Kā sievietes ko tādu var pieņemt ?

Šodien tvnetā raksts par vardarbību pret sievieti ģimenē. Fizisko un emocionālo. Palasīju publicēto fragmentu no grāmatas - šoks !
Kā sievietes ko tādu var pieļaut !!??

Tessa  jus pat nevarat iedomaties, cik filigrani varmaka var masketies citu priekša. varmakas ne vienmer ir viirieši un varmaciiba ne vienmer ir fiziska. ka jau te sacija, emocionala, finansiala, miilji dudinot, čivinot, ta bliezt zeme parneru vai partneri, bieži attaisnojot to ar savdabiigu "humora izjutu", manipulešanu un terorizešanu arii pec škjiršanos, jo upuris ir gatavs uz visu, ka tik to liek miera.
kas attiecas uz emocionalo vardarbiibu, vienkaršs piemers-parmest/noradiit otram uz it ka uz neidealu arieni (piemeram, sieva ir palikusi paris kg apaljaka pec dzemdiibam): es treknu nedriikstu, kad sieva dod buču. tas tipa joks tads. parmetumi, salidzinajumi ar citam vai agrakiem laikiem. tad tiranizešana ar naudu, ja sieva ir dekreta vai pelna mazak.
tad viira kontrole, visa nauda atnjemta, uz kartes (ir algas karte un ir viira karte) sieva parskaita 50 eur. čeko, kas notiek ar tiem, nekautrejas zvaniit: ko tu dariiji, miiljais, Ruzvelta iela? miiljais stostas un doma, ko tadu kriminalu vinjsh tur vareja dariit. izradas, uz tas ielas ir bankomats, no kura vinjsh iznjema piečuku, bet vinja nesaka par bankomatu, bet jauta tieši par ielu, minstinies, doma? tatad, nav tiirs kkas. un es vel nerunaju par fizisku vardarbiibu.
visi tie ir reali gadijumi. visos gadijumos partneri vairs nav kopa, pedejais ar sievu nodziivoja 23 gadus.
2020-03-06 19:32

AivarsN  Alice, bet kā Tu iesaki rīkoties vīrietim, kura sieva viņu emocionāli terorizē, vienmēr uztiepjot savu viedokli, pazemo pat bērnu un citu cilvēku klātbūtnē? Pati sabiedrībā uzvedās izaicinoši, piedauzīgi, izprovocē skandālus, kuri vīram jāatrisina. Vai šajā feminisma pasaulē vīrietim ir jeb kāda pieļaujama aizstāvēšanās forma, vai tikai pamest ģimeni un arī savus bērnus? 2020-03-06 19:35

CoCoSan  Tessa ir par daudz saskatījusies davaj paženimja. Vaicāju vēlreiz, kur tas nektārs turpināt atrasties tajā sūdā, kurā iemaldījies? 2020-03-06 19:36

Tessa  Kokosana, kas ir davai pAženimja? es saprotu, piektdienas vakars, bet ne tik strauji, ja uzkritiisi uz uzacim, fingals bus pa visu gimi. 2020-03-06 19:40

CoCoSan  Davaj pažeņimsja ir tas, ko tu neskaties, bet vārds vārdā atstāsti un citē šeit. 2020-03-06 19:48

Chris1986  Tikpat labi var jautāt, kas darās to latviešu jauno meiteņu galviņās, kas apprecas ar musulmaņu vīriešiem, skaidri zinot, ka bez vīra atļaujas vairs ne soļa, ka būs jāpieņem un jāpraktizē sveša ticība, jānēsā tās burkas vai kā nu viņas tur sauc utml. ? Laikam, tak ar neatlaidību, komplimentiem un dāvanām var no jebkuras sievietes panākt, lai tā apprecas šausmas ar ko 2020-03-06 19:49

ketija64  Vardarbība mīt tur ,kur ir nabadzība,vai nu finanšu vai gara nabadzība. Piekrītu Tessai,un arī es zinu reālus cilvēkus,ka sabiedrībā uci,puci ,bet mājās pārvērtās par zvēriem. 2020-03-06 19:50

una32  Vēl ne tik sen drīkstēja skolā un mājās sist bērnus, man klasē skolotāja zēniem knieba ausīs un sita ar lineālu pa pirkstiem...par psiholoģisko vardarbību pat nerunāsim, tā bija visur....pārdevējas lamāja bērnus veikalā(mani)un nepārdeva par to, ka nepratu krieviski runāt, garāmgājēji bļaustījās rindās un kāvās, lai tiktu transportā...tāda bija mana bērnība PSRS. Tagad beidzot to sāk nosodīt un par to ir jārunā. 2020-03-06 19:52

raina1970  Smalkaisstils--- jā, tādas attiecības no malas skatoties ir- murgs.. un arī precīzi ir uztverts tas, ko upuris saņem šādās attiecības-- uzmanību, žēlošanu, atbalstu un līdzijušanu-- kad dalās ar savu briesmu stāstu.. Cilvēks , kurš nav tendēts uz šādām- līdzatkarīgām atkarīgām attiecībām- ir šokā un nesaprašanā, kā var būt tā, ka kāds pieņem un nerisina tādu varmācīgu situāciju, bet - tā ir mehānisma nezināšana-no kā un kādā kārtībā tādas attiecības vispār var būt.. Pateikšu vēl arī- ka cilvēks, kurš ir 100% pārleicināts , ka nekad un nekādā gadījumā nenonāks tādā situācijā- var maldīties, jo-1) ne visai izprot kas tas ir, 2) nav saskāries ar šādu varmāku-- kā Tessa rakstīja--zpausmes un darbības tur mēdz būt ar ļoti plašām fantāzijām... Neviens varmāka nesit pirmajā randiņā, vai nespīdzina ,vai emocionāli iespaido uzreiz -ar pirmajām sarunu, tikšanās reizēm..Var paiet mēneši un pat gadi-- līdz saiet kopā dazādi apstākļi- un pirmo reizi tiek pacelta roka, vai piemērots kāds cits iespaidošanas līdzeklis.. Otrs moments ir tāds- šādi cilvēki-upuris un varmāka -- viens otru uzlādē, un viens no otra barojas, tā teikt.. Harmoniskam cilvēkam, kuram šādas situācijas nav pieņemamas- šie abi tipāži paies garām, vai arī- ja uzsāks attiecības- tās neizdosies.. Uzvedības scenārijus , kas ir psihē nevar tik viegli mainīt, tas ir pamatīgs darbs.. Tapēc es pieminēju, ka Daina ir malacis- viņa šo darbu- izprast un pārstrādāt šo scenāriju- spēja realizēt, secīgi un rezultatīvi.Jā, tam ir vajadzīgs laiks- kādam īsāks, kādam garāks, kādam neizdodas vispār.. 2020-03-06 19:52

Julianna  Palasīju komentārus. Mans viedoklis ir un paliek ciet kā krams. Vardarbība nav pieļaujama un attaisnojama. Nekad. Jā, dzīvē visādi var gadīties. No dabas vīrietis ir fiziski spēcīgāks par sievieti(ja vien viņa nav kādu cīņas veidu pārvaldītāja). Vīrietis gandrīz vienmēr kautiņā būs pārāks. Te Raina pieminēja, par upura un vārmakas barošanos. Jā, ir tāds aspekts, kad sieviete savā zemapziņā PIEĻAUJ iespēju tikt sistai. Vārmakas zemapziņa saņem šādu"atļauju". Izklausās neticami, bet tā ir. Un kas notiek, kad kāds ģimenes loceklis, vai kaimiņš izsauc policiju(kuri uz ģimenes skandāliem brauc nelabprāt)? "Upuris" atsakās no iesnieguma rakstīšanas utt. Būšu kategoriska -- ja jau notikusi šāda vardarbība, tad tai jāpaliek pirmajai un pēdējai. Bez variantiem. Tas ir Finišs attiecībās. Dzīve ir vērtīgākais, ko Dievs devis cilvēkam. Ciest un saņemt sitienus, tikt sakropļotai (vai pat nosistai), pārvērst savu dzīvi par elli, turēties štrunta mantas dēļ vai seksuālo attiecību dēļ. Un tad mūža nogalē saprast, ka dzīve ir pakāsta? Personīgi pazīstu un pat ir attālas radinieces, šādas gļēvas sievietes. Bezatbildīgas būtnes! Un viņām ir pofig, ka bērni ir visu šo kautiņu aculiecinieki, kā tiek grauta viņu psihe. Jā! Neviens nenoņem vainu no sitēja. Bet viņas nav nekādi upuri. Nav pieķēdētas pie radiatora, un nevar aizbēgt. Egoistes un bezmugurkaulnieces. 2020-03-06 21:10

Tessa  Julianna, izskatas, ka, paldies Dievam, dziive tev tas nav gadijies. tieši tapec nespljauj aka, dziive ir gara. cilveki ir dažadi, citi nav redzejuši citadakus gimenes modeljus, citiem ir iestastiits, ka apkart runas, tenkos, ja pametiis partneri.
Citam škjiet, ka daži dziivo vel sliktak, kas tad man, iesita tik divas reizes, bet tas ka noniecina manu bernu audzinašanu, darbu un ir pret dejas kursiem (hokeja treninjiem, makškjerešanu), aj, to var paciest. un cilveki kljust liidzatkariigi, sava veida stokholmas sindroms, sava veida slimiiba, tada pati ka alkoholisms vai azartspeles.
negatiivais adrenalins arii rada siltas jutas, cilveks pierod pie pazemojumiem, kontroles, vinjam škjiet, ka vinjsh ir nulle un bez ta otra nekur.

es nemužam nedomaju, ka tas viirietis pametis vardarbiigu sievu. neizskatijas. pieauguši berni, pukjes pirka, ziema zemenes, davanas, parsteigumi. kur naudu njema, nav ne jausmas. visu tak sieva atnjema. tad paludza paradiit, ka vinja maksa rekjinus. tiešam viss tik sarezgjiiti? aha. parole mans personas kods? feini. uz redzešanos.
2020-03-06 21:22

Luusila  Pārskatīju savu paziņu pulku, un zinu tikai vienu ģimeni, kur vīrs mēģināja pirmo reizi pacelt roku pret sievu.
Vakarā viņa paņem gultā līdzi gaļas cirvīti, un guļ ar vaļā acīm. Vīram jau mendeļi pārgājuši, un šis prasa- ko tu ar to taisies darīt? Sieva absolūti mierīgi un ar ciešu pārliecību balsī bez jebkādām emocijām pasaka, ka pagaidīs, kamēr vīrs aizmigs un tad viņu nokaus. Vecajam vairs miegs ne prātā, sēž abi divi gultā un acis kā pūcēm.
Nu izšķīrās viņi, protams. Bet tā arī labāk.
2020-03-06 21:31

klaidone  Nav tas viss tik vienkārši.Tā ir pataloģija no abām pusēm.Tikko spriedām par "īstajiem". Lūk,šeit viens no piemēriem.Protams,negatīvs.Bet šie cilvēki ir kā podiņš ar vāciņu.Viņi pievelkas un atrod viens otru, sajūt pa gabalu.
Vardarbība sākas jau bērnu dārzā,turpinās skolā,darbā utt.
Bet patiesībā visa iesākums ir ģimene.Tur,kur ģimenēs ir vardarbība,aug bērni ar ievainotu psihi. Vēlāk vienam tas izpaužas mazohismā, cits kļūst par mocītāju.
Kāpēc sievietes to pacieš? Kāpēc pat slēpj un nemeklē palīdzību?
Tāpēc ka tur ir bailes, kauns, nolemtības sajūta, ļoti zems pašnovērtējums. Cilvēks ir tik vājš, ka nerod sevī spēku,lai to pārtrauktu.
Tiek uzskatīts,ka cilvēks savā dzīvē neapzināti meklē to attiecību modeli,kuru pazīst no bērnības. Pat ja vēlas mainīt, tas nav viegli,jo vispirms ir jāmainās pašam,jāizmaina domāšana.Kur vājam cilvēkam ņemt tādu spēku?
--------
Vecākus un ģimeni neizvēlas,tāpat gēnus,ko saņemam no savas dzimtas.Laimīgs tas,kam paveicies. Cik tālu mēs otra sāpi spējam izprast?
2020-03-06 21:42

Letija  Man nav bijusi pilnīgi nekāda sakara ar varmāku, un es tiešām neredzu, ka pazīstamajās ģimenēs kaut kas tāds varētu būt!
Varbūt tas raksturīgs kaut kāda tipa sociālajam slānim.
Varbūt ir kāda filigrāna varmācība, kā te raksta, bet padomājiet: jūs taču veikalā jūtat, ka nelaipni apkalpo vai ka ir rupjš, piem., ārsts, pie kura esat vērsušies.
Tas taču ir atpazīstams bez jebkādiem psiholoģijas kursiem.
Tad jautājums - ģimenē pēkšņi to nejūt?!
Nākamais solis - atrisināt šo problēmu šķiroties.
Lai gan es vismaz domāju, ka tas ir jūtams jau no paša sākuma.
2020-03-06 21:43

Luusila  Nu tas jau ir tas, par ko es te 100+1x stāstu: pirms mest kauliņus kopā, tak vajag skatīties, ar ko. Kārtīgi skatīties. Un domāt nevis ar pakaļgalu, bet galvu. 2020-03-06 22:06

Forsaakais  Nu, re - vēl viens arguments par labu tam, lai nekad neprecētos. Ģimene ir toksiska vide, kurā notiek vardarbība pret sievieti, dažreiz arī vīrieti, bet retāk. Kā vīrietim aizstāvēties pret sievas psiholoģisko vardarbību? Nekā! Tikai neprecoties un neveidojot attiecības. Valsts būs sievietes pusē jebkurā gadījumā. TVnets popularizē, ka normālu ģimeņu nav, ir tika toksiskās, kurās ir vardarbība! Tāpēc ieteikums vīriešiem - neprecieties, ja negribat problēmas. Jūs var vainot vardarbībā pat tad, ja tāda nemaz nav bijusi. Likumdošana ir tāda, ka nekādus pierādījumus nevajag, jūs var izmest uz ielas vienkārši uz raksveida iesnieguma pamata. Un neviens jums pat nepaprasīs vai tur bija vardarbība vai nebija. Ticēs viņai. Tāpēc, ka sieviete. Tev neticēs, tāpēc, ka esi vīrietis. TVnets nekad nerakstīs par gadījumiem, kad ir cietis vīrietis. Viņiem ir citi uzstādījumi. 2020-03-06 22:15

Ievinjata  Zinu divas tādas sievietes ar vardarbīgiem vīriem. Nesaprotu, ka zinot, ka var piekaut vai nodurt, neiet projām, bet turas pie biksēm. Ka tikai vīrelis pie sāniem. Redz´ man ir, a citai nav! Man tāda nav un negribu. Ir dažādas lietas un iespaidi ar kuriem nodzīvot laimīgu dzīvi arī bez "mīļotā" vīrieša blakus. Un es varu dzīvot arī bez sekšeļa. Man nav nepieciešami neskaitāmie Oho masāžas speciālisti. Varu padarīt pati sevi par laimīgu sievieti un gan jau uz tādu mani kāds vērtīgs eksemplārs pieķersies. Bet tas jau ir cits stāsts. 2020-03-06 22:24

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu