzīgām problēmām. Tā varētu būt?

Jurijs__57  te OHO ir nabagi ? "nabadzība" jēdziens relatīvais

ube  Geiša, tu arī apēd eksponātus? Elementārās normas iemāca ģimene, un jau no mazotnes. Ja tā to nedara, kā bērns var zināt, ko dara nepareizi?
"Tava brīvība beidzās tur, kur sākas otra brīvība".

uzplanaledus  Savi bērni ir savi bērni, uz svešajiem skatāmies savādāk, tie ir jāaudzina! :D

Jurijs__57  tie bija bērni jau to uzaugušo bērnu kuri mētājas ar milzīga torta gabaliem ar kuru viņus gribēja pacienāt 1 septembrī Domas laukumā, ja nešaubos 2000 gadā - bērni to izdarījuši laikam deļ "nabadzības" - jabločko ot jabloņi ne daleko katitsa

Geisha  9;45 mani bērnībā neveda uz izstādēm, bet gan uz cirku, leļļu teātri un tur nebija nekādu eksponātu. Un visus eksponātus bērni toreiz nemaz neēda, bet tikai tās garšīgākās vīnogas dažas iemeta mutēs, bet selekcionāri uztaisīja lielo brēku. Labi, izstāde ir izstāde. protams, ka mēs pārrunājām negadījumu, bet tāpēc jau nevajag bērnam nozilināt dupsi par kaut kādām dažam vīnogām. Protams, ka ar bērniem ir jārunā, jādarbojas, jāved uz dažādiem pasākumiem. Taču vislabākais piemērs ir vecāki. Mums katram ir dienas kad ir besis. Pieaugušais daudz maz sevi jau prot kontrolēt, bet bērns kāds nu ir tāds ir. Ja bērnam ir slikts garastāvoklis tas vēl nenozīmē ka bērns nav audzināts. Paši vienmēr un visur uzvedaties perfekti? Bērni redz arī kā pieaugušie uzvedas un ko runā ar pāris promilēm asinīs vai liekulīgi smaida.

vilx  Ube 09:45 - labs citāts, tikai prasās autoru klāt. Daudziem autoriem par šo lietu ir dažādas domas, atkarīgas no laikmeta. Senākais šā citāta autors ir viens no pirmajiem filosofiem Konfūcijs, kurš ar šo tekstu pamatoja likumu nepieciešamību, bet pēc viņa teorijas to laiku izpratnē sanāk, ka gan dekorācijas drīksti apēst, gan ar tortēm mētātiem, jo ar to tu neierobežo citu cilvēku brīvību un tiesības. /aizskar mantu?- nē, vīnogas tāpat izmestu beigās un tortes (tas gan pēc ubes komenta) bija domātas jauniešiem, un sētniekam tāpat iela jāslauka.

Drole  >

the genesis of this adage (C) https://quoteinvestigator.com/2011/10/15/liberty-fist-nose/#more-2856

fargo  mājās ir vajadzīgi likumi. bet ja tev nav autoritātes, tas viss ir vējā. kā tu vari kaut ko panākt, ja ne tava sieva, ne kinders tevi neklausa? bet ja dzird un klausa, nekas no tā nav grūti. un tu nedrīksti kaut ko pēkšņi vnk izdomāt, tad uz tevi nevar paļauties. bet ja uz tevi var paļauties, dzīve citiem ir mierīga un ritmiska.

burleska  Chris, depresija no tādas dzīves jebkā audzinātam bērnam ir klāt :D Ja nu vienīgi kāds ir atradis savu sapņu darbu, ko dara ar baudu.

burleska  Fargo, 10:45, ja sapratīs jēgu, kāpēc ir kaut kas jādara, tad klausīs, klausīšana arī ir apzināta lēmumu pieņemšana. Bet, ja jebko mēģināsi uzspiest, tad vai nu būs jāpielieto vara (autoritāte?)- emocionāla vai fiziska, vai arī neklausīs, jo nesapratīs, kāpēc tā ir labāk.

Liga2  Atliek tikkai piekrist autoram. Nezinu , kur ir problemma, bet pedejos 20 gadus to vien dara ka sludina , ka bernam ir jaatlauj darit viss ko vins velas. Nekad neesmu sekojusi siem principiem. Neciesu kad tads mazs dievs atlaujas but pilnigakais mezonis. Un ja godigi nekad neesmu sapratusi so terminu pecdzemdibu depresija! Iespejams tas ari ir rezultats ja mate neaudzina savu bernu , pielauju tas ir sausmigi kad tev japavada 24 stundas kopa ar mezoni.

burleska  Liga2- 10:56- kāds pēcdzemdību depresijai ir sakars ar audzināšanu? Pēcdzemdību depresija ir pirmajos mēnešos pēc dzemdībām. Un zīdaiņus audzināt vēl tā kā mazliet par agru :) Bija jau PSRS laikos barošana pēc stundām, naktīs ēst nedodam, rokās neņemam, nu un kas notika... Tur jau depresija no tā vien klāt, ka sīkais bļauj, bet Tu nedrīksti rokās ņemt, lai neizlutinātu. Es patiesībā ļoti priecājos par to, kas notiek tagad, ja runa ir par pavisam maziem bērniņiem.

Liga2  Ne man nav saprotams sis jedziens. Bet tas ir mans viedoklis. Piedod bet neguletas naktis tas nav iemesls depresijai. Ja piekritu es ari jutos no rita neizgulejusies pec nakts barosanam bet tas ir parrejosi . Mes iemacamies planot savu dienu. Tad kad tu redzi savu smaidoso bernu, turi vinu rokas kada var but depresija.

vilx  Nu es atceros sevi, kā no skolas sola nonācu rūpnīcā. Reāls kultūršoks! Kontaktpersonu loks sašaurinājas no dažiem simtiem līdz dažiem desmitiem (ar laiku vispār līdz dažiem), jābūt tur visu dienu, nevar nosačkot kādu stundu, nav vairs tāda jēdziena, ka kāda stunda pēkšņi nenotiek, vakaros pēkšņi esi noguris, uz nedēļas beigām uzkrājas miega bads jo tusiņus vēl nesāc izlaist, pirms 17:00 jau sāc reāli nervozēt, ka tik nenokavē darba beigas....

LaskovijMerzavec  Sen zināma, lieta, ja bērns resnu sievietei nosauc par resnu, tātad neaudzināts :)


Bet šo pašu psihologu formulu var arī piemērot te, iedomu sadursme ar realitāti - es te tāds skaits, iekārojams, neatkārtojums un bāc neviena man te nahalāvu nedod. Iedomājaties tikai kapiju prasa, lai izmaksā, būtu vispār priecājusies, ka tika uzaicināta.

Vai arī iedomājaties tikai - atsūtija pliku smaidiņu, neviss izvērstu autobiogrāfiju uz trīs a4 lapam...

AudraSeele  "LaskovijMerzavec"!...iedomu sadursme ar realitāti...Lieliski!!! Drīz strādās tikai roboti. Cilvēki varēs dzīvot savās iedomās, depresiju nebūs.

Epifanija  Dabīgā atlase, nav jādomā par citu depresijām, lai dzīvo kā grib, dzīve visus izskolo un atsijā graudus no pelavām, bērns sabiedrībā demonstrē, ko redz mājās, kur ir viņu autoritātes, kādi vecāki, tādi bērni, viens otru pelnījuši, tikai visu pārskološanu uzveļ pedagogiem, ar tādām uzvedībām, kādas ir tagad pusaudžiem pāraudzināšanas iestādes kā kolonijas būtu pilnas līdz ūkām un atkal par mūsu nodokļiem, skuju, lai paši skolojās

Liepa53  Te izskanēja pēcdzemdību depresija. Tai ir tiešs sakars ar hormonālām izmaiņām. Kāpēc bērnam rodas depresija, ja ir visatļautība? Tāpēc, ka viņš vēl nav nobriedis dzīvei. Nesaprotu tos pedagogus, kas maziem grib uzticēt tādus atbildīgus darbus kā ekskursiju organizēšana. Iesaistīt un apspriesties var, bet uzlikt pārāk atbildīgus pienākumus nedrīkst. Kā ļoti slikts piemērs ir bērniem likt atbildēt par mazākajiem brāļiem un māsām, atstāt uz ilgāku laiku vienus.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu