Ko darīt, ja tuvs cilvēks nodzeras no mīlas apsēstības?

Ka tik ļoti vajag to vīrieti, ka citu nekādi, un dzīve vispār nav vajadzīga? Ka dzer nonstopā, melo, lieto trankvilzatorus, zaudē darbus vienu pēc otra, ieslīgst ātrajos kredītos.... Un tas tikai mīlas dēļ? Bet vīrietis konkrēti pasaka, ka viņam ir cita un neko nevēlas.
It kā jau draugiem ir tiesības darīt, kā patīk, un es nedrīkstu nosodīt un iejaukties. Bet nevar arī tikai māt ar galvu un piekrist visam. Ko jūs ieteiktu darīt?

Luusila  (C):"Kad beidzot cilvēki sapratīs, ka, ja ir bērns, tad visu, visu, visu viņam!"

Noteikti nē. Paša bērna dēļ nē. Viņam ir jāiemācās, ka dzīvē būs arī tā, ka ne visu sagribēto varēs iegūt. Viņam ir jāsaprot, ka sava dzīve ir jāveido pašam- pašam jāmācās, pašam jāiegulda savā attīstībā laiks un pūles, pašam jāiegrožo savas vēlmes pēc neierobežotām izklaidēm, pašam jāveido sava karjera. Vecākiem bērns ir jāaudzina par tādu cilvēku, kam tas ir pa spēkam, jāiedod rokās instrumenti savas dzīves būvēšanai.

CoCoSan  Ikviens bērns jau piedzimst ar raksturu un neko tu nevari tur daudz izaudzināt. Dot savu piemēru ikdienā un lūgt Dievu, lai gēni sakrīt pareizajā kombinācijā.

Magda555  Apsēstība rodas piebūruma rezultātā.Sekas ir tādas,kā aprakstītas.Cilvēks iet postā.
Vajag atrast labu meistaru,kurš piebūrumu noņems.Ja izrādīsies,ka tomēr tāda nav,tāpat atkarības ir iespējams neitralizēt.

Forsaakais  Hmm, interesants attaisnojums alkoholismam. Iepriekš tādu nebiju dzirdējis. Parasti alkaši ( cilvēki, kuriem jau ir fiziskā atkarība no dozas, kuru viņiem ir obligāti jāuzņem, lai nejustos slikti) saka, ka viņi dzer, "lai nomierinātos", ´lai labāk iemigtu", "tāpēc, ka ārsti iesaka un ar mēru jau var", "tāpēc, ka notika traģēdija" utt., bet nu "mīla" kā cēls attaisnojums nebija dzirdēts. Principā jau alkohols ir anestēzija no dzīves, bet uz neilgu laiku, jo pēc tam būs vēl sliktāk. Alkohols degradē smadzenes un personību. Domāju, ka nekādas emocionālās atkarības tur sen nav. Varētu pat uztaisīt eksperimentu - ja tas vīrietis pateiktu - ok., būšu ar tevi. Kā domājat, cik ilgi viņa nedzertu? Es lieku likmi uz sekojošo: viņa tiektos pēc pudeles jau pirmajā sekundē pēc šī paziņojuma. Un attaisnojums būtu - eu, bet šitas tak ir jāapmazgā. Pēc tam scenārijs būtu galēji vienkāršs un pielāgots plītēšanas turpināšanai - pēkšņi izrādītos, ka tas vīrietis ir slikts, viņa viņā vīlusies, viņš izrādījās ne tāds kā viņa bija domājusi utt.

Korneelija1958  Viegli sievietei nav ja viņu pamet sapņu princis, bet varbūt vajadzētu abām kopīgi izanalizēt kāpēc tas noticis. Varbūt tas arī bija jau pirmsākumā tāda nevainīga, lustīga padzīvošana kamēr tas aizgāja par tālu. Vīrietis saprata, kas ir kas un tad aizlaidās.

Letija  Luusil, nu tā jau arī tas bija apmēram domāts - "vecākiem bērns ir jāaudzina par tādu cilvēku....." (c).
Kā tad izpaužas šī audzināšana un "instrumentu iedošana rokās"?
Ne jau tikai ar pateikšanu - Tev jādara tā un tā.
Protams, arī caur grūtībām - nu, vai tad nav grūti regulāri iet uz treniņiem, izturēt visu fizisko slodzi, labi mācīties, piedalīties dažādu darbu veikšanā mājās?!
Un mazākā vecumā daudz kas tiek darīts kopā ar vecākiem.
Bet vecākiem ir jābūt gudriem piedāvāt dažādas nodarbības, lai bērns atrod savējo un, protams, arī stingrībai jābūt - nepamest visu, bet darīt un uzņemties atbildību.
Un vajadzīgi taču abi vecāki - gudri, izglītoti, ģimeniski (par dzeršanu te vispār runa nevarētu būt, piemēram!).
Bet šeit - tik daudz šķīrušos, un ne jau viņi visi šķīrušies, kad bērni izauguši.
Pamatu pamatā tomēr ir ģimene un laba ģimene.

bumpastiks  Kā man patīk visi šitie gudrie spriedelējumi.Nezina tolkom ne cilvēku,ne situāciju nu pilnīgi neko-tikai to ko autore ir aprakstijusi.Un verdikts pārsvarā viens ka alkoholiķe lai grimst tas esot vājš raksturs ar mīlestību tam nav nekāda sakara.Tēmā nebija pat teikts vai tā sieviete pirms tam arī dzēra vai tikai šajā konkrētajā situācijā.Nu ko lai saka visi gudri un gudri tad kad pašus tādas problēmas neskar.Mani jau tas arī neskar un it kā jau ir vienalga par pilnīgi svešu sievieti,bet autorei iesaku ja nav vienalga tad noteikti vajag palīdzēt,jo nu ir dzīvē arī tādas situācijas kad pats cilvēks netiek vairs galā ar sevi vai savu dzīvi un tad arī parādas tie īstie purni kas ir patiesi darugi un kas tā tikai papļerkstēšanai tikai tad ja viss ir labi,ja problēmas tad tās ir katra paša problēmas.

Piparkuka  Drīz vairs nebūs....

kjirsis_X  Sačakarēt savu dzīvi ir katra indivīda tiesības. Ja grib, dzeršanai var atrast jebkādu ieganstu un attaisnojumu mīlestību , valdību ,prieku bēdas vai garlaicību.

Piparkuka  Piekrītu Foršākajam. Pašam/ pašai ir jābūt gan stiprai gan atbildīgai! Pati atbildi par to, ko izdarīji, dari, darīsi. Ej uz augšu, atklāj savus sapņus un nederīgos atstāj, lai paliek, virzies, ceri, sasniedz kaut ko! Vājš raksturs nav attaisnojums! Tu nevari ar viņu draudzēties, jo viña ietekmēs arī Tavu dzīvi...

bumpastiks  Piparkuka,šitas Tavs maksimālisms dažkārt smīdina-tas ej uz augšu,atklāj savus sapņus,ar izgrieztu krūtežu vperjot za rodinu un uzreiz pļakt-Tu nevari ar viņu draudzēties, jo viña ietekmēs arī Tavu dzīvi...c) Vai tad pirms tam nebija runa par to ka stipros tak tāpat nekas neietekmēs,nu vājais lai tak tekmējās.Līdz ko kāds kļūst vājš draudzība pļurkt vējā,ta nafig vispār tādi draugi vajadzīgi.tpu..na vas.

kosrem  Letija,- .....Šeit komentētājs raksta, ka dēls nodzērās, aizgāja bojā.
Kā var tēvs būt laimīgs par savu dzīvi?!
Te kaut kas neiet kopā.
Tā ir traģēdija uz mūžu un jautājums, ko Tu darīji un vai visu izdarīji, lai jaunajai paaudzei nebūtu šī dzīve jāpamet pirms Tevis?!
Iet, iet kopā! Ja dēls neskaitāmas reizes apzog, nodzer, pasūta trīs stāvos vienu māju tālāk, un viss tiek piedots. Bet nē vienalga jādzer. Viss neiespējamais tika darīts!
Tēvs laimīgs? Jā! Tiku vaļā no šīs sērgas. Citādi arī iespējams 36 gados būtu zem zemes.
Un sanāca tā kā sanāca, jauna sieviete ilgi necieta vīru,- dzērāju. Ģimene pajuka. Audzināja citi. Mācīja zagt, dzert.
Vēlu lai Tev ģimenē tā nebūtu!

Anta  Infa ir ierocis, gan live, gan netā)
Par tēmu-mums te vairumam ir internetatkarība:)
kā 2005.g.sākām DD

Raivis_1977  Nu redzat, desmit gadu laikā (Jūs) ne reizi neesat pat piemērojusies viņam! Ar ko saprotat, ka tas nav pareizais ceļš.
Dzīve ir nežēlīga!
Viņam ir jāmeklē droši vien tāda pati, kas dzer. Un tā būtu pat pareizākā viņa izvēle.
Pļēgurošana ir pats, pats pēdējais kas vien var būt - kā baltās čībiņas!
Nav pat ne biežums gadījumu tādu, un ko tur pat runāt vai daudz spriedelēt, labāk no tā nekļūs! - Tā nav Jūsu dzīve, un pat ieteicams būtu neiejaukties tajā …
Tas tikai var sarežģīt Jūsu situāciju, un tikai sagandēt Jūsu turpmāko dzīvi.
Viņam jāiet ārstēties kamēr jau nav par vēlu. Kas gan cits to darīs, ja ne pats!
Analoģiski, tikai jūsu klātbūtnē viņš sapratīs, ka viss ir pa vecam, un lietas nav mainījušās.
Bet vai Jums to vajag??!
Pat vecslatvieši agrīni jau zināja, ka dzeršana, tas ir pats pēdējais, kas vien var būt!
Nav tur ko žēlot nevienu, pats vainīgs. Ir katram jādzīvo sava dzīve, un jābauda tikai tā! >>
Kādam citam lielāku baudu sagādā dzeršana, un nevis Tu! - Bett, Jums nav baudas!

CoCoSan  Daži 2000.g. kā sāka

Yvette  Viedi cilvēki saka, ka esot jāapzinās, ka partneri/e ir viens no pašiem lielākajiem spoguļiem, kas atspoguļo tikai to, kas ir tevī pašā.

Pēc savas būtības partneris ir tukšs, kā tīra papīra lapa un tikai tu pati/s to piepildi ar emocijām, rakstura īpašībām un tām situācijām, kuras kopā pārdzīvosiet. Un tikai no tevis ir atkarīgs, kāds partneris būs tev blakus: mīlošs vai burkšķošs, rūpīgs vai ignorējošs utt.

Patiesais iemesls, kāpec draugs vai dzīvesbiedrs dzer – ir otra partnera uzvedībā esošas atkarības pazīmes, tikai daudz sīkākas.

Ja vīrietis vai vīrs – alkoholiķis, tad jāpievērš uzmanība sev. Šajā brīdī vislabāk draugu/partneri/vīru likt mierā: neapvainot, nevainot, nelamāt, vienkārši atlaist situāciju un paskatīties uz sevi. Jo spēcīgāka vīrieša atkarība, jo spēcīgākas sievietē ir atkarīgiem cilvēkiem raksturīgās īpašības.

CoCoSan  Patiesais iemesls, kāpec draugs vai dzīvesbiedrs dzer – ir NEVIS otra partnera uzvedībā esošas atkarības pazīmes, tikai daudz sīkākas, bet paša otrā partnera latentā nosliece uz alkoholismu.
Gluži tāpat kā darbaholiķiem riebjas dīkdieņi, jo paši darbaholiķi gribētu šlangot, bet sociālie aizspriedumi to neļauj

Rouzita  cocosan

Nu gan Tu lētu un populistisku teorija paud. Nav tā, ka nepatiku pret destruktīvām lietām izsauc kāre pēc tām. destruktīva uzvedība pati par sevi rada pretenzijas.
Piemēram, ja man nepatīk cilvēki, kas kavē norunāto laiku un nepilda solīto, tad mana nepatika ir pret to, ka viņi zog un iznieko manu laiku, un nevis par to, ka es arī gribētu nepildīt solīto.

CoCoSan  Hihi, vai tā lieta ir pārbaudāma, ka pats nekad neesi kavējis? Pat skolā pirmās stundas ne? 🤣😉

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu