Par precēšanos!

Bieži izskan viedokļi ka tieši sievietes baigi grib precēties.Vīrieši nelabprāt vai vispār negrib.Var saprast ka precēšanās vajadzīga ir sievietei.Gribētos saprast ar ko tad sievietei tā precēšanās būtu vajadzīgāka,izdevīgāka kā vīriešiem,ja vien tikai potenciālais precinieks nav miļjonārs.Citādi vai tad abi nav vienādās pozīcijās?Tagad jau vairs nav veciee padomju laiki ka sabiedrība kaut kā varētu nosodīt civillaulības.Tapat arī ārlaulības bērni nav nekāds retums un pēc 30 neprecētu sievieti vairs neviens neuzskata par vecmeitu kuras tramvajs teju aizies vai būs aizgājis.Es esmu bijusi precējusies un pēc tam šķīrusies.Tagad dzīvoju civillaulībā un mani viss apmierina.Par precēšanos pagaidām nedomājam un vai kaut kas mainītos ja mēs aprecētos?

Lobo1  Agrāk tādas sauca par... Kāpēc agrāk. Tagad jau arī, tikai acīs vairs nesaka. Tas ir kā ar katoļticību un luterānismu. No malas it kā līdzīgi, bet īstenībā kā CD pret MP3.

Felde  Jaunibaa tas ir nepieciesams,gimene,berni,saistibas,drosiba...viss ir passaprotams.Divi cilveki veido savas dzives. Pusmuuzzaa-Katram ir sava pieredze,vilsanas,ceribas,..ir daudz sarezzgitak pielagoties,tiesi tapec grutak uzticeties,un arii kraasas labak izsskkiram-taas rozaa brilles nemaz nav tik rozaa. :) Bet,ja satiktu cilveku,kurs radiitu manii mieru un palaavibu,butu gatava registret attiecibas,kautvai tikai tapec,lai virietim llautu but viirietim,saimniekam,viiram,galvai! Man lloti svarigi,lai virietis taads buutu,un taa justos!

kaligula  Sieviete ir naiva un bez grēka kā bērns, un ļaunuma iemiesojums vienlaicīgi.
Postpadomju zonas klasika.
Visupirms viņa tiek pie bērna, tad kauc uz pleca, manipulē un gruzī tik ilgi, līdz vīrietis viņu apprec.
...Un tad viņa izšķirsies. Tehnika ir atstrādāta perfekti. Kurš vecis tādā vecumā nepavilksis un nenoraus ābolīti?
Bet tie , kas te tās sajūtas lipina klāt, tie ir zābaki. Sajūta par balto kleitu beidzas pie pirmajām grūtībām, pie nemazgātajiem traukiem un nenomaksātajiem rēķiniem.
Manta? Ak jūs merkantilie!! Tak noslēdziet jebkādu līgumu pie notāra. Rakstiet, ko vien vēlaties.
..ezotēriķi vēl ir rindā. Nu tie vispār var iet vienmājtālāk.

Leonija  Ziniet, es palaidu pa vējam, iespējams, Latvijas skaistāko vīrieti, jo viņam manā dzīvē bija paredzēta tikai maukas loma, tāpat kā kādai jaukai meitenei, kurai pat bērns no viņa (dod Dies, ka viņa situāciju saredzētu patiesajās krāsās un rūpētos arī par savu personīgo laimi nākotnē)
Tāpat esmu metusi pār bortu bērnu dienu un jaunības mīlestību, kurš arī man bija paredzējis tikai maukas lomu) Cik liela varbūtība, ka labticīgi cepšu & šmorēšu ohuja Pēteriem & Kārļiem, rēķiniet paši P;

kaligula  Sabiedrība vairs nesaprot, kas ir atbildība, godprāts un dotais vārds. Paskatieties uz politiķiem un viss top skaidrs. .. kurš ar aploksnīti, kurš ar "piemirstu" pulkstenīti, kurš žurnālistam pa muti sola.
Šobrīd visur ir instrukcija instrukcijas galā, papīrītis... Tik tālu jau esam, bērniem jau grūžam, lai parakstās.
Ja kādam lielāku baudu dod zīmogs, atbildības pārlikšana uz valsts institūcijām un birokrātiju, tad nekā slikta tanī nav, tik jāatrod otrs tāds pretī. Kā redzu, uz to mēs ejam.

kaligula  ..jā , redzams, te dažiem ir dziļa traUMA AR TO precēšanos.
Bet varu dot 99 proc., ka tādam cilvēkam laulība psihoterapijas kursu neaizvietos. Tāds cilvēks visu pašā saknē sačakarēs.

Felde  ...nozzelojamu virieti apraksti,kaligula. Vai tik virietis nav naivs,ja llaujas uztaisit bernu...ja laujas manipulet,ja prec neveeloties... A aaboliiti gan gribaas,ne??? :) ...un tad vinna izskiras,paarlaimiga palikusi ar beernu...pieprasa alimentus,perk sev ssmotkas par alimentu naudu.... turpina tuseet... (piemirsi par bernu,slimossanu,neguletam naktim,ruupem 7/24)
Nu,ja virietis nav naivs,ir tik ruudits,zinoss,speejigs...kaaaaapec to piellauj? A? :)
Muuzzigie kari ne par ko! Tad domaajiet,ko dariet! :)
Varbut ir kada dala sieviessu,kas rikojas pec scenaarija,nezinu.Bet,man praataa nenaaktu sevi piesiet pie berna,virieti pie sevis,un saccakaret dziivi ar visu sso!
Ja nav milestibas,pallavibas,prieka un atbildibas-da nu visu to!

CoCoSan  Nu mūsu platuma grādos būt precētai ir arī valstiski atzīta socialā statusa jautājums.

kaligula  Labi, iesim loģisku, godīgu un skaidru ceļu.
1. Sievietes dzīvo ilūziju un no TV aizgūtu klišeju pavadā,- kāzas tas ir skaisti;
2. Viņas vēlas, un tas ir ģenētiski tā iekārtots, drošību un patvērumu, un ar to jāsamierinas, tas dara viņas laimīgākas nekā ar prātu aptveramais;
3. Jā, ir precedenti, kad paliek pie sasistas siles;
..
BET, domāju, nav noslēpums, ka sievietes pārņem pasauli. Ar sociālo filosofiju, politiku, likumiem.
Baltajam vīrietim, kā saka, un tā nav sazv.teor., drīz vairs nebūs nekādu tiesību. Lai tak sievietes paskatās to pašu TV. To redz katrā amerikāņu filmā un droši vien, tā ir patiesība. Visi groži ir atdoti sievietes rokās. Atnāk pazemīgs vīriešu kārtas eksemplārs, bet viņam pretī- šī nav tava diena, tu tācu zini, tiesa tev noteica citu dienu, kad bērnu redzēt. Bet pamēģiniet alimentus nemaksāt!!
Kā pērngad Davosā sirsnīgi pasmējās Lagarda, Merkele un kaukāda trešā,- "lai vadītu pasauli nav vajadzīgs testosterons". Vsjo, turiet muti, veči!

kuks10  Tas taču normāli,ja vīrietis aprec sievieti.. ar kuru ir kopējs bērns.Tad sanāk,ka vecis tāds pidars vien ir.. tipa meklā labāku variantu,lai aizmuktu..)))Tad dzīvo viens un sit kulakā..

Julianna  Ja pakatās dabā, mūsu platuma grādos, nekur nepastāv konflikts starp sievišķo un vīrišķo enerģiju. Vias problēmas rodas, kad kāds grib dominēt par otru, kaut būtu jāpapildina. Diemžēl sievietes dzīvo ar kaut kādām ilūzijām, kaut kur ir tas princis baltajā maibakā. Un vēl ir tā lieta, ka cilvēki ļoti bieži apstājas savā attīstībā. Nocopē veci/dāmu un lieta darīta --esmu vērtība pats par sevi. Nesen bija saruna ar kādu vīrieti, turīgu un simpātisku. Viņš teica, man nevajag, ne virējas, ne apkopējas, pat ne gultas prieku devējas. Visu to var nopirkt. Man vajag sievieti -- kura rūpētos par manu emocionālo labsajūtu. Un tā tiešām ir augsta latiņa. Te viens komentētājs pieminēja padomju laikus. Neiedziļinoties peripētijās, kas bija labi un slikti, to lielum lielais vairums pats zina, teikšu, tie pāri, kas ir izdzīvojuši kopā līdz šim, savā ziņā ir uzvarētāji. Komunisma "zanička" oi kā lieti noder! Tagad atrast pāri un apprecēties manuprāt ir super sarežģīts uzdevums. Turklāt abiem dzimumiem. Un vēl kāda interesanta atziņa, izdarot aptauju visiem gribošiem jaunuļiem te, oho. Pati daba kaut kā pakārtojusi, ka jaunatne sadzimusi un saaugusi "sprungulīšos", kuri tiek bakstīti pēc iespējas vairāk "lunkās". Un kur ir redzēts, ka ērzelis vilks arklu? (Ar to domāju, par ģimenes dzīvi bez sānsoļiem).Tad lūk, kādas kārtis rokās, ar tādām arī jāspēlē. Visiem jauku darba nedēļu!

Karmensita  Maili, nedod Dies, Tava otra puse būs slimnīcā bezmaņas stāvoklī. Tevi pie viņa nepielaidīs. Nevarēsi parakstīt piekrišanu asins pārliešanai, akūtai operācijai un tamlīdzīgi.

preilene  Katrs taču dara, kā grib – kas grib, precas, kas negrib, neprecas. Un kādu biedēt ar to, ja viņš neprecēsies, netiksi pie viņa slimnīcā, ir muļķīgi. Domāju, katrs to apzinās un, ja negrib saistības noformēt oficiāli, negrib arī, lai otrs viņam blakus tusētu tajos sūrajos brīžos.

Par mantu – to taču var visu sakārtot un savu paturēt gan tad, ja ir precēts gan tad, ja neprecēts. Manuprāt, tā precēšanās vairāk tāda kā emocionāla lieta – piederība, komanda. Un ir cilvēki, kuri to negrib un nav jēgas viņus spiest.

Un par to, ka sievietes ir baigās precēties gribētājas, nepiekritīšu gan. Ir dažādi. Konkrēti man vienmēr vīrieši ir bijuši tie, kuri uzstāj gan par kopā dzīvošanu, gan attiecību noformēšanu.

preilene  Karmensita, par to bezmaņas stāvokli.. Taisnība Tev ir, cilvēks jutīsies slikti, bezpalīdzīgi.. Tāpēc ir jāatrod otrs tāds pats - kuram tas ir svarīgi un jāprec nost, nevis jātērē sava enerģija spiežot precēties tādu, kuram to negribas.

Forsaakais  Sievietēm lielākā vajadzība precēties izriet no dabiskās vajadzības realizēties kā sievietei un izpildīt savu bioloģisko funkciju radīt, aprūpēt un izaudzināt bērnus. Savukārt, tam ir vajadzīgs patvērums, drošība, resursi un, pats galvenais, stabilitāte. Ja papēta vēsturi un arī mūsdienās, tad nemaz tik viegla un bezrūpīga tā mūsu eksistence nav, vienmēr ir riski. Tagad mazāk, bet agrāk, kad nebija attīstīta industrija, cilvēki dzīvoja laukos un strādāja no rīta līdz vakaram, lai nopelnītu vēderam, apģērmam un kādai retai izklaidei. Bērnu mirstība un mirstība vispār bija ļoti lieka. Mums šodienas dzīve šķiet pašsaprotama, bet tā absolūti nekad nav bijis. Mums stāsta par to, kā agrāk laulībā nodzīvoja visu mūžu un to liek kā paraugu stāstot romantiskas blēņas par ´jūtu noturīgumu". Patiesībā, jau tām sievietēm jau nemaz nebija īsti kur palikt, sevišķi vēl ar bērniem, tāpēc nešķīrās. Tagad ir citi laiki, cita ekonomika, bet pa lielam, stabilitāti un drošību, ko relatīvi spēj dot tas lalātais viņām vajag joprojām. Feministes gan grauj ģimenes institūtu un reizē arī demogrāfiju, mēģinot panākt, ka sievietes izvēlas karjeru nevis bērnus, bet tas jau ir cits stāsts. Ak, jā, par izdevīgumu - visa likumdošana un "valsts" laulību ( un arī šķiršanās) gadījumā ir sievietes pusē. Tiesās valda matriarhāts un veceņu solidaritāte veču aptīrīšanā. Tas ir neapstrīdami.

Karmensita  Preilene, neticami, bet daudzi, daudzas par to neiedomājas..

Karmensita  Tā nav biedēšana

Fakta konstatācija

preilene  Karmensita, daudzi varbūt nevis neiedomājas, bet viņiem tas nav svarīgi. Un Tu tiešām tici, ka ar šo argumentu var piespiest otru cilvēku precēties?

Es, piemēram, gribētu, lai vīrietis laulājas ar mani tikai tāpēc, ka viņš pats to grib darīt, nevis tāpēc, ka man ir izdevies viņu pārliecināt, ka tā vajag, jo dzīvē, iespējams, tas kādā situācijā noderēs (kaut šī situācija var nepienākt).

Ja otrs cilvēks negrib attiecības noformēt oficiāli, var sakārtot papīrus, lai kāda draudzene var atrasties blakus līdzīgos brīžos un lai tas otrs tusē tur viens pats, ja tik ļoti grib būt neatkarīgs un brīvs. Vai arī meklē tādu vīrieti, kuram tas ir svarīgi. Jau iepriekš rakstīju - ir daudz vīriešu, kuri grib sev mīļo sieviņu.

nazis  Kad tiek sajaukta dabiskā lietu kārtība, tad sākas šādas diskusijas. Precēšanās un laulība ir pastāvējusi ilgi pirms radusies kristīgā baznīca, ilgi pirms cilvēki rakstīt iemācījās un arī pirms radās priekšstats par īpašumtiesībām. Diviem cilvēkiem bija vēlēšanās dzīvot kopā un viņi par to paziņoja visiem apkārtesošajiem, lai tie cienītu un pieņemtu šo izvēli zināšanai. Tā bija labprātīga vēlēšanās no abām pusēm. Un arī šodien nekas nav mainījies.
Galvenais šajā stāstā ir abpusēja vēlēšanās dzīvot kopā, un kāpēc, no kurienes šāda vēlēšanās rodas. Ja tās nav, tad nekādi papīri, nekādi līgumi, nekādi zvēresti un tiesu izpildraksti nepalīdzēs.

Karmensita  nevienu nespiežu

tikai informēju

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu