Alimenti

Vai alimentu atcelsana buutiski neuzlabotu LV demograafisko staavokli ,jo sobriid terors pret nelaimigajiem teetukiem valsts meerogaa bremzee ekonomisko attistiibu un palielinaas aalaviigu sieviesu skaits ,kuras sevi velta tikai darbam un bezjedzigai sedesanai sociaalajos tiiklos ,taa vietaa lai audzinaatu nakosos nodoklu maksataajus videeji pa 4-6 gab uz galvinu .

saulite34  Tie nelaimīgie tētuki var nemaksāt alimentus,bet vieni paši izaudzināt tos 4-6 savus saražotos bērniņus.

Julianna  Nesen runājos ar kādu vīrieti. Ne gluži par alimentu tēmu.. viņš, vaļsirdības uzplūdā, apraksturojot savu uzvedību, teica tā. Zini, man abām galvām reizē asins pietrūkst.. kad saceļās mazā, lielā ir badā... Daudziem aspektiem no šeit pieminētajiem argumentiem piekrītu. Bet šai sistēmai bērnus nevajag. Paskatieties kādas ĀRPRĀTĪGAS cenas ir bērnu precēm. Lai bērnu normāli apģērbtu, palaistu dārziņā, cik naudas vajag. Sakiet ko gribat, bet komunismā bērnus bija kudiš vieglāk audzināt. Un izauga blin bez pamperiem ap dibuā(kas puikiem vispār nedrīksts likt, lai vēlāk nebūtu impotento). Patērētāju sabiedrībā diemžēl bērnus var atļauties bagātnieki, vai nu bomži-- izlaiž kā kaķēnus, gan jau. Latvijai jāsamazina iedzīvotāju skaits, tāpēc ģimene ar bērnu pulciņu nav ne godā, ne cieņā. Te kovida laikā viens tēvs izveda uz stadiona savus 11 bērnus futbolu paspēlēt. (Mamma ar pēdējo nomira dzemdībās, vīrietis neaprecējās, vien pats visus izvilka) Brauc garām policija -- tūlin, rakstīsim protokolu, neticēja, tad pēc bāzes datiem salīdzināja, noburkšķēja zem deguna-- piedodiet un aizbrauca. Es visus nošokēšu. Bet tikai 5% faktiski būtu derīgi kā sēklas materiāls. Bet process taču patīk visiem un it īpaši tiem bezatbildīgajiem, kuriem nevajadzētu vairoties. Arī sievietes diemžēl ir "sabojājušās". Neinvestē sevis attīstībā, 25 gadi, bet ēst neprot gatavot. Uzskata, ka smuks ģīmīts un kolosāla vingrošana gultā ir viss kas kopdzīvei nepieciešams, pārējo vīrietim jāorganizē. Tāda lūk, tā šodienas realitāte.

vaitiesam  Nu не надо te tralji-valji, es par maizes riecienu nestrādāju, man vēl iedod gurķi un tabakas saujiņu papirosiem☝

kruela  13:14...AivarsN.....pēc Jūsu domām, ja Jums būs mazāk naudas, tad tas bērns mazāk gribēs ēst....mazāk ģērbties un mazāk citu vajadzību....varbūt pirms bārstīt sēklu ar galvu padomāt vai varēsi to bērnu apgādāt ar visu nepieciešamo....Kādas Jūs reizēm muļķības varat gvelzt.....Die´s pasarg´ .....

preilene  Uz šo jautājumu noteikti vīriešiem vieglāk atbildēt – vai viņi kļūtu aktīvāki mīlnieki, ja nebūtu jārūpējas par saviem pēcnācējiem.

Noteikti to varētu kaut kā regulēt valsts mērogā – ieviest “vīriešu nodokli”, no kura palielinātu pabalstu sievietei par katru bērnu. Sievietes pilnībā nodotos bērnu audzināšanai (nebūtu laika sociālajiem tīkliem), bet vīrieši rukātu, lai sapelnītu naudu nodoklim. Sieviete sēdētu tronī kā karaliene un ļautu ik pa laikam vīrietim paviesoties. Iespējams, abpusēji izdevīgs risinājums 😉.

Chris1986  nu, nevajag pašiem būt tik vieglprātīgiem un beigt iekšā. Bet vispār bērnu tēmas mani neintersē. Ziņās vienmēr, kad sāk kko par bērniem stāstīt, vienmēr uzreiz pārslēdzu citu kanālu - ņe carskoe eto ģelo! :D

Reds  18:28 kruela - tas tavs teksts tikai parāda cik ļoti sievietes ir pieradušas maksimāli un ar visiem līdzekļiem izmantot savu priviliģēto statusu, ka nespēj vairs pat iedomāties ka, ja vīrietim nav naudas, tad tas atsauksies uz tiem ko viņš uztur, vai tik ļoti ir pierasts dzīvot uz citu līdzekļiem ka nespēj vairs iedomāties ka var arī savādāk.

vaitiesam  19:47 ir iedomājusies ka ja viņai ir p.ža, tad viņa ir troni sēdoša karaliene, kurai viss pienākas.
Ar tādu domāšanu drīz varēsiet stāties laulība ar saviem vibrikiem.☝

AivarsN  Kruela. Atslēgas vārdiņš te ir ,,ar visu nepieciešamo". Ar tiešām nepieciešamo, katrs tēvs varētu savus bērnus apgādāt. Taču jaunas nepieciešamības tik strauji tiek izdomātas klāt, ka vīrietis tik daudz nemaz nevar pastrādāt lai nopelnītu. Vismaz puse valsts iedzīvotāju, ir spiesti dzīvot pieticīgi, tāpēc nevar atļauties tās ekstras, kuras par katru cenu, tirgotāji cenšas pārliecināt nopirkt. Problēma tikai tā, ka bērna izglītošana un pilnvērtīga sagatavošana dzīvei, nav atkarīga no naudas daudzuma, apģērba un gadžetu zīmoliem. Galvenās zināšanas dzīvei, nevienā skolā vairs nemāca. Tās var iegūt vienīgi no vecākiem, ja vien tie paši nav silītē auguši. Ja tēvs strādās virsstundas, lai bērnam varētu nopirkt jaunu, krutu gadžetu, tad kas no tā bērna izaugs? Vai tāds būs spējīgs izveidot ģimeni? Protams ka nē. Arī nekāds strādnieks nebūs. Ja līdz 18, vai pat 21 gadam, bērns nebūs apguvis visas elementārās darba iemaņas, tad vēlāk viņš neko pat nemēģinās darīt, bet gaidīs, lai vecāki apgādā arī turpmāk.

saulite34  Ja tādi bērnu ražotāji mazāk sēdētu internetā stāstot pasakas,tad atliktu vairāk laika ,ko veltīt saviem bērniem un būtu daudz vairāk laika naudas pelnīšanai,un nevajadzētu visur vainīgos meklēt.

Chris1986  ak, jūs nabaga piemānītās, pavestās un pamestās! :D Te gan PA tādu nav -visas tādas, ka labāk neliec pirkstu mutē - nokodīs! :D

av2  Latvijaa , ka paarasti, intensiivi demonstratiivi ciinaas ar sekaam, nevis iemesliem. (taapat, kaa ar viirusu jaacinnas ar to saslimissajiem, nevis lai taadi, ibj, viirusi netiktu izrazzoti )
Taa vietaa , lai izaudiznaatu viiriessus, kas nemaz nevareetu iedomaaties...neruupeeties par saviem beerniem, un intesiivi....valsts 7x vairaak atbalstiitu jaunaas ggimenes. Taa vietaa ssobriid prasti , vienkaarssi, un stuulbi demonstratiitvi ciinaas ar...alimentu nemaksaataajiem , kkerstot tos, atnnemot , ko nu var vinniem utt. No malas . protams izskataas, ka ...re ku valsts tik "daudz dara", bet iisteniiba....iisteniiba ir lloti skumja :( Jebkurai probleemai vispirms ir iemesli, tikai tad sekas !

Felde  av2 visa pamats ir ggimene! Viss nak no ggimenes! Vecaaki ir piemeers saviem berniem! Un kas var izaugt,ja maate ir staigule,ja katrs berns no cita??? (un to ir daudz.... nepieskatiiti,netiri...veccu pilna maaja...) Un kas var izaugt,ja teevs sarazzo bernus,aizmuk pie citas...tai sarazzo,un atkal pie citas....tai atkal sarazzoo... smadzennu nav? Viirietis ir tas,kurss var neseet seeklu pa labi,pa kreisi!-protams,ja vinnam ar galvu kaartiibaa!!! Sievietei beerni taapat vien nerodas!,,,, Vairojas dziivnieki... kad bezsakariigi vairojas cilveeki,ir tikai viens secinaajums-nav pilns rublis!
Un atbildiibu iemaaca vecaaki! sarazzootiem,nemiiletiem berniem,visticamaak-nekad nebus veiksmiigu attieciibu!
Ar to es gribeju teikt,abi vecaaki ir liidzatbildiigi! Un,ja reiz tas beerns ir radiits-esiet tik laipni...audziniet,maksaajiet,uzturiet,raadiet piemeeru,jo citaadi-aug paaudze,kura redz kaa teetuki nespeej stradat,pelnit,uzturet,miilet.... Kapec teetuki,jo berni parasti ir pie maateem! Un nevajag te par to,kaapec beernus neatstaj teeviem-jo,cik zinu ssadus piemeerus-vainu beerni tiek atstaati vecmammaam,jo teetuki mekleejas,un riesto ar ci

Felde  ups...paartruuka pusvaardaa... :) -teetuki riesto ar citaam,un razzo bernus taalaak... !!! Looti reti ir tadi teevi,kuri tiessam dziivo vieni ar beernu(niem)... Tas viirietim ir par gruutu,neguleetas naktis,brokastis,bernudarzi,skolas,sapulces,slimiibas,darbs,pec darba vakarinnas,majasdarbi,utt....... un kur nu veel jaunas attieciibas,ja berni traucee! Buusim reaali-nuu taa taccu ir! Arii te ir piemeeri-kad personaazzi sarazzo bezjeegaa beernus,vairaakam....un nespeej atbildet!!! Tad ir tikai jautaajums-kaaapec berni nav ar viirieti???? -atbilde...tapec,ka virietis nespej ruupeties par beernu,nespej viens,bez paliidziibas!!!

vaitiesam  Felde, pakustini savas smadzenes, tad nevajadzēs tādus garus murgus strocjit.
Onka vainīgs jo nedomā ar galvu un sēj seklu🤦 un ko tad tantas, papleš kājas un gaida, bet ar savu galvu ni ni
Uzbūve platākas durvju ailes, lai nav ar galvu stendere tik bieži jāskrien.

kapkeiks  Latvijā demogrāfiju būtiski uzlabotu, iespēja jebkuram bez biznesmeņa spējām nopelnīt vismaz 1000 eur uz rokās strādājot ne vairāk, kā 160 stundas mēnesī! Tad, jebkurš varētu nodrošināt vismaz vienu bērnu ar minimālām vajadzībām, neatkarīgi no tā vai tā ir sieviete vai vīrietis, un dzīvo viens vai kopā. Šī summa varētu būt mazāka, ja bērnam būtu pieejama vismaz bezmaksas medicīniskā aprūpe, bērnudārzi jau no 1,5g vecuma un bezmaksas izglītības sistēma. Patreiz visi vecāki kuri pa vienam audzina 2 vai vairāk bērnus, reāli veic varoņdarbu. :)

CoCoSan  Būsim atklāti, varoņdarbu veica mūsu ciltsmātes, nevis vecāki, kas patreiz audzina bērnus. Patreiz bērni nav jāvīsta marlēs un lupatās, kuras jāmazgā augu diennakti un jāpamanās izžāvēt arī -25 grādos. Patreiz bērnu kopšanas laiks nebeidzas ne nākamajā dienā pēc dzemdībam, ne pēc 3 nedēļām, kad obligāti bez variantiem jāatgriežas darbā. Patreiz vecākiem pat galvā neienāk jautājums kā saģērbt bērnu, jo nav vienas drēbes jālieto 4-5 paaudzēs. Par pabalstiem un partiku jautājumu vsp izlaižu. Krč, ir diezgan liels grēks sūdzēties par patreizējiem laikiem

Chris1986  Pasaule jau tā ir reāli pārapdzīvota un ko latviešiem tur vēl ar savām 5 kapeikām bāzties? Tas viss atgādina padomju laika 1. maija zandales - saražotas pilnas noliktavas, nav vairs kur likt, tad nē - vienalga ražo un ražo

Felde  07´23. Sievietes audzina bērnus.neatsakās! Sten jau vīrieši....tad lai sien to mezgliņu.ja nespēj izdomāt.kā neražot bērnus!

SoSweet  Alimentu nemaksatajus vajadzetu vel piedevam izkastret, lai nerazho jaunus bernus, par kuriem neliekas ne zinis, un alimentu apmeru divkarshot, lai stulbie papucishi, kuri pametushi sievietes ar berniem pashi protas ari audzinat nevis paradities 1 reizi 5 gados.

Piparkuka  Kaut kas tēmā ir glīgi garām. Ja atceļ alimentus kā tādus, tad jebkuram vīrietim, kurš guļ ar sievieti un rezultātā rodas bērns- ir šī sieviete obligāti jāapprec. Nu vai - obligāti jāapprec pirms tam, kā jau būtu normāli. Un tad tas vīrietis gādā par bērniem, vienu, diviem vai 6.
Tad alimenti atkrīt un ir, kā tēmā raksti.
Sieviete audzina bērnus, vīrietis strādā. Alimenti nekādi nav.
Viss.
Normāli.

henings  kurš ir šķiršanās iniciators , tas arī atbild par visu .

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu