Par obligātajām DNS analīzēm

Pēdējā laikā ļoti daudz un ļoti vienpusēji par labu sievietēm tiek runāts (es teiktu liekuļots) par dzimumu līdztiesību, kamēr vīrieši tiek atklāti un nekaunīgi diskriminēti valstu likumdošanā. Nekad neviena sieviete nav spējusi uzrādīt, kurā konkrēti likumā viņas ir diskriminētas. Savulārt vīriešu diskriminācija ir ik uz soļa. Civillikums nosaka paternitātes pieņēmumu (jeb kā tautā saka - kurš pēdējais tas arī tētis). Respektīvi precēts vīrietis automātiski pēc likuma kļūst par tēvu visiem viņa sievai laulībā dzimušiem bērniem t.sk. ar alimentu maksāšanas pienākumu šķiršanās gadījumā. Pēc likuma uzstādījuma vīrietim, tāpēc, ka viņš ir vīrietis ( zemāka būtne?) nav tiesību zināt patiesību. Lai apstrīdētu paternitāti ir jāiet uz tiesu un jāpierāda, ka tam ir "pamats". Turklāt, to var izdarīt tikai 2 gadu laikā no brīža, kad "bija apstākļi", kas norādīja, ka "ir pamats". Praksē 99% no tiem, kuri stājas laulībā to visu nemaz nezina, tāpēc pat savas otršķirīgās "tiesības" nemaz nezina un neizmanto, bet, kad attopas tad ir jau par vēlu. LV portālā varam lasīt gadījumus, kad alimenti tiek piedzīti svešu bērnu uzturēšanai pateicoties šādai likumdošanai, tāpat varam lasīt, ka nekādas kompensācijas vīrietim, kurš ticis piemānīts un visu mūžu audzinājis svešus bērnus nepienākas. Jebkādus strīdus par uzturlīdzekļiem un paternitāti varētu novērst ieviešot obligātās DNS analīzes. Likumā varētu paredzēt, ka ieraksts par paternitāti dzimšanas apliecībā ir veicams tikai uz DNS ekspertīzes atzinuma pamata. Ko jūs par to domājat?

Tessa  a es nemaz nebutu apvainojusies un nevaimanatu par demografiju LV, ja uzzinatu, ka autoram reiz ir veikta vazektomija.
tadiem nav javairojas, attieciigi, nebus jatere ne nauda alimentiem, ne DNS testam.
2020-02-23 14:35

CoCoSan  Man patīk. Kautvai vien tādēļ, ka demagogiem un histēriķiem nepatīk. 2020-02-23 15:07

neko  Valstij nav jājaucas cilvēku personiskās dzīvēs jautājumos. 2020-02-23 15:17

veejasuns  15:17

Vai ta´?! Nočipo un zin kur, kad, ar ko un cik ilgi. Ij laulības līguma nevajag!
2020-02-23 15:23

saulite34  Bumpastiks,un,ko tad tu te pats vēl aizvien atrodies,labāk apsargā savu burvelīgo dāmu,lai kāds cits atkal tavā vietā nesaražo kādu bērnu bariņu. 2020-02-23 17:01

Pillerina  Aktierim Dakam Šepardam vakariņās restorānā esot klāt pienākusi sieviete, kas jautājusi, - vai Daks noliedz, ka ir viņas bērna tēvs. Sievieti viņš nekad iepriekš nebija saticis un zinājis. Viņa pieprasījusi arī paternitātes testu.
Priecājieties, ka nedzīvojat tik tiesiskā valstī kā Amerika :) Tur pat nurgu sapņi īstenojas.
2020-02-23 18:29

kaligula  Atvainojos, Asv ir tiesiska valsts? Kas ar to bija domāts?! 2020-02-23 18:32

kaligula  Nezinu, kas ir Daks, bet gan jau, ka bagāts. Nu ko, kāda no viņa piegulētājām būs spermu mutē paņēmusi un vēlāk pārdevusi par bargu naudu. 2020-02-23 18:33

Pillerina  Nuja, ka tiesiska. Visi pēc viņas tiecas un alkst, pat valsts pārvaldības līmenī. Ekonomika un līdzsvarotiba. 2020-02-23 19:04

CoCoSan  Forshais, tu toč uzņemies visu vīriešu vārdā galvot, ka visi vīrieši ir ar izteiktu tēva instinktu un interesi par bērnu audzināšanas procesu????
Caur manām rokām izgājušas desmitiem, a to i simtiem ģimeņu, atvečaju tev, tēva instinktu redzēju labi ja vīriešiem 10smit.
Tā pontošanās ar savām tēva tiesībām diezgan ātri aplaužās, kad reāli bērns nonāk tēva maizē. Sākas big problēmas ar brīvo laiku, problēmas ar jaunajām dāmām un attiecībām. Retais, atvečaju, retais vīrietis spēj kardināli uz 180 pārrestrukturizēt savu privāto dzīvi, laiku un paradumus bērna dēļ.
2020-02-23 21:28

_Krasula_  Uz Forsaakais kom.14:49

Kādēļ tiek izcelta kaut kāda īpaša attieksme pret vīriešiem? Ir taču atsevišķi indivīdi, kuri pacenšas uztaisīt bērnus savām mīļākajām. Un ko nu?
"Ja vīrs pēc tam pats sev nezinot iegulda laika un finanšu resursus svešā bērnā, tad nekādas kompensācijas viņam nepienākas"-valstiski garantētās ne. Taču, ja būs rūpējies par bērnu vismaz līdz viņa pilngadībai, tad var cerēt uz viņa mīlestību, pateicību un atbalstu.
Atklāti sakot, man nav zināms ne viens dzīvē šādi pieviltais tēvs/sievietes labi nomaskējušās vai tomēr bērni visai līdzīgi tēvam?/.
2020-02-23 23:15

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu