Par ko mīlēt?

Par ko mīlēt otru cilvēku? Seksu iekšā nejaukt.

qwertyjs  Tapāt vien, ka saskatām otrā to, ko neviens cits neredz.

rinkulis  Lai atbildētu uz šo jautājumu, ir jāsaprot, par kādu "mīlestību" tiek runāts.
Sengrieķu filozofi runāja par vairākām mīlestības izpausmēm jebšu tipiem:

https://en.wikipedia.org/wiki/Greek_words_for_love

Tie kas šeit saka, ka vienkārši tāpat vien - MULD. Beznosacījuma mīlestība (Agape pēc sengr.) ir augstākā mīlestības izpausmes forma, ko parasts mirstīgais ikdienā neizjūt. Lai nonāktu līdz šim absolūtajam stāvoklim, kā minimums ir jāieknābā kādi psihodēliķi, lai ego atslēgtu. Citādi, pat bērnus vecāki "nemīl" vienādi, kam itkā būtu jābūt "beznosacījumu" mīlestībai. Pārējais ir tikai saprast, kāda veida mīlestība tiek attiecināta pret kuru personu...

neko  "Beznosacījuma mīlestība (Agape pēc sengr.) "

Un kur teikts tai jābūt vienādai pret visiem. Ka nevar tā pat vien vienu mīlēt bet kādu citu nē?

veejasuns  23:37
Diezin vai tā ir patiesībā?
Piedāvāju šādu skaidrojumu - Mīlestība ir viena, tikai cilvēki kā prizma savdabīgi lauž un izmaina (kropļo) šo Gaismas staru, caur sevi izlaizdami. Tad nu iznākumam piedēvē to personisko, ko "pielipinājis" konkrētais "vadītājs".

Napoleone  Beznosacījuma mīlestība - ezotēriskā ziņā ir maldi, ilūzija, samērā ļauna lamata tiem, kas ir gnostiķi u.c.ezotērisku pasaules redzējumu.
Agape ir reliģisks termins, vispār neapskatu, reliģija (ezotērika+maģija), parāk dziļa lamata.

rinkulis  Varat ticēt vai mierināt sevi kā vien jums labpatīk - whatever makes you happy, kā saka.
Es vienkārši gribēju vērst uzmanību uz to, ka jēdziens "mīlestība" nav homogēns, bet gan heterogēns, ja uz to skatās no cilvēka skatupunkta.

Agapi saprast ar prātu nevar, to zem, piemēram, sēnēm īslaicīgi var izjust, viss pārējais ir krustu škērsu pētīts un diemžēl, lai kā arī negribētos tam ticēt, visam apakšā ir kaut kāds aprēķins, atgriezeniskā labuma gūšanas mehānisms, kas to "mīlestību" padara mazāk "šķīstu", kā mums gribētos domāt. Tas nav ne labi ne slikti - tā vienkārši ir.

Napoleone  Bērnu un vecāku mīlēšana faktiski ir intinkts, nevis apzināta mīlestība.

Rasuks  Mīlestības! Jā, mīlestības ik vienam ir daudz un dažādas. Tādas kas ietin kā mîkstā pēlī, tādas kas labsajūtā liek murrāt, tādas kas uzliesmo kā Jāņu ugunskurs un vaigi kļūst karsti un nodevīgi sārti, tādas kas dzirkstī kā proseko burbulīši glāzē un vēl un vēl.... ak jā un protams, ka kņudinošie taureņi vēderā arī ir mīlestības radīti. Mīlestība neprasa atbildi - par ko? jautājumam! Mīlestība ir jāprot sajust, jāprot baudīt, jāprot dalīties arto. Mīlestība ir ļoti, ļoti privāta sajūta. Domājot par viņš un viņa mīlestību, lieliski ir, ja tā ir vienlīdz spēcīga abos virzienos. Lai izdodās😊

puuuka  PAR KO mīlēt otru cilvēku?...... tā nav mīlestība:(

Felde  Par ko?-nav nekaa taada-par ko! Ja cilveeks ir tavas domaas...ja cilveks kllust lidzvertigi svarigs kaa pats, pieskarieni patikami.....smarzza vilinossa... ja smejies un raudi kopaa :)... Zini-taa ir milestiiba! Vecaaki un berni,ir citaa kategorijaa...asinssaikne neprasa formulu! Ja izjuuti par cilveeku trauksmes signalu-esi gatavs mesties paliigaa,tas liecina-ka cilveks ir svarigs!
Milestibai nav formulas! Atbildes-par koo???? -nav! Tas ir sajutu liimenii!

ube  Piekritīšu viedoklim - par to kā liek man justies. Taču arī cieņpilnas attiecības var likt justies labi. Arī tās augstu vērtēju.

Felde  :) cienna un milestiba...ir kaa slidu paaris,ar vienu nepietiks! Protams,var,tikai cik ilgi! :)
(milestiba paaries,ja zaudees ciennu.. un cienot vien-var iemiileties citaa personaa...)

av2  Tas cilveeks ....rada feelingu, kad vari kalnus gaazt. Otra , miillossa cilveeka kompaanija dod lloti daudz ko .Vienkaarssi taa...liek tev lidot. Nav iemesla mileet, un nekad nebuus, ja mekleesi to...iemeslu.

veejasuns  00:14

Jā, lopiņiem tā ir.

AivarsN  Katram cilvēkam mīlestība ir atšķirīga, atkarībā no garīgās evolūcijas un tās virziena. Tumsas pasaulē mīlestība nevar pastāvēt. Bet jo augstāku garīgās evolūcijas pakāpienu dvēsele sasniegusi gaismas virzienā, jo mīlestības enerģija spēcīgāka, krāšņāka. Nav gluži tā, ka tā absolūtā beznosacījumu mīlestība uz zemes nav iespējama. Arī materiālo evolūcijas ceļu pabeigušās dvēseles, reizēm mēdz iemiesoties, kādu svarīgu misiju paveikšanai, kā Jēzus un daudzi citi gaismas hierarhi. Viņi ar savu piemēru rāda cilvēkiem, pēc kā tiekties. Bērniņš nāk pasaulē ar šo tīro mīlestību. Iznest to cauri visai dzīvei, neaptraipot un nepazaudējot, tāds arī ir galvenais uzdevums.

preilene  Mīlēt ir veselīgi un skaisti. Un cilvēks, kurš mīl, mainās - kļūst labāks, laimīgāks, jaunāks, skaistāks.. Tāpēc ir jāmīl. Un mīlēt jau var par jebko - kaut vai dēļ smukām zeķēm vai jaukām bedrītēm vaigos.

Napoleone  AivarsN - nu izbeidz! mīlestība ir absolūti visās frekvencēs... kā ūdens ir absolīti visur - tikai atškirīgā agregātstāvoklī un ar visiem iespējamiem piejaukumiem - t.i. ķīmisko sastāvu, un atkarībā no nosacījumu komplekta - ir atšķirīgas SAJŪTAS katras mīlestības enerģijas klātbūtnē.
Tāpēc arī beznosacījumu mīlestība ir bulšits kā ideja, jo vakumā un destilētā ūdenī dzīvības nav.
Dzīvība pastāv tikai tur - kur priekš tās esamības ir radīti apstākļi - NOSACĪJUMI.

Tomo_sapiens  Manā uztverē mīlestība ir tad, kad cilvēks otra intereses noliek augstāk par savējām.. Tā ir īsta lieta par ko mīlēt.. Un tam ir jābūt apbusēji dažādās dzīves situācijās..

AivarsN  Napoleone. Tavi materiālistiskie uzskati ir kļūdaini. Vakumā iztrūkst tikai 10% no visas eksistējošās matērijas. Pārējie 90%, kurus zinātnieki apzīmē kā tumšo matēriju, tur netraucēti atrodas. Tikai zinātnieku rīcībā esošā mēraparatūra to nespēj izmērīt. Dzīvība pastāv visur, tikai konkrētajai videi atbilstošā formā. Bet kur attīstītas dzīvības formas, tur arī mīlestība, jo pati par sevi tā nevar pastāvēt. Tumsas, jeb parazītiskās pasaules būtnes nespēj ģenerēt mīlestības enerģiju. Tāpēc arī tās ir parazītiskas, jo spiestas atņemt enerģiju citiem, kuri to spēj iegūt. Tieši šī iemesla dēļ, galaktiskie parazīti okupēja mūsu civilizāciju, bet neiznīcināja to, lai gan tāda iespēja viņiem bija.

AivarsN  Nosacījuma jēdzienu, rietumu, austrumu reliģijās, izglītības sistēmā un sabiedrībā kopumā, ieviesa tieši parazīti, lai netraucēti varētu iefiltrēties ļaunums. Tikai tā cilvēkus varēja pieradināt slepkavot, zagt, laupīt, krāpties, nodarboties ar izvirtību un perversijām. Tie, kuri saglabājuši saikni ar savu augstāko būtību, ar pilnu pārliecību kalpo labajam un gaismai, nepakļaujoties un pilnīgi ignorējot visu negatīvo.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu