Tiem, kam 50 un vairāk

(var būt arī mazāk). Kad laulības saites ir izirušas, bērni pieauguši, hormoni vairs nenosaka dzīves virzienu, bet sāk apjausties dusošie talanti un mērķi,kurus beidzot varētu realizēt. (Par attiecībām šoreiz nē, es pieļauju, ka tās var būt kā dāvana, kurām īpaši pieķerties nevajag, bet kuras tomēr var padarīt dzīvi interesantāku).
Jautājums ir par laiku, cik ir iespējams paspēt? Realizēt to, kas izbrīvējoties laikam, ir kļuvis iespējams. Gribas būvēt lielākus projektus, bet atvēlētais laiks, enerģija, vai pietiks?
Vai kāds ir par to aizdomājies?

Kurtslabs  10 gados var pasauli otrādi apgriezt. Ap 40 vai 50 viss tikai sākas...

Piparkuka  Visgrūtāk ir vienam. Taču, ja Tev jau ir viss uzsākts, ieteiktu paplašināties. Un tikai iet uz priekšu!!
Man arī ir idejas, vairākas, ko varētu darīt. Taču, ja esi viens, nevar zaudēt pastāvīgo iztikas avotu- darbu. Jābūt kādam pārejas periodam vai ja varētu būt otrs, kas sabalansē (naudas).
Ctādi ej "no rokas mutē" un nevari atļauties būt bez naudas.

Ja paskatās uz dažādām kafejnīcām pilsētās vai biznesiņiem- tik forši! Kā ķiploki Raunā vai kafe Liepājā u.c.

tracer  Baigie biznesmenji te novaakushies skatos.smiekli naak.peec 50nutik saaks biznesmeneeties.😁 Nu var jau piemeeram saakt cept cepuminjus un tirgot.vsr zekes adiit un tirgot.un to visu var saukt arii par biznesu😁tas nav nekaads bizness.sevis maaniishana..aiznemts busi nervi beigti bet pelnja minimaala..es to jau sapratu sen atpakalj ja nav starta kapitala ar daudz nulleem nereaali ko iesaakt.un veel gribu pajautaat?peec 50 gadiem juus domaajat veseliiba kaa jauniibaa? Tuuliit buusim aptiekas klienti.energija tik uz diivaana spriedeleejot mums ir.vai tiem 50 gadniekuem pietiktu duushas piemeeram iekiilaat vieniigo dziivokli un saakt biznesu?varu dereet ka retais taa dariitu.taa ka domaaju tie taadi sapniishi vien ir..man liekas taa ir sevis maaniishana.jo visi saprot ka aktiivaa dziive ir galaa.un tad mierina sevi ar taadaam aktivitaateem.samierinaties.esat veci jau biologiski un emocionaali.saaciet izkopt prndionaru izklaides

tracer  Cilveks saak novecot jau peec trisdesmit..ja paskataas apkaart viss ko piedaavaa veikalos internetaa ir tendets uz jaunajiem..tie ir tie kuri perk pateeree iegulda..piecdesmitgadniekam ir gruuti notirgot kautkaadu jauno gadzetu.dziives pieredze tomeer..turklaat notirgot kautko latvijaa ar minuss demograafiju jau pashaa pamataa jebkursh biznees. Buss saruukoshs.shodien tev desmit klienti.peec gada neviens.jo vai nu nomirushi vai aizbraukushi

Kurtslabs  tracer, ko jaunie pērk?:) Jaunie vai nu brauc prom, jeb strādā tieši tāpat kā vecie. Tikai vecajiem vairāk maksā. Loģiski padomā, cik daudz iedzīvotāju būs tajā grupā 25-35? Lielākā pircēju daļa ir tieši 40+. Arī darba tirgū jēdziens "jaunie/perspektīvie" ir jau pagātne. Ja netici parunā ar kādu, kas strādā personālatlasē un seko līdzi tendencēm. Tagad vadmotīvs ir ieguldīt esošajos un noturēt tos darba tirgū iespējami ilgi. Un noveco visa Eiropa, ne jau tikai Latvija.
Ja runā par biznesu ar lielo burtu, tad arī Baltijas tirgus ir par mazu. Kur nu vēl Latvijas. Bet pašam nodrošināt sev normālu iztiku un nebūt atkarīgam no darba devēja labvēlības ir iespējams arī Latvijā.

tracer  Telefoni datori.apgerbi.kafejniicas.kino.koncerti..tikai jaunie paarsvaraa pateeree shos produktus.vecriigaa vakaros daudz piecdesmitgadniek tusee? Alfaa gribeju dzinsenes nopirkt.nav vienkaarshi..visi izmēri un modelji tendeeti uz tiinjiem..brivdienaas reizem piehaltuureeju uz taxi..tur klienti tikai jaunieshi.nepaarspiileejot.vecie seezh maajaa

aija_69  LV mazo biznesu, protams, var nosaukt arī par pensionāru (tik pat labi - jauniešu) izklaidēm (neatkarīgi no iesaistīto personu faktiskā vecuma). Taču, atbilstoši likumdošanai, to traktē kā saimniecisko darbību.
No mana paziņu loka gan emocionāli, gan veselības ziņā labāk jūtas tie, kuri darbojas savos mazajos biznesos, nevis ir darba ņēmēji.

preilene  tracer, Tev steigšus jāmaina attieksme gan pret sevi, gan pret dzīvi, ja apkārt sāc tikai bērnus redzēt. Pienāk dažu cilvēku dzīvē posms, kad visus apkārtējos par dēliņiem un meitiņām sāk saukt.

Aurora  te dominē viedoklis, ka galvenais priekšnoteikums, lai izdotos bizness, ir uzņēmība, uzņēmēja gēns.
nu, nu, teica bāskervilu suns, saticis gerasimu P;

AivarsN  Vai tiešām viss šajā pasaulē grozās tikai ap naudu? Pēc 50 taču jau vajadzētu būt kādai nojausmai, kāpēc dzīvojam un kas ir galvenais. Varbūt beidzot ir pienācis laiks sākt nodarboties ar svarīgākām lietām par naudas pelnīšanu? Ja vienam pietrūkst ideju un zināšanu,tad var taču atrast domubiedrus. Jo vairāk cilvēku iesaistās,jo lielākus projektus var realizēt. Apvienojot pieredzi un zināšanas,notiek visstraujākā attīstība. Ne jau konkurējot savā starpā,bet gan kopā strādājot, būs vislabākie rezultāti. Un nav svarīgi,kādā jomā.

Kaskaade  Aivar, man savos 50- jau ir nojausma, kādēļ dzīvoju un kas ir galvenais. Man iztrūkst vajadzība pulcēties domubiedru grupās vai kopienās. Manas dzīves svarīgākie matatoni ir noskrieti. Tagad varu atļauties pamazām sākt vākt augļus, kuri pelnīti jaunībā. Zin, reizēm esmu pat pārsteigta par atdeves formām un apmēriem, un Pateicība Dievam par to.

AivarsN  Jā,nauda ir nepieciešama,lai nodrošinātu visu sev nepieciešamo. Taču tā nav nepieciešama vairāk, līdzīgi kā gaiss, ūdens un arī ēdiens. Pēc nāves tāpat būs jāatstāj tepat,jo līdzi nepaņemsi.
Taču pasauli nekad nevar uzzināt visu un pilnībā. Tāpat dvēseles evolūcijai, griesti nepastāv. Tur arī slēpjas pašas evolūcijas jēga,nevis sacenšoties,kurš vairāk naudu nopelnīs. Cilvēki var apvienoties dēļ dažādiem mērķiem un pēc dažādiem noteikumiem. Jo vairāk tajā visā savtīgu interešu,jo grūtāk turēties kopā. Firmas,sektas un tamlīdzīgi veidojumi. Taču,ja apvienojas cilvēki,kuru mērķis ir tautas,vai visas cilvēces labklājības uzlabošana, apzinoties,ka arī pašiem par to būs vislielākais gandarījums,tad tāda apvienība turās kopā pati no sevis,nekāds īpašs darbs,vai ideoloģijas dzīšana nav vajadzīga, lai to uzturētu. Tieši tāpat,kā lielā,saticīgā ģimenē. Tikai tāpēc jau tagadējie pasaules valdnieki degradē ģimenes vērtības,izskauž patriotismu un mīlestību pret savu dzimto zemi,sanaido tautas un sašķeļ naidīgās nometnēs. Tikai tā viņi spēj noturēties pie varas. Ja vien mūsu valsts iedzīvotāji spētu apvienoties,lai izvirzītu savus labākos pārstāvjus,tad globālā mafija nevarētu, ar saviem ielikteņiem, mūsu valsti iznīcināt. Tieši tas pats scenārijs jeb kurā kaimiņu zemē. Vai ir tik grūti saskatīt likumsakarības?

Kaskaade  Man pilnīgi pietiek savas baznīcas un draudzes. Aivar? Ko tu īsti sludini, ilgstoši lasu, bet tā arī nesapratu...varbūt tev tuvumā brīnumsēnes aug labi daudz?

mareo  Nav jādomā, vai pietiks laika - svarīgi ir darīt un gūt gandarījumu no procesa, un tad jau arī visu var paspēt vēl izdarīt - ja mīli Dzīvi, tad Nāve ir gatava pagaidīt!

senuvecis  Izlasiju vardu salikumā- " sēnes" kur šajā laikā aug sēnes?
Pie tam brinumsēnes?

Pillerina  Kad gāju vidusskolā, vecos labos padomjlaikos, sapņoju, ka pabeigšu vecātēva pirmskara gados iecerēto māju uzsliet, autentiski. Onkulis teica, to dzirdot,: vai, tev tad vajag riktīgu pi"ēju dabūt blakus, lai to dabūtu gatavu. Nu jau 50, bet ne riktīgs pi"ējs, ne māja. :)
Oi, projekti un ieceres, pat gribēšana ir projektēt plānus, bet kabata par mazu. Diemžēl. Daru savos 50 sev tīkamas mazas lietas, ko var izvilkt nevis drebēt par kredītu :)

keksene66  Nu nez kā ar tiem hormoniem, pa lielam viss ir galvā...kāds kuram ir dzīves modelis. Un kas attiecas uz vēlmēm un iespējām...... vieglums, mērķtiecība, iekšējs spēks un uzņēmība . Nav vecuma ierobežojuma, ir iekšējais spēks . :)

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu