Par precēšanos!

Bieži izskan viedokļi ka tieši sievietes baigi grib precēties.Vīrieši nelabprāt vai vispār negrib.Var saprast ka precēšanās vajadzīga ir sievietei.Gribētos saprast ar ko tad sievietei tā precēšanās būtu vajadzīgāka,izdevīgāka kā vīriešiem,ja vien tikai potenciālais precinieks nav miļjonārs.Citādi vai tad abi nav vienādās pozīcijās?Tagad jau vairs nav veciee padomju laiki ka sabiedrība kaut kā varētu nosodīt civillaulības.Tapat arī ārlaulības bērni nav nekāds retums un pēc 30 neprecētu sievieti vairs neviens neuzskata par vecmeitu kuras tramvajs teju aizies vai būs aizgājis.Es esmu bijusi precējusies un pēc tam šķīrusies.Tagad dzīvoju civillaulībā un mani viss apmierina.Par precēšanos pagaidām nedomājam un vai kaut kas mainītos ja mēs aprecētos?

raina1970  Civillaulība ir juridiski noslēgta laulība- Dzimtsarakstu nodaļā, saskaņā ar Civilkodeksa attiecīgajiem pantiem. Un lai nu kā te rīpelētos , ka oficiāli noformētas attiecibas nav nekas īpašs un nevajag -- kamēr ta laulība šā vai tā nav noslēgta- jūs esat viens otram viss tikai savā personīgajā teritorijā- susuriņs, zaķītis, kaķītis, vardīte, makonītis, rupucītis-- kā vien sirds vēlās--bet tikko sperat soli ārpus sava mitekļa, teritorijas- jūs viens otram neesat nekas un saukt- nekā. Uzreiz ir ar pierādīšanu japierāda vismazākais sikums- kopīga saimniekošana, jumts virs galvas, slimības gadījumā- ka tieši jūs velas redzēt sirdzējs, u.t.t. No cita skatu punkta--- kāds gan ir iemesls, lai divi cilvēki kuriem kopā ir okay-- nespētu savas attiecības definēt ne tikai gulta, pie galda, draugu lokā, bet- ari visās pārejās dzīves jomās-- tas ir vienkāršs slinkums, un - viens vai abi no viņiem- neuzskata šīs attiecības, vai šo cilvēku sev līdzās- par savu izvēli, ar kuru pavadīs pēc iespējas ilgāku laiku.. Vienkārsi- ta ir necieņa pret otru.

riebekle  Nu, ja es būtu brīva un ja man būtu draugs/mīļākais/piegulētājs vai kā nu tur viņu dēvē, es vēlētos, lai viņš mani grib precēt. Tas varētu būt kaut atslēgu riņķītis, kas pasniegts kaut pa jokam bildinot, bet es gribētu zināt, ka esmu kas vairāk par īslaicīgu vai garlaicīgu (jūs jau saprotat, kas ar to domāts) gultasbiedreni. :) Un mani pat apmierinātu civillaulība vai vieslaulība, bet tomēr gribētos to riņķīti pirkstā par apliecinājumu, ka esmu īpaša, nevis viena no.
Laulība sievietei zināmā mērā sniedz drošības sajūtu - ka būs otrs blakus, ka rūpēsies, ka palīdzēs, ka tas nav tikai mirklis, bet vairāk.

Julianna  Raina. Vīrietis, tāpat kā vista, tālāk par 10 m no mājām -- nečeinij...

marselis  Ja es miletu-,es laulatos,nesaubigi. Redzams esmu iestidzis vecas tradicijas , savadaks skatijums uz to

raina1970  Julianna- tas ir tāds gana pamelns humors, dzirdēts, un gan jau kādam dzīvē ta ir gajis arī..Tomēr tas nav nedz lielakais vairums, ne pat puse.

tautietis  Precēta vīrieša intīmās attiecības ārpus laulības.......nelietīga krāpšana,nopietno attiecību piekopēja identiska darbība...........kastings.

Magda555  Laulība ir svētki (tuss).:) Visi radinieki sanāk kopā ,raud,jo saprot situācijas nopietnību,tad kopīgi paēd,padzer,padejo,sakaujas,vai sadraudzējas un tiekas nākamajā rītā.Jaunais pāris priecājas,vēro dzimtu apvienošanos,un ar nepacietību gaida pirmo kāzu nakti.........:):):)
Bet,ja nopietni,tad uzvārds+statuss+manta būs kopēja,no atskaites punkta,kāzu datums,kas nav mazsvarīgi,jo,ja,kas būs dalāma līdzīgās daļās.
Es vienu reizi esmu bijusi laulībā.Otro reizi gribētu tajā ieiet uzvārda maiņas dēļ,un ceremonijas dēļ.Svētku,kā tādu dēļ.......Bet varētu sākumā dzīvot arī tāpat,nereģistrējot attiecības.

Eneile  Tīri stereotipiski vīriešiem biežāk ir svarīga brīvības sajūta, savukārt sievietēm piederības sajūta.

Letija  Draugs.
Draudzene.
Draugs.
Draudzene.
Nu, cik ilgi tā stādīt priekšā savu tuvāko cilvēku?
Tiešām neapnīk?
Tas, ka muļķīgi izklausās, protams, otršķirīgi, bet - vai vienkārši jau mēle nemežģās?!

veejasuns  Savādi, ja cilvēks uzdod jautājumu citiem par savu motivāciju.
Atbilde ir pašas apcirkņos. Mailij, kam Jums precēšanās?

elis24  ,,,,neteiktu,ka sievietes taa raujas laulaaties,sevishki taas,kuras reiz tur jau bijushas un kopiigus beernus ar kaadu citu viirieti radiit nedomaa.
Zinu sievieti,kuru viirietis pie altaara 10 gadus nevareeja aizvilkt,,,,retoriska teema.

Piparkuka  Ja nav precēti 1) tāpat ir tas "vecmeitu" un "vecpuišu" sindroms- no visiem vecākiem. 2) dzīvo grēkā, jo kopā gulēt neprecētiem nav labi. Vienkārši- nav labi.
Tas jau nekas, ka abiem tā patīk. Taču juridiski esi nekas, diemžēl...
Draugi!

rokons  Reģistrējot laulību, rodas likumīga ģimene, ar visām no šī fakta izrietošajām tiesībām un pienākumiem. Vēlams ar Civillikumu iepazīties, nebūs jautājumu.
Pirms gadiem Rīgā bija lielisks piemērs likuma nozīmē.
Maksimas sagrūšanas laikā gāja bojā viens glābējs, kurš dzīvoja kopā ar sievieti, un viņiem bija arī bērns ( pēdējā juridisko statusu nezinu), bet laulība nebija reģistrēta. Rezultātā, apdrošināšanas summu sieviete nesaņēma...........nebija juridiska pamata.
U menja bumagi v porjadke............atcerieties. :)

Luusila  Mailija, es tā saprotu, ka tu esi tā piegulētāja, kuru tavs vīrietis neprec (varbūt cer kādreiz satikt kaut ko labāku par tevi) reiz jau tik ļoti ar putām uz lūpām stāvi un krīti par attiecību nenoformēšanu.

Man tikai jautājums,- kur tu izrauj, ka piegulētāja obligāti būs vienīgā, kamēr sievai noteikti jākonkurē ar veselu baru vazaņķu. Smieklīgi. :)

Mūsdienās, kad nevienu vīrieti ar bērnu nevar piesaistīt, vīrieša vēlme apprecēt sievieti parāda, ka viņš ir atzinis to par vislabāko.
Savukārt piegulētāja ir tikai piegulētāja,- šodien viena, rīt jau cita. Bez saistībām, bez tiesībām, bez ģimeniskiem pamatiem.

kaligula  Reiz es biju ceļojumā. Kaut arī pretojos, tomēr atpakaļceļā piestājām pie kādas salas, kas pēc gida vārdiem, bija pirmatnējas kopienas apdzīvota.
Tā arī bija, skraidīja tur pliki ļaudis, kas kauna un grēka nezināja. Bet, ja tie ar kādu no savējiem vēlējās kopoties, vajadzēja vietējam šamanim dāvanu nest. Aiznesa, viss ok. Be, ja nesavāca vajadzīgo daudzumu riekstu un augļu, tad gan lieta tika pasludināta ārpus likuma un sievieti saukāja par piegulētāju. Fui!

kaligula  Ups, kāds blonds bulšits!
"Maili, nedod Dies, Tava otra puse būs slimnīcā bezmaņas stāvoklī. Tevi pie viņa nepielaidīs. Nevarēsi parakstīt piekrišanu asins pārliešanai, akūtai operācijai un tamlīdzīgi."
.
Mūsu slimnīcās mirst tikai tad, ja nav naudas ko samaksāt. - Nevar rindu izstāvēt vai arī praktikants trennējas,- cūka par dārgu.
Nu bet alkatīga sieva būs ļaunāka par visu iepriekš minēto, tā būs paspējusi jau kapa vietu aizrunāt.
TĀ KĀ GROZI, KĀ VĒLIES, KOKAM DIVI GALI.

Leonija  https://www.youtube.com/watch?v=Xg35bGuqeI4

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu