Attiecības ar vairākiem/ām

Šī man tāda pēdējo dienu pārdomu tēma.
Runājos ar vienu cilvēku un mēģināju saprast, kas mani mulsina.

Tas, ka mūsdienās vienam/ai ir vairākas attiecības paralēli - tas nav nekāds ne jaunums, ne pārsteigums.
Tas, par ko es īsti netieku skaidrībā - cik daudz vienam ir jāzina par otru?

Ar domu - ja otrs cilvēks ir tikai viens no daudziem, bet to nezina. Vai ir godīgi turēt viņu neziņā? Cik liela ir mana atbildība par to, ko otrs domā, jūt, uz ko cer?

Piemēram, ja es veidoju paralēli attiecības ar diviem vai vairākiem vīriešiem, bet ļauju katram no viņiem justies kā vienīgajam - vai tas ir godīgi? Un es te nedomāju konkrētus solījumus. Solīts nekas netiek, bet tiek ļauts otram cerēt.

Ja neprecētam vīrietim ir vairākas dāmas, kuras vienu par otru nezin, kurai katrai viņš velta konkrētu savas dzīves laiku, vai viņam ir jāinformē, ka viņas ir vairākas?

Vai nesanāk, ka nepasakot līdz galam, nodaram otram pāri? Atņemot zināmā mērā izvēles iespējas. Jo taču kaļam plānus, ceram un ilgojamies pēc kā vairāk. Vai ir godīgi otru turēt piesietu, ļaujot viņam cerēt uz mums, skaidri zinot, ka nekas vairāk nebūs? Vai nesanāk, ka nelietīgi aizņemam otra dzīves laiku, nedodot iespēju otram izveidot savu dzīvi...

uzplanaledus  Bet vispār nesaka tā: sievietes/vīriešus maina kā zeķes, saka: maina kā cimdus :D
Inķeresno odnako:D

Epifanija  Vīrietis arī ir cilvēks un ļoti skarbs piemērs ir tos salīdzināt ar kleitām, tas ir pat ļoti sekli no sievietes puses.. sievietei ir dota intuīcija, lai bez kaut kādas minstināšanās noteiktu īsto un sajustu tos, kuri jāatsijā uzreiz, pārējās pielaistās tuvības ir tikai ziņkārība, tāda pati kā vīriešiem vai arī aprēķins un nav ko nolikt tos, kuri to izmanto, ieviešot vairākus uzreiz, paši piekrītat tam nereaģējot, bet šeit izsakāt pretenzijas, vienmēr ir iespēja uzstāties no šī apburtā loka, bet nē jasacenšās ar konkurentiem, jāpierāda sava varenība, tā arī iztērējot savu laiku un no īstām, patiešām attiecībām neko neuzzinot

Epifanija  Kāda vella pēc man būtu vajadzīgs vīrietis, kurš man būtu jāpieskata vai viņam vēl nav kāda? Kas man darīt nav ko? Es labāk tēmas izdomāju PA! Ja nu vienīgi viņš būtu kāds bankomāts, lai uzliek galdā kāpostu un visu cieņu - līdz nākošai reizei, kad kāposts iztērēts, varbūt šādi tas notiek? Kas vēl varētu sievietes noturēt pie viena mačo?

AivarsN  Ja vienam nav ne zināšanu,ne vēlēšanās ģimeni saglabāt, tad otrs ir bezspēcīgs, lai kā censtos. Man ir uzkrājusies pieredze un zināšanas. Tāpēc varu padalīties ar citiem,kam tas aktuāli. Ir ļoti maz cilvēku,kuri šodien ir gatavi veidot pilnvērtīgu ģimeni. Ne bērnu dārzā,ne arī kādā izglītības iestādē to iemācīties nevar. Tāpēc nav ko brīnīties,ja viens otrs ģimeni mēģina dibināt pēc tirgus principiem,kā vienu no papildus izklaides iespējām. Tiklīdz izklaides objekts apnīk,tā nomaina pret citu.
Interneta laikmetā, nebūtu jau problēma, iegūt vismaz pamatzināšanas par ģimeni tās principiem un nozīmi. Taču arī internetu, vairums izmanto tikai brīvā laika nosišanai, nevis kam lietderīgam. Tāpēc arī attiecību jomā, viss tikai pasliktinās.

Felde  paldies...sasmeejos... Vai esi akls,un neredzi ar ko dibini ggimeni? :) kluudijies?-un cik reizzu? :) un katraa klluudinnaa pa atvasiitem... Ak Dievs,cik tie ´gudrie´ ir primitiivi! Un vel citus maaciis! :) :) :) Es ieteiktu ar gudriibu daliities! -par parejo pakluset... :)
13.08 14.44 -es piedalos!!! :) gluzzi manas domas! :)

saulite34  Man ir uzkrājusies pieredze un zināšanas. Tāpēc varu padalīties ar citiem,kam tas aktuāli.[c]

Tajos murgos,ko tu raksti,nav ne pieredzes,ne zināšanu,labāk atsvaidzini savu atmiņu un palasi savus komentārus,kur tu savu bērnu mātes par kucēm sauci.Ja vīrietim ir tik kašķīgs raksturs un tieksme turēties pie savas vienīgās patiesības,tāds nemaz nav spējīgs izveidot pilnvērtīgu ģimeni.Un pie reizes palasi tos savus nicinošos un naida pilnos komentārus,ko tu te atļaujies izteikties par sievietēm.

Geisha  Epifānij, jā, mums sievietēm ir izteiktāka intuīcija nekā vīriešiem. Ir, bet viņa ne vienmēr strādā. Kad ieraugi savu izredzēto, Amoriņš palaidnis iešauj bultu tavā sirdī un intuīcija aiziet mežā lasīt sēnes. Ar intuīciju tālu netiksi. Ja mēs - sievietes vīriešus izvēlētos tikai pēc intuīcijas tad mēs neizvēlētos nepareizos. Ir taču sievietes kuras iemīlas ne labākajos vīriešos (staiguļi, dzērāji, narkomāni, pedofīli, utt.).

Vīrietis kājām nagus nogrieza un jau krasavčiks.

Skudiss  Cerība ir ... mierinājums.
Manā skatījumā, ja tiek uzdots jautājums par kādu citu konkurentu esamību vai arī pats personāžs cenšas iestāstīt, ka cita/as nav tad tā jau ir m......
Bet ja nejautā tātad nav svarīgi, paņem kārtas numuriņu un sēdi rindā.

Epifanija  Vienmēr strādā intuīcija, bet neieklausās, jo dzird, ko citu - vadās pēc sabiedrības uzspiestajiem stereotipiem, jābūt precētai, tad tik ir īstā vērtība rokā! Ātri sataisa sīkos, iesēdusies tronī un vīru sūta, lai izpilda visas vēlēšanās un kur tad šamanis lai iet, kārties? Un tad sākās: dzērāji, staiguļu, narkomāni... Pirms tam neinteresē, galvenais zīmogs pasē un vara pār vergu rokās! Amoriņš šī visa priekšā apraudās...

ube  Būt kopā ar vienu vai vairākiem/kām uzreiz, ir katra individuāla vēlme, spējas un samaitātības pakāpe.

VECA_PIEPE  "sauciet kā gribat, bet tā ir maucība un viss" (c)

/2020-01-04 22:25/

+++
________________________________________

"Attiecības ar vairākiem/ām" (c)

Lai nu būtu kā būdams un, lai nu šāds attiecību modelis kā izvēle paliek katra vien paša ziņā,
bet visos laikos tas ir ticis uzskatīts par *aucību, tiek tā uzskatīts šodien un es nedomāju, ka arī tālu vien nākotnē par *aucību tas netiks uzskatīts.

Novēlu jums no sirds mīlēt patiesi, būt patiesi mīlētiem un mīlēties patiesi,...tas ir to vērts! :)

AivarsN  Kurš gan jaunībā ir tik izglītots un labs psihologs, lai spētu novērtēt,cik tas otrs ir piemērots kā cilvēks un kāds viņa priekšstats par ģimeni. Pat ja nostrādā intuīcija un ir brīnišķīga saderība,tas vēl negarantē,ka tas otrs būs uzticīgs ģimenei. Sevišķi,ja bērnībā nav saņēmis mīlestību,vai pat vispār nav dzīvojis kaut cik normālā ģimenē,tad ar laiku arī savā ģimenē,dzerstīsies,vai kā savādāk nositīs laiku kopā ar draugiem,pārgulēs ar ko pagadās,jo citi taču arī tā darot. Kā lai cilvēks uzzina par visām iespējamām novirzēm,kuru dēļ nav iespējams izveidot ģimeni,ja bērnībā ne ar ko tādu nav saskāries? Tāpēc arī tik daudz šķirto ģimeņu. Tagad,kad tam visam esmu izgājis cauri un izbaudījis uz savas ādas, nav problēmu novērtēt sievieti. Tikai kam man tas,ja dzīvē tagad ir citas prioritātes.

saulite34  Tikai kam man tas,ja dzīvē tagad ir citas prioritātes.[c]

Un,ko tad šeit sēdi un bārsti tos sava naida pilnos komentārus par sievietēm ,un kādus padomus,,tu vari dot citiem cilvēkiem,ja neproti pats savu dzīvi sakārtot.

rokons  Ja atdala vecuma grupas, tad tai dzīves posmā, kad par bērnu audzināšanu un mantas vairošanu vairs nav jādomā, "kleitu pielaikošanas princips" ir gan loģisks, gan saprotams......tik vēl var piebilst, ka pēc uzlaikošanas procesa var nepaņemt nevienu.
Tomēr process bijis vismaz interesants un patīkams, reizēm gan apgrūtinošs.
Un vēl - lidmašīnas ar diviem dzinējiem tik par daudz drošākām uzskatītas :)

av2  taapeec viiriessiem ir 7x vienkaarssaak, vinni zina, ko grib...."uzlaikossanas kabiinee" nnemt. Daamas - nnefigaa nezina, ko iisteniibaa veelaas :(

AivarsN  Saulīte,vai es kaut kur tagad pieminēju sievietes? Tas komentārs bija par sabiedrību kopumā un tad arī ne jau par visiem. Ir ne mazums cilvēku,kuri ne tikai mācās no savām kļūdām,bet arī vispusīgi izglītojas, lai dzīvotu pēc iespējas pilnvērtīgāku dzīvi.
Jau vairāk kā 10 gadus dzīvoju viens,jo tā arī nav izdevies satikt īsto sievieti. Ja reiz neizdodas ģimene,tad esmu atradis sev citas intereses un pielietojumus. Šajā vecumā,kad veselība arī nav vairs ideāla,kam man uzņemties vēl liekas problēmas,sievietes izskatā? Es ļoti daudz laika veltu izglītībai,man ir daudz draugu ar tādām pašām interesēm. PA ir ļoti piemērota vieta prāta asināšanai,pat tāda kā laboratorija. Un ne jau visas laborantes ir kašķīgas.😄

saulite34  Citur jau tev nav ,kur savu žulti izgāzt ,cik sliktas ir sievietes,un kādus diez padomus spēj dot cilvēks citiem,kuram sieviete ir lieka problēma,tik nevaru saprast ,ko tad tu bāzies tām sievietēm-problēmām ar savu vēlmi iepazīties un tērē sieviešu laiku ar saviem murgiem.

Raivis_1977  Attiecības! - Paranoja! ))
Kaut ko tādu gvelzt var tikai retais, piedodiet, un tas jau ir pat nosodoši!
Drīzumā varēsit redzēt, ka varēs cilvēki staigāt pa ielām pat pilnīgi kaili, bez amorāliem aizspriedumiem un tas būs pilnīgi normāli normālam sakarīgam Cilvēkam. Kādi kompromisi??! - Nekādi!
Vienkārši, daži ir stipri gan vēlākā laika posmā, ja nu tā ir bijis, ka no mērkaķiem ir pārtapuši par cilvēku, nekā citi, kuri ātrāk gan pārtapa par cilvēku!
Veselam saprātam tomēr ir robežas.
Un ir lietas kuras ja netiks laicīgi apgaismotas katram kuram bērnam, tad vēlākā laika posmā mūsu cilvēce var izrādīties smaga cilvēces upuru pasaule! Vai Jūs maz esat iebriduši šajā dziļdomīgajā cilvēces pasaules uzskatu vērtējumā, un to iztirzājumos līdz saknēm??! ...

AivarsN  Patiesībā,jau vairākus gadsimtus, mūsu civilizācija nevis virzās augšup pa evolūcijas kāpnēm,bet gan šļūc lejup. Tehnokrātija ir strupceļš,jo tai vietā, lai cilvēku dabīgās spējas attīstītu,tās tiek aizstātas ar tehniskām ierīcēm. Un pat tehnisko ierīču attīstībā, dēļ ierobežotās zinātnes, jau labu laiku notiek stagnācija. Garīgā degradācija aptver praktiski visas dzīves jomas. Māksla, arhitektūra,ģērbšanās un uzvedības kultūra, nav pat salīdzināma ar iepriekšējo gadsimtu augsto līmeni. Bet ne jau tik daudz cilvēki paši pie šīs degradācijas vainojami,kā tie, kuriem tas ir izdevīgi. Mūsu pasaulē ir ieviesušies parazīti,ar ļoti līdzīgām metodēm,kā skudru pūznī lomehūzas.
https://youtu.be/wwdYTPl00K4

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu