Vīrietis zem tupeles

Jautājums. Kā izskatās zempapē...žnieks vai papēdnieks (rakstot apmulsu kā īsti pareizi raksta)? 🤣 Un svarīgākais jautājums, kā viņš tur nonāk vai kā tur attopās? Jūs domas par šādu situāciju

sauljuks  Nu ne vienmēr tas būs tāds pēc izskata memļaks. Vairāk tas jūtams saskarsmē. Dažs lielīgs kā gailis, bet, kad jādara, tad nekā. Cits klusi un nemanāmi, bet ir labākais meistars.

Vienu it kā neredz un nemana, bet sieva ar viņu konsultējas un pārrunā visu.
Citam balss un mute pa pus ciemu, bet noteicējs mājās nav un nebūs!

utt... Varianti ir dažādi. Ir cilvēki, kuriem gluži vienkārši riebjas konflikti.

Par to, kāpēc sieviete dzīvo kopā ar varmāku, jau ir tik daudz rakstīts un spriests, ka nez vai ir vērts atkārtoties.

preilene  CoCoSan,
uz to “Kādēļ vīrieši ar vienām sievietēm uzvedās vienā veidā, bet ar citām pavisam savādāk. Nevar taču visi vīrieši slimot ar personības dalīšanos, tur jābūt citam noslēpumam.”

Mana atbilde ir – viņi ir tādi, kā ir. Viņi var saņemties uz brīdi, bet ar laiku tāpat atgriezīsies ierastajā stāvoklī, jo mēs nevaram visu laiku izlikties. Ir cilvēki, kuri komfortabli jūtas tikai aiz kāda muguras, esot aizvējā, apčubināti, kur viss pateikts priekšā un izdarīts viņu vietā. Ja šis cilvēks nokļūst situācijā, kur nevar aizslēpties aiz kāda (vai nav blakus cilvēks, kurš grib paslēpt viņu), viņš kādu laiku var darīt visu pats, bet nejutīsies komfortā un, kolīdz būs iespēja, uzreiz atgriezīsies ierastajā stāvoklī – noslēpsies aiz kāda muguras (vai zem brunčiem).

Napoleone  Ko saprot ar "papēdi"? - pārspēks varas izpratnē? t.i. lēmumu pieņemšanā un rīcības kontrolē?
Ikvienā pārī tā jābūt - viens ir dominants, otrs pakļaujas, ne totāli, bet selektīvi, pa dzīves jomām un informācijas lietošanas aspektiem (loģika, ētika, intuīcija, sensorika).
Tas nav par dzimumu, bet par psihes spējām. Katram cilvēkam ir dabiska priekšrocība kādās jomās - tur arī būtu jālemj un jāizpauž varu.
Par to socionika māca - kā "sabūvēt" harmonisku pāri. Smadzenes ir aptuveni vienādas, dzimums nerada būriskas atšķirības smadzenēs, tāpēc arī psihes potenciāls ir vienāds abiem dzimumiem.
Fiziskais potenciāls šodien gandrīz nav aktuāls. Robotizācija.
Bet, ja viens ir it visā mīksts un otrs it visā stingrs, tad abi vnk ir ar novirzēm, t.i. sabojājuši savu psihes komplektiņu... un tādi sader kopā, viņiem nākās meklēt kompensatoru.
Bet, tā kā, tradicionāli, esam patriarhāla sabiedrības modeļa zonā, tad "mīkstos" vīriešus necienam, un cildinam "mīkstās" sievietes...

Letija  Viss sākas ģimenē. Tā tiešām ir taisnība.

Un viss savelkas kopā - gan jau kāds nepiekritīs, bet, ja cilvēks ir inteliģentā ģimenē audzis, ieguvis labu izglītību, tad viņš arī sapratīs, ka liela nozīme ir gan izrunāties, gan uzklausīt otru, gan pieņemt kompromisus kādos jautājumos.

Un ļoti labi, ka ir SADARBĪBA.
Viens ar otru konsultējas.
Un nav obligāti, ka sieva māju tikai iekārto, bet par pārējo - kaut kādiem celtniecības risinājumiem un korekcijām viņai ir jāklusē, av2 (17:50), ja, starp citu!

Ja Tu vēlētos sievieti ar talantu mājas iekārtošanā, tad negaidi, ka viņa būs tik dumja, ka nesapratīs neko citu!!!

Bet tā - nu, nebūs tur no mazizglītotiem, rakstīt nemākošiem alusdzērājiem pie televizora nekāds superīgais attiecību balanss!

Forsaakais  Labs jautājums. Došu plašāku skaidrojumu. Zempapēžnieks ir audzināšanas un sociālās vides zombēts vīrietis, kurš atzīst sieviešu kā dzimuma pārākumu un, protama lieta, ka atrodas sievietes kopdzīvotājas vai sievas pilnīgā kontrolē un pakļautībā. Zempapēžnieks vienmēr dos priekšroku sievietei transportā, vienmēr atvērs durvis, vienmēr darīs kā sieva liek, vienmēr aizstāvēs sievieti pat, ja viņa ir pilnīgi sveša un viņai nav taisnība. Izteicienos lietos visu zempapēžnieka klasiku, piemēram, "Kā tu tā varēji pret sievieti......" u.c. Būtībā tas ir cilvēks bez sava viedokļa, bez savas gribas, bez sava pasaules skatījuma, tāpēc nav spējīgs pieņemt patstāvīgus lēmumus, viņam vajag, lai kāds pasaka, ko viņam darīt, viņš ir gatavs izpildīt, bet nebūt atbildīgs ne par savu dzīvi, ne lēmumiem. Ideāls variants sievietēm, kuras vēlas dominēt un spēlēt vīrišķo lomu ģimenē, parasti tās ir sievietes vadošos amatos - politiķes, iestāžu un struktūrvienību vadītājas, privāto kompāniju vadītājas utt. Plusi ir tādi, ka zempapēžniekam testestorona līmenis ir pazemināts kopā ar pašvērtējumu, tāpēc viņam seksu praktiski nevajag ( sievietei praktiski nav jāmaksā ar seksu par laulību), viņš ir viegli vadāms un tieši tā, kā vēlēsies sieva. No mīnusiem - sievietes instinkts tādu negrib ( sekss liksies pretīgs, sāpīgs sausuma dēļ, ja nelietos lubrikantus u.c. seksuāla rakstura problēmas). Nebūs arī cieņas kā pret vīrieti ( mīlestība kā emocija nav iespējama defaultā tieši instinkīvās atgrūšanas dēļ). Bet, ja gribas, lai ir kas pieskata bērnus un taisa ēst, kamēr sieva pelna naudu, tad šis ir ideāls variants. Vislabākais variants arī tad, ja jau ir bērni no iepriekšējām attiecībām vai, ja ir mīļākais, kurš neprec, bet vajag formāli vīru, kurš piedos arī krāpšanu. Tādi noteikti piedos. Vienvārdsakot viss atkarīgs ko grib un ko sagaida no vīrieša.

Korneelija1958  Nezināju gan, ka atvērt durvis vai transportā dot sievietei vietu ir tikai sagaidāms no zempapēžnieka. Man vienmēr tas ir saistījies ar cilvēka inteliģenci.
Man aiz sienas dzīvo viens pāris kuram sieva ir padevusies augumā, bet vīrietis ir normāla auguma. Kā jau visiem zināms sienas ir plānas un šad tad atnāk arī līdz manām ausīm. Tad nu vienreiz dzirdu dusmīgu sievas balsi (tas notiek krievu valodā jo krievu tautības cilvēki), noņem brilles sitīšu. Vai nu tā ir liela mīlestība vai zem papēža.

SmalkaisStils  vāji, gļēvi vīrieši ir zem tupeles. bet tie arī meklē mammas kuras viņus regulēs un vadīs viņu dzīvi.

LaskovijMerzavec  Sēž bārā Vērsis ar Lauvu. Zvana vērsim telefons, tas bravurigi atbild - es tagad nedošos uz mājām! es te ar lauvu baarā dzeru, kad pabeigsim tad došos mājās. Un netraucē tagad mani.

Pēc brīža zvana Lauvam. Tas miligi atbild - jā miljuminj, tulit došos. Nekas, ar versi gan jau citreiz iedzers, nav tik svarigi.

Vērsis uzbrīnīts skatās uz Lauvu - Tu taču esi mužiks, zvēru karalis, kādēl atljauj sev kāpt uz galvas!!!

Lauva pasmaida un nosaka - Nu redzi Es gulju ar LAUVENI, bet Tu ar govi...

/... tad nu iedzersim par tiem, kas gulj ar lauvenēm.../

Morana  Cilvēki jau piedzimst dažādi, katrs ar savu raksturu, un dažādi ir arī viņu iekšējie Kodoli. - Piem., vieniem kodols kā Koks, citiem kā Vītenis. Katram savi plusi un savi mīnusi.

Un tādam vārgajam Vītenītim tak vajag tādu izturīgo stingro Koceni, ap kuru vīties un pie kuras pieturēties, lai izdzīvotu. Protams, ja viņa to ne tikai ļauj, bet pat vēlas tieši tāda tipa "otru pusīti". ;)

klaidone  Man liekas, ka šeit patiesībā iet runa par diviem dažādiem cilvēku un attiecību tipiem. Tas,kurš ,kā pieņemts teikt,atrodas zem tupeles, ir vīrietis, kurš zināmās jomās atļauj lemt un darboties sievietei.Visticamāk ka viņu tas neapmierina. Visticamāk ka viņš to pacietīs tikai kādu laiku,kamēr mērs būs pilns. Šāds vīrietis iespējams ir veiksmīgs savā darbā. Viņš vienkārši nevēlas strīdus mājās,nevēlas histērijas un scēnas.Viņš ir saistījies ar sievieti,kuras raksturu nav iepriekš pietiekoši iepazinis.
Otrs tips ir bezmugurkaula vīrietis.Tādi tiek izaudzināti.Tāds bija mans jaunākais brālis.Es vēroju,kā tas notika.Un pamatā tam bija faktoru kopums: mātes nelaimīgā laulība,kāpēc viņa NEAPZINĀTI centās sev piesaistīt dēlu vīra vietā. Tur bija mana brāļa raksturs - izdevīgums un vēlēšanās novelt atbildības un pienākumus uz citiem.Tas veidojās pamazām,nemanot un beidzās traģiski.Viņam iepatikās ar laiku šāda dzīve,bet no malas tas izskatījās nožēlojami.Šāds vīrietis noveļ savas nastas uz sievietes pleciem un dara tikai to,kas viņam patīk, neko lielu parasti dzīvē nesasniedzot. Visticamāk ka viņš nekad neatvērs durvis un nekad nedos vietu sabiedriskajā transportā. Viņš atradīs aizbildinājumu,kāpēc sēdeklis nepieciešams viņam pašam.Šie vīrieši visbiežāk arī neapprecas.Tāpēc ka mātei neviena potenciālā vedekla nelielas pietiekoši laba.Viņi nekad nepieaug. Tās ir slimas attiecības.

Forsaakais  Cocosan. Paskaidrošu. Priekšrokas došana transportā, durvju atvēršana un citas sen kā neaktuālas ( laikam neatbilstošas) darbības liecina par sociālās zombēšanas sekām. Ar to es gribu teikt, ka viņš ir zempapēžnieks pēc iezombētas pārliecības, ka sievietes ir kaut kādā ziņā īpašāks dzimums, kuram vienkārši dzimuma dēļ pienākas kaut kādas privilēģijas, respektīvi vinš sevi nostāda zemāk par jebkuru pazīstamu svešu sievieti un ir gatavs paciest neērtības dēļ šiem saviem uzskatiem. Krieviem ir labs vārds "holop" t.i. viņš ir audzināts tā justies kā šis "hopop" iepretim "princesei". Un tas ir slikti. Tādi aļņi un zempapēžnieki, mēģinot aizstāvēt svešas sievietes iesaistās kautiņā un tiek sakropļoti vai dažreiz nogalināti, bet no tā cieš viņu mātes un mīļotās, nesaprotot, ka būtībā viņš ir zombēts pretēji savām interesēm. Pie tam, reālie gadījumi rāda, ka tās no kautiņa vai aplaupīšanas izglābtās pie tā aizstāvja pat uz slimnīcu neatnāk, bet šis kļūst par invalīdu. Tas viss ir no padomju laiku audzināšanas, ka vajag aizstāvēt da jebkuru svešu sievieti. Tas, ka tas ir bīstami, to jau nemācīja, jo "holopa" dzīvība vai veselība principā tika uzskatīta kā nevērtīgāka ( joprojām tā tiek uztverta). Tas zempapēžnieciskums tā arī izpaužas - rīkoties pretēji savām interesēm, ja runa ir par privilēģiju radīšanu svešām sievietēm.

Chris1986  Lai iznāktu kārtīgs zemtupeļnieks, obligātais priekšnosacījums ir tāds, ka sievietei jābūt hiperaktīvai un ar pautiem. Ja arī sieviete būs paslinka un nez ambīcijām, tad abi dzīvos kopā ilgi laimīgi kā divu susuriņi, jo nebūs, kas kko pārmet un "audzina". Tā teikt - strīpainiem ar strīpainiem un punktainiem ar punktainiem!

rokons  Vīrieša attieksme pret sievieti nav nekādā sakarā ar padlaikiem. ieši tur bija cildinājums sievietēm - traktoristēm,, sievietēm - ceļu būvētājām utt.....
Jēdziens - bruņinieciska attieksme, nāk no Eiropas viduslaikiem. Tak visādi turnīri, menestreļi un daudz kas cits tam liecinieki.
Man patiesi interesanti būtu uzzināt kāds ir bijis sākumstāvoklis pārim, kurā vīrs ir pakalpiņa lomā.
Versijas te dažādas lasītas, arī viedokļi dažādi, kaut man grūti saprast, kas notiek puikas galvā pubertātes vecumā, kad tieksme pret skuķēm ir dabas ielikta. Kurā brīdī jaunais tēviņš par pakalpiņu izveidojas?

klaidone  Chris, dzīve gan rāda, ka visbiežāk kopā ir pretējie poli. Kur viens ir īpaši aktīvs, tur otrs lēnāks un mierīgāks. Sieviete vai vīrietis,nav svarīgi. Abi varianti darbojas. Bet tāds modelis, kur abi lēni,neuzņēmīgi, jeb abi kaislīgi,neapdomīgi, hiperaktīvi, tas parasti lemts bojāejai.
Cik ilgi turpināsies savienība un kādu galu tā ņems, ja abi "paslinki un bez ambīcijām". Ir tādas ģimenes redzētas,bet nekā laba.Nekas sasniegts netiks un bērni arī izaugs līdzīgi.

Chris1986  klaidone , ko vispār cilvēks var dzīves laikā sasniegt? Vienīgā dzīves jēga ir mēslot ar savām miesām tā teikt dzimto zemi! :D Nu, un ja neesi nekāds hitlers, tad 20 gadus pēc nāves tevi tāptās neviens neatcerēsies, nu, pēc 50 toč! Un ja arī kāds atcerēsies, tad tev tas tok būs vienalga

klaidone  Man tikko bija iespēja pavērot attiecības kādā ģimenē un no tā visa man mazliet šķebināja. Teikšu godīgi, nevēlētos būt ne tā vīrieša, ne tās sievietes vietā.Stāsts ir tāds: sievietei apstājās sirds,viņa bija komā.Paspēja sniegt palīdzību un viņa izdzīvoja.Kādu laiku atradās intensīvajā un pēc mēneša atgriezās mājās.Viņa bija jau spējīga pati staigāt,ēst utt, bet...liekas,ka viņai tīri labi bija iepaticies.Viņa pieprasīja lai vīrs jeb neprecētais dēls atrastos visu laiku viņai blakus un čubinātos ap viņu. Viņa pieprasīja lai vīrs sēdētu blakus gultai līdz pieciem,sešiem rītā (7.oo viņš KATRU RĪTU brauca uz maiznīcu pēc svaigām bulciņām).Un šo sievieti nemaz neuztrauca tas fakts,ka viņš praktiski nebija gulējis. Pēc pāris nedēļām viņa jau varēja ratiņkrēslā visu nakti līdz rītam braukāt pa māju darbojoties pa plauktiem un atvilknēm,jo viņai nenāca miegs.Vīrs tajā laikā jau bija galīgi izmocīts un viņam sākās veselības problēmas. Bet pa dienu atkal sākās teātris... Es kā sieviete,redzēju visas tās viltības un trikus,ko šī "jaukā sieva" izmantoja.Un mani visu laiku šokēja tas,kā to uztvēra abi vīrieši.Viņi izpildīja visas kaprīzes un nespēja saredzēt ka tas ir tikai teātris. Jā,es saprotu,ka šajā gadījumā lielu lomu spēlēja tās bailes,ko ģimene bija pārdzīvojusi.Es domāju ka vīrieši ļoti bieži nespēj saredzēt sieviešu viltības un tādā veidā viņi sāk darīt lietas, kas no malas neizskatās normālas. Šis ir viens no veidiem, kā nonāk zem tupeles.
Tas var notikt arī jaunībā,kad maz pieredzes un pirmās romantiskās jūtas,spēcīga pievilkšanās. Bet vēlāk,kad attiecību modelis jau nostiprinājies,ir grūti kaut ko mainīt.

klaidone  Chris,vai tiešām tā ir VIENĪGĀ dzīves jēga??
Katrā ziņā,man tā neliekas. Tad jau vajadzētu pēc iespējas ātrāk pasūtīt auto ar kūtsmēsliem,uzbērt uz lauka un pašam izbeigt savu bezmērķīgo eksistenci...Tā būtu vienkāršāk.
Mēs esam savienoti viens ar otru krustām un šķērsām. Tas,ko es izdaru šodien,jeb šobrīd, atstāj iespaidu uz mani un man apkārtesošajiem un pat nākamajās paaudzēs.
Es esmu laimīga ka drīkstēju piedzimt un pateicīga par savu dzīvi un visām iespējām. Un es nešaubos par to,ka ar nāvi viss nebeidzas :)

Forsaakais  Cocosan. Uzreiz jānodala māte un māsas - tās ir radinieces un tur aizsardzība pienākas nevis tāpēc, ka sieviete, bet tāpēc, ka radiniece. Bet arī, ja vīrietis pieaugušā vecumā klausa māti un atrodas viņas kontrolē viņš viennozīmīgi ir zempapēžnieks. Manā ieskatā tā ir patoloģija, kas iespējams, saistīta arī ar ģenētiskiem faktoriem, ne tikai audzināšanu. Teorētiski kāds varētu būt arī māsas kontrolē pieaugušā vecumā, bet man nav gadījies par tādiem dzirdēt. Ar līgavām un sievām ar to aizstāvēšanu viss ir krietni sarežģītāk un niansētāk. Atkarībā no situācijas - ir sievietes, kas speciāli rīko aļņu turnīrus un provocē konfliktus, lai tas līgavainis vai vīrs viņu aizstāvētu un iesaistītos kautiņā ar risku paša veselībai vai brīvībai, ja viņš piekaus kādu citu, vai nogalinās aiz neuzmanības. Tā ir ļauna manipulācija, kas saistīta ar vēlmi pārliecināties par savu kontroli, principā, ja vīrietis iesaistās aļņu turnīrā par sievieti, viņš ir zempapēžnieks viennozīmīgi, jo viņš tiek kontrolēts un izpilda viņas slēptās vēlmes. Modernais un adekvātais vīrietis izvērtēs situāciju un sapratīs vai tur ir manipulācijas un cik pamatoti ir iesaistīties konfliktā jebšu kurš reāli vainīgs tā līgava/sieva vai tas "agresors". Parasti normālas sievietes tādās situācijās, kad vīram ir jāmetas viņu aizstāvēt nenokļūst, bet tās, kuras vēlas manipulēt - nemitīgi!!! Problēma ir tajā, ka vīrieši ir naivi un nav mācīti atpazīt manipulācijas, bet normāli vīrieši tomēr intuitīvi saprot, kas un kā.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu