Apgalvojums par laulībām

Laulības ir divu cilvēku, sievietes un vīrieša, savienība Mīlestībā. Tādu savienību nevar izjaukt ne debesīs, ne uz zemes. Savukārt "zīmogs pasē" ir cilvēku izgudrojums juridisko štellīšu kārtošanai. Un man mudina ziņkāre jautāt, Vīri un Sievas, kurš variants Jums tuvāks, kuru izvēlaties un kuru izvēlēsieties un citiem ieteiksiet?

DanaL  Ja jau tā savienība ir tik stingra, tad zīmogs taču netraucēs, vai ne. Labs labu nemaitā; dubults neplīst. Un laulību līgums piedevās - vēl foršāk. Viss sakārtots.

Lai tad, kad vismaz viens attopas, ka nekādas megastingrās savienības nav un nekad nav bijis, var mierīgi savākt savas pekeles un čāpot.

Esmu no tiem, kam patīk sakārtot savu dzīvi un savas attiecības. Tas man dod tādu kā pabeigtības sajūtu, ka darbs ir pabeigts un labi padarīts.
2020-02-24 18:35

Luusila  Man ir tikai tāda neliela interese- kāpēc šīs lietas (mīlestība un zīmogs pasē) tiek tik ļoti pretnostatītas, itin kā neapstrīdami viena otru izslēdzošas? 2020-02-24 18:42

Ema  Royal Flush, Lūsil 2020-02-24 18:46

DanaL  Tieši tā, Lūsil. Es tieši par to domāju, kāpēc tie stingro un patieso attiecību piekritēji tik ļoti baidās no zīmoga? Kas tam par iemeslu? 2020-02-24 18:47

AivarsN  Pagaidām, vīrieši nav ieinteresēti precēties, jo šķiršanās gadījumā, visu zaudē. Tieši tāpēc, šķiršanās iniciatores parasti ir sievietes.
Un kas tās par feministu pasakām, ka vīrieši slikti izturās, vardarbība un kas tik vēl ne. Tieši sievietes pirmās parasti sāk ar psiholoģisko terorismu, bet vīrieši tikai mēģina aizsargāties, kā nu kurš. Vai nu sāk dzert, vai iegrimst darbā un hobijos, vai bēg pie citas, cerībā ka tā mazāk terorizēs. Tikai reti kurš, mēģina teroristi apklusināt fiziski, lai viņam neiznes smadzenes. Kā zināms, komunikācijas mākslā, sievietes ir nesalīdzināmi pārākas. Tāpēc strīdoties un pierādot savu taisnību, vīriešiem pret sievietēm nav nekādu izredžu, lai cik vainīga arī sieviete nebūtu. Tāpēc arī ierosināju par to kompensāciju šķiršanās gadījumā, lai abi dzimumi būtu vismaz aptuveni vienādi ieinteresēti, gan precēties, gan arī saglabāt attiecības, nevis pie pirmās izdevības, skriet pakaļ svaigākai gaļai.
2020-02-24 19:01

kjirsis_X  Mīlestība ir stihija. kā gaisma, laiks un vējš... viņai līgumi un zīmogi - vien putekļi.. 2020-02-24 19:03

Tessa  kapec pec 50 gadiem nevar pirkt mantu? nu gan briinumi. apkart pilns ar precetiem, neprecetiem, kuri kopiigi perk majas, dziivokljus, un vinjiem jau ir pari 50. neprecetie attieciigi noforme mantiskas vienošanas, precetiem ta ir kopiiga manta.
plus vel var nakt klat mantojumi un cilveki sak apaugt ar majam, dačam, etc. delj ta visa nepreceties? da jus ko?
2020-02-24 19:03

neko  Nu labi, labi pierunājāt, var pēc 50 "samesties un kopīgu māju nopirkt":) Tad protams papīri jākārto. 2020-02-24 19:18

Tessa  veejasuns, tu ta runa, it ka tev apkart nav normalu, ilggadiigi precetu paru. man apkart visi ir tadi-darba kolegi, kaiminji, pazinjas, kuri lauliiba dziivo jau 20-25+ gadus ne jau miilas eiforija, bet stabili.
citreiz, kad runajam par to kopabušanas ilgumu, neviens neruna par milestiibu. vairakums saka, a kur es bez vinja? vai vinjas.
ne par mantu neruna, ne par berniem. atver acis, tu meža dziivo? tu tak neesi Aivars, kurš nav izdarijis secinajumus pec tam, kad visas triis sievas vinju pameta? /miilji piekjemme Aivara baltas pukas un uzber virsu fliteriišus. Eņģelja sparninji gan tadi ka tikko dzimušam calenam/
2020-02-24 19:37

DanaL  19:28.

1. A pričom tur Lūsila? Viņa taču uzdeva konkrētu jautājumu, par domu gaitu jūs pats pafantazējāt.

2. Kāds no dalībniekiem būtu piedzīvojis patīkamu škiršanos no mīļotā. Tiešām? Ir kaut kāda korelācija starp attiecību reģistrāciju/nereģistrēsanu un šķiršanās patīkamību/nepatīkamību?
2020-02-24 19:39

Forsaakais  Laulības ir divu cilvēku, vīrieša un sievietes, savienība mīlestībā. Tas ir novecojis pagājušo gadsimtu skaidrojums. Šī brīža aktuālais skaidrojums izriet no feminizētās rietumu pasaules oficiālās politikas, kuras centrā ir radikālā feminisma izvirzītā paradigma - baltie vīrieši ir vārmākas un apspiedēji, savukārt, sievietes ir viņu upuri. Saskaņā ar radikālā feminisma kā pašas progresīvākās ideoloģijas atziņām mēs visi dzīvojam patriarhālā sabiedrībā, kurā vīrieši jau no dzimšanas ir nelieši. Viņiem ir iedzimta vēlme dominēt pār sievieti un izmanto viņas ķermeni savu nelietīgo seksuālo dziņu apmierināšanai. Feministu pasaules redzējumā tieši tāds ir vienmēr bijis arī laulību mērķis no vīrieša skatpunkta - iegūt verdzeni pār kuru dominēt un, kuras ķermeni nelietīgi izmantot. Šādu pieeju apstiprinot fakts, ka sievietes stājoties laulībā mainot uzvārdu uz vīra uzvārdu. Tas nozīmējot, ka šādi esot ticis pierādīts, ka viņa esot pārgājusi vīrieša, kurš viņu precēja īpašumā. Tradicionālā ģimene ir vieta, kurā sievietes vienmēr ir bijušas nelaimīgas, jo patriarhi pret viņām izturējās tā, kā minēts augstāk. Tāpēc tradicionālā ģimene un dzimumu lomas ir tās, kas liek sievietēm ciest pa dzīvi. Tas nu reiz ir jālikvidē. Tāpēc Stambulas konvencijā ir pants, ka dzimumu lomas ( un ar to pašu tradicionālā ģimene) ir jāizskauž par katru cenu. Valstīm ir jāplāno pasākumi kā tas tiks darīts un jāpiešķir tam finansējums. Tā, ka tradicionālajai ģimenei pēc idejas rietumu sabiedrībā īsti nav nākotnes. Pēc būtības tiek piedāvāts dekonstruēt tradicionālās vīriešu un sieviešu identitātes tā vietā nepiedāvājot neko. Tas veido arvien lielāku haosu un sajukumu. Tāpēc arī šobrīd ir arvien sliktāka demogrāfija, vairāk šķiršanos, vairāk egoisma, vairāk problēmu. Neviens īsti nezina kā ir pareizi. Ne vīrišķība, ne sievišķība nav moderna. 2020-02-24 19:46

Tessa  Luusila viedoklis 0 1 Man ir tikai tāda neliela interese- kāpēc šīs lietas (mīlestība un zīmogs pasē) tiek tik ļoti pretnostatītas, itin kā neapstrīdami viena otru izslēdzošas?

pasažieris joprojam nav iebraucis, ka:
-ziimogs pases vairs netiek spiests
-precas, jo miil
-atklašu baismiigu noslepumu, ka 80.-90-jos gados nedziivoja kopa pirms lauliibam, precejas un tad saka "proživatj". nebija ta pienjemts. vecakiem cilvekiem, ap 30, varbut. vai kojas, kad mamma un paps nezin.
p.s. neuzdod stulbus jautajumus, tu tak neesi kruumzagjis?
pp.s. forsaakais, ej #irst :)
2020-02-24 19:56

PaisumsBegums  Būtu piedāvājums, es izskatītu jebkuru laulības variantu. Savu sievieti es gribētu saukt par sievu un nevis par gultas biedreni vai kā citādāk. To jauno modi es atstāšu citiem, lai perinās kā tīk.
Man mantiskās vērtības ir otrā plānā, tad arī no laulības līguma es nebītos, netaisos uzdzīvoties uz cita rēķina. Tik mazbišķiņ žēl, ka daba nedeva iespēju dzemdēt bērnus līdz 50.
2020-02-24 20:16

DanaL  Mīļais autor, jums vairākkārt tiek lūgts atbildēt - kāpēc pretnostatiet mīlestību zīmogam pasē? Esiet redzējis daudz attiecību, kuras sākas ar zīmogu?

Un vēl, cik daudz jūsu tuvumā ir tādu pāru, kas bez zīmoga pasē kopā ir nodzīvojuši " līdz nāve mūs škirs"?

Atbildiet bez lirikas.
2020-02-24 20:24

AivarsN  Ir ļoti daudz tādu gadījumu, kad šķirties gribētājs ilgi svārstās, vai palikt pie esošā partnera, vai jaunais tomēr būs kādu kripatiņu labāks. Bet ja sabiedrība nenosoda un nekādas neērtības tas nesagādā, tad kāpēc gan nemainīt partnerus, gluži kā automašīnas?
Agrāk tas viss bija daudz nopietnāk un sarežģītāk. Gandrīz vienmēr sieviete bija tā, kura no savas dzimtas pilnībā pārgāja pie sava jaunā vīra dzimtas. Tāpēc arī pieņēma vīra dzimtas uzvārdu. Dzimtu tradīcijas tagad jau tik pat kā ir izpostītas, vēl atliek pabeigt izkropļot un iznīcināt arī ģimenes tradīcijas. Tikai no cilvēkiem pašiem ir atkarīgs, vai pieņemt jaunās parazītu uzspiestās tradīcijas, vai atgriezties pie vecajām, simtiem tūkstošu gadu laika pārbaudi izturējušajām. Ļoti daudz cilvēku apvienojušies kopienās, lai kultivētu senās tradīcijas un dzīvotu laimīgi un neatkarīgi no parazītiem, kuru mērķis ir iznīcināt visu civilizāciju. Latvija, kā jau parasti, visu jauno uzņem ar lielu kavēšanos. Tāpēc pie mums šī neatkarības atjaunošanas kustība, pagaidām vēl nav populāra. Vācijā tādas kopienas sāka veidoties jau drīz pēc kara. Bijušajās PSRS republikās, tikai 90-jos. Taču Krievijā vien jau ir ap 320 ciematu un to skaits tikai pieaug. Un tas nenozīmē tikai primitīvu dzīvošanu meža biezoknī. Vācijā ir vesela pilsēta ar savu infrastruktūru un izglītības sistēmu, kura būtiski atšķiras no parazītu ieviestās. Latvijā, kustības dalībnieki strādā katrs savā darba vietā, dažādos novados, bet brīvajā laikā kopīgi izglītojas un iekārto ciematu, lai nākotnē nodrošinātu tur visu dzīvei nepieciešamo, līdzīgi kā Vācijas kolēģi. Tikai tā iespējams iziet no parazītu kontroles un galvenais, degradējošās ideoloģijas.
2020-02-24 20:41

rokons  Man tāda duāla sajūta. Ja mēs vēlamies, lai mūsu dzīvē būtu Likumu bāze, kas regulē mūsu sadzīvi (pie, transporta kustība pa brauktuves labo pusi), tad kāpēc var nevēlēties Likumīgi noteikt minimālo ļaužu grupu, par kuru ir noteikta savstarpēja atbildība?
Ja biznesā parasti izvairāmies no šaubīgiem darījumiem,kāpēc jāiesaistās juridiskā procedūrā ar pretējā dzimuma pārstāvi, par kuru neesi pārliecināts?
Negribu izklāstīt biznesa pamatpostulātu - jelkādas šaubas liek atturēties no darījuma
2020-02-24 20:53

CoCoSan  Visa dzīve ir viens liels un bīstams risks, rokon. Arī nereģistrētas attiecības ir šaubīgs darījums, no kura var rasties bērni, sts vai infarkts 🤣 2020-02-24 21:05

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu