Kāpēc tik daudzi ignorē veselīgu dzīvesveidu?

Manuprāt ieguldījums savā fiziskajā formā un veselībā ir labākais ko varam sev sniegt, tomēr daudzi šo iespēju neizmanto. Mazāk slimot, labi justies un labi izskatīties domāju ka grib visi. Tad kāpēc nekas netiek darīts pašu labā?

raina1970  Kurt- izlasi uzmanīgāk lūdzu, ko teica daktere- nelaist profsportā...Pateicoties tai dakterei - izvairījamies no lielām problēmam.Tad puišiem bija 17/16/un 14///-laiks, kad spiediens un sirds lēkā tapat, jo tas cilvēkgabals aug , visi iekšējie orgāni- veidojas un nostiprinas..lielu slodzi tur uzmest vel pa virsu-- nav prātīgi, maigi sakot..puikas paši tagad ar labu vārdu atceras to ārsti, lai gan tajā laikā, protams, ka bija citādas emocijas, jo gribējās- bija aicinājumi uz Skandināviju, vēl kaut kur..šobrīd esam ap 30---sporto , trenē, strādā ar komandām, bērniem- pagaidam bez lielam problēmam veselības jomā..-un daļa to vienaudžu, kuri aizgāja- uz to profsportu-- ir jau ar invaliditātes apliecībām kabātās, jo slodzes bija nepiemērotas .. un tas nu ir gana -naivi domāt, ka 15-16-17 gados nav profsporta... nu beidz.. Statistiku- ja neesi slinks, tad sameklēsi -gan SA, gan Stradiņu , gan MA arhīvos, ja ir iespēja-- nu ieskaties kādos ārzemju resursos- -- to ir patiešām daudz.. sameklēsi pats, lai nav tā, ka esi iemānīts kādos info avotos.. Redzi- veselīgs dzīvesveids-tas ir ļoti , ļoti subjektīvs kritērijs..

_Krasula_  Es sliecos piekrist tiem, kuri apgalvo, ka profesionālais sports bojā veselību. Vismaz daļa no tiem. Piem., ilgtermiņā locītavām nenāk par labu ne teniss, ne futbols. Lielas slodzes un traumu rezultātā ātrāk var iedzīvoties kādā artritā. Tiesa, veselību var ietekmēt arī ilgstošs sēdošs vai stāvošs darbs; klabināšana pa datora tastatūru; smags fizisks darbs.

_Krasula_  Kāpēc ignorē? Nav pietekoši stipras motivācijas, slinkums, laika trūkums, nogurums, 8pārāk liela slodze darbā vai mājas solī. Retāk neinformētība.
Es, piemēram, zinu, ka balto miltu izstrādājumi nav pārāk veselīgi. Bet man tie garšo. Tādēļ palaikam kaut ko izcepu un mielojos, mielojos, mielojos,,,

Piparkuka  Aukstumā skriet plikam ir ļoti slikti, ļoti.... Vismaz, cik dzirdēts- jābūt ķermenim apsegtam, rokām, kājām, galvai un tml.

Par jautājumu- slinkums.
Un arī- ir cilvēki, kuri iet kontrastdušās, visu ko dara un- saslimst. Tā ka. Kā ir, tā ir.
Pieturēties +/- pie mērenības un veselā saprāta un būs ok. Jeb- kā lemts tā būs.

Aurora  vislētāk ir strādāt fizisku darbu svaigā gaisā tehnoloģiju neskartā nostūrī. Latvija drīz tāda vairs nebūs, mūs sagaida cita vācijas satelīta-Nīderlandes liktenis ar bezmežu dabu, varen attīstītu transportu un milzu lielveikalu masīviem (Aivars nav mans brālis).
Tātad uz Sibīriju, kungi & dāmas. Redzēsiet, kas ir īsts skaistums))

vilx  Pazīstu cilvēku, kurš nekad neslimo. Apzinīgajā darba dzīvē jau gadus 30 nav bijusi neviena slimības lapa, kas nebūtu trauma, nu no tām izbēgt nekā. Sēdējis ar slimiem bērniem mājās, bet pašam nekā, tikai kolēģus aplipina. Ir liekais svars, nenormāli daudz smēķē, rij visādus sūdus, ja dzer tad pamatīgi. Principā nesporto, ja nu vienīgi kādu līkumu ar velīti izmet.

Ej nu atrodi loģiku.

Kaskaade  Ij nafigam man jāfinansē sporta, fitnesa, farmacijas un medicīnas biznesus?
Nesapratu autora pārmetumus topikā. Man nekas nekur nav jāinvestē, jo man viss ideāli no dabas dots. Tāpat nesaprotu un neatbalstu ar savu ķermeni maniakāli apsēstos. Ar galvu slimi cilvēki, kuriem nav kur likt savu naudu un laiku.

preilene  Geisha,
katram jādara tas, kas pašam sagādā prieku.
Bet – celtnieks – viņam, tāpat kā citiem fiziskā darba darītājiem, tiek pastiprināti noslogotas kādas konkrētas muskuļu grupas, tāpēc vēlāk parādās problēmas (līdzīgi kā sportistiem). Vajadzētu tomēr kaut ko papildus darbam darīt, kaut vai tikai tāpēc, lai atslābinātu tos muskuļus, kuri visu dienu ir savilkti.
Un “veselīgs uzturs” nav tikai auzu putras. Manuprāt, ēdot tikai putras, var sačakrēt organismu tieši tāpat, kā zālēdāji – kuri paliek pelēki un neveselīgi. Veselīgi ēst nozīmē ēst sabalansēti, vispusīgi.
Un par dažādām “kaitīgajām” dzīves baudām es uzskatu – ja tas nav pārmērīgi un nav palicis jau apdraudoši mums pašiem – labāk ir to darīt, priecāties un baudīt dzīvi, nekā to nedarīt, visu laiku frustrēt un īgņoties.
Liela varbūtība, ka šī mums ir vienīgā dzīve, tāpēc man pašai gribētos to pavadīt feini – priecāties, kustēties, baudīt. Es negribētu aptaukojušos iekšējos orgānus, trauslus kaulus, nestrādājošas locītavas un problēmas ar pārvietošanos gandrīz pusi no dzīves. Bet, protams, mums katram ir sava dzīve un mēs to varam pavadīt tā un ar to darīt to, ko paši vēlamies 😉

Kaskaade  Nav gadījies redzēt nevienu veselu nomirstam, izņemot nelaimes gadījumos un suicīdos bojā gājušos.
Nez kādēļ no lielā sporta aizgājušajiem vairs nelīdz ne veselīgs uzturs, ne rītarosme, ne masāžas

Chris1986  Tie, kas saka, ka sporto, bet vienalga noliekas ar vīrusu - ir tā, ka imunitāti stiprina tikai vitamīns-hormons D: https://www.youtube.com/watch?v=MVlzj_B4dWc
Tagad tā normas ir pārskatītas stipri un augšu un pie 75 vienībām vairs nesaslimst ar saaukstēšanos, vēzis un sirdsslimības samazinās par 50%, bet pie 100 vienībām (kas agrāk tika uzskatītas par toksisku D vit. hipervitaminozi, cilvēks vairs nenoveco un sāk atrgiezties jaunība :D Tagad augšējā D vitamīna robeža ir kkur pie 200 vienībām. Tā kā es tieši tikpat daudz, cik nesaprotu cilvēkus, kuri nesporto un nelieto veslīgu pārtiku, arī nesaprotu cilvēkus, kuri nelieto D vitamīnu lielos daudzumos. Bet nu katrs jau var darīt, kā pašam tīk

Drole  Ja galvaa ieshaujas ideja - paardozeet D vitamiinu, der apsveert konsekvences.

https://www.medicalnewstoday.com/articles/322602.php#side-effects

DanaL  Riteņbraukšana valstīs, kur riteņbraucēju skaits tuvojas pusei no autovadītāju skaita, riteņbraukšana var būt pat ļoti sāpīga. Teju visi mani kolēģi, kas ikdienā uz darbu brauc ar velo, pēdējā gada laikā vismaz vienreiz ir nokrituši. Es divreiz :((

Luusila  Mēs varam darīt jebko, ko domājam priekš sevis labu esam, bet neviens no Dievpapiņa apdrošināšanu nav nopircis.

Mirage  @ Johaidii: "mana izvēle pavisam noteikti ir mūža nogali nodzīvot bez slimībām"


Johaidii, Tu jau vari vēlēties visu ko, bet jautājums - ja patiešām tas tā brīnumainā kārtā notiks, ka savos 60-70-80-90-100+ gados dzīvosi joprojām BEZ jebkādām (!!!) slimībām (un līdz ar to varēsi tikt ierakstīts Rekordu grāmatā), tad - kā Tu domā nomirt? NO KĀ??? :D

Speciāli dēļ tā kļūsi par miljardieri un ļausi jaunajai sievelei sevi pa kluso un palēnām noindēt? ;D
Vai arī cerēsi, ka kāds no mazmazbērniem, nevarēdami sagaidīt "dižo" mantojumu, vnk noalgos killeri? :D
Vai, kas visticamāk, nāksies pašam ņemt šaujamo rokā un beigt to bez-gala-garo-sen apnikušo dzīvošanu? ;)

Ehh, cik labi tomēr, ka Māte Daba visu mūsu vietā sen paredzējusi un īsteno, neatkarīgi no mūsu vēlmītēm, domiņām un fantāzijiņām! :))

Napoleone  Tas nav iespēju izmantošanas jautājums, bet - pienākums!! Kāpēc tuviniekiem un nodokļu maksātājiem jādzēš sekas?

av2  un tie, kas sen dienas, kaa uzeedussies 3x svaraa , bet tagad sskrien tajos ssortos ziemaa, protams...ilgaak nodziivos ? :)) Labaakaa anekdote , ko esmu dzirdeejis peedeeja laikaa, tas nu ir fakts.
Visu vajag ar meeru , un dziivi vajag baudiit, nevis ciest. Punkts.

Luusila  Skriešana nav panaceja.

preilene  Kurt, vēl jau arī tā ēšana.. jāskatās ko un cik daudz.. un skriešanu var aizstāt ar iešanu ātrā solī ;)

elfu_mazulis  Ar veselīgu dzīvesveidu ir kā ar "sāc krāt pensijai 20 gados", ja tas nav ielikts ģimenē, kā pašsaprotams no 0 gadu vecuma, tad pats par to aizdomājies 30-40-50 gados, kad sāk parādīties pirmie vēstneši, ka ir problēmas.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu