Kam būt, to neizbēgt

Nolemtība vai liktenis …… vai tam ticat ?

AivarsN  Neviens tik labi nezina,kas mums šajā dzīvē ieplānots,kā mūsu dvēsele. Uzturēt saikni ar viņu,klausīt savai sirdsbalsij,jeb intuīcijai ir visparrizākais ceļš. Pat ja tas ir pretrunā ar sabiedrības pieņemtajām vērtībām. Izdabāt sabiedrībai,ir tāpat kā peldēt pa straumi. Kur tā nesīs,tur labi. Neko prātīgu nesasniegsi,bet vismaz dzīvosi kā vairums citu,pelēkās masas pārstāvju. Revolucionārus kritizē,ienīst par ierastās kārtības izjaukšanu. Bet pēc tam viņiem seko un pat pielūdz.

Letija  Cilvēks ir ļoti iedomīgs, ja viņš domā, ka visu var viņš pats.
Piemēram, rītdiena var arī nepienākt. Un tu par to nekādi neesi noteicējs.

Piparkuka  AivarsN, mēs visi esam "pelēkā masa". Cik nepatīkams ir šis izteikums!:(
Un kas ir revolucionārs- drausmīgāku par Ļeņinu nevarētu iedomāties. Kas sačakarēja pus pasaules uz gadiem 100:(
Tas tā, starp citu:)

OnslovaMaargrieta  Ira vis no augšas vis jau nolikts .Ikatram ira dots vis kas tik nevisi to pieņem un tad raud kad dzīve tos abižojot !

tracer  Tas ir liktenis.buut sheit😁portaalaa..

AivarsN  Par revolucionāriem var saukt arī tos,kuri ar savu neatlaidību pierādīja,ka cilvēks spēj lidot,ka elektriskā spuldzīte,radio sakari nav fantastika,ka nav obligāti vajadzīgs zirgs, lai ātri pārvietotos. Daudzi ģeniālu izgudrojumu un teoriju autori, sākumā tika uzskatīti par ķertiem,jo iztraucēja ierasto vispārpieņemto kārtību. Ne visas šīs idejas bija labas,bet ja tādu cilvēku nebūtu,mēs vēl šodien staigātu gurnu apsējos.

Arviils  Dzīvē notiek tas, kam jānotiek.

riebekle  Paši veidojam - katru dienu mēs izdarām daudz izvēlu, pieņemam vienu vai otru lēmumu, tālāk jau mūsu pieņemtajiem lēmumiem, rīcībai nāk sekas. Līdz ar to nevar gluži teikt, ka kaut kas ir lemts, paši lemjam. Ja es izdomāju, ka man jāpārlec tas milzu grāvis, kaut jau sākumā šķiet, ka drusku par platu, tad, iežaujoties ūdenī, nevar gluži teikt, katas bija nolemts, pati izlēmu, ka jālec, pati pieņēmu šo lēmumu, bet tālāk jau - sekas. Un tā visu dzīvi - tikko kādu lēmumu pieņemam, iedarbinām sviras, kas noved pie nākamajiem lēmumiem un sekām.

62valdis  > R(i)ebek(l)e, jā! viss tieši tā arī notiek, ja skatāmies līdz "pati izlēmu, ka jālec". Bet vai viennozīmīgi var apgalvot, ka aiz šī "pati izlēmu" patiešām ir tikai "pati" un nav nekā cita?! Lai arī neesmu nedz likteņa, nedz nolemtības, nedz mistikas piekritējs/atbalstītājs, man dzīvē bijušas vairākas situācijas, kas tomēr likušas aizdomāties - vai neeksistē kopēja domu Pasaule - vai jebkurā situācijā lēmumus pieņem vienīgi un tikai "pats".
Zinātnieki sen ir novērojuši, ka dzīvnieku pasaulē pieredzes (domu) apmaiņa tomēr notiek neesot indivīdiem kontaktā (attālumi - tūkstošiem km).
Tas, ko mēs nesaprotam, nenozīmē, ka tā nav!

Geisha  Vispareizāk visu darīt klausoties savu intuīciju. Kā pieslēdz smadzenes tā uzreiz esi auzās ar visām ragavām.

Johanna  kad tev uzkrīt uz galvas puķu pods, kas tas ir -nejaušība vai liktenis?

Lapsa18  Nu padomju lozungs-katrs ir savas laimes kalējs ne vienmēr darbojas..Es àtràk teiktu,ja izvēle ir izdarīta ,tá noteikti veidos Likteni.

uzplanaledus  Attiecībā uz dzīvnieku populācijām patiešām tā ir, ja kādā vietā tie sāk darīt citādi, tad pamazām uz visas zemeslodes pārējie dara tāpat.
Patiesībā jebkurš izdarītais lēmums ir labākais, ko konkrētā brīdī var izlemt, un tad tiešām rodas jautājums, kāpēc tieši tā un ne citādi.

jurks  Daudz dažādu spriedumu kas balstīti uz savu vai paziņu piedzīvoto, un interesantākais ir tas, kā katram no mums ir taisnība!!!! Bet to, kā ir patiesībā zina tikkai un vienīgi Tas Kungs!!! Ticu kā viss ir Viņa ziņā! Jā...es varu lūgt un prasīt Viņu, bet pēc lūgšanas ir piebilde: lai notiek pēc Tava Prāta!!! Tākā- dzīvojam katru dienu un mirkli kā vienīgo, īpašo, neatkārtojamo, jo nekas mums nav garantēts, mums nepieder ne sekunde, jo viss ir kā dāvana! Pateiksimies par to, kas mums ir, un tad, var būt, būs arī vēl!!!

Felde  ...00.02 nemeedzu zaimot,un nesaku,ka Dieva nav,BET-nesaku,ka ir! Ir allahs,dievs,ir vecie jaunie gadi,ir pareizticiigo svetki,ir katolli...katriem,-savi uzskati. Ja radiitaajs ir viens,ja Jezus ir viens,nu nekaadigi nespeju saprast,kaapec,katrai ticibai-notikumu gaita atskkiras? cik reizes tad ir taas Lieldienas,cik reizes sita krustaa? kam tas viss murgs?--tikai,un vieniigi-lai valdiitu paar tautu!!! Nu beidziet saistit kopa lietas,kuraas ir taads haoss!
Dievam nevajag luugt...Dievam pietiek,ja reizi pareizei pasaki-paldies! Nu kaadas luugsanas? Parko? :)
Ja vecaaki,no mazotnes berniem iestasta ssiis pasakas-tad berni arii tic! Nu kaada 10taa dalla no ienaakumiem vajadziiga Dievam? Kas tad ir tas,kurss manipulee ar to naudu un tautu?! Nekad neesmugajusi uz Dievnamiem,dzivoju ar tiru sirdsapzinnu-nedaru otram to,ko nevelos,lai daritu man... ar to pietiek! Peec Dieva praata....-tas ir neizleemigu cilveku atrunas-pluust pa straumi.... ne parko neatbildet,nejuuties vainigs-taa Dievinss gribeeja.. Nu beidziet murgot!
Dziive ir nejausibas,intuicija,sapraats,veiksmiites.... no taa sastaav dziive! -no cilveeka gudribas vai stulbiibas!!! Domaajiet,ka allahs karo ar Dievu? Nee-stulbie ar vel stulbaakajiem!!! :)

Kaskaade  Nu man kā neizlēmīgam cilvēkam nekad dzīvē nav ienācis prātā plūst pa straumei, ne par ko neatbildet, nejusties vainīgai, jo Dieviņš tā gribēja.
Un mana dzīve toč nav nejaušība un nekādām veiksmītēm neticu. Dzīvoju Dieva piedāvātajos apstākļos, un pateicībā tos pieņemu. Bet viens ir pilnīgi skaidrs - nekad savā laimē vai nelaimē neesmu viena,. man ir fundamentāls balsts apziņai - viss ir pārejoši un aiz svītras, kad pienāks laiks, man būs kur palikt.

AivarsN  Ja Dievs radīja cilvēku pēc sava ģīmja un līdzības,tātad radīja patstāvīgas,radošas būtnes,nevis lētticīgas aitas,kurām ebreju izdomātā reliģija liek zemoties,samierināties un pakļauties,lai būtu ērtāk drāžami. Dievs noteikti jūtas apbēdināts,ka viņam līdzīgās būtnes,kaut kāda sātanistu sekta apvedusi ap stūri un liek klanīties viņu ragainajam Dievam,simboliski uzkožot īstā Dieva dēla miesu un kā tādi vampīri,pusnaktī,pilnmēnesī,dzerot viņa asinis.

Geisha  Paga, paga, Aivar! Velns nemaz nav tik melns.
1. Velns ir kritušais eņģelis. Tātad pirmssākumā viņš bija eņģelis kurš iedomājās sevi Dieva vietā. Vai nu par daudz gudrs vai sakāpa galvā.
2. Velns tikai kārdina cilvēku. Tālāk jau cilvēks pats izlemj darīt vai nedarīt. Tas uz ko cilvēks spējīgs pat velns nobāl.
3. Cilvēkam dzimstot Dievs mums dod visu kas dzīvē nepieciešams. Kādreiz arī pārbaudījumus. Jo pārbaudījumos rūdās cilvēka dvēsele.
4. Cilvēks pats meklē piedzīvojumus uz savu d-su. Citādi dzīvot ir garlaicīgi.
Ir daudz dažādu teoriju, bet patieso atbildi zināsim tikai tad kad pametīsim šo pasauli. Grēcīgo pasauli? Varbūt arī grēcīga (kurš te bez grēka?), bet tai pašā laikā ļoti mīļu un interesantu.
To ka dots devējam atdodas to zinu. Ja dāvāsi cilvēkiem mīlestību tad tevī vairosies mīlestība. Diemžēl arī es esmu grēcīga un savtīga. Jā tieši tā - savs krekls ir tuvāks. Es nevaru mīlēt visus bezmāju kaķus un klaiņojošus suņus. Man svarīga ir ģimene. Tātad mans krekls.

uzplanaledus  Dots devējam atdodas, bet jautājums ir, kam tu dod. Ir cilvēki, kas domā, ka viņiem tas vienkārši pienākas, un nekādu atdošanos nav ko gaidīt. Protams, ir arī citādi.

JurisK  Atminu - jauniibslaikos iekraavaam vecaa krazā 5 torpeedmiinas, paši uzsēdāmies uz augšējās un pa bedrainiem Liepājas karabāzes ceļiem braucām uz citu noliktavu. Pirms tam gan pabrīdināja, ja krava apgāzīsie, tad Liepājas, visdrīzāk, nebūs. Dikti patīkama sajūta toreiz bija, jo paļāvāmies uz neizbēgamo:)

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu