Bībeles mācība 7-12 gadi

Ticīgie topikā nav aicināti.

Lietas būtība: pirmklasniekam skolā neizbēgama Bībeles mācība 1x nedēļā.
Tas nav Latvijā, tāpēc uz dumpi neaiciniet.
Googles meklētājā uz “reliģijas mācība bērniem” ir pilns ar padebīliem ieteikumiem kā pareizi informēt bērnu par dieva esamību, bet nav neviena teksta par to kā bērnam palīdzēt pārvarēt kognitīvo disonansi, ja pārdabisko elementu esamība ģimenē tiek apšaubīta. Kā rīkoties?
Informēt: skolā būs vīrietis kleitā kurš melo, bet viņš pieklājīgi jāklausās;
vai arī : vīrietis kleitā stāsta pasaku un tas ir iknedēļas šovs tāpat kā animācijas filma;
vēl versijas…. resursi, personīgā pieredze etc par tēmu.

dabasmiilis  15:16,
Vecāku pienākums ir domāt par bērna labklājību un pašsajūtu - turēt pa gabalu no visiem ļaunumiem, jo bērns vēl nav ne fiziski, ne garīgi spēcīgs ,lai pats sevi aizsargātu un vēl saprastu kas ir labi un kas slikti , tieši tādēļ domāti vecāki un vēlāk skolas un valsts , bet ja valsts un skolas klibo ,tad vecākiem jāņem viss savās rokās!

-Tad jau varbūt jāļauj tam bērnam arī izvēlēties, varbūt viņš šobrīd grib arī kādu tetovējumu pa visu ģīmi uzbliezt, kādu mikimausu vai miroņgalvu? Varbūt grib sev kādu ekstremitāti nogriezt vai kādu papildu degunu piešūt? Bet varbūt viņš grib silikonu pakaļā un lūpas uzpūst!?

-Būtu jau forši, ja bērnam būtu izvēles tiesības , tad skolas problēma atkristu ,jo lielākā daļa izvēlētos uz skolu neiet un tupēt planšetēs!


---Ar steigu jābrauc mājās, ielien visādās slimās valstīs un tad brīnās... Ieteiktu sūdzēt tiesā, bet tas neko nedos, jo tur neviens tajā nebūs ieinteresēts. Tas tāpat kā aizbraukt uz arābu zemēm un sūdzēties, ka paltrakā jāstaigā.
Žēl bērna ,kura psihe tiks izvarota.

No teksta sapratu ,ka traņi nāks uz skolu bībeli mācīt! Nu kārtīgi esat ieberzušies!

Al_Berts  Man šķiet, ka iedeja par Dievu ir visai būtiska un par to ir jāspastāsta jau pirmajā klasē. Visa cilvēces vēsture ir reliģiju vēsture! Ir kaut kā populāri jāpastāsta par Dieva esamību un arī to, ka daļa sabiedrības tic, ka Dieva nav. Pierādīt, ka nav ir tikpat nereāli, kā pierādīt, ka ir. Bet jāmāca tas ir noteikti, ja gribam, lai bērns saprot mūsu sabiedrību. Es ticu, ka Dievs ir, tāpat ticu, ka augstākajā matemātikā dubultais integrālis ir loģisks, tāpat kā, ka Mendeļejeva tabula ir pareiza, ka zeme ir apaļa utt. Bet jāsaka, ka pārbaudījis iepriekšminētās lietas ar visaptverošiem eksperimentiem neesmu. Tā nu mēs visi dzīvojam pieņēmumu pasaulē, kas, jāatdzīst diezgan labi strādā.

Caune  Skolotājs nostājas klases priekšā un ar piemēru parāda- paceļ vidējo pirkstu un vērš uz augšu, jo Dieva nav. Liek to izdarīt arī skolēniem. Vienīgi Jānītis tā nedara un paskaidro: Ja Dieva nav, tad nav vērts tā darīt, bet , ja tomēr ir, priekš kam bojāt attiecības!
Ja ģimenē nekultivē reliģiskos uzskatus, tad bērnam ir iespēja uzzināt kaut ko jaunu un izvēlēties pašam ceļu kā būvēt savus uzskatus.

Shalom  Skolas laikā bija kristīgā mācība, neatminos, ka kāds ar varu mani spieda ticēt dievam. Iesaku vnk bērnam apskaidrot situāciju, neapmētājot ar akmeņiem otru cilvēku. Kaut sevi uzskatu par 100% ateistu, ieejot baznīcā vai kapellā, tomēr ir kaut kas tāds kas manī izraisa nelielu bijību.

CoCoSan  Man arī ir ambicioza petīcija pret darvina filosofiju. Kategoriski to nepieciešams izslēgt no pamatizglītības programmas. Ikviens, kurš sevi, savus vecākus un bērnus uzskata par cēlušiem no pērtiķiem, droši var man iebilst.

dabasmiilis  Ir atšķirība vai bērnam to māca kādā 8.,9. klasē ,kad prāts sācis nobriest , nevis pirmajā klasē ,kur pat reizrēķinu bērns nezina ,nemaz nerunājot par spēju pamatot savu domu vai izvēli ,kur nu vēl spēt atšķirt vajadzīgo no nevajadzīgā.

Tas ir tas pats ,ja 20mit gadīgu blondīni salīdzinātu ar 50mit gadīgu blondīni - atšķirība ir milzīga.

Julianna  Jautājums diezgan sarežģīts. Mēs atrodamies uz dažādām attītības pakāpēm. Peronīgi man tuvs ir hinduisms un budisms. Cienu jebkura cilvēki izvēli ticības jautājumā. Bet neatbalstu savu religijas uzskatu potēšanu citiem.It īpaši pretīgi, ja uz ielas, kāds dala bukletus un pat aicina skandēt līdzi lūgšanas. Vai vazājas pa dzīvokļiem un mēģina iepīt savos valgos. Uzskatu, tas, ka kovida laikā tika aizlīmētas mutes konfesijām un noņemtas kristiešiem Lieldienas -- bezprecedenta gadījums. Uzskatu, ka tas ir dēmona darbs un bīstama parādība visām konfesijām un pat ateistus ieskaitot. Tā ir pokušenije uz brīvību. Ja mēs draudzējamies ar galvu, tādu situāciju nav pieļaujama. Bet tagad pie tēmas. Protams, vecākiem būtu jāpaskaidro vispārīgi termini par Dievu, ticību. Manuprāt ideāli būtu, ja bērnam(vecumā, kad jau spējīgs izdarīt izvēli) būtu pieejama informācija par visām vadošajām pasaules reliģijām,. Neko neuzspiežot. Lai bērns pats izvēlas. Vai arī ir ateists. Kaut gan, arī ateists pa lielam ir ticīgs. Ja uzdodam jautājumu -- drīkst nogalināt? psihiski normāls ateists 99% gadījumā teiks -- nē...

AivarsN  Reliģijas tika ieviestas tikai okupācijas rezultātā, atņemot un aizliedzot cilvēkiem zināšanas. Tāpēc uz mūsu civilizācijas garās vēstures fona, reliģijas aizņem tikai pavisam īsu brītiņu, nieka dažus gadsimtus, vismaz Eiropai. Darvina teoriju izdomāja kā papildus variantu ateistiem, kas pēc savas būtības, arī ir reliģijas paveids. Par Mendeļejeva tabu ir jāpadomā, vai pareiza ir oriģinālā versija ar Ēteru un inerto gāzu novietojumu citā ailē, vai vēlāk rediģētā, kuru izmanto šodien. Es ļoti ceru, ka jau pavisam drīz, skolās sāks mācīt īsto vēsturi un zinātnes bez jebkādiem ierobežojumiem. Tad reliģijas un citi māņi izzudīs paši no sevis, jo izglītotā sabiedrībā māņticībai nav vietas.

JurisK  Nedomāju, ka pamatskolniekam kas ipaši kāda atsevišķa skolas priekšmeta sakarā būtu jaskaidro. Bērni pa lielam tiek mācīti, lai spētu domāt un spriest. Tev bieži dzīvē vajaga Pitagora teorēmu vai Oma likumu? Tu baidies, ka tavs bērns kļūs par kristieti? Tā būs viņa darīsana un viņa dzīve. Nezināt Bībeli nozīmē nesaprast gandrīz neko no klasiskās mākslas, kultūras. Lai mācās tik pat centīgi ka pārejos priekšmetus, zinības dzīvē noder.

Julianna  Aivar. šeit ir utopija -- skolās mācīs īsto vēsturi.. Katra iekārta to vēsturi interpretē pa savam. komunisti savu dziesmu vilka, librasti savu. Un kāds ir mūsu učeņu līmenis? Nesaku par visiem 100 %. Jā, ir pedagogi gēniji, bet atvainojos, ir pilnīgs čau. Lai nesēdēt maximas kasē, nopirka eksāmmenus diplomus, aizgāja psihologa kursus nosēdēja un jau baigie guru... Vēl jau redzēsim, kā rudenī atvērsies skolas. Ka tik nesanāk, ka pēdējās normālās klases šogad piebeidz(ne pabeidz) vidusskolu. Un vispār, rakstot pirmo komentu pārskrēja doma, ne jau tas mācītājs ir lielākais bubulis. Kas notiek jau sākot ar bērnu dārzu. Pusotrā gadā mammai jēlu bērnuku atdot principā ne ģimenes cilvēkam. ko potēs tas cilvēks šā bērna dvēselē..??? Lūk te vecākiem būtu jāpadomā tā ļoti nopietni. Ko māca tās skolotājas, mūsdienu vēsturnieces. Es par komunismu saviem bērniem ot un do, plusus un mīnusus, visu izstāstīju,kā dzīvojām, ko pirkām. Kāda tiesu sistēma, ko drīkstēja runāt, ko ne. bet bērnam vēstures kontroldarbā JĀMELO, lai nepaliktu par tautas ienaidnieku, tā kā to par psrs laikiem māca mūsu mīļā brīvā Latvija. Nepadomā, ka esmu pret. Esmu pat ļoti liela patriote.

Aqua  Bībele ir metaforu pilna vēstures grāmata. Rietumeiropas literatūras un mākslas pamats. Liegt bērnam apgūt bībeli nozīmē sashaurināt bērna redzesloku un nākotnes izredzes no 360 grādiem uz aptuveni vienu grādu.

puuuka  būtu priecājusies,kad taviem bērniem iemācīs nezagt,nemelot,nepīpēt,nebūt gejiem un lesbietēm,nedzert,nelietot narkotikas,būt uzticīgiem un atbildīgiem par savu ģimeni(nākotnē)...diez vai pati to spēsi iemācīt,(paskatījos bildi tavā profilā),nekā personiga,bet Bībele neko sliktu nemāca(es nerunāju par dažām baznīcām)

AivarsN  Es runāju par pirmsokupācijas laiku, pirms kristietības. Sākumā gan to sauca par Dionīsa kultu, jeb Grieķu reliģiju, bet mainījās jau tikai upura vārds, nez kuro reizi. Labi sacerēto dzīvesstāstu gan vienmēr atstāj to pašu, laikam lai nāves kulta jauno versiju nevajadzētu pilnīgi mācīties no jauna. Grūti būs atrast otru tādu grāmatu kā Bībele, kurā ietverti tik daudzi izdomājumi, vēstures viltojumi no okupantu skatu punkta un visnejēdzīgākās pretrunas. Tie pareģojumi, par kuriem daži tā jūsmo, ir tikai okupantu paveicamo pasākumu plāns, pilnīgai civilizācijas pakļaušanai, tā radot ticīgajiem nolemtības sajūtu. Par baušļiem tikai nevajag. Varēja jau nu tos no Vēdām pārrakstīt pilnajā versijā ar visiem apakšpunktiem, bez savām korekcijām, lai cilvēkiem nav jāzīlē, kurā dzīves situācijā tas bauslis darbojas, bet kurā vajadzētu būt izņēmumam.
Tikai okupanti pārraksta vēsturi, neatkarīgi no tā, kādu iekārtu kuri reizi ieviesuši. Brīvai civilizācijai nav iemesla slēpt savu vēsturi, jo tās ir viņu saknes un svētums.

fargo  mana pele šodien uzzināja savu daļu par ticību, par apustuļiem, pāvilu un damasku. tad par vegu. tad mēs mācījāmies atrast liras zvaigznāju, tad bellatriksi, procionu. paskatījāmies, kas notiek ar zeltu skābē un ūdenī, kā sauc sudraba un zelta sakausējumu. izlasīja kapteiņa granta bērnu nodaļu. un visam pāri "frī kartupeļi" vietējā restorānā.
ko es ieteiktu, ja man kāds vispār atļautu ietekti, ir rūpēties par SAVIEM kinderiem. jo... saproti, kads stulbums sanāk - zinātāju, ka Bībele ir tumsonība pietiek, bet kaut kā, aptuveni tik pat ir to, kas savus kinderus nemaz neredz. un arī par alimentiem čīks.
stulbi... stulbi kaut kā sanāk. tas viss.

kosrem  CoCoSan,-....Apgaismotais ar pamatskolas izglītību kosrem, nes gaismu masās un palielies, kādi ir personīgi tavi sasniegumi dzīvē un konkrēti, kāds pienesums ir sabiedrībai no tavas eksistences?...
Nav man pamatskolas izglītības, vien nepabeigtā 5kl. Bet skola nebija galvenais, jo padomjlaikā neko prātīgu nemācīja. Lasīt, rakstīt rēķināt jau iemācījos vēl bērnu dārzā. Nekavēju laiku skolas gaitām, bet uzreiz uz dzīves institūtu.
Sasniegumi arī nav lieli dzīvē. Esmu labs meistars saviem klientiem. Un vienkārši labs cilvēks. Man pat suns mājās dzīvo labāk nekā es.

Dvinsky  Silti iesaku visiem izlasīt Stīvena Hokinga (viņš bija pamatoti uzskatāms par vienu no pasaules gudrākajiem prātiem) grāmatu "Īsas atbildes uz svarīgiem jautājumiem". Tur atradīsiet atbildes uz to, kā iekārtota mūsu pasaule un vai dievs ir vai nav.

ube  Uztraukumam nav pamata. Bērns paaugsies un pats izlems, bet būs vismaz zināšanas starp ko izvēlēties. Vai tāpēc mēs ticam zinātniskajam komunismam, ka to reiz mācīja skolās???

AivarsN  Kāpēc bērnam jaukt galvu, iepazīstinot ar visiem manipulācijas mēģinājumiem ar cilvēku prātu? Ar to jau nodarbojas skolas, atsitot jeb kuru spēju un vēlēšanos radoši domāt. Cik vien tas iespējams, bērnam vismaz no vecāku mutes ir jādzird tikai un vienīgi patiesība, nevis kaut kādas nepamatotas teorijas un reliģiski murgi. Savu dzīvokli taču jūs nepiekraujat ar mantām, kuras tik atrodiet, lai gan nekad nebūs vajadzīgas un aizņems vietu. Tad kāpēc bērna smadzenēs dzīt iekšā visu iespējamo, radot pilnīgu jucekli un neatstājot vietu patiešām vērtīgai un noderīgai informācijai? Tieši tāpēc jau mūsdienu skolās ir tik gara un plaša, bet bezjēdzīga un nepielietojama vispārējā izglītība, lai cilvēki pēc skolas beigšanas tā arī neko neiemācītos, nespētu patstāvīgi un kritiski domāt un izvērtēt jauniegūto informāciju. Cilvēki tiek pakļauti noteiktam šablonam, lai ar viņiem vieglāk manipulēt valstij un baznīcai. Kāpēc gan bērnu vispirms neiepazīstināt ar Vēdām, kuras satur tikai patiesas zināšanas, saglabātas no pirmsokupācijas laika, kad nenotika manipulācijas, bet cilvēki tika virzīti vienīgi uz attīstību? Tādu bērnu vairs neizdosies piesaistīt nevienai reliģiskai sektai, vai citām zombēšanas programmām. Skolotāji gan par tādu bērnu nebūs sajūsmā, ja vien paši jau nebūs tās zināšanas apguvuši pašmācības ceļā.

CoCoSan  Aivar, vai tu ēd baltos tārpus, kā rakstīts vēdās?

AivarsN  Kurās Vēdās, kādā nodaļā rakstīts par tārpu ēšanu? Tās pilnīgi noteikti nav Vēdas, bet gan kāds neizdevies parazītu viltojums. Ir ļoti liela atšķirība, vai lasi nepatiesu informāciju un visu laiku domā, kāpēc tas un vēl tas neiet kopā, vai lasi patiesību, izbaudot katru teikumu un tīri intuitīvi sajūtot, ka tā ir īstā informācija, kuru tik sen jau esi meklējis. Patiesu informāciju nevar apstrīdēt, atrast kādas pretrunas, vai pat niecīgu nesakritību.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu