Bērnu audzināšana

Šodien klausījos pa TV vienu psihologu, kas stāstīja, kāpēc pasaulē strauji izplatās depresija (tā ieņemot jau 4. vietu slimības lapu ņemšanas iemeslos). Un saknes tam visam esot mūsdienu bērnu audzināšanas sistēmā ģimenē, kad bērnam vairs neko neaizliedz, nesoda, visādi pārspīlēti slavē - vobšem, nodrošina bērnam bezproblēmu dzīvi. Un tad, kad viņš pieaugot, tad nākas konkurēt par labāku darbu, labāku partneri - vobšem, nokļūst reālājā dzīvē, kas rada viņam nebijušu stresu, kas noved pie depresijas, atkarībām un līdzīgām problēmām. Tā varētu būt?

Geisha  Es uzskatu, ka ar bērniem viss ir ok. Diemžēl daudziem pieaugušajiem ir pilnīgs ku-kū galvās.

siikaa16  Bērni ir audzināti dažādi vienmēr. Mēs esam izauguši un skatāmies uz lietām savādāk, nekā bērnībā visu uztvērām.
Par depresiju kādreiz tik atklāti nerunāja un cilvēki to slēpa, ka slimo.

keksene66  Pa lielam depresijas statistiku sastāda pieaugušo( ap pusmūžu ) kontingents, kas pieraduši padomju laikos strādāt un attiekties pret darbu ar lielu atbildības sajūtu. Padomju laikos , ja biji pārdevējs, tad tirgojies, bet ja biji krāvējs, tad krāvi . Tagad cenšas cilvēku uztaisīt par kaut ko universālu un spiež no viņa visu, ko vien var izspiest . Jā, piekrītu arī tam, ka siltumnīcas apstākļos audzināti bērni, slikti iekļaujas šai sistēmā . Skumīgi, ka vecāki dara pāri saviem bērniem ar visatļautību.

Piparkuka  Kā var būt bērns- mežonis?! Tikai, ja neko nemāca un vecāki ir mežoņi. Normāls bērns visu grib darīt pats- mazgāt traukus, slaucīt grīdu, notīrīt netīrumus un ielikt drēbītes skapī. Visatļautība ir nepieļaujama un caurmērā normālās ģimenēs viss ir ok!

uzplanaledus  Ja tā padomā, nav visai labs variants, ja bērnam skolā vsur liek teicamas atzīmes, kaut arī ir tās pelnītas. Nonākot reālajā dzīvē, kur vairs nav tie skolotāji, kas zinaja, ka šis ir labs bērns, var būt liela vilšanās. Tikai ne jau visiem tāpēc sākas depresija. Un varbūt vispār nesākas.
Pieļauju, ka depresija var sākties no atklāsmes vispār, kad ticība mītam, ka tad, kad izaugšu liels, tad viss būs skaisti, pamazām sagrūst, jo izrādās, ka dzīve nav rožu lauks, un kam tik nav jāiet cauri.

Caune  Tiem, kuriem ir bērni ir izgājuši cauri visam emocijām no kauna līdz lepnumam un no izmisuma līdz gandarījumam. Katram vecumam sava burvība un izaicinājumi, tiem vecākiem, kuri reāli audzina savus bērnus.
Šodien bērnus audzina citādi, viņi nevar palikt vieni līdz 7 gadu vecumam, viņiem ir nepieciešams animators dzimšanas dienās. Bērniem pietrūkst tukšuma un klusuma. Runājošie podiņi un dziedošas grāmatiņas to iznīcina. Vecāki ir gudri un visas atbildes pasaka priekšā, nav Anneles dabas vērotājas un Daukas zinātkārie drosminieki.

Kvarta  cc Geisha "Dzīve ir pierādījusi, ka tieši nepaklausīgie bērni vēlāk kaut ko dzīvē sasniedz. ..."
vari likt galdā daudzskaitlīgu statistiku?
Vispirms iemācies spēlēt pēc noteikumiem, pēc tam spēlē vislabāk
Nepaklausīgie var izcelties tikai antilikumiskā ban;ānu valstī, ik pa laikam pasēž cietumā un tad atkal vada pilsētu utt

Drole  Nepaklausiigie dabuu Nobeli. Teicamnieces nedabuu neko.

https://youtu.be/fL5-9ZxamXc?t=2393

Veneranda  Nu nez, es personīgi negribu neko kopīgu nedz ar sarežģītiem bērniem, nedz šāda tipa pieaugušajiem. Es vēl vairāk pateikšu-viņi paši nepriecātos dzīvodami nahāļu pulciņā.

Veneranda  es domāju, ka izlutināšana nav nekāds serviss ne pašam aprakstāmajam objektam, ne sabiedrībai kopumā. tāds lāča pakalpojums drīzāk. līdzīgi kā vienā vecā Blaumaņa lugā rakstīts-māte tik dikti mīlējusi savu meitu, ka neļāvusi tai pretbaku poti špricēt, kā rezultātā meita pārslimojusi bakas un palikusi par bakurētainu vecmeitu. Lietoti kroņprinči tā uz gadiem 45 NAV vieglāks gadījums. Līdzīga ambīciju un objektīvo kvalitāšu proporcija...
es savējo nelutinātu
labāk dot - iespējas, etc

AivarsN  Lai notiktu kāda attīstība,ir vajadzīga motivācija. Šajā patērētāju sabiedrībā vienīgā motivācija ir,pēc iespējas vairāk pelnīt, lai vairāk tērētu. Skolās sagatavo nākamos vergus,māca rēķināt,kur izdevīgāk paņemt kredītu. Ja bērns skolā ir sekmīgi mācījies,apguvis savu izvēlēto profesiju,bet dzīvē atklājas,ka ar to nevar nopelnīt pat savai iztikai,kur nu vēl uzturēt ģimeni,jo tas skopais parazīts,kura uzņēmumā viņš strādā, vienkārši negrib vairāk maksāt. Ne jau katrs spēj radīt savu uzņēmumu,jo valsts reketieri to vien gaida, lai noplēstu maksimālu nodevu par jumtu. Ne katrs vecāks pats saprot,kā šajā apgriestajā un brūkošajā pasaulē dzīvot, tāpēc nevar rādīt nekādu labo piemēru. Bērnam to redzot, dūša papēžos. Skolās to nemāca, tāpēc tikai vecāki var bērniem izskaidrot šīs pasaules darbības principus, lai vēlāk nerastos nepatīkami pārsteigumi.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu