Savu principu upurēšana

Kā jūs domājiet, vai piekāpšanās attiecībās, savu principu laušana, "pārkāpšana pār sevi"- tā ir personības vājuma vai spēka pazīme ?

CoCoSan  Hihi, bet tu esi piedzērusies muļķe 🤣🤣🤣

raina1970  Attiecības, kas tiks būvētas uz kompromisiem- bruks tieši ar tadu pašu blīkšķi, kā otras- kuras būvēs uz principiem.. Jo tās ir vienas kārts divas puses.. abos gadījumos sanāk ka kāds sevi ierobežo, cenšas mainīt, lauž, loka u.t.t.Nekas labs nesanāks.. Un būtībā -tās ir spēlites-- kurs kuru, cik daudz un cik ilga laikā.. cīņa par pirmo vietu. Normālās, adekvātās attiecībās nav kompromisu- jo nav ienmeslu tadiem.. Ir cilvēku pašu izvēles-- ko un kāpēc vienā vai otra situācija dara, rāda, saka, u.t.t.

a_ko_ta  es neapmeklētu iepazīšanās portālu būdama precējusies. kā arī nevalkātos nemīlošam vīrietim gadiem pakaļ kā netīra lupata. tā jau var pārvērsties par tādu raganu kā čokčoksan.
nne, labāk šausmīgas beigas, nekā nebeidzamas šausmas.

uzplanaledus  Attiecībās būtu jājūtas kā savā komforta zonā, lai lietas var sarunāt.
Ja ir kaut kādi briesmīgi principi, ko pilnīgi jālauž, iespējams, ka cilvēks nav piemērots attiecībām.

CoCoSan  Ierunājās oho vientuļākā un skaudīgākā sieviete.^
Izņemot vauvas no pagultes, kur bija viedoklis par autora topiku vai manu viedokli?

a_ko_ta  Tu jau ČoČoSan esi tāds pats pāris savam vīram kā galoša Paramount produkcijai.Skaudību nepazīstu, bet sūdu par torti nesaukšu.

farruca  tam ,kurš piekāpjas - tā ir spēka izpausme , tam ,kas pieņem piekāpšanos - tā ir vājuma izpausme..

fargo  tādi dīvaini principi, kurus te un tur pamet zem tepiķa, kā nu kuro reizi ērtāk. to ir grūti saprast. vai tad runa ir par to, ka nēsās strīpainas bumbierenes vai ar zilonīšiem?

AivarsN  Ar tām attiecībām mūsdienās, nu gluži kā ar transportu. Visiem jau tās jaunās, komfortablās mašīnas nesanāk. Tad nu jāiziet uz kompromisu, vai pirkt kādu vecāku un drošāku autiņu, jaunāku, bet ar lērumu defektiem un kaprīzēm, vai braukt ar sabiedrisko, koplietošanas.

Chris1986  Tak viss tie principi ir tikai tāda spēle, lai īsinātu kkā laiku, gaidot neizbēgamo. Nevejag neko uztvert pārāk nopietni

Ance  21:58 :)
vēl variants-imports

_Krasula_  Ja regulāri "lauž" savus principus, tad varbūt tā ir nepatstāvīga, bezprincipu būtne? Ja rīkojas pretēji saviem uzskatiem-principiem, tad acīmredzot kaut kas ir svarīgāks par tiem. Vai arī pieredze pierādījusi, ka tie nav derīgi visos gadījumos un ir jāmeklē cits risinājums jeb pieeja.

samba4u  Nepiekāpība, abpusēja nespēja sarunāties un uzklausīt otru, iznīcina attiecības kā tādas. Ilgtspējīgas attiecības nav iedomājamas, ja cilvēki neprot pieslīpēties viens otram, nespēj piekāpties kādos uzskatos, nav jau visā jāpiekāpjas , bet ir lietas vai jomas ,kur to vajag darīt ,kaut kur viens, kaut kur otrs - tā arī līdzsvars rodas.

Tie ,kuri vienmēr spiež uz saviem principiem pārsvarā ir vieni savās kaprīzēs un prasībās, viņiem reti būs pastāvīgas attiecības. Bet ja arī ir ,tad ne ģimenes dzīve ,bet gan karš. Tādas attiecības vēl pastāvēs ,ja viens ir izteikti vājāks un vienmēr piekāpsies zobus sakodis.

Problēma sākas brīdī, kad cilvēki iet attiecībās karot nevis būvēt, dalīt ietekmes sfēras, un nez ko otram pierādīt , es personīgi uzreiz izkaru balto karogu un tinos prom, jo ja gribēšu ar kādu karot, tad došos uz karu. Mājas ir miera osta ar vistuvākajiem cilvēciņiem, tur kopīgi jārisina citas problēmas, nevis vienam otrs jābaksta un jāspīdzina.

arikot  Piekāpties var un vajag ikdienas sīkumos, un tā nav principu laušana. Princips ir pamatpārliecība par lietu kārtību pasaulē, un ja tie nesaskan, tad normāla kopdzīve nav iespējama.

Attiecībā uz komentāros karojošajām dāmām - komentāru skaita ierobežojumu dēļ nav godīgi censties uzvaru izsist, nemot talkā savus ik nedēļu jaunsaražotos papildnikus. :)

av2  ar gadiem esmu saacis nevis piekaapties, bet vienkaarssi nennemt galvaa siikumus.Tiessam, man daudzkas ir vienkaarssi palicis vienalga, nav buutiski. Galvenais, lai pamatidejas abiem vienkaarssi saskan. Cilveeki tik daudz meedz kasskkoties par lietaam, kas neko vinnu abu dziivees tak nemaina. Taa vietaa , lai mieriigi...iedezertu teeju, paklausiitos muuziku utt

RRAGANA  Attiecībās ir reizi pa “jāpārkāpj sev pāri”, jāpiekāpjas. Ja arī otrs to dara. Veselā saprāta robežās un nenodarot sev pāri. Un jā, to spēj izdarīt spēcīgs cilvēks. Jo būt egoistam ir vieglāk. Un arī vientuļāk🙂 Spēcīgs cilvēks ir elastīgāks un tam atklājas krāšņāka pasaule. Bez kompromisiem nevar pastāvēt labas attiecības. Kā arī, jāprot atzīt savas kļūdas un atvainoties otram. Tā ir ļoti spēcīga īpašība. Patiesībā, ir ļoti nedaudz cilvēku, kas atvainojas citiem par savām kļūdām. Mūsdienu nihilistiskā pasaule nicina šādus cilvēkus, sakot, ka tie ir vāji. Tā nav!

Stoiciskie sevis nepārkāpēji saucas “esu kāds esu, nepatīk, neēd”. Vieni. Un vientuļi.

henings  ir principi bez kuriem tu paliec par parodiju un drīz vien arī nebūsi vajadzīgs tai otrai pusei .tas gan nenozīmē ,ka jābūt tupi ietiepīgam visādos sīkumos .

SmalkaisStils  tā ir pazīme , ka tas otrs tev neder !! nekas nav jālauž !!!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu