Neticība tradicionālam ģimenes modelim

Vai es vienīgais tāds negatīvs šajā jautājumā. ja padomā, vairāk nekā puse laulību tiek šķirtas, liela daļa no atlikušajām ir dēļ kopējiem kredītiem, uzņēmumiem, bērniem, īpašumiem..... otrs apstāklis ir tajā, ka lielāka varbūtība turpināt savus gēnus nākošajās paaudzēs ir, ja atjaucot tos ar dažādiem vīriešiem/sievietēm. Lielāka variatāte imūnsistēmās palielina iespēju, ka pie noteiktas infekcijas izplatības neradīsies situācija, kad iet bojā visi bērni vienlaicīgi. Protams, tagad ir vakcīnas un tā. Bet mūsu emocionālā sistēma tomēr nav veidojusies pēdējos 50 gados.

uzplanaledus  Droši vien katram ir savs stāsts, kāpēc laulība tiek šķirta. Kamēr bērni aug, varbūt vairumā gadījumu nē, bet pēc tam, var gadīties, ka nekas kopā vairs netur, jā, ja nav hipotekārā kredīta un nav katram sava īpašuma.

SpoguliitisTM  Ticu un pie taa arii pieturos. Bet reti kad vinju redzu.

Reds  "kādas bija ģimenes tradīcijas pirms 3000 gadiem Latvijas teritorijā?" - tautasdziesmas nekad neesi lasījis? Viņas tiek novērtētas kā krietni senākas par 3000.

Ir jau nu gan pietiekami daudz dokumenti un informācijas par Eiropas valstu vērtībām vēl jo vairak tāpēc ka pa lielam viņas visā eiropā balstās uz kristīgajām vērtībām - kuras ir ļoti skaidri aprakstītas un vairumam zināmas jau gandrīz 2000 gadu.

Tagad jau aktīvi notiek mēģinājumi pārrakstīt vēsturi un noliegt visu , kas ir bijis pamatā mūsdienu sabiedrībai. Tāpēc ka vēsture absolūti nesakrīt ar liberālo ideoloģiju. Pat ļoti nesenā vēsturē - WWII , mēģina iestāstīt ka puse no karavīriem bijušas sievietes. Pagaidām tikai popkūltūrā, bet paies 20-40 gadi nomainīsies paaudze, kas pie tās domas būs pieraduši un tad jau tas būs arī mācību grāmatās iekšā.

Politiskā vēsture tieši daudz precīzāka ir sākot no 100-200 gadu vēstures, jo nav vairs tik daudz subjektīvo viedokļu un propagandas un notikumi tiek apskatīti krietni objektīvāk, nevis sagrozītā formā.
Ģimenes tradīcijas un vērtības - nu ir pilnīgi skaidrs ka ja viduslaikos baznīcai bija ļoti liela ietekme, tātad nebija katrs otrais nomainījis sievu/vīru vidēji 3 reizes mūža laikā.

Epifanija  Emocionālā sistēma, kad tik kādu apkāst un paverdzināt savā labā, piekrītu izteiktajam, ka tiek izskausta cilvēcība, bet tas aiz tā, lai izmirtu tauta, ne vīrieši , ne sievietes šajā nav vainojami, bet sistēma, kurā dzīvojam, kurā mums visiem liek dzīvot, zvēru dārzā šķiet ir labāki apstākļi, nav vajadzīgs karš ar asinīm, pietiek izskaust cilvēcību un paši viens otru iznīcina

Kaskaade  Nu par ko mēs runājam, ja labestība šodien tiek uztverta kā vājuma pazīme, godīgums kā naivums, strādīgums kā neveiksminieka pazīme, uzticība kā losisms, drosme kā agresija? Tfuuu pagrimusī pasaule

gertrude  nevajag pārspīlēt, ir pietiekoši daudz foršu ģimeņu, kuri dzīvo laulībā ne mantas un ne kredīta dēļ. cilvēki ir šķīrušies vienmēr, arī dažu daudzinātajos viduslaikos, kad vispār nebija variantu, ko lika, to precēja un pēc tam tāpat vandījās apkārt, tikai interneta nebija un par to, ka Jānis pa kluso iet pie Līzes, zināja tikai tuvākie kaimiņi.
un Aivar, tas, kuram bijušas pašam 5 sievas jau nu varēja izmantot iespēju paklusēt.

Letija  Kaskaade, "uzticība kā losisms"(c) - jā, pēc izteiktajiem viedokļiem šeit daudzās tēmās tas šķiet precīzs raksturojums.
"Pieredze" sit augstu vilni - viens, otrs, trešais utt. bijušais vai bijušā.

Uzticība kā jēdziena neesamība.

tracer  Par ko kaskis? Paveerojiet lielveikalaa rindaa taas gimeniites.kur mazi beerni..laulaatie ar taadu sajuusmu skataas viens uz otru vai ne?😁 Rokaas arii sadevushies?viitero..iesaku visaam paveerot un tad varbuut nerakstiis te mulkiibas par muuziigo miilu 21gadsimtaa..

multi  Mīl vai nemīl, bet bērni ir tas ko mēs atstājam pēc sevis. Mūsdienās tas tiek aizmirsts un tik dzenamies pēc nesasniedzamas materiālās stabilitātes. Bērni ir izauguši visos laikos arī bez brenda drēbēm un iphone... ar zupas bļodu četrās sienās. Nekas nav vērtīgāks par tradicionālu ģimeni un bez tās mēs izmirsim. Tuvajos austrumos viss vēl notiek pa vecai modei un gandrīz katrā ģimenē pa bērnu pulkam.

tracer  Gribu redzeet to laimiigo beernu skolaa..bez iphona..ar sliktaam dreebeem..domaa tas beerns ar gariigaam veertiibaam buus laimiigs? Izstumtais klase..un rezultastaa depresija.agresija un mazveertiiba...tu gribi savam beernam taafu dziivi?gariigais teev?

multi  17:10 Tad jau jāiet piketēt tev pie saeimas par pabalsta ieviešanu bērna iphone un brenda telefonam, jo tās lietas padara imūnu pret apcelšanu skolā. Esmu vecmodīgs, drīzāk bērnam jāiemāca pa "saulīti" iedot.. Respekts garantēts. P.S Humpalas/ nebrenda drēbes nenozīmē sliktas drēbes!

keksene66  Kur paliek mīlestība un cieņa pret otru ? Es par tā vērtībām un visu izejošo no tā .

Kurtslabs  Jēziņi, nu kas par murgu? Bērnus "Neražo" lai savus gēnus nodotu tālāk. Bērnus grib, jo tie ir daļa no pilnvērtīgas un laimīgas ģimenes. Tie iepriecina, citriez skumdina. Bērnus audzina, tos var izaudzināt par labākiem cilvēkiem, kā esam mēs paši. Viņiem var sniegt vairāk uzmanības un milestības, kā esam saņēmuši mēs paši. Un bērni ir pamats, jēga mūsu eksistencei grūtos brīžos, kad pazūd mērķis un piepildījums.
Bet ģimene..., tas nav viegli. Un neviens nav solījis, ka tas būs vienkārši. Mūsdienās viss ir vieglāk. Vieglāk izšķirties, vieglāk dzīvot vienam, vieglāk atrast kādu ar ko pārgulēt, bet nedzīvot kopā ikdienā. Ja nav mīlestības vienam pret otru, tad arī ģimenei nav nākotnes. Bieži jaucam kaislību/aizraušanos ar mīlestību. Fatāla kļūda. Kļūda par kuru maksājam mēs, un maksā bērni. Empātija, spēja uz kompromisiem, paškritika, savstarpēja cieņa, mīlestības pāraugšana dziļā draudzībā, spēja piedot, vēlme vairāk priecāties par labo, nevis akcentēt slikto. Tas viss nav vienkārši. Ģimene mūsdienās ir motivētu un inteliģentu cilvēku ikdienas pūļu rezultāts un auglis.

Kaskaade  Wot multi, nu pilnīgas aplamības muldi un priecājies par to. kādas vēl iedot pa "saulīti"? Kko tādu var pateikt tikai vīrietis, kuram nekad nav bijis bērnu vai viņš tos redzējis pa virtuves logu. Iedot pa saulīti šodien nozīmē skandālu skolā, ilgstošu vazāšanos pa policijas iecirkņiem, bāriņtiesu, sociālo darbinieku uzraudzību, piespiedu psihologu apmeklējumu, un beigās tiesvedības procesu par miesas nodarījumiem un emocionālo vardarbību.

AivarsN  Es jau rakstīju,ka mācību grāmatās rakstīts tikai par okupācijas laiku,bet tieši civilizācijas uzplaukuma laiku,informācija tiek slēpta aiz septiņām atslēgām. Ne velti Vatikāna bibliotēka ir viena no visapsargātākajām vietām pasaulē. Vai esiet tā rūpīgi lasījuši mūsu Dainas? Tur slēpjas gan vēsture,gan apbrīnojama dzīves gudrība. Kur tad vēl Velesa grāmata un Vēdas. Mūsdienu labāko psihologu mācības ir mazu bērnu šļupsti, salīdzinot ar Vēdu autoru zināšanām. Tāpat līdz tā laika tehnoloģijām arhitektūrā,enerģētikā,ar domu enerģiju vadāmiem nelieliem lidaparātiem un milzīgajiem galaktiskajiem kuģiem mums vēl kā rāpus līdz Ķīnai. Kāpēc Pēteris1. nomainīja kalendāru,atmetot 5500 gadu vēstures,kuru iesāka no uzvaras pār Ķīnu? Mūsu rases vēsture uz šīs zemes ir vairāk kā pusmiljons gadus sena. Bet tikai tagadējā tumsas laikmetā okupantiem izdevās pakļaut mūsu planētu. Viņi to nespēja paveikt atklātā cīņā ar ieročiem,bet to paveica tirgotāji ar viltu,atmodinot cilvēkos visprimitīvākos instinktus. Taču tumsas valdīšanas laiks beidzies,sliktie zēni palikuši bez atbalsta. Ir sākusies atmoda,veidojas jauna sabiedrība, pakāpeniski aizstājot veco. Tāda kustība jau turpat 20 gadus ir arī Latvijā. Tikko pie manis viesojās viens no tās aizsācējiem.

saulite34  Ir sākusies atmoda,veidojas jauna sabiedrība, pakāpeniski aizstājot veco. Tāda kustība jau turpat 20 gadus ir arī Latvijā. Tikko pie manis viesojās viens no tās aizsācējiem.[c]

Tad varbūt tev tas aizsācējs būs iemācījis elementāro cieņu pret sievietēm un savu naidu un žulti neizgāzt šeit uz sievietēm.

Ljekainiitis  Lai vai kādas augstas sfairas tiktu piesauktas, kopš cilvēces apzinātās vēstures (AivaraN galaktiskās inspirācijas neņemsim vērā) attiecību pamatā ir bijis mantiskais. Proti - kamēr valdīja matriarhāts - viss bija vienkārši. Viss, kas mantojams, tika nodots par t.s. mātes līniju. Sākoties patriarhātam viss kļuva sarežģītāk. Un nācā ieviest oficialu laulības institūciju. Ar kuras palīdzību īpašumtiesību mantojumu varēja sakārtot.
Jā - tais pašās dainās latviešu domu un uzskatu brīvība ir daudz lielāka, kā vēlāk uzspiestie kristietības rāmji.

AivarsN  Tieši mantiskais kults bija okupantu galvenais ierocis. Sākumā arī visus grēkus baznīcā varēja izpirkt par naudu. Taču pirms okupācijas vēdiskajā iekārtā naudas un mantas uzkrāšana tika uzskatīta par nosodāmu rīcību, līdzīgi kā tagad aizraušanās ar azartspēlēm. Bērni jau pirms pilngadības sasniegšanas apguva visas zināšanas,kuras nepieciešamas laimīgas ģimenes izveidošanai. Dzīves biedra izvēle bija ļoti sarežģīts process, reizēm lūdza palīdzību zintniekiem, baltajiem tēviem,volhviem,kā nu kurā vietā sauca cilvēkus ar īpašām spējām un augstu izglītību. Vajadzēja atrast dvēseli,kura sasniegusi līdzīgu garīgās evolūcijas līmeni, lai abi varētu gūt atbilstošu šās dzīves pieredzi. Satikās arī dvēseles,kuras jau iepriekšējā dzīvē bija mīlējušas viena otru. Zināšanas par smalko pasauli no sabiedrības tiek slēptas,jo tieši tās ļauj priesteriem valdīt pār šodienas neizglītoto sabiedrību.

Orchia  AivarN, pasaki godīgi, ko tu vakaros pīpē?

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu