Tiem, kam 50 un vairāk

(var būt arī mazāk). Kad laulības saites ir izirušas, bērni pieauguši, hormoni vairs nenosaka dzīves virzienu, bet sāk apjausties dusošie talanti un mērķi,kurus beidzot varētu realizēt. (Par attiecībām šoreiz nē, es pieļauju, ka tās var būt kā dāvana, kurām īpaši pieķerties nevajag, bet kuras tomēr var padarīt dzīvi interesantāku).
Jautājums ir par laiku, cik ir iespējams paspēt? Realizēt to, kas izbrīvējoties laikam, ir kļuvis iespējams. Gribas būvēt lielākus projektus, bet atvēlētais laiks, enerģija, vai pietiks?
Vai kāds ir par to aizdomājies?

ketija64  Sāc tagad,ar labdarību. Sagatavo dāvaniņas patversmes vai veco laužu pansionāta iemītniekiem. Uzsāc šo projektu un sapratīsi ,vai tev ir talants piesaistīt citus utt.

nimen  bla bla bla... ;-))) turpini(u) darīt to, kas patīk

JurisK  Laiks dzīvot un laiks mirt! Tie, kas saka, ka pēc 50 tik sākās īstā dzīve, ir nožēlojami cilvēciņi - pusgadsimtu palaiduši vējā! Tāpēc domāju, ka tādas runas ir vienkārši sevis uzmundrināšana. Bet tā - dari, ko gribi un ko vari, vislabāk to, ko zini. Man patīk gan Torpēdas, gan Tessas komenti!

Alma9  Juri K, neviens nebija teicis, ka pirmo pus gadsimtu viņi slikti dzīvojuši....

aija_69  Gribu teikt iedrošinošus vārdus: savs bizness dod īpašu enerģiju, īpašu ticību saviem spēkiem, azartu un spēles garšu dzīvei. Ap 50 vēl ir iespēja manīt arī darbības jomu. Starp citu, man tuvumā esošajiem 80+/- gandrīz katram ir kāds neliels savs biznesiņš. Pēc 50 nesākas ´´īstā dzīve´´, bet tas ir pārmaiņu laiks. Diez vai labākais, ko darīt pēc 50, ir sakostiem zobiem iet uz nemīlamu darbu un gaidīt pensiju?

Orchia  Nujāa, JurisK konkrēti pāršāvies. No kura iksa ta tas izgrābts, ka pusgadsimts palaists vējā..hvz. Savos 40+ jūtos 3 dzīves nodzīvojusi, dzīvots ar plašu vērienu un redzesloku, būts visur, darīts tik daudz kas. Esmu realizējusies profesionāli, kā māte, kā sieviete, kā personība. Ko tālāk- nezinu, dzīve vajadzīgajā laikā un vietā pati iemetīs jaunus projekts, gribi to vai nē. Līdz ar ko bēguma laikā stādīšu skaistus kokus un krūmus, lai skaisti zied un rudeņos skaisti krāsojas. Stādīšu skaistas puķes, lai priecē manu un citu sirdis. Barošu putnus kanālmalā un smiešos par to kā viņi kaujas savā starpā. Kopšu aizgājušo kapus, atskrūvēšu blašķi, ieraušu un sarunāšos ar viņiem kā agrāk. Un protams, būšu vnm blakus saviem visvismīļākajiem, kad viņiem tas būs vajadzīgs.

Pilskungs  Ja veselība ļauj un ir iespēja, tad pensionārs jau lielus projektus negāzīs, labi ja var kur piestrādāt
uz 1/2 slodzi.

Lapsa18  Labvakar visiem!Trağiska iemesla dēļ krasi mainīju savu dzīvi.Visu pametu un aizbraucu prom.Kļuvu pašnodarbinàtà,brīvs darba režīms.Esmu realizèjusies,kà speciàliste,màte,ome......bet reàlajà dzīvè nav tik skaisti,kà jūs te rakstàt.
Pēc 50.....neticu,ka var tik viegli ko uzsàkt un pierast pie jaunas vides.Man īsti tas neizdevás!

Napoleone  Bizness, klasiski, mani vairs neinteresē, tas der, kamēr vēl ambīcijas kūsā. Bet organizatora spējas un interese man ir. Pašlaik funktierēju par projektu, kuru varētu izvērst samērā planetāri. Tieši tādam segmentam, kuri uzauga bez interneta - cilvēcīgā atmosfērā. Gribu izveidot plaša profīla "klubiņu", kur varētu savā starpā sadarboties, apmācīties jaunās profesijās vai iemaņās, atpūsties, vai dalīties savā pieredzē, arī iepazīties - jebko, ko nu kurš vēlās un gatavs iesaistīties un uzņemties kuriēt... bet pamatā filosofiski -sociāla doma - kā atrast motivāciju, kāpēc un kā dzīvot jaunajā pasaulē pilnvērtīgi un ilgi, faktiski otru dzīvi (jo mūsu laikmets tehniski ir beidzies, mēs jau esam liekie cilvēki), piekam - saglabājot to unikālo, kas jaunajiem vairs nebūs - spēju un vēlmi veidot jebkādas attiecības balstoties cilvēciskā - dzīvā, patiesā informatīvā un mijiedarbības vidē, nevis gadžetu simulatorā. Ja kādam interesē, ir ko piedāvāt, ieteikt utml. - uzrakstiet, sazvanīsimies.

ube  Reiz kāds direktoriņš man teica - "kāda jēga strādāt un daudz pelnīt, ja nemācēsi par to naudu skaisti un pilnvērtīgi atpūsties?" Tieši tā. Zināmā vecumā vajadzētu mācēt un varēt atpūsties tā, kā sirds kāro. Vienalga kas tas būtu - tamborēt, slalomēt, ceļot vai kaķus barot...tas katrā paša ziņā.

Zinta  Par projektu bīdīšanu- tas atkarīgs no katra cilvēka uzņēmības, rakstura. Ne katrs var apņemties iesākt ko jaunu. Bet par laiku , kurš paliek- jā. Es beidzot nodarbojos ar to, kas man ir sirdij tuvs. Mans hobijs dod man enerģiju,ir mans dzīves eliksīrs. Tajā skaitā iegūti jauni draugi. Hobija dēļ iznāk atsacīt bērniem mazbērnu vākšanu, bet ja laicīgi visu saliek pa plauktiem, tad arī viņiem paliek laika. Domāju, ka šajā laikā nav jākļūst par mājrūķīšiem, to vēl paspēsim, kad vairs nevarēs tik žirgti kustēt un rosīties! Novēlu katram atrast sev nodarbi, hobiju, " projektu"! Tas dzīvi tikai bagātina, padara daudzkrāsainu,daudzšķautnainu.

ne_meklejumos  Katram cilvēkam ir savs uzņēmības slieksnis, gadu skaitam maz nozīmes. Kamēr viens domā vai vērts sākt, cits jau finišē. Ne par laika trūkumu vai spēku jāuztraucas, bet par biznesa idejas dzīvotspēju.

Alexa  Man 54. Nepilnus trīs (3) gadus atpakaļ uzsāku ko jaunu. Uzsāku no nulles un bez radinieku palīdzības un/vai sponsoriem. Man, salīdzinoši, lēni tā lieta virzījusies uz priekšu/ attīstījusies, bet nu, manā lietā, lai tur kkas sanāktu, vispirms bija vajadzīgi tādi, diezgan vērā ņemami finanšu ieguldījumi, kā arī (kas nav mazsvarīgi), lietā, kuru daru, ir jābūt vienai no labākajām (konkurence ir visās jomās). Tad nu, lēniem soļiem uz to vairāk vai mazāk mērķtiecīgi esmu gājusi un turpinu iet. Priecē tas, ka sanāk... :)

Tinte  Kad būšu pensijā, pasūtīšu statīvu, lielu lupu un izšūšu krustdūrienà.

saulite34  Tie,kas ir darītāji,negaida,kad pienāks pensija un arī gadus neskaita,bet vienkārši dara un pietiek gan laiks,gan enerģija.

lotuss  tas vis ir atkarīgs , kāds dzīves stils ir vests un kāds kuram liktenis

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu