Bībeles mācība 7-12 gadi

Ticīgie topikā nav aicināti.

Lietas būtība: pirmklasniekam skolā neizbēgama Bībeles mācība 1x nedēļā.
Tas nav Latvijā, tāpēc uz dumpi neaiciniet.
Googles meklētājā uz “reliģijas mācība bērniem” ir pilns ar padebīliem ieteikumiem kā pareizi informēt bērnu par dieva esamību, bet nav neviena teksta par to kā bērnam palīdzēt pārvarēt kognitīvo disonansi, ja pārdabisko elementu esamība ģimenē tiek apšaubīta. Kā rīkoties?
Informēt: skolā būs vīrietis kleitā kurš melo, bet viņš pieklājīgi jāklausās;
vai arī : vīrietis kleitā stāsta pasaku un tas ir iknedēļas šovs tāpat kā animācijas filma;
vēl versijas…. resursi, personīgā pieredze etc par tēmu.

Lego  Lai gan ir teikts, ka ticīgie topikā nav aicināti, tomēr es atļaušos izteikt savu subjektīvo viedokli.
Dievs mūs ir radījis nevis kā robotus, kuri dara to, ko viņiem liek, bet gan kā tādus, kuriem ir brīva griba izvēlēties. Nevaru nepiekrist tam, ka par bērnu izglītību atbildīgi ir vecāki. Vecāki arī izdara izvēli bērnu vietā, ko viņiem mācīties un ko nē. Tādas ir vecāku tiesības. Ja vecāki nevēlas, ka bērns apgūst Bībeles mācību, viņš var meklēt citu mācību iestādi, kurā tā nav obligāta, taču tas nebūt nenozīmē, ka viņu bērns nekad nekļūs ticīgs. Tas ir tikai laika un apstākļu jautājums. Kad bērns būs tādā vecumā, ka spēs pats pieņemt lēmumu un viņš savā ceļā sastaps kristiešu (no tā gan vecāki nevarēs savu atvasi nosargāt), tad viss var pagriezties pilnīgi pretēji vecāku vēlmēm. Zinu ļoti daudz tādu piemēru, sevi ieskaitot. Turklāt caur mani šobrīd arī vecāki ir mainījuši savas domas un kļuvuši ticīgi, jo piedzīvojuši, kā Dievs izmainījis manu dzīvi.

CoCoSan  Nu nacionālajā bibliotēkā direktora vietniece nacionālo krājumu lietās man galvoja, ka pēdējais, kurš tās vēdas turēja rokās, bija AivarsN.

fargo  astoņpadsmit gadu laikā, kamēr es te esmu, NEVIENS vienīgs vēdists nav nocitējis pat ne tā, ka visu vēdu... nē, nevienu vienīgu teikumu.
lūk, kā ir.
neviens no šitiem vēdistiem, vēdas nav lasījis savā mūžā. tu vari domāt, kāpec tā? viens, tas ir tā. kāpēc? tev vajag pacīnīties, lai to sameklētu, nē tas nav grūti. runa nav par to, ka tas ir grūti. bet vai tev nav nekad izraisījis izbrīnu fakts, ka neivens vēdists nekad mūžā NECITĒ nevienu vēdu fragmentu nekad? nekad! kāpēc?
viena daļa nespēj argumentēt vispār. par jebkādu jautājumu, vai tas būtu 5G vai iekšdedzes dzinēji. nevar. nav kapacitātes. bet ir vēl kaut kas. ir daļa vēdistu, kas īstenība ZINA vēdas. bet nekad un ne pie kādiem apstākļiem tās necitē.
atkal - bet, kapēc?
atbilde. vēdas nav citējamas. un tā doma tiek stāstīta, ka jūs esat aicināti teikt domu, ko MĒS jums sakām, bet jūs nedrīkstat citēt reālas vēdas. es te netaisos kritizēt vēdas, tikai saku to, ko es zinu. tas nav citējams. un ir iemesls, kāpēc cilvēkus, kas stāsta par bībeli labi vai slikti tu VARI nokļūt līdz pirmavotam, bet te nekad.
es necitēsu, nekritizēsu. esmu lasījis. cik varu. lai mēģinātu saprast.
teikšu tā, cilvēki, kas tarkš par vēdām ir pēdējie no tiem, kas jebko par to zina. viņi jauc upanišādas ar rigvēdu, jauc mantras ar aranjakām. visu jauc.
ir cilvēki, kas saka "man tuvāks ir budisms". ok. no problem. bet pat mazs, viens rakums atklāj to, ka bite zina vairāk par gludpaneļu konstrukcijām vairāk, kā cilvēks par savu pārliecību.
/rant end/

ube  Gudrs tas fargo, odnako....

AivarsN  Vēdas Nacionālajā bibliotēkā!? Viena no aizliegtākajām grāmatām pasaulē? Es taču nedomāju parazītu rediģētās, kuras pakaļ met jau no 90-jiem, lai pievērstu reliģijai tās nomaldījušās avis, kuras neapmierina neviens kristīgās reliģijas atjauninājums.
Kāpēc Vēdas vajadzētu citēt? Tikai kristiešu mācītāji sāk citēt Bībeli, ja nespēj kaut cik sakarīgi atbildēt uz kādu jautājumu. Vēdas dod zināšanas, sapratni un spēju to pielietot, kā pilnā tulkojumā skan pats Vēdu nosaukums. Cilvēks, kurš pietiekami labi iepazinis Vēdas, spēj saviem vārdiem atbildēt praktiski uz jeb kuru jautājumu. Ja neesmu vispār lasījis Vēdas, tad no kurienes man tās civilizācijas vēstures zināšanas? Man nav tik bagāta fantāzija, lai pats ko tādu sacerētu. Pamēģiniet izlobīt sakarīgu vēsturi no Bībeles. Un kā tas nāk, ka neizglītota galdnieka dēls, ar savām nez kur iegūtajām zināšanām iebāž maisā mācītākos un gudrākos vīrus un pēc viņa atstātās mācības, vadās izglītotākie cilvēki vēl 21.gadsimtā? Un kā tas nāk, ka viņa analfabēti mācekļi pēkšņi sarakstīja evaņģēlijus, bet ne Jēzus pats, ne viņa sieva, neatstāj ne raksta galiņa? Vienkārši, no Jēzus biogrāfijas, kaut cik sakarīgi attēlota tikai viņa krustā sišana. Viss pārējais, ir ar galvu slimu cilvēku murgi.

fargo  zināšanas nav iespējams feikot. tikai ja otrs neklausas. es te liku filmu par vecticībniekiem, sibīriešiem jeņisejā. kādā brīdī vecs vīrs, stips kā nahren ozols joprojām, stāsta kā taisīt slēpes. rāda. pats savām rokām. kā nocērt vajadzīgo stumbru, kā ieliec, kā norūda koku. 300 gadu pieredze. tā ir, to var redzēt. tas nav... feiks.
tas pats ar prasmēm - kad cilvēks izsauc meisaru, lai labotu krānus, pat pēc cilvēka kustībām ir redzams, ka viņam krīt štrumenti no rokām. tas ir neveikls. jebkurā arodā. pat vienkārši dzīvē.
cilvēks, kas zina, tas ir vitāls, instrumenti it kā lido, viss izskatas tik viegli, darbs ir ar smaidu, izpratni, to redz! bet... kad nav? kad ir tikai tiršana? viss ir neveikli, darbs nesokas. tāpat ar zināšanām. to nenofeikto pat laikmetā, kas pat purva kurpim pietiktu prātā iegūglēt infu.
saproti, nav kapacitātes čaiņikā. un viss! neko nevar izarīt, līdz to problēmu nelabo. viss te atsitas kā muļķa piere pret ķieģeļu sienu.
tāpēc, cilvēkiem patīk profesionāļi, jebkurā amatā - cilvēks atnāk, tiek galā ar problēm un aiziet. viņša vai viņā ar samaksu, saimnieks ar padarītu darbu paliek. abiem labi. bet nejēga sajāj visu, kam tiek klāt.

CoCoSan  Aivar, bet ja tev, kolhoznieka dēlam, ir visas civilizācijas vēstures zināšanas, ar ko tad galdnieka dēls sliktāks?

fargo  https://www.youtube.com/watch?v=bITElb4l_SY

ja interesē. manā dg var atrast, ja tālāk.

SmalkaisStils  Tesa pateica precīzi ! Jāaudzna domājoši bērni, bērni persōnības ! Kuri ir spējīgi paši paust savu viedokli un pastāvēt par to , ja tas nesakrīt ar masu viedokli .

saulite34  Kāpēc Vēdas vajadzētu citēt? [c]


Nav jau lasījis tās vēdas,tāpēc arī nav ko citēt.

fargo  https://www.youtube.com/watch?v=YHiDdB6ej7Q

kāpēc es, gadiem ejot to lieku.
tu saproti, kas ir jūra šeit?
metafora.
kam? kā tev pašam, vai pašai liekas?
un ceļš uz to, lai to redzētu?
nav svarīgi, kas tu esi pēc profesijas, intelekta, fiziskām spējām. kad tu nonāc līdz saknei, šie jautājumi zaudē savu nozīmi - tas vairs nav svarīgi. bet lūk, kas ir svarīgi: ko ES darīju, ko teicu, kā uzvedos svarīgākajos mirkļos. laiks skrien tik ātri, man ir doti tikai mirkļi. lai... "lai redzētu beigās jūru". atkal, tā ir metafora. kam? kā tev liekas?

visa kņada laupa laika sajūtu. dēļ trauksmes un iluzorā ātruma. uz mirkli, pamēģini iedomāties, ka pasaules īstenība nekust, bet tikai tavs pulkstenis tikšķ. šī doma ir daudz apspēlēta grāmatās un reliģijās. "kam skanēs zvans". iedziļinies vārdos, kam skanēs zvans.

nav draudu. ir tikai pulkstenis. bet kņadas un bezjēdzības ir tik daudz, ka to vairs nedzird. jūra, kā metafora. līdzība. tik daudzi nāk pie tevis stāstīt to un šito, bet pat tas viss apziņā kļūst par daļu no trokšņa. reklāmām. bet pats... dzird tikšķi. katrs to saprot.

cik daudz es nesapratu kādreiz! mani tas pārsteidz. bet... es to saprotu. ja ņem visu vērā, to kas notiek, var saprast. tikai vajag laiku. gadus. un pieredzi. vajag gadus, lai saprastu, ka pārliecību nevar ietamborēt galvā ar āmuru un kaltu. bet abiem vajag laiku. un laika nav nemaz tik daudz. tikko paši bijām kinderi tīneidžeri un tagad? sirmas bārdas nesajoši onkas, kas izskatas pēc seno dienu praviešiem. kā viņš tikšķ! jūra...

fargo_pa  jūra, tā ir kā līdzība dzīvei, nevis paradīzei. es domāju, tas kādam var būt pārsteidzoši. bet cilvēks tiek mudināts dzīvot pilnvērtīgu dzīvi. savu. sev do to laiku neizniekot. pēc iespējas.
ir jāiemācas mīlēt sieviete, ir jāiemācas mācīt bērniem patiesību(morāli). katru dienu. ir jāiemācas kļūt derīgam(apgūt profesiju). ir jāiemācas cieņu pret vecākiem(kas nav nemaz tik viegli).
tā! ir tava jūra. tā ir jūra, kuru ir jāierauga. nevis kaut kas vēlāk. tam visam būs savs laiks. bet te! tev ir jābūt te, tāpēc tu esi te, saproti? tu esi te tāpēc, ka tev ir sevi jāapliecina. nē, tu neesi parādā un tev nav jāpierāda savas tiesības eksistēt. tev jau tās ir. netaisnojies! tie, kas tevī met ar veciem pīrādziņiem jau tajā mirklī zaudē tiesības uz tiesneša mantiju. tāpēc, netaisnojies. tikai Dieva priekša. tad!
tava dzīve ir tā jūra, kuru tev vajadzētu piedzīvot pašam. ar visu, kas tur pienākas. tā ir tava loma. jo... neviens, kas ir nepilnīgs neienāks valstībā. bet neesi bezcerīgs, jo pati cenšanās tev tiks pieskaitīta par taisnību.
(es aizrāvos, bet es gribēju pastāstīt, es zinu, laikam ejot, ka dauzi nesaprot to, kas ar viņiem notiek un kāpēc)

AivarsN  Man šīs zināšanas jāmeklē gadiem, kur okupanti vēl nav paspējuši iznīcināt. Jēzus patiesībā nebija nekāds galdnieka audžudēls. Viņa īstais tēvs bija Meteoras tempļa augstākais volhvs. No 13 gadu vecuma, Jēzus kopā ar Magdalēnu, labāko skolotāju vadībā, izstudēja visu tempļa bibliotēku, apgūstot vēdiskās zināšanas visaugstākajā līmenī. Tāpat perfekti apguva vairākas valodas un cīņas prasmes, kopā ar savu brāli un citiem, kuri arī pavadīja viņu misijā, pārliecināt ebrejus atteikties no kalpošanas sātanam un atgriezties pie vēdiskās kultūras, kura pirms tumsas spēku iefiltrēšanās, bija vienīgā visā pasaulē. Par Jēzus tālāko likteni jau ziniet no Bībeles. Tāpat viens pēc otra gāja bojā viņa uzticamie pavadoņi, bet viņiem izdevās nogādāt pagaidu drošībā Jēzus sievu Magdalēnu un viņu bērnus, puisīti un meitenīti. Viņa turpināja sludināt tālāk vēdiskās zināšanas un sapulcināja daudz sekotāju. Taču viņu kopā ar meitiņu noslepkavoja Vatikāna algoti slepkavas. Lai atriebtu Magdalēnas nāvi, tika dibināts Templiešu ordenis. Tā ilgi turpinājās cīņas pret Vatikāna algotņu armiju, bet spēki bija pārāk nevienlīdzīgi. Pāvests toreiz bija ļoti augsta ranga tumsas hierarhs, īsts elles izdzimums. Nav atrodama informācija, kā gaismas spēkiem beigās izdevās viņu iznīcināt. Taču Vatikāna armija, uzspiežot savu nāves kultu, nogalināja vismaz 2 miljonus Eiropas iedzīvotāju. Bet ir taču vēl šodien cilvēki, kuri nešaubīgi tic tiem sātanistiem, kalpo un dāvā savu enerģiju tumsas hierarham Jahvem. 21.gadsimtā, interneta laikmetā!!!!!

CoCoSan  Spriežot pēc tik detalizētas hronikas, Magdalēnas puisītis biji tu, Aivar?

saulite34  Un,kādas ir tās vēdiskās zināšanas visaugstākajā līmenī?

AivarsN  Slinkums tagad meklēt. Kaut kur pierakstos man ir visu svarīgāko notikumu gadi un pat datumi. Arī Jēzus un Magdalēnas pēcnācēju vārdi vairākās paaudzēs. Vecā galva vairs nespēj paturēt tik apjomīgu informāciju. Neesmu jau nekāds volhvs, vai zintnieks, lai pārzinātu visas Vēdas. Kā parastam cilvēkam pieklājas, cenšos apgūt vismaz pašus pamatus, lai vismaz vispārīgos vilcienos zinātu mūsu senču vēsturi uz šīs Zemes, dabas un cilvēcības likumus. Tā dīvaini jau sanāk, kad cilvēks pusmūžā tikai sāk apgūt Ābeci. Tā izrādījās daudz sarežģītāka kā domāju. Pat atradu aplikāciju telefonam. Pēc tās var katram vārdam atrast īsto jēgu un nozīmi. Protams, tikai krievu valodā.
Augstu tēmē , Saulīte! Tad tev jāmeklē kāds augsta ranga gaismas hierarhs, kāds bija Jēzus, jeb īstajā vārdā Radomirs.(prieka nesējs pasaulei).

saulite34  Cilvēks, kurš pietiekami labi iepazinis Vēdas, spēj saviem vārdiem atbildēt praktiski uz jeb kuru jautājumu. Ja neesmu vispār lasījis Vēdas, tad no kurienes man tās civilizācijas vēstures zināšanas? [c]

Pasaku stāstnieks kārtējo reizi stāsta savas pasaciņas,kāda jēga no taviem romāniem ,ja neesi spējīgs pat uz tik vienkāršu jautājumu atbildēt.

AivarsN  Uz kuru jautājumu tad es neatbildēju? Protams, ka mūsu civilizācijas vairāk kā 600 000 gadu vēsturi uz šīs Zemes, līdz pēdējam tumsas laikmetam, var uzzināt vienīgi no Vēdām un Velesa grāmatas. Notikumus pēc tumsas spēku okupācijas, jeb tā dēvētās kristianizācijas, jau jāmeklē citos avotos un tas ir visai sarežģīti.
,, Kas ar zobenu nāks, tas no zobena kritīs". Vēdiskais papildinājums bauslim ,,Tev nebūs nokaut." Tieši tāpēc Vatikāna rīkļurāvējiem tik viegli izdevās ieņemt Eiropas pilsētas un izkaut to iedzīvotājus. Daudzi jau sāka pieņemt kristīgo reliģiju un tāpēc neaizstāvēja savas pilsētas. Krievijas teritorijā tas numurs negāja cauri, jo tur dzīvoja pēc Vēdiskās mācības. Ar kādu ieroci nāksi, ar tādu arī dabūsi pretī. Taču atšķirībā no krustnešiem un citiem bandītiem, kuri regulāri ir iebrukuši Krievzemē, krievi nogalināja tikai savus ienaidniekus, reizēm vajājot tos līdz viņu mītnes zemēm, bet neaiztika viņu ģimenes locekļus un citus nevainīgos cilvēkus. Un tas ir pareizi, gan pēc dievu, gan cilvēku likumiem. Bet ebreji lai paši pagriež otru vaigu, ja ar vienu vēl nepietiek.

saulite34  No Vēdām ,kuru nav.

AivarsN  Te mazs fragmentiņš:
https://youtu.be/yaH3qqyiDnY

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu