Kā sievietes ko tādu var pieņemt ?

Šodien tvnetā raksts par vardarbību pret sievieti ģimenē. Fizisko un emocionālo. Palasīju publicēto fragmentu no grāmatas - šoks !
Kā sievietes ko tādu var pieļaut !!??

burleska  Reizēm sieviete vienkārši mīl to vīrieti, paiet laiks, piemirstās sliktais, ir taču arī tik daudz labo brīžu. Un tā līdz nākamajai reizei. Protams, kad tas jau rada dzīvības briesmas, tad gan nekas neatliek kā mukt. 2020-03-06 22:36

veejasuns  Paēdušais neēdušo nesaprot.
Tā ir. Un tagad man ir pilnīga pārliecība, ka teiciens nav par maizi un desu vēderā. Fiziskais bads ir briesmīgs, taču ne tas trakākais.
Cik daudzi tā arī nomirst ne reizi neizjūtot sāta? Un badā visu uzlūko kā ēdmaņu.
Tiem, kuri cietuši no vardarbības un ilgstoši, arī sitiens ir glāsts.
2020-03-06 22:46

rokons  Personiskajā dzīvē gan sadisms, gan mazohisms pastāv. Nav man statistikas datu cik lielā mērā, bet reģionāli Latvijā pamaz izplatīti.
Varbūt nav datu, vai avoti to slēpj, bet viena lieta ir skaidra - ja upuris nenodarbojas ar vardarbības slēpšanu, Likuma aizsardzība ir tomēr spēkā.
Bet ja upuris ir mazohists - nekas nav līdzams.
2020-03-06 23:07

veejasuns  23:07

Dogvila arī?
2020-03-06 23:24

neko  Tā arī nesapratu kāpēc vardarbības tēma jāpārvērš par kārtējo bezjēdzīgo starp dzimumu apriešanu. 2020-03-07 02:07

Sienazutrenkataja  Nav jautājums par aiziet vai palikt.
Ir jautājums..kur aiziet...
Daudzi pat bez bērniem nevar atļauties ne pirkt ..ne īrēt.
Ļoti tendenciozi šis te viss izklausās☺️
2020-03-07 02:38

av2  Peec 10 -20 nodziivotiem kopaa gadiem, izsskkirties ir .....ir arii lloti daargs prieks. Vismaz vienam. Taapeec arii dziivo kopaa, jo taa ir leetaak , eertaak utt . Pluss, tu tomeer to savu otru cilveeku paziisti liidz matu galiem. Jaa ir vinnam/vinnai tonna miinusu. Un tad? Parradiet man vienu, kam nav. Tajos savos 50 lieliski saproti, ka rozaa brilles nav muuziigas.
Ne par sissanu sseit runaaju. Par to, looggiski domaajot, tad ir jaabeidz taa kopaa dziivossana, un nav pat svariigi , kurss ir vainiigs. Kaussanas nav risinaajusm nekad bijis, un nebuus.
2020-03-07 05:51

AivarsN  Te nu mēs redzam, kāpēc rodas tie zempapēžnieki. Ja vīrietis sievieti patiešām mīl, tāpat bērnus, pret viņas agresiju aizstāvēties nedrīkst, jo ir taču vīrietis, tad kas cits viņam atliek, kā precīzi izpildīt jeb kuru sievas pavēli, lai mazāk zāģē un ja sit, tad ar vieglākiem priekšmetiem. Varbūt tieši tāpēc daba apveltījusi vīrieti ar lielāku fizisko spēku, lai viņš ne tikai aizsargātu savu ģimeni, bet arī nepieļautu nekādas agresijas izpausmes ģimenē, kas bojā pašu attiecības un galvenais tas ir slikts piemērs bērniem, kuri to pārņems kā tradīciju, veidojot savas ģimenes. Īstā ģimenē, kurā vīrietis patiešām ir ģimenes galva, agresija nemaz nav iespējama. Pietiek ar vienu bargu acu skatienu, lai nemiera cēlājs tūlīt aizmirstu, ka gribēja kādam uzbrukt, neatkarīgi, vai sieva, bērns, vai suns. Visi viens otru mīl un ģimenē valda harmonija.
Iespējams, tieši tāpēc, dzimumu tiesības un pienākumi tiek novienādoti, sievietēm tiek piešķirts neaizskaramības statuss, lai vīrietim liegtu iespējas novērst ģimenē saasinātās situācijas, kuras izprovocē psihiski nelīdzsvarotākā sieviete.
Ko pasaules galvenie parazīti ar ģimenes vērtību izkropļošanu cenšas panākt, sen jau vairs nav nekāds noslēpums.
2020-03-07 09:35

Tessa  Aivar, ko tu atkal murgo? tu uzskati, ka bargs skatiens noziime cienju? tas ir tas pašas bailes un ta pati vardarbiiba.
paši ar sevi neprot sadziivot, pec tam briinas, kapec visas triis sievas vai nu aizmuka vai nu saka dzert.
2020-03-07 09:44

LaskovijMerzavec  Ja nemāki citādi sevi aizstāvēt, kā tikai uzbrūkot, tad jau pats vainīgs.

Tikai ilustratīvs piemērs - ja sieviete Tevi sit, tad nesit pretī, bet vari viņai palīdzēt maigi apmest pāris kūleņus... un nav nekādi bargi skatieni vajadzīgi, redzot, ka uznāk kādam vēlēšanās pamest kūleņus, pietiek parādīt platu smaidu, skaidri pasakot, ka tulīt sāksies jautrības:)
2020-03-07 09:57

veejasuns  09:44
Galējības izkropļo. Stingra roka nav tas pats, kas varmācīga roka. Ir robežas, kuras atļaujot šķērsot, tiek eskalēta vardarbība jau pretējā virzienā.
Spēks un vara ir instrumenti, kuri var būt sargi vai uzbrucēji. Kāda motivācija, tāda darbība.
2020-03-07 10:13

AivarsN  Man tikai viena sieva bija izteikti agresīva. Es nereaģēju gandrīz nekā. Tikai vienu reizi, kad viņa man svieda ar krūzīti un pārsita degunu, es zaudēju savaldību un iesviedu viņu no attāluma gultā, ka salūza atsperes. Kādu laiku viņa izturējās ļoti savaldīgi, bet tad sākās viss no gala. Es nekā nereaģēju. Vienīgi tad, ja viņa mēģināja terorizēt bērnus, cits nekas neatlika kā iejaukties. Kad viņa aizgāja pie cita vīra, jeb kura agresija no viņas puses tika likvidēta jau sākumā un droši vien dzīvo kopā vēl šodien. Pati vēlāk teica, ka nekad neiedrošinās uz vīru pat balsi paaugstināt. Viņš pats man vēlāk stāstīja smiedamies : ,,Nu gan Tu to savu sievu biji izlaidis! Bet es tūlīt noliku pie vietas". Protams, ne jau visas sievietes ir agresīvas un pilnīgi pietiek, ja vīrs viņu mīl. Taču acīmredzot, ir gadījumi, kad kārtības ieviešanai un arī ģimenes saglabāšanai, vīrietim nekas cits neatliek, kā šo kārtību nodrošināt, pat pielietojot fizisku spēku. 2020-03-07 11:15

Tinte  Jēziņ, kādi teksti! "Kārtību nodrošināt". Ģimene nav koncentrācijas nometne. 2020-03-07 12:04

Pupa  Nu kā gan sieviete var sanjemties un aiziet, ja lielākā dalja sabiedrības sauc vinjas par glēvām, bezrakstura bûtnēm, kuras pashas pie tā vainīgas. Neiet prom un klusē- pati vainīga, aizej prom- atkal pati vainīga.
Cik gan visi drosmīgi sviest ar akmeni, it kā Jūs pashi nekad kljūdas nepieljautu. Dzīve it labs skolotājs- tikai dārgi maksā.
Tas, ka pret kādu cilvēku- īpashi fiziski vājāku, nevar pacelt Roku, nevar sist, emocionāli pazemot un aizskart, tas gan Maz kuru interesē. Dīvaina LV sabiedrība, kas aizstāv varmāku un vainu uzvelj upurim...
2020-03-07 12:32

AivarsN  Reizēm gan vispirms vajadzētu noskaidrot, kurš ir tas agresors, bet kurš upuris. No malas reizēm viss izskatās stipri savādāk. Varbūt vispirms vajadzētu noskaidrot, kādas attiecības bijušas nākamā vīra, vai sievas ģimenē, jo viņa attieksme un uzvedība būs ļoti līdzīga tai, kādu redzējis bērnībā starp saviem vecākiem. Ja cilvēks audzis ģimenē, kurā vienmēr valdījusi mīlestība un harmoniskas attiecības, viņš pat nepieļauj domu, ka viņa izraudzītais partneris, varētu uzvesties pavisam savādāk. Iestājās panika un apjukums, nezina ko tādā situācijā darīt. Laikam jau cilvēkiem, kuri nākuši no tik kardināli atšķirīgām ģimenēm, vajadzētu laicīgi iet katram savu ceļu, kamēr vēl nav piedzimuši bērni. Tie, kuri nākuši no agresīvām ģimenēm, savādāk dzīvot nemaz neprot. Labi pazinu vienu pāri, kuri daudzus gadus dzīvojuši kopā un viņuprāt ļoti saderīgi, pat neiedomājoties par šķiršanos. Taču regulāra izkaušanās, gan pašiem, gan starp abiem dēliem, tika uzskatīta par dabisku, pat neatņemamu dzīves sastāvdaļu. Tā ka, nekad nevajag vērtēt citu ģimeņu attiecības, pēc saviem, vai nez kādiem tur vispārējiem sabiedrības standartiem. Viņi paši ar visu lieliski tiks galā, sevišķi jau, ja neviens no malas netraucēs. 2020-03-07 13:20

Julianna  Pupa! šobrīd pie manis ir ciemos meitene, kuras ģimenē notikuši kautiņi. Viņai skolā 9 vidējā atzīme, bet nervu sistēma čupā. Nolasīju Tavu kaismīgo tekstu. Lūk, viņas komentārs.--Upuris ir tad, kad fiziski piesiets un ietekmēts, bet ja šis "upuris" brīvi staigā pa māju, ārieni, iet uz veikalu, provocē vārmaku, zvana ik pēc 5 minūtēm vārmakam, kurā brīdī viņš ir upuris? Ja viņš ir brīvs,neieslodzits, tad tās ir mazohisma un citu psihisku slimību pazīmes. --- Un to saka bērns, kura acu priekšā gadu gadiem notika fiziska vardarbība. Viņa neaistāv ne tēvu varmaku, ne šo nabaga cietušo upuri -- māti. Palasot komentārus, redzu šis vaimanas, kur ta nabadzītes, nevarīgas, bez prātiņa var aiziet? Nav tā vienkārši dabūt somu un sasviest savas apenes, vai kā žēl pamest silto ligzdu. Protams, Dievs ir izlaidis no rūpnīcas arī šādas cietējas, kuras nevar paņemt varu par savu dzīvi. Bet ja cilvēks nepaņem varu par savu dzīvi, to obligāti paņems citi. 2020-03-07 14:22

AivarsN  Normāli būtu tā, kad nevis varu, bet atbildību uzņemas gudrākais un pieredzes bagātākais, nevis nekaunīgākais, viltīgākais, stiprākais. Tā būtu ideāli ne tikai ģimenē, bet jeb kurā kolektīvā un pat valsts pārvaldē. Jā, daži jau uzbruks, ka tā jau atkal vēdiskā iekārta. Bet kāpēc tad saucamais modernais vadības modelis, kurš balstīts uz parazītisma principiem, normāli nestrādā nevienā cilvēku savienībā? Gudru un godīgu vadītāju, kurš rūpējas par visu labklājību, padotie labprāt pakļaujas, bet ģimenes locekļi viņu mīl un respektē viņa lēmumus, labi saprotot, ka tie atbilst visu interesēm. Ļoti loģiski, ka tie, kuri nepelnīti sagrābuši varu pasaulē, valstīs, ir ieinteresēti izkropļot un iznīcināt ģimenes vērtības, lai nebūtu šo pozitīvo piemēru, ka vadīt var ne tikai savtīgu interešu realizēšanai, parazitējot uz pārējo rēķina. Cīņa par varu ģimenē, vai valstī, nekad ne pie kā laba nenovedīs. 2020-03-07 15:25

Piparkuka  Protams, ka pati vainīga, jo pieļauj ko tamlīdzīgu. 2020-03-07 17:30

rokons  Nav bijusi situācija, kad būtu fiziska vardarbiba jāpielieto. Par bērni tikai pāris reizes pa dibenu ar plaukstu dabūjuši, kad patiesi to bija nopelnījuši. Spēks neko neizšķir.
Grūti iedomāties kādai jābūt mājas situācijai,i lai man mestu ar krūzīti. Pirmkārt, droši vien, ka netrāpītu........:)
Ja ir vardarbīga ģimene - pirmais jautājums, kad tas sākās? Kāpēc tas sākās? Ja jau pirms ģimenes veidošanās tas bij manāms, kāpēc bija jāveido ģimene?
2020-03-07 17:52

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu