Kāpēc mātes nodod savus dēlus?

Mātes visbiežāk savus dēlus audzina kā ērtus patēriņa priekšmetus priekš ciitām sievietēm. Zombēšana sākās jau pašā bērnībā ar stereotipu veidošanu: "Tu taču esi vīrietis, tev ir jāparūpējas par sievieti, tev viņai jātic, viņa jāmīl, jābūt cēlsirdīgam, jārūpējas par bērniem, dažreiz pat ne saviem. Šķiršanās gadījumā tev ir jāatstāj viņai māja, dzīvoklis." Vienvārdsakot, dēls tiek zombēts uzskatam, ka viņš sievietēm kaut ko ir parādā kopš dzimšanas. Viņam taču jākļūst par īstu vīrieti!!! Lai ar viņu varētu lepoties ( kad viņš atdod par velti māju vai dzīvokli bijušajai sievai). Praktiski nekad māte nemāca dēlu domāt racionāli un par savām interesēm. Faktiski māte brīnišļkīgi zina, ka viņas dēlu dzīvē kā resursu, kā patēriņa priekšmetu izmantos cita, pilnīgi sveša sieviete. Tajā pat laikā šī sieviešu korporatīvā solidaritāte tiek stādīta augstāk par pašas dēla interesēm. Faktiski, māte tādējādi nodod savu dēlu. Savu sirdsapziņu viņa mēģina aizsmērēt ar pārliecību, ka dēls kā "īsts vīrietis´ var būt laimīgs tikai tad, kad viņš atrodas sievietes pakļautībā un tiek patērēts. Lai gan vārds "sirdsapziņa" priekš sievietēm ir visai neparasts un svešs vārds. iepriekšējās tēmās mēs varējām lasīt sajūsmu par tiem naivajiem vīriešiem, kuri labprātīgi, mātes nodevības rezultātā, atstāj mājas un dzīvokļus bijušajām sievām. Mans jautājums ir - kāpēc sievietes tik ciniski nodod savus dēlus? Labi, sieviešu solidaritāte, bet kā to var stādīt augstāk par pašas bērna interesēm? Kur ir mātes instinkts?!

sultans10  To: Velina
Jūs taču esat vēl viens vīrietis brunčos!
Atvaino, es neatbalstu viendzimuma laulības....
2020-03-02 00:03

saulite34  Tēmas autors laikam būs kādā bērnu namā audzis bez vecāku mīlestības. 2020-03-02 00:08

Velina  To Sultans
Kādas muļķības gvelz. Es esmu pati Dieviete un Dievietēm ir gudri un bagāti dēli. Dievietes dēli netiek nekur nodoti. Dievietes dēli paši izvēlas kur un ar ko iet, dzīvot un tā tālāk.
2020-03-02 00:29

rinkulis  Māte var darīt ko vien viņa grib, puika paņems vīrieša uzvedības modeli no citiem vīriešiem, kam ir lielāks svars viņa dzīvē. Tas var būt mammas brālis, vai pulciņa audzinātājs, vai kāds stulbs blogeris. Mātei rēali ir "vara" pār puiku tikai līdz maksimums pubertātes vecumam, pēc tam pašam savs prāts veidojas. Daļēji, protams, var piekrits, ka mammītes izdara lāča pakalpojumu ar pārlieku kontroli, aprūpi (neļaujot bērnam pašam uzņemties atbildību jau agrā vecumā), jo puisīši mēdz norauties no ķēdes, nodzerties, nonarkoties, kā protesta izpausme, bet nu kats jau dzīvo kā māk...pasauli nepārveidosi.
Principā ilgtermiņā labāks rezultāts sanāk no tiek, kam ir likts (ļauts) jau savlaicīgi uzņemties atbildību pār savu rīcību, dzīves situācijām - tas motivē, ļauj apzināties savus spēkus un būt vēlāk veiksmīgam gan karjerā, gan attiecībās. Nemotivētie tomēr nav nekāds "attiecību" matriāls, jo pieraduši pie sievietes-mātes, un to pašu sagaida arī pāru attiecībās. Ja tā ir tā nodevība - tad jā... protams...
2020-03-02 00:31

Felde  Izsaku lidzjutibu,ja tev taada maate,kura tevi nemil!
Esmu deelu maate,un vinniem viss kartibaa!Vinnus par viiriesiem audzinaja teevs,gan ar piemeru,gan darbiem un vaardiem! Es vinnus vienkarssi mileju un ruupejos!
Ssobrid-juutu vinnu rupes un gaadibu,reizem liekas paaragri,jo esmu veel gana speciga un varossa,taccu tik bezgaliigi patiikami,ja deeli ir tik viiriskkigi,un sirdis iistajaa vietaa!
Autor,teiksu taa,nevisi,kuri piedzimst par viriessiem-taadi ir!Zeel,ja esi viens no vinniem!
2020-03-02 06:56

Velina  To Sultans
Draudēt privāti Dievietēm nav smuki, tas tik apliecina, ka esi ne tikai nodots ekspluatācijā, bet jau arī nolietots.
2020-03-02 07:39

Felde  Es te taa domaju par teemu... Vai nevaretu but taa,ka piedzimstot par virieti,vinnu audzina atbilstossi... tomer stiprais dzimums! BET-ja vinss galigi taa nejutas,un nav saprotami-kaapec vinnam uzspiezz ko nesaprotamu-iespejams,daba par vinnu pajokojusi,iespejams-ir kaada nesaprotama velme but vaajam...varbut vilkt kleitu....sajusties aizsargaajamam,ssajusties kaa nevariitim... Kas zina,cik muusu viduu ir ssadu cilveku. Saaku domat,ka tie,kuri netiek galaa ar sadam sajuutam-kuri nespej piennemt,ka ir stiprais dzimums,kuriem nepaartraukti liekas,ka sievietes vinnus apbizzo...varbut tiessam-dabas klluuda? Un mees-sievietes,atkal un atkal censsamies iestastit,ka viirietis ir viirietis! Varbut tiessi sii iemesla pec,dalla autoru-izklausas pec sievietem-nu vinnu domas,teksti,formuleejumi.... A mes te saucam vinnus par feikiem! Vinni ir patiesi savaa buutibaa,un nespej but tie,par kaadiem piedzimussi...?!?? :)
Apgaismiiba pirmdienas riitaa! :) Skaidrs....daudzkas kluva skaidrs...
Atvainojos visiem,kuriem esmu paarmetusi nespeeju riikoties,uznnemties atbildiibu,sieviskkigu uzvediibu,un saukusi par viirelliem... :) :) :)
2020-03-02 08:22

Laimnese  Ja Tev nav paveicies, tas jau nenozīmē, ka visas mātes ir vienādas. Dzīvo savu dzīvi, kā vēlies un esi laimīgs. 2020-03-02 08:23

Rouzita  Tā jau ir, ka mātēm ir liela ietekme uz dēlu raksturu, uzvedību, nākotni. Gan pozitīva, gan negatīva. Bet taču vienā dzīves posmā jāspēj kļūt patstāvīgam !
Un es pat nespēju iztēloties, kā jūtas un ko domā tie, kuri ir piedzimuši ar īpašām vajadzībām. Un viņu mātes arī.
2020-03-02 08:50

rinkulis  Sultāniņ?
Tu spēj diskutēt pēc būtības, ja jau reiz tavs klons vai radinieks ir iesācis šo tēmu... Jebšu tas ir zem tava VĪRIEŠA goda?
Ja tevi tas tik ļoti satrauc, tad a) es neesmu ne sieviete, ne jūtos kā tāda, b) anketa - nu kāda ir, tāda ir - es nevēlos iepazītes (viss jau ir atrasts).
2020-03-02 09:14

karina7  Malace elsa !!! 2020-03-02 09:55

mikeliene  Lasu un nevaru saprast,kas tas par suņa murgu rakstīts! Un visas tēmās sievietes tās sliktās! Pats laikam dzīves abižotais,neveiksminieks,bet citi vainīgi. Izaudzini kaut vienu bērnu,tad brauc virsū mātēm! Manam dēlam 33.gadi, jau trīs mazbērni,mīlu,cienu viņus visus,bet nemaisos viņu dzīvē,lai mācās paši no savām kļūdām. Un to ka,sieviete jāciena,to gan esmu mācījusi no bērnības. Bet autoram māte izskatās to piemirsusi.. Un laikam jau pats nekāds,slēpj sevi un tad jau vieglāk cept visādas slimas tēmas. 2020-03-02 10:03

Luusila  Ok. Es vispār saprotu, ka nevajadzētu barot trolli, kas te apmīzis visus stūrus, bet nu pieņemsim, ka es šodien labsirdīga,- lai jau tiek, varbūt šim noies. Lai cik kropls, bet tak jau dieva radība.

Tātad. Es savus dēlus neaudzināju viena, bet gan kopā ar vīru. Tas viens.
Otrs- kamēr jājas apkārt jaunības trakumā, tikmēr lieto kontracepciju, ja negrib iekļūt nevēlamās problēmās. Atsmēri, ka "viņa teica, ka dzer tabletes", lieto tikai idioti.
Tālāk. Ja taisa bērnus, tad vispirms taisa ģimeni, tobiš, precas.
Uz priekšu. Ja precas, tad 100x apskatās, ko prec, vai varēs putni ar tarakāniem sadzīvot.
Vēl tālāk. Ja nu gadījies, ka noprecēts nepareizs sievišķis, tad pats vainīgs- slikti skatījies.
Ja noprecējis sievišķi, pataisījis bērnus, bet tagad gribas pizāties ar citu, bet šito vairs negrib- znač, par ātru apprecējies, tobiš, atkal pats stulbs.
Par stulbumu jāmaksā. Bērniem jābūt nodrošinātiem.
Ja šito neapgūst jau no bērnu dienām, tad izaug tādi pidari, kas var tikai gaudot par vispasaules sazvērestību pret nabadziņiem.

Precies ar, reku, sultānu. Ak jā, nevarēs. Jums galva katram sava, bet rumpis ar ģenitālijām viens.
2020-03-02 11:39

kuks10  Kaut kāda figņa nespēju visu izlasīt,bet atcerējos viena čuvaka repliku,kad šim māte(paraspihologs) teica,ja sieva nemāk taisīt minetu ne darbā nemājās,tad nahren tāda sieviete kam vajadzīga..)))Ne jau visas mātes ir tādas ,kas dēlus taisa par lohiem.Ir 21.gsmt.Vācījā ir laulību līgums,kur ir pat par seksu viss izrunāts..))) 2020-03-02 12:04

Pupa  OMG!!! Ko es tikko izlasīju?!
Autoram- noteikti nav bērnu, visticamāk pasham ar savu māti sliktas attiecības un kaut kur jau tā zhults uz sievietēm jāizgāzh...
Ja kādreiz gribas veidot attiecības ar sievieti, iesaku pastaigāt pie psihologa un tikt ar sevi galā
2020-03-02 12:08

klaidone  Aizdomājos,kas ir tas iemesls, kas liek šeit nedaudziem autoriem (jeb pāris ar vairākiem nikiem)
visu laiku piespēlēt šīs stulbās,naidu kurinošās tēmas?

Varbūt viņiem par to maksā??

Otrs variants : pie gultas piesaistīts,neko nevarošs cilvēks, kas tāpēc piesūcies ar rūgtumu un naidu uz visu pasauli.

Trešais variants : aiz restēm.

Kā domājat jūs?
2020-03-02 12:41

burleska  12:41 Es gan drīzāk esmu pateicīga par to, ka šādas tēmas tiek paceltas. Jā, viņš parāda spītīgu vienvirziena domāšanu, un neviens arguments viņu neinteresē, bet tēmas ir nozīmīgas un liek padomāt. Mana versija- žurnālists vai psihologs. Iespējams, pat sieviete, kas grib savākt argumentus pret šāda veida vīriešu nostāju :D 2020-03-02 13:02

neko  12:41: ta vienkārši cilvēkam trauma, ka dzīvē nav tēva bijis. Vismaz ne tāda, kas būtu kaut ko ar iemācījis. Tagad apvainojies uz visu pasauli par šo faktu. 2020-03-02 13:20

burleska  Tikko izlasīju jociņu: "Cik grūti vienai audzināt dēlu, kur Tev ir piedzemdējusi vīramāte" :D 2020-03-02 13:47

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu