Kāpēc mātes nodod savus dēlus?

Mātes visbiežāk savus dēlus audzina kā ērtus patēriņa priekšmetus priekš ciitām sievietēm. Zombēšana sākās jau pašā bērnībā ar stereotipu veidošanu: "Tu taču esi vīrietis, tev ir jāparūpējas par sievieti, tev viņai jātic, viņa jāmīl, jābūt cēlsirdīgam, jārūpējas par bērniem, dažreiz pat ne saviem. Šķiršanās gadījumā tev ir jāatstāj viņai māja, dzīvoklis." Vienvārdsakot, dēls tiek zombēts uzskatam, ka viņš sievietēm kaut ko ir parādā kopš dzimšanas. Viņam taču jākļūst par īstu vīrieti!!! Lai ar viņu varētu lepoties ( kad viņš atdod par velti māju vai dzīvokli bijušajai sievai). Praktiski nekad māte nemāca dēlu domāt racionāli un par savām interesēm. Faktiski māte brīnišļkīgi zina, ka viņas dēlu dzīvē kā resursu, kā patēriņa priekšmetu izmantos cita, pilnīgi sveša sieviete. Tajā pat laikā šī sieviešu korporatīvā solidaritāte tiek stādīta augstāk par pašas dēla interesēm. Faktiski, māte tādējādi nodod savu dēlu. Savu sirdsapziņu viņa mēģina aizsmērēt ar pārliecību, ka dēls kā "īsts vīrietis´ var būt laimīgs tikai tad, kad viņš atrodas sievietes pakļautībā un tiek patērēts. Lai gan vārds "sirdsapziņa" priekš sievietēm ir visai neparasts un svešs vārds. iepriekšējās tēmās mēs varējām lasīt sajūsmu par tiem naivajiem vīriešiem, kuri labprātīgi, mātes nodevības rezultātā, atstāj mājas un dzīvokļus bijušajām sievām. Mans jautājums ir - kāpēc sievietes tik ciniski nodod savus dēlus? Labi, sieviešu solidaritāte, bet kā to var stādīt augstāk par pašas bērna interesēm? Kur ir mātes instinkts?!

burleska  Labojums: "Cik grūti vienai audzināt dēlu, kuru Tev ir piedzemdējusi vīramāte" :D 2020-03-02 13:48

Sanija013  Izlasot visu domas radās iespaids, ka katrs izloba mazumiņu sava labuma/sāpi, un ne vairāk. Bet vispārīgi.. retais tikai par tēmu!!
Man ar´ radās jautājums, kāpēc sieviete pienākas viss, bet vecim jāpaliek bez nekā?
2020-03-02 13:53

burleska  Sanij, bet nav jau tā, ne pēc likumdošanas, ne dzīvē. Tāda manipulācija ar viedokļiem ir šī tēma, tāpēc es īpaši nemaz necenšos par tēmu :) 2020-03-02 13:57

Julianna  Visiem saulainu dienu! Tieši šodien izvērtās saruna, ka ļoti daudzas beidzamajā laikā bērnus nomet tēva apgādībā un pašas dodas pelnīt lielo piķi, sēņu vai brokoļu tīrumā. Kas tas par apgalvojumu, ka mātes nodod dēlus? Daudz efektīvāks būtu apgalvojums, ka mātes NEATDOD dēlus. Tur jā, plaša tēma būtu.Savā laikā arī saskāros ar savu trako Ego. Kā nu tā būs, ka manu dēliņu savāks. Bet paldies Augstākajiem spēkiem, laikā atcerējos, ka es taču arī konkrētai dāmai savācu viņas lolojumu un visus labumus pilnām riekšavām ņemu sev. Bet pie tēmas. Piedod autor, bet Tava doma ir amorāla. Vai tad jāaudzina dēls par plēsoņu un šķiršanās gadījumā jādala apenes un zobu tīramo? Īsts vīrietis, un īsta sieviete, pat ja tāda nelaime skars ģimeni, uzvedīsies ar cieņu. Un vai tā manta nesīs svētību, kuru dalīs un griezīs uz pusēm ar naidu? Cik šādu stāstu nav dzīrdēts. 2020-03-02 14:11

Paula6  Neviena saprātīga sieviete-māte nekad nenodos, vārda īstākajā nozīmē, savus bērnus, t.sk. arī dēlus. Esmu dēla māte un man svarīgi bija izaudzināt viņu par cilvēku, kuram nav sveša līdzjūtība, palīdzība, atbildība par savu rīcību, vienalga kāda tā būtu. Ja ko bija sastrādājis, tad arī pats atbildēja par to. Dzīvojot patstāvīgi, izgāja nopietnu dzīves skolu un man ir liels prieks, ja man saka paldies par to, ko esmu viņam devusi. Man nav kauns par viņu ne kā par cilvēku, ne kā vīrieti un zinu, ka tādas mātes ir daudzas...tā kā autor, tev nav taisnība. Ar autora aprakstīto t.s. "zombēšanu" nenodarbojos un arī tagad to nedaru un nedarīšu, un nezinu arī savā paziņu un radu lokā, kura māte ar to nodarbotos. Autora aprakstītais ir neaudzinātības un neizglītības rezultāts, ko ir saņēmis pats un aprakstītā māte savā laikā. Tāpēc ļoti šaubos, vai autors ar šādām domām par sievietēm/vīriešiem spēs iepazīt mīlestību, īstu, un būs laimīgs.
Tikai mazs ieteikums autoram - mazāk pieminēt vārdus "īsts vīrietis", "sirdsapziņa" u.c. vārdiņus, nerunājot jau par mīlestību un vēl jo vairāk"cēlsirdību", kas, izskatās, šādiem cilvēkiem ir pilnīgi sveši un nesaprotami vārdi. Vairāk negribas par šo rakstīt, jo diez vai sapratīs viena daļa cilvēku.
Pa retam šeit ienākot, tiešām katru reizi brīnos par jautājumiem, kuri aicina uz diskusiju it kā, bet patiesībā diskusijas nav, tikai viena zākāšanās. Tad kam tas ir vajadzīgs?
2020-03-02 16:00

mikse  Acīmredzot, laulībā radušies mazbērni, tādēļ šķiršanās gadījumā arī atbalsta bijušo sievu. Bet to nevar saukt par nodevību pret dēlu, drīzāk paļaušanos, ka dēls sevi pratīs nodrošināt.

Tēma provokācija, nekas vairāk, lai mazohists saņentu no dažām dāmām pērienu, tā šķiet pēc sarakstītajiem palagiem.:d
2020-03-02 17:06

Piparkuka  No kurienes tu to "rāvi" visu?! 0 patiesības, pat ne kripatiņas. 2020-03-02 18:54

Piparkuka  Vēlreiz pārlasīju tēmi- ikkatrs vārds ir nepatiess, jo reāli dzīvē neviena sieviete tā nedara.
Pat nesaprotu, kā kaut ko tādu var izdomāt.
Vai tā ir kāda sieviete, kuras "vīrietis" nedod viņai visu vai atdod citai vai nenāk pie viņas?! Man nešķiet, ka normāls vīrietis varētu kaut ko tādu vispār sadomāt un tik "skaisti" uzrakstīt.
interesanti...
(kā saka par tām visādām viluts ziņām portālos- šis kaut kas līdzīgs). Varbūt oho piesaistīts kāds speciāli labi rakstošais (cilvēks), kas ģenerē šīs tēmas, lai kaitinātu?!)
2020-03-02 19:20

saulite34  Kāds ir pamatojums nolikt sava dēla intereses zemāk par tās šķirtās sievas interesēm?[c]

Un,cik tādas mātes ir zināmas tēmas autoram?
2020-03-02 19:42

MrJones  Nu nez,....peec manas saprashanas, tie ir labi ja kaadi 3%, ko maate var ietekmeet, deela un vinja sievietes attieciibaas,.....par audzinaashanu ir paarspiileets,.....kurshs tad nu taa baigi klausiis(?)...var uzklausiit, bet taapat izdariis pa savam,....beerniibaa kaut ko boreet (?).....neredzu jeegu, + vienmer pastaav iespeeja vispaar neielaisties ar sievieteem! Tas buutiibaa ir tikai tava pasha izveele, jebkuraa situaacijaa, ljauties apchakareeties/neljauties,,....tad laikam, baigi jaabuut piesaistiitam pie maates, lai vinjai buutu vara shinii sfeeraa...? 2020-03-02 19:57

Caune  Dēlam saku, ja pats neredzēs, kas ir jāsakopj un aiz sevis jāsavāc, tad dabūs tādu sievu, kura visu laiku norādīs. Līdzsvaram jābūt. 2020-03-02 20:13

keksene66  Autor, no Taviem tekstiem šķiet, ka Tev nav savu smadzeņu.....viss tiek izdomāts Tavā vietā, jo Tu vienkārši to nemāki....domāt, analizēt, risināt . Tur jau tā Tava problēma.....meklēt vainīgos.....tipa, es jau neko, to māte( visu atrisināja , iegrozīja). Arī mani audzināja māte . Padomju laika bērns, kad bija citi uzskati un biju piebāzta ar kompleksiem . Pieaugot un izejot savā dzīvē, sāku atmest to, kas man traucēja augt, tb, viss paša rokās un nevajag meklēt vainīgos .

Par tēmu. Kopdzīvi un bērnus rada divi . Arī atbildība par dzīvi, bez kopdzīves, jāuzņemas diviem, jo sevišķi, ja ir bērni . Ja mācētu savā starpā runāt, pieņemt situāciju un uzņemties atbildību par bērniem, tad arī mantas sadale un atbildība tiktu attiecīgi proporcionāli sadalīta .
2020-03-02 21:11

Velina  To Forsaakais
Man ir pretēja reāla mana personīgā dzīves pieredze,- mans īpašums, kopējā ģimenes nauda un vērtības palika jeb precīzāk izzaga mans bijušais UN mani ar dēlu izmeta uz ielas bez nekā, bez santīma kabatā, bez citas dzīves vietas, - uzskatot ka mēs neko neesam pelnījuši, jo viņš par mums rūpējas par savu niecīgo minimālo algu apmēram 17 gadus, tagad viņam esot tiesības uz īpašumu, visu kopīgo iedzīvi un laimīgu dzīvi. Par dēlu neliekas ne zinis vēl šobaltdien. Vai šāda ir ĪSTA VĪRIEŠA rīcība un atbildība? Vai šāda rīcība ir paraugs būt par par ĪSTU VĪRIETI?
Fūuuu, nu gan nolaidu tvaiku! :D
2020-03-02 21:18

klaidone  Jā, taisnība ,ka klaidone "lielījās" un es patiesi šādus 3 gadījumus zinu. Tikai ļoti cienījamais Foršākais nepavisam nav sapratis manis uzrakstīto. Cilvēks visu uztver caur savas sapratnes prizmu un līdz ar to rodas pavisam citas domas kā bija teikts.
Man ir tāda sajūta,ka toreiz manis pieminētais nabaga laikabiedram neļauj vairs naktīs mierīgi gulēt.Nelīdz pat ne baldriāni,ne pornofilmas..
---------------------
Manā tekstā ne ar vārdu nebija pieminēta māte,kas kaut kādā veidā būtu iespaidojusi savus dēlus un spiedusi viņus atstāt visu vedeklai.
Es teicu,ka tie ir vīrieši,kuri savā būtībā ir bruņinieki, īsti vīrieši. Kaut arī visos trijos gadījumos tieši vīrieši bija tie,kas aizgāja no ģimenēm pie citas sievietes, tomēr es nevaru neizjust cieņu pret viņiem. Saprotu ka dzīvē ir visādas situācijas un ģimenes bieži izjūk. Vainīgi ir abi, ka nav spējuši savu mīlestību nosargāt. Tomēr šādā situācijā viens rīkojas kā bruņinieks un otrs kā nelietis... Un es nesaku ka sievietes ir bez vainas un nav spējīgas uz tik pat viltīgu un nelietīgu rīcību.
Vienkārši šie vīrieši uzņēmās atbildību; PAŠI izlēma atstāt lielāko daļu īpašuma bijušajai sievai un kopīgajiem bērniem. Aizgāja bez naida un sāpīgas mantas dalīšanas, saglabājot nākotnei labas attiecības ar bērniem.
Neviens viņus plikus un nabagus neatstāja un par bomžiem viņi nekļuva, bet iesāka jaunu dzīvi ar citu sievieti, uzceļot jaunu māju un turpinot savu biznesu.
----------------
Guli mierīgi Foršākais! Šāds liktenis Tev nedraud.
2020-03-02 22:18

mikse  Forshaakaias, neviena māte tādus, tieši tādus vārdus neteiks. Un nevar saukt par svešu sievieti tādu ar kuru bērni sadzīvoti un kāzas taisītas. Forshaakais te noforshi izrunājas un viss... 2020-03-03 09:38

ketija64  Ne visas mātes ir vienādas,nevajag ņemt sliktos piemērus:) 2020-03-03 10:40

mairita1971  Mūsu laikos iet vieglāko ceļu,aši izšķiras.Uzskatu ka abiem nospļauties uz bērniem.Tas ir tikai iemesls ieriebt.Esmu no šķirtas ģimenes,un saprotu,ka rūgtums manī vēl šobrīd gruzd. 2020-03-03 22:01

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu