Ko darīt, ja tuvs cilvēks nodzeras no mīlas apsēstības?

Ka tik ļoti vajag to vīrieti, ka citu nekādi, un dzīve vispār nav vajadzīga? Ka dzer nonstopā, melo, lieto trankvilzatorus, zaudē darbus vienu pēc otra, ieslīgst ātrajos kredītos.... Un tas tikai mīlas dēļ? Bet vīrietis konkrēti pasaka, ka viņam ir cita un neko nevēlas.
It kā jau draugiem ir tiesības darīt, kā patīk, un es nedrīkstu nosodīt un iejaukties. Bet nevar arī tikai māt ar galvu un piekrist visam. Ko jūs ieteiktu darīt?

CoCoSan  Paisum, ir jāpieņem, ka katram cilvēkam ir savs izejas starta kapitāls. Nevar no cilvēka izspiest, kaunināt, tiesāt un apspriest gribasspeka trūkumu. Bitīt matos, tikpat mierīgu prātu par gribasspēka trūkumu var nolīdzināt ar zemi tos, kas nespēj kļūt bagāti, uzcelt skolas, slimnīcas, nespēj apgūt 9 valodas, nespēlē uz 4 mūzikas intrumentiem, neorientējas abstraktajā mākslā, nespēj izgudrot mūžīgo dzinēju utt. Mljin, kas jūs/mēs par tiesnešiem? Nu izdevās vienam vīram tikt ārā no zaļā pūķa purva, malacis, apsveicami. Bet kurš ļāvis uz šī fona tagad spriest taisnīgo tiesu pār pārējiem? Nu nav viņiem no dabas kapitāla būt stipriem un uzvarēt cīņas pār sevi, nav. Ja nevari palīdzēt, vismaz netraucē ar savu moralizēšanu. Katram, kam dots, ir iespēja nogrimt un uzcelties. Stilam nav nozīmes, visu izšķir slāpes.

sandra111  atsauj,,,lai nemokas.

_Krasula_  Alkohols pastiprina atkarības un mālē visu spilgtākos toņos. Ja pieņem, ka tēma ir realitāte, tad var mēģināt grimstošo pievērst kādai labai atkarībai/hobijam. Varbūt vēl uzdāvināt bukletiņu par alkoholisma kaitīgo dabu?!

PaisumsBegums  CoCoSan, tur jau tā lieta, ka katram ir savs starta kapitāls. Tas ir iekšējs spēks, griba.
Par izejas punktu ņemam standartu, neieslīgstot galējībās – dzērājs vai ģēnijs. No dabas, kā tu izsakies, visiem tiek dota iespēja ņemt dzīves virzienu, mainot apstākļus sev apkārt. Jābūt vēlmei dzīvot ne savai baudai, bet ar rūpēm par tuvāko, laupot sev ļaunos kārdinājumus. Tukai ne katrs to vēlas pieņemt, jo vieglāk ir nolaist rokas, neko nedarīt un cilāt glāzītes un darīt raizes citiem.
Tika atvērta tēma ar jautājumu par citu domām. Tā kā man ir ko teikt, es izsakos. Cita veida palīdzība nav manos spēkos.
Šķiet, ka šajā tēmā tev būs limits un nespēsi vairs moralizēt un man būs miers :D

coldlands  Jūs ko akujelji, tas ir ka nogriezt roku vai kaju, ka māksliniekam atņemt krasu paleti, ka skatities uz kamīnu bez malkas....
Smuka kantaina glāze, tu ielej visiti, pacel un pavēro ka gaismas spēlējas ar to, pieliec pie lūpām un ielej sevi pirmo malku, juti iekurto ugunskuru savas krūtis....
Vai ziema, ar nosalušajiem pirkstiem atver blaskiti un ierauj sildoso šķidrumu.
A vasara, skaties uz Ziemeļjūru ka saules zaķīši sērfo pa viļņiem, bet tu dzer aukstu alu.
Necilvēki jūs🙀

Anta  ka skatities uz kamīnu bez malkas....kā pašnāvniekam atņemt striķi DDD
Atkarības IR problēma. Tās mēdz transformēties no viena veida citā, viens no pēdējiem trendiem ir internetatkarība, un internetatkaīgajiem smieties par alkāniem ir vismaz smieklīgi. It kā kurlais smietos par aklo:))

HOUSE  Nevajag sevi žēlot, tas arī viss...

rokons  Gadījums psihiatrijas rezidenta līmenī - diagnoze alkoholisms. Visi pekstiņi par mīlestībām - tipiska aizsega meklēšana.
Ceļš viens - bēdz.
Vai nu spēs celties vai mirs. Skarbi, bet patiesi........

Luusila  Varbūt tam vīrietim viņa tieši alkoholisma dēļ arī kļuva nevajadzīga.

CoCoSan  Coul, šitais tev sanāca pa smuko 🤣👍👏

kaligula  Ervīns Zommers ir pārticis lauksaimniecības preču veikala īpašnieks, kas sava pacietīgā un nosvērtā rakstura, izdevušās laulības dzīves un allaž kārtīgās personības dēļ iemantojis neviltotu cieņu gan pilsētiņas iedzīvotāju, gan biznesa partneru un klientu acīs, taču uzņēmumam piedzīvojot finansiālas grūtības, Ervīns neiztur smago pārbaudījumu nastu un lēnām sāk slīgt alkoholisma purvā, kas aprij visu, kas kādreiz darījis Ervīnu par cienījamu un bagātu cilvēku, atstājot tā vietā vien kailu, bezpalīdzīgu un nožēlojamu dzērāju.

Hanss Fallada "Dzērājs" ..laps!!!

Letija  Alkoholisms - tas tiešām ir liels murgs. Tur neviens nevienam parasti palīdzēt nevar. Tikai paša gribasspēks kaut ko darīt, kad uznāk kaut kāds apziņas stāvoklis.
Vienu gan - vecākiem ir visas iespējas savā bērnā ielikt to labāko - vecāku uzmanību, laiku, audzināšanu, nodarbināšanu (sports - zēniem it īpaši, lai nav brīvu brīžu pārlieku daudz), pulciņus, izglītību, mērķtiecību.
Un tad var cerēt, ka izaugs cilvēks.
Kurš varbūt arī kļūdīsies, bet spēs vienalga stingri nostāties uz kājām.
Tas ir vienīgais ceļš, bet ne svešu, pieaugušu cilvēku pāraudzināt.

mikse  Ved pie psihologa!

Letija  P.S.
Šeit komentētājs raksta, ka dēls nodzērās, aizgāja bojā.
Kā var tēvs būt laimīgs par savu dzīvi?!
Te kaut kas neiet kopā.
Tā ir traģēdija uz mūžu un jautājums, ko Tu darīji un vai visu izdarīji, lai jaunajai paaudzei nebūtu šī dzīve jāpamet pirms Tevis?!
Vai cīnījies tikai ar saviem dēmoniem?
Pārāk vieglprātīgi viss notiek - šķiršanās, savu vēlmju apmierināšana.
Kad beidzot cilvēki sapratīs, ka, ja ir bērns, tad visu, visu, visu viņam!
Un ne jau par naudu un datoru ir runa!
Nevar norakt jaunu, perspektīvu paaudzi - dzeršanas, apkārt skraidīšanas - vienvārdsakot - NEĢIMENISKUMA vārdā!!!

CoCoSan  Letij, tev pašai ir bērni, un ja ir, cik viņi veci?

saulite34  Kad beidzot cilvēki sapratīs, ka, ja ir bērns, tad visu, visu, visu viņam![c]

No tā ,ka daudziem bērniem ir pilnīgi viss ,viss,viss priekš viņiem,sāk lietot alkoholu,narkotikas un vispār nesaprot ,ko iesākt ar savu dzīvi.

riebekle  Otra vietā izdarīt neko nevarēsi, arī ar karotīti ieliet otrā saprašanu nespēsi. Katram pašam ir jāapjēdz un jāpieņem reālā situācija un ar to jātiek galā. Iesaku nedancot apkārt un neļurkāties ar rociņas turēšanu. Jāpasaka reāli un jānoliek fakta priekšā - viss, pietiek, nekas no dzeršanas nemainīsies. Ja izdodas, vari mēģināt sarunāt un aizvest viņu uz AA, saka, ka palīdzot.

nazis  Kad kuģis ir sācis grimt, tad nemēģiniet to noturēt virs ūdens - viņš novilks līdzi visus savā tuvumā. Ir jāļauj nogrimt, lai nosēžas uz grunts, un tad var mēģināt to atkal pacelt. Citādi nekā. Kamēr cilvēks pats nesapratīs, ka zemāk vairs nav kur, tikmēr būs grūti, neiespējami viņam palīdzēt.

Letija  Saulīte34, es taču rakstīju, ka NEmateriālās vērtības, bet uzmanību, izglītošanu un vērtīgu kopābūšanas laiku!
Un vecāki ar savu piemēru atstāj ļoti lielu iespaidu bērna dzīvē.
Nevajag visu noreducēt uz materiālo!

saulite34  Letija,kur tu izlasīji,ka es runāju par materiālajām vērtībām?Tajā vērtīgajā kopā būšanas laikā daudzi vecāki vispār ar bērna interesēm nerēķinās,tikai uzspiež savu viss,viss, viss priekš bērniem.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu