Loģikai jābūt vienai visiem, bet kāpēc tās atšķiras?

Tas, ka emocijas un gaumes atšķiras, var saprast. Bet, kad centies loģiski paskaidrot lietu, bet otrs cilvēks nesaprot, tas dzen izmisumā. Šķiet, vai nu es jūku prātā vai tas otrs. Piemēram, centos paskaidrot, ka arī cilvēka darbs, enerģija, ieguldītā izdoma maksā naudu. Nesaprot. Ka labāk ieguldīt naudu labākos darbarīkos, jo tas ietaupa laiku un enerģiju, kas ir svarīgi, lai būtu vairāk atpūtas un prieka - nesaprot. Tā vietā labāk ir sūdzēties, ka nevar visus darbus padarīt, un vēl citus padarīt vainīgus un iesaistīt neefektīvā darbā.
Vai pārliecība, ka naudu var nopelnīt tikai strādājot un saņemot algu. Visi pārējie ir necienīgi cilvēki un zagļi. Nekādā gadījumā nedrīkst nopelnīt pārdodot dārgāk vai kaut ko izīrējot!
It kā esot termins "iemācītā bezpalīdzība" - kad cilvēks nespēj pieņemt jaunas labākas iespējas, bet spītīgi turas pie vecajiem grūtajiem ieradumiem. Vai tomēr katram sava loģika un 2x2 visiem nav 4?

Dianthus  Bet no otras puses, kāpēc pa varīti, kādam būtu jāuzspiež sava loģika? Jo principā, kā zinam, vienas patiesības nav, kas vienam loģika, tas otram neloģika. Ja pieņem to, ka otram var būt atšķirīgs viedoklis, tad dzīve neliekas tik saspringta un netaisnīga :)

Deavids  Nu bet protams, sieviešu loģika, ja vīrietis nepikrīt tam ko sieviete saka, tad tas vīrietis priekš viņas ir muļķis. Padomā labāk pati, varbūt esi muļķe ja nepiekrīti tā vīrieša viedoklim.

Rouzita  Kāpēc būtu jāpiekrīt, ja domās atšķiras ? Diezgan nožēlojami, ja cilvēkam " ir tikai manas pareizās domas un visi citi ir muļķi". Kopā būšana prasa spēju uzklausīt otra viedokli, pateikt savus argumentus un saprātu, lai izprastu otra viedokli un spētu vienoties.

JurisK  Nezinu, kāpēc jūs AivaramN liekat tik daudz mīnusu - viņš samēra precīzi apraksta mūsdienu pasaules ekonomikas modeli, kas bez inflācijas nespēj dzīvot. Naudas aizdošana uz procentiem - savādāk pie naudas ražotājs nevar tikt, rada vajadzību pēc vēl vairāk naudas. Ekonomisti nesatraucas par mērenu inflāciju, bet gan par deflāciju.

AivarsN  Kāpēc viedokļi atšķiras un kāpēc daudzi tos tik ļoti aizstāv? Tāpēc, ka pasaule ir mūsu vienīgās un kopējās mājas. Tam, kurš to cenšas saglabāt, lai būtu komfortabli arī nākamajām paaudzēm, nav vienalga, ka citi palīdz bandītiem to postīt, pārdot, bet visus mājas iemītniekus padarīt par vergiem, kaut kādiem ar galvu slimiem noziedzniekiem. Tie, kuri ieguvuši izglītību noziedznieku skolās, ir pakļāvušies viņu ideoloģijai un nespēj to puzli salikt kopā. Ļoti iespējams, jau šogad izšķirsies mūsu civilizācijas liktenis. ASV sācies pilsoņu karš, Krievijas iedzīvotāji 22.jūnijā gatavojas iziet ielās, lai protestētu pret fašistisko okupācijas režīmu. Arī Eiropa kā uz pulvera mucas. Tikai Latvijā viss mierīgi. Visi godīgi uzpurnīšos, naudas mirdzums actiņās, gaida vakcīnu un čipu, lai iesoļotu gaišajā nākotnē. Labi, ka ne visa Latvijas sabiedrība tik nozombēta. Zināmas cerības mums tomēr ir.

saulite34  Un,ko pasaku stāstnieks pats ražo un kāds labums no tā ir tautai,tāds ,kurš caurām dienām sēž internetā visādas tenkas uzlasīdams,vispār tautai neko nav spējīgs dod.

AivarsN  Pasakas stāsta tā ārzemēs reģistrētā komercfirma, kura uzdodoties par mūsu likumīgo valdību, bīda savu biznesu un sekmīgi nozombētos ļautiņus izmanto kā ganāmpulku. Tieši tāda pati situācija ir visās bijušajās, bet juridiski vēl esošajās PSRS republikās. Par cik pārāk daudzi jau ir atmodušies un sāk uzdot okupācijas varai neērtus jautājumus, ar vīrusšova palīdzību tiek ierobežotas cilvēktiesības, mainīti likumi. Ne visi cilvēki ir jau gatavi atmodai, taču ar ļoti daudziem jau var sakarīgi diskutēt un meklēt saprātīgākos risinājumus šai problēmai.

saulite34  Tu jau tagad kā niere taukos dzīvo, caurām dienām vari internetā sēdēt savas pasakas visiem stāstot.

av2  nu bet kuram patiik spekulanti? Taapeec, paardeveejam ir jaaruupeejaas, lai pirceejs neko nezinaatu. :)
Es gan domaaju, ka arii peerkot/paardodot cilveeks ieliek darbu - atvest, aizsuutiit, telpas, iires, nodoklli utt. Taapeec veiklaaa viss maksaa daargaak, kaa "pie zavoda naktsarga" :)
Ir veelviena nianse. Saki, labaakos instrumentos ieguuldiit ? Piekriitu, bet liidz zinaamai robezzai tomeer. Arii tiem,jau esossajiem instrumentiem , ir...sevi jaatpelna , un jaanokalpo pilnu lietossana muuzzu, liidz ir beigts. . Nevis jaapiesaarnno jau taa pied***a muusu planeeta ar musora kalniem. Pietiek vienreiz visu laiku ugraidoties, nu pietiek ! driiz vairs nebuus ko elpot mums visiem, jo tev.....nu lloti, lloti vajag "27 paarus kurpes" ! Tiessam, vajag?

AivarsN  Labus instrumentus, kuri varēja sevi atpelnīt, ražoja pagājušajā gadsimtā. Tagad radies iespaids, ka modernā rūpniecība ir kaut kur pazaudējuši instrumentu tērauda receptes. Veikalos vairs nevar nopirkt laba tērauda lāpstu, kapli, pat no dārgā gala brendiem, kur nu vēl runāt par sarežģītākiem instrumentiem un tehniku. Cenas visam kosmiskās, bet kvalitāte kā tikko pēc akmens laikmeta. To fīču daudz, tikai strādāt nevar. Cilvēki, kuri tiešām vēl mēģina kaut ko reāli ražot, nevar to izdarīt, jo nav ar ko strādāt. Cik tad ir jāmaksā produkcijai, un cik daudz tā ir jāpārdod, lai atmaksātos tā dārgā tehnika, iekārtas un instrumenti? Neticēsiet, bet daudzi labi meistari ir atgriezušies pie gadsimtus seniem rokas instrumentiem, jo tikai tā var nopelnīt un izdzīvot šajā idiotiskajā laikmetā.

kjirsis_X  Tu , Pļava jau dari tieši tāpat- mēģini pārčakarēt smadzenes neefektīvam cilvēkam , tā vietā lai sameklētu efektīvu :).. Piedevām vēl mēģinot iesaistīt procesā oho locekļu pulku .

av2  Nu bet es jau par to passu. Labi instrumenti , normaali lietojot kalpo life time. It sevsikki ne-elktriskie. Maneejie daudzi ir pirketi pat 25+ gadus atpall. Jaa, arii tad bija daargi, bet kalpo muuzziigi.Ne velti Snap-On firma arii dod muuzza garantiju.

SmalkaisStils  Tu esi kopā ar muļķi ! Negatīvu , tumšu cilvēku ! Visticamāk viņš ienīst visus kuri ir situēti un pelna naudu ar gudrību !
Tas ko apraksti parāda stagnējošu, zema intelekta cilvēku ! Tajā tumsā, muļķībā viņš jūtas ļoti labi un nekad to nemainīs ! Tāpat viņa uzvedība atklāj paštaisnību , kas ir viena no muļķa pazīmēm !
Kāpēc jātērē laiks, jāindē dzīve ar ko tik tumšu un nepatīkamu !

AivarsN  Īstu cilvēku par parazītu nepārtaisīt, jo viņam ir sirdsapziņa. Bet sieviešu izpratne par izdevīgu instrumentu iegādi, var ļoti atšķirties no vīrieša loģiskās pieejas. Piemēram, lai nopelnītu naudu, kura jāatdod par ļoti dārgu instrumentu, vai tehniku, ir jāpatērē daudz vairāk laika un enerģijas, nekā šis pirkums ļaus ieekonomēt.

saulite34  Īstu cilvēku par parazītu nepārtaisīt, jo viņam ir sirdsapziņa[c]

Ja jau tam īstajam cilvēkam būtu tā sirdsapziņa,tad nebūtu tik daudz laika ,ko pavadīt internetā apsaukājot citus cilvēkus.

CoCoSan  Aivar, kas neesi parazīts, saki godīgi, cik rokturu ir tavai izkaptij? Cerams, ka balandu un nātres zem logiem tomēr kā nebūt nopļauj

Mossa  Ir cilvēki ar dažādu attīstības līmeni- izglītība, intelekts, intereses, mērķi, pieredze... Tas ir tā, it kā mēs atrastos viena skapja dažādos plauktos. Un fakts ir tāds, ka cilvēkam no cita plaukta nav nozīmes kaut ko skaidrot- VIŅŠ TEVI NEDZIRD, NESAPROT, jo vienkārši to nevar! Nav jēgas pierādīt, iespringt...nebūs! Tāpēc arī šeit mēs meklējam līdzīgos....

AivarsN  Izkapts īsā, ar diviem rokturiem, lai vieglāk ap puķēm zāli nopļaut. Lielākām platībām, koku atvasēm, trimmeris ar dažādām darbīgajām daļām. Kā jau iepriekš rakstīju, pliks zālājs man ir tikai tur kur staigā. Tieši pie mājas zālājā, kur nu pašas izvēlējušās, pašlaik zied maijpuķītes, ozolītes, sāk ziedēt smaržīgās vakarenes, jau sāk noziedēt neaizmirstules, bet studentu neļķes vēl knapi pumpuros. Ir noņemšanās, katru puķu puduri appļaut un vēl izraut no tā to, kas tur neiederas. Bet tāpēc jau ir puķes, lai baudītu to ziedu krāšņumu un katrai īpašo smaržu, nevis steigties visu nopļaut, tiklīdz izdzen asniņus, lai izskatītos pēc iespējas nedabīgāk un beigtāk. Ja parazīti neļauj cilvēkiem garīgi augt un attīstīties, tak nevajag tās pašas metodes izmantot pret neaizsargātiem augiem, kuri pavisam nevainīgi varbūt gribēja tikai iepriecināt, vai izārstēt kādu slimību, pret kuru modernā medicīna ir bezspēcīga, kā jau parasti.

saulite34  Tavs kaimiņš noteikti,ka ļoti prot tavas puķītes novērtēt, katru dienu dzerdams kādu spēcinošu tējiņu un tavā uzņēmumā pelnīdams lielu algu.

AivarsN  Vismaz tuvākajam kaimiņam, pašam sava zeme par ko rūpēties un arī iespēja nopelnīt. Ne katram vīrietim un pat ne katrai sievietei patīk puķes un daba. Taču mūsu dzimtas vīrieši, jau kurā paaudzē, vienmēr ir centušies dzīvot harmonijā ar dabu, rūpēties par to un lieliski spēj novērtēt visu ko tā sniedz. Un vai tas būtu kas nosodāms?

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu