Kāpēc tik daudzi ignorē veselīgu dzīvesveidu?

Manuprāt ieguldījums savā fiziskajā formā un veselībā ir labākais ko varam sev sniegt, tomēr daudzi šo iespēju neizmanto. Mazāk slimot, labi justies un labi izskatīties domāju ka grib visi. Tad kāpēc nekas netiek darīts pašu labā?

Tessa  kur tu redzi uzbraucienus un demagogjiju? es izteicu savu viedokli, galvenie pieturpunkti vesela galva un kustiiba.
sou, kur ir viss tevis minetais?
seminarus norakstiiju uz tavu frazi par izglitošanu un redzesloku, ja neesmu pareizi sapratusi, sori.
atškjiriiba no daža laba es varu atziit kljudu :DD
Johaidii, pat ij neceri. mani neinterese platiigi, "materiali nodrošinati" onkas un naudas man pietiek pašai, tava 100 gadus nav vajadziiga, ta ka vari droši ar savu Amwaju šljukt garam :D

AivarsN  Nekas šajā pasaulē nenotiek nejauši. Arī jeb kurām veselības problēmām ir savi iemesli. Cilvēks nav tikai gaļas gabals, tāpēc ar ķermeņa uzturēšanu formā būs par maz. Vai cilvēks,vai vampīrs,bez normālas enerģijas apmaiņas,nevar iztikt pat visveselīgākais ķermenis. Vairāk pozitīvu emociju un harmonijas, vairāk veselības. Jo vairāk negatīvu emociju,jo lielāka iespēja saslimt. Kamēr cilvēks jauns,viņš visos veidos mēģina pārbaudīt sava ķermeņa iespējas, līdzīgi kā jaunie šoferi,bez vajadzības lauž savas mašīnas. Mūža otrajā pusē,kad sastopas ar pirmajām veselības problēmām,vismaz vairums sāk piedomāt,kā saudzīgāk izturēties pret savu ķermeni, lai pagarinātu tā ekspluotācijas laiku. Tieši tāpat, kā pieredzējuši autovadītāji.

raina1970  Par sportu- ka bendē veselību - tīra patiesība.. Nevis blēņas.. It sevišķi- ja nodarboties ar kādu sporta veidu- pat ne profesionāli( tur vispār- nomirt jaunam ir lielas izredzes) , bet gana cieši un ar entuziasmu... Tas sports, ko piesauc veselības jautajumos- nav sports, tās ir fiziskās aktivitātes, nodarbības- katram pēc spējām, nevajag jaukt mušas un kotletes kopā. Un teiksu tā--- tā histērija ap un par veselīgu dzīvesveidu- pa lielam ir pamatīgs mārketinga triks, visos plauktos/Mūsu ķermenis ir ļoti laba , neteiksim, ka slēgta, bet -sistema- kas spēj ļoti daudz pati..

Stika  Daudzi ignorē, bet daudzi piekopj daudz veselīgāku dzīvesveidu kā manā bērnībā un jaunībā tas bija. Toreiz pīpēja daudz vairāk, nmazāk sportoja. Bet tagad no tiem vīriešiem, kurus pazīstu, gandrīz visi sporto. Manējais 2 reizes nedēļā trennējas basītī, ziemā slēpo, arī aiziet uz svaru zāli, bet vai tāpēc viņš retāk slimo? Nekā! Tagad arī mājās gulj slims ar vīrusu.

Un vēl: Kurt - ja Tu liec tēmas, Tev jābūt ar biezāku ādu nevis jāpārdzīvo par neeksistējošiem uzbraucieniem. =))

Johaidii  Bezjēgā nodarboties ar fiziskām aktivitātēm būs par maz. vajag barot savu ķermeni. Mašīnās tak degvielu lejam un eļļas mainam. Notriekt ķermeni ir tik pat viegli kā mašīnu. Veikalos nopērkamās ēdamās lietas tagad nav ar tādu vērtību kā senāk. Nevajag baidīties no bubuļa uztura bagātinātāji. Nesaku, ka akli vajag ticēt reklāmām, bet painteresēties gan ir noderīgi. Muskuļus vajag pabarot ar to pašu proteīnu, magniju, bet tā jau būs cita tēma.
Jā, sports ir kaitīgs veselībai, fizkultūra gan ir vajadzīga katram.
Kūciņas vietā pastaigu vakarā!!! :)

Letija  Dzīvot veselīgi - ēst ar vitamīniem bagātus produktus, sabalansēt savu uzturu, lai ir dažādība, kustēties, uzturēties svaigā gaisā - tas viss stiprina imunitāti, kura ir noteicošā, lai cilvēks neslimotu.
Bet, ļoti svarīgi - vai tik ne vissvarīgāk (ja pieņem, ka neēd galīgākos draņķus un nav extra liels svars un nedzīvo vienos dūmos un reibumā) ir sakārtot savu galvu, nestresot, ļauties patīkamajam, tam, kas nomierina.
Un nebūt tikai labajam cilvēkam priekš citiem, bet būt labam pašam priekš sevis, cienot citus.
Tas tā filozofiski......bet ir lasītas grāmatas......ir klausītas lekcijas (ne daudz, bet tas bija to vērts dzirdēt) un, galu galā.....diemžēl skaudra pieredze dzīvē ar sev labi zināmiem cilvēkiem, kas ļauj šo domu par stresa ļoti nelabvēlīgo ietekmi apstiprināt.
Stress grauj imunitāti.

Anitra  Amatieru gadījumā sevišķi vecuma grupā 40+ sporta nodarbību galvenais uzdevums ir nevis panākt rezultātu, bet vienkārši sagādāt prieku, vai tad nē? Joprojām varu noskriet 10 km, bet Adidas tērpu man priekš tam nevajag. Der arī gumijnieki un kūts ķitelis / dresskoda piekritēji ģībst/.

riiitarasa  Ja cilvēkam nepatīk sportot, vai arī pēc darba nav spēks, enerģija? Ja cilvēkam patīk sevi lutināt ar gardiem našķiem un nav ikdienā gatavs atteikties no šīs baudas? Vai viņam vajag ciest katru dienu, dzīvot tādu dzīvi, kas nesagādā prieku? Tur vajag apņemšanos, iekšējo sajūtu, vai arī lai sagādā prieka veselīgais dzīvesveids.

RRAGANA  Veselīgā dzīvesveidā ietilpst arī sex, nevajag par to aizmirst. Nekāda skriešana, ne eko pārtika tā nestiprinās sirdi un asinsvadus kā regulārs, aktīvs sex. Un labu prātu arī tas nodrošina!🙂

raina1970  Kurt- tāda gadījumā apskaties statistiku- kad un cik ir miruši sportisti- tieši ar sirds mazspēju, pēkšņu sirds apstāšanos, kaut vai hokejā, kaut vai futbolā, kaut vai vieglatlētikas disciplīnās. Cik ir aizgājuši ar insultiem, aneirismām, un citādam - ne tradicionāli vēzi vai plaušu karsoni-- būsi pamatīgi pārsteigts.. Vienkārsi neesi saskāries ar tādu lietu- tas arī viss. Nerunāsim par tiem sporta veidiem, kuri barojas ar steroīdiem-- tur vispār ir -- bēdīga aina, ja nu kas..

preilene  Un ar veselības un fiziskās formas uzturēšanu vajadzētu nodarboties mērķtiecīgi, lai nav kur atkāpties un variēt – jāsaplāno nedēļa uz priekšu. Gan maltītes katrai dienai, gan sportiņš, gan seksiņš 😉

raina1970  No pašas pieredzes- pirms daudziem gadiem, vedu puikas pie terapeites, lai varētu nodarboties -ar tādu jauku sporta veidu kā florbols- nekā dramatiska, bet slodze tur ir.. Un ta bija daktere, kas silti ieteica, un itin labi aprādīja- gribi , lai viņi ir normāli cilvēki arī ap 40-- uz profsportu- nelaid.Un liels paldies viņai par to.. Pati braucu moto-- zini-- nu nav traumu tik daudz kā Stupelim( 10 smadzeņu satricinaj., 30lauzti kauli, par sikakam šaizem nerunājot,)- bet tas, ka sports ir paņemis daudz veselibas- krietni vairak , neka tad, ja nebūtu braukusi-- tas ir ka amen baznīcā.. Mārketings visā taja lietā-- abet visas ēšanas programmas-a-la veselīgas, vispirmāmkārtam ir -- nepielāgotas indivīdam, otrkārt- ekologiskā pārtika- tas ir mīts, gana naudas ienesīgs, tapēc dzīvot spējīgs....Pastāsti tik cilvēkam, ka eko ir tas labākais, un vari bliezt cenas -ne par ko.. joka pēc paņem kādu tādu-produktu, nenoželo naudu un aizstiep uz neatkarīgu ekspertīzi- ui kādi joki tur būs.. garantēju..Un tas ir tikai aisberga virspuse, ja nu kas///

preilene  Fakts ir tas, ka visu vajag ar mēru. Jebkas, ja to pārspīlējam, nodara kaitējumu mums.
Gan pārtika – ēdot vienveidīgi, ilgtermiņā būs problēmas.
Gan sports – nodarbojoties ar to intensīvi, nākotnē tas būs jūtams. Zinu, ko saku, jo pati jaunībā nopietni trenējos un tagad sāku just sekas, par kurām man tika izstāstīts jau toreiz.
Tā kā – jābūt balansam. Un jāseko līdzi savai pašsajūtai un fiziskajai formai. Un – liekais svars – tas ir SLIKTI. Lai arī cilvēks pats saka “jūtos labi, sevi mīlu”, tas ļoti ietekmē iekšējos orgānus un locītavas. Tāpēc uzskatu – ja cilvēks sevi tiešām mīl, tad viņš sev, savam ķermenim un organismam nedarīs pāri. Cilvēks ar lieko svaru sevi nemīl.

Peleks  fig zin, es savu ķermeni uzskatu par vissuperīgāko un efektīvāko rīku, kāds vien man tika dots, pielāgojas visam, dara visu, ir izturīgs, spēcīgs. Protams rūpējos par viņu, neko neatsaku, taču arī esmu prasīgs, un manuprāt ja tā turpina, tad arī dzīvo veselīgi, aktīvi un laimīgi, zinu daudzus, kas need lai nomestu svru, tik smejos par šiem, saku - ēd vairāk, taču kusties attiecīgi ar vairāk :) Lai gan nevar arī teikt, ka pats kalorijas neskaitu, cenšos dienā 8000 noēst, lai saglabātu ķermeņa svaru pie 82-85 kg :)

Geisha  Pati padomā vīrietis kurš strādā celtniecībā (objektā) kāds viņam prieks pēc darba cilāt stieņus vai skriet piesmakušā zālē pa celiņu, kad viņš dienas laikā ir jau nojoņojis n-tos km. Uz trenažieru zāli laipni lūgtas biroja jaunavas, kuras visu dienu dzer kapiju ar smalkmaizītēm vai kungi kuriem smagākais rokās kas ir bijis tas ir zīmulis.
Un ko nozīmē veselīgs uzturs? Auzu putriņa no rīta? Man auzas negaršo un es sev rīklē ar varu nebāzīšu to putru tikai tāpēc kad kāds ir tā izdomājis.
Kustos, ēdu to kas garšo, no sekša neatsakos, uzpīpēju (ja gribu), iedzeru (ja ielej), paslinkoju, pirtī noperos un saprotu, ka mana nākotne vienalga ir zārks. Piedzimi? Jebkurā gadījuma nomirsi. Tāpēc baudi dzīvi un priecājies par katru nodzīvoto dienu. Un mazāk domā par to ko dara Liene, Jānis vai Miķelis.

AivarsN  Profesionālais sports jau tās pašas gladiatoru cīņas vien ir. Tikai mazāk asiņu. Tā vērotāji labprātīgi šķirās no iespaidīgām naudas summām un ar savu agresivitāti transformē savu dzīvības enerģiju, visādiem pekles mošķiem, ērti uzņemamā formā. Vai esat aizdomājušies, kāpēc pat ne visai pārtikušas valstis tērē milzu līdzekļus, lai pārsteigtu pārējo pasauli ar iespaidīgām sporta būvēm un krāšņiem sporta pasākumiem? Kāpēc par profesionālu bumbas,vai ripas dzenāšanu maksā miljonus,bet cilvēkiem,kuri glābj citu dzīvības,jāiet piketēt, lai saņemtu cilvēka cienīgu atalgojumu? Pat to profesiju pārstāvji,kuri bieži riskē ar savu dzīvību,lai glābtu citus, saņem ļoti niecīgu atalgojumu. Dzīvnieku cīņas un skriešanas sacensības, pat uzstāšanos cirkā, pasaulē cenšas aizliegt,taču cilvēku sakropļošana asiņainajos sporta veidos un pat nāve sporta laukumā, daudziem sagādā patīkamu izklaidi. Varbūt šis agresijas slavināšanas kults ir par iemeslu arī uzbrūkošajiem komentāriem Oho? Būtu ļoti interesanti salīdzināt,vai sporta līdzjutēju uzvedība virtuālajā telpā ir tik pat draudzīga,kā to,kuri par profesionālo sportu nefano. Es domāju,ka atšķirība būtu ļoti izteikta.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu