Otra pusīte

Tad nu tā, ienācies man dienas jautājums ar sašutumu. Tagad diezgan modīgi skaitās visādos veidos apsmiet sentēvu vārdu kombināciju "otrā puse/īte". Klīst visādas variācijas par to- pusīte no tabletes, pusīte no pakaļas ect.. Nu un lūk, izdomāju iestāties par novecojošo terminu un viņu reabilitēt. Lai vai nu kā, esmu liela, gudra un skaista, šajā dzīvē praktiski visu varu pati, BET, es negribu visu varēt pati. Tādēļ man vajadzīga Otra puse. Tā puse, kuras man pašai nav un būt nevar, kā arī tā puse, kas otram izdotos labāk kā man. Nu piemēram, ieskrūvēt lampiņu, iztīrīt izlietni, pārbortēt riepas, pamasēt pēdiņas vai plecus, aizvest un atvest, ja vajag un tā milj citu sīkumu. Man vajag pusi, kura piepilda un papildina to kā man nav- partvert diskusiju savās rokās ar trešajām personām, ja tā tuvojas konfliktam, prātīgi valdīt un turēt kasi, jo slīd kāja dzīvot pāri saviem līdzekļiem, atbildēt par sadzīves vīrišķīgajām jomām; puse, kurai viegli dodas noklusēt tur, kur citi piebertu ogles; puse, kurai nebūtu problēmas mani pabarot, kad nogurusi, utt, utjp, utml.. Un jā, šī NAV man manas dzīves eksistencionālā problēma, šīs ir retoriskas pārdomas, tādēļ lūgtu rezervēties no personīgi adresētu padomu sniegšanas, bet paust savas domas par tēmu😊 paldies, visiem jauku vakaru 😉

Leonija  Džemma Skulme reiz vienā intervijā teica, ka ja sieva ir persona, kas vāra, mazgā un berž,tad viņai arī vajagot sievu.
Cieņu asprātīgajai māksliniecei, bet man patīk gatavot. Kāpēc?
Nepareizi, bez vīra varu dzīvot un laikam arī pienāksies P; Bet no pusfabrikātu konservantiem bail! Tos lai ēd tie, kam sievas ohujā.

Luusila  (C):"...tādēļ, lai viens otru veidotu un pārveidotu līdz pilnibai?"

Dieva dēļ,- tikko jūtat sevī tieksmes kādu veidot un pārveidot---turieties no tā cilvēka pa gabalu! Viņš ir nepareizs, jums nepiemērots un neatbilstošs, reiz jau tūlīt pārtaisāms un pārveidojams.

Prozaisks piemērs: ja man vajag ziemas zābakus, tad taču es tos arī pērku, nevis iegādājos basenītes un stiepju pie kurpnieka šūt klāt stulmus!

Pilskungs  Kāpēc tik ļoti vajag "pusīti" ?
Sentēvu saprašanā "pusīte" bija šņabja pudele ar ietilpību 1/4 litra (kortelītis).
Vai te būtu vērtību degradācija ?
Un ja kādam vajag mazāk (vai vairāk) par 1/2 ?
Tad būtu jāsaka "mana trešdaļiņa" vai "mana trīsceturtdaļiņa" ???

Letija  Skaidrs, ka bez mīļotā cilvēka var neizdoties ieraudzīt dzīves visskaistākās krāsas.
Ja kāds saka, ka tā nav, tad vienkārši viņš vēl nav saticis mīļoto cilvēku.
Pārējais (pusītes, piemēram) ir tikai terminoloģija.

kaligula  "Nevajag pusīti, vajag stipru, stabilu, pilnvērtīgu, neatkarīgu cilvēku.Vajag Personību."
Kādas muļķības!!!
Katram pienākas tas, ko pats ir pelnījis.

kaligula  ... te ir vesela banda tādas, kuras gadiem gaida to personību. Pašas sevi sauc par pelēkajām pelēm, rozītēm, plūmītēm un citiem neizteiksmīgiem zvēriem.

av2  lloti normaalas veelmes Tev, tas viens. Otrs...labu veiksmi satikt taadu, kurss zinaatu....kaadu teeju Tu dzer, un kad Tev patiik paguleet ilgaak, un ari citaas jomaas.... nu nav jaasaka viss. Ir forssi, ja ir taads cilveks liidzaas. Ir viegli pat...ja ir gruuti briizzi dziivee. Jaaa, taa tas ir.
Ssito nekad nesapratiiss tie, ibj, passpietiekamie cilveeki, kas visu var tak passsi.
Es nevaru visu pats forsssi ( varu gan izdziivot, tas tiesa), un arii nekad dziivee neesmu sastapis sievieti, kas visu vareetu , un taa tam ir jaabuut.

Moda  ja jūs zinātu, cik viedu atziņu labākajās Strenča filmās paslēpts:). šīs tēmas kontekstā-Dreģes-Dumpja-Ancāna saspēle:) Kāds mesidžs, bērni? D

DanaL  No kurienes viedoklis, ka "otra puse" ir no sentēvu laikiem??? Varbūt ir zināma kāda tautas dziesma par otrajām pusēm? Cik zinu, tad sensenos laikos nebija problēmu saukt sievas par sievām, puišus par puišiem utt.
Man arī liekas muļķīgi sevi uzskatīt par pusi, un par veselu tikai tad, ja pie sāniem ir vēl kāds.

elfu_mazulis  Cik nu izlasīju jautājumu diskusija bija tieši par terminoloģija, bet nez kāpēc cilvēki sāka mērīties, kas ko grib redzēt mīļotajā cilvēkā. Kārtējais strīds ne pēc jautājuma būtības.

kaligula  Ā, neizteiksmīgie zvāri apvainojās! Trāpīts desmitniekā. Bet tā ir taisnība, kura ir viegli pārbaudāma palasot anketas un atbildes uz jautājumiem. Kā sacīja Wolanda kungs, - fakts ir acīmredzams un neapgāžams pierādījums.
Liela daļa te nav spējīga ierakstīt pat piecus saturīgus vārdus par sevi, un es te nedomāju patieso vecumu, svaru un godīgu atbildi, kādēļ te nāk un ko meklē. Es par to ka banalitāte un pelēcība:
-"esmu jauka", "kādu, kas mani sapratīs", "neesmu slikta, nevajag kaitināt".
Ak ja, sieviete var būt blonda, tikai ar nelielu piebildi,- jauna un skaista. Šitas bonus, ja kādam ir bijis, tad tikai 25 os gados. Turpmāk vismaz prātiņu vai seksa tehniku vajag attīstīt, jo, raugi, ar mantu taču jūs, sievietes, nedalīsieties, tas nav seksuāli uzbudinoši un arī egoisms neļaus.
Tā kā meklējiet vien to kažociņu pagultē, kamēr ezītis snauž, moš pamodīsies un par princi pārtaps. Haaaa.

Cerinju_Peeteris  DanaL viedoklis >>> Teu taisniiba .. proti 2. puse ir veeliinaas kristietiibas [viduslaiki] kopaa ar monogaamijas ieviesjanas meegjinaajumiem radiits propagandas teels. Domaaju ka jeedzienam nez vai buus vairaak nekaa 300–400 gadu.. liidz tam pasaule arii kristiigaa dziivoja normaalaa pluusmaa — cits bija monogaams deelj rociibas cits poligaams ja resursu pietika :D

kaligula  Tiem, kas vēlas īsu un kodolīgu atbildi, jo autors, ja nekļūdos, atnāca "vienkārši" parunāt, -"otra pusīte" ir kultūras nospiedums. Jūs taču nedomājat nopietni, ka Katarā bai Saūda arābijā sieviete, kuru izdod pie vīra, iedomājas, ka tā viņam ir otra pusīte? Vīrs, pat pacifists, nosistu to sievieti par tādu zaimošanu.

DanaL  Nu, nezinu, gan, Pēteri. 100 un vairāk gadus vecā latviešu literatūrā neesmu sastapusies ar sievas vai vīra apzīmējumu "otra pusīte". Saprotams, neesmu eksperte, tāpēc labprāt uzzinātu, ka kļūdos.

Da i grūti noticēt, ka Romas pāvests pat ticības vārdā varēt atļaut uzskatīt sevi par puscilvēku ...

Nē, sentēvu piesaukšana te ir pilnīgi nevietā pat tad ja viņiem ir tikai 200 gadi. Ja nu kādam konkrētam sentēvainim nezināmu iemeslu dēļ bija grūti nosaukt sievu par sievu, tad tauta kopumā sauca lietas to īstajos vārdos.

elfu_mazulis  Varbūt visa problēma ir tajā, ka terminoloģiski ilgi skaitījās, ka vīrieši ir viens vesels cilvēks, sieviete vispār nebija cilvēks. Kopā jau sanāk viens vesels. A te pēkšņi sieviete grib būt vismaz puscilvēks, sanāk, ka vīrietim jāņem nost :D

Cerinju_Peeteris  Elf .. laba versija. Tomeer veesturiski otra puse [Dana nau runa tikai par LV dzīvesziņu, kurju kristietiiba saaka ietekmeet tikai peec tam, kad reformaacijas deelj Dievs saaka runaat arii lv — laikaa (rezultataa), kad dzīvesziņa taas folklotiskajaas izpausmees piedziivoja sastingsjanu, komu].. taatad veesturiski R-europaas 2. puses ieviesjana bija dalja no totaalaas kontroles instrumentiem .. proti — indiviida sexuaalaas dziives pakljausjana bazniicas un laiciigaas varas kontrolei..

preilene  Es tiešām nesaprotu, kāpēc gan cilvēks bez otra blakus nevar piepildīt savu dzīvi.. Manuprāt, piepildīt savu dzīvi vienam ir pat vieglāk, jo nav jārēķinās ar otru, nav, kas ierobežo. Visa pasaule vaļā - dari ko gribi un dodies kur gribi.

Iespējams, tajā brīdī, kad cilvēks sāk būt kopā ar vēl vienu cilvēku, viņš no vesela pārtop par pusi – pielāgojas, cenšas pieslīpēties. Bet tad taču viņš kā puse dzīvo tikai pusdzīvi (ne vairs veselu), jo tīri fiziski tā nevar būt vesela dzīve, ja tiek dalīta uz pusēm. Problēma sākas tad, kad šī savienība izjūk, cilvēks negrib atgriezties veselajā stāvoklī un mēģina piemeklēt sev to otru pusi, kura perfekti iekļaujas (vai vismaz tuvu perfekti) iepriekšējās puses atstātajā nospiedumā. Manuprāt, šādai pusei no sākuma atkal jāieņem veselā cilvēka stāvoklis un jāmēģina saplūst kopā ar otru veselo, veidojot jaunu saskares (vai pārklāšanās) zonu.

Geisha  Vislielākā sieviešu muļķība ir vēlēšanās mainīt vīrieti. Cilvēku manīt nevar. Cilvēks var mainīties pats, ja to vēlas. Turpretī vīrieši domā, ka sieviete paliks vienmēr ar viņu un nemaz nemainīsies. Sieviete būs ar vīrieti tikai tik ilgi kamēr pati gribēs. Sieviete mainās. Piemēram grūtniecības laikā mainās ķermenis, domāšana. Un tas ir jauki, ka sieviete ir vienmēr mainīga, jo vīrietis jau pats nezina kādu viņam vajag sievieti. Sievietei ir jābūt kā interesantai grāmatai, kura aizrauj, interesē, saista. Gadās, ka vīrietis noliek malā to grāmatu palaidis garām interesantākās vietas.


Tēvs jautā mazam bērnam - cik tev ir rociņas? Bērns atbild 2,
cik austiņas? -2.
cik mutītes? -1.
Cik actiņas? 2,
cik deguntiņu? -1.
cik dupsīšu? Viens tikai pārsprādzis uz pusēm.
Cilvēks nav dupsītis kurš ir pārsprādzis uz pusēm.

Flints  Pārlasīju pasažieres uzservēto ”otras puses” vēlamo funkciju uzskaitījumu un secināju, ka tīri hipotētiski vairumam prasību spētu pat kvalificēties, taču gandrīz tām visām ir tāda izteikti utilitāri sadzīviska pieskaņa. Un ne pušplēsta vārda par dvēseļu tuvību. Es jau saprotu – tāds laikmets, patērētāju sabiedrība un tā. Nu nē, paldies – ar mani varat nerēķināties… :)

Cerinju_Peeteris  Jaa jaa Geisha .. sieviete ir kaa literatuutra .. saakas kaa romantiska dzeja tad romantisks romaans, tad draama, tad tragjikoomisks monoloogs :D dazjaam gan gadaas pa kaadai lappusei no pavaargraamatas :D

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu