Kā izprotat frāzi"neviens nevienam nepieder"?

Oho visai bieži skan šī nodrillētā frāze, ka..."neviens nevienam nepieder".Kāds tad būtu šīs frāzes detalizētāks apraksts?Ja es veikalā nopērku apenes, tās ir tikai un vienīgi manas un es zinu ka manas apenes neviens nevilks! Gribēšu vilkšu, negribēšu un nevilkšu un tās stāvēs atvilknē kaut veselu mūžību, bet vienmēr kad gribēšu varēšu uzvilkt! Bet otrs cilvēks tak nav nekādas"apenes" un ar viņu nevar darīt ko grib, bet tajā pašā laikā ja divi dzīvo kopā, tad tak katrs uzskata otru par SAVU! Pat vnk sarunājoties mēs sakām-"Mana sieviete, mana sieva, mans vīrietis mans vīrs"Tad jau kaut kāda piederība viens otram ir?Ja jau nebūtu tās piederības, tad jau tādi jēdzieni kā uzticība, uzticēšanās, paļaušanas vienam uz otru nemaz neeksistētu.A ko-labs arguments.Piem.man vot gribas ar to un to nokniebties, es tak Tev nepiederu?Eju vēsā mierā kniebties, kad sagribēšu atnākšu atpakaļ! Un otram tas tā mierīgi būtu jāpieņem, jo"neviens tak nevienam nepieder"?! Tad kā saprast - cik pieder un cik nepieder?

Rouzita  senāk cita nozime bij vārdam piedrēt :

Ai, galdiņi, ai, galdiņi,
Kā tev skaisti piederēj´!
Ap tevīm(i) vīri sēda
Kā resnie(i) ozoliņ´.
Ai, galdiņi, ai, galdiņi,
Kā tev skaisti piederēj´!
Ap tevīm(i) meitas sēda
Kā ieviņas ziedēdam´s.

C_hloe  Tālāk aiz vēja ģeneratora, vēl mazliet tuvāk upei, viņa stāvēja. Sargsuns pie kājām rēja
Viņš bija teicis: "Izvēlies - es vai tas ko Tu dari". Kaut neviens nevienam nepieder un nepiederēja

Viņa vairs nav modē, viņš nekad nav bijis, viņa domā citādi, viņš ir trauks, kas izlijis..
Viņš viņu gribēja sasiet un sēja, kaut neviens nevienam nepieder un nepiederēja, un nepiederēja

Yamamoto  Prāta vētra. Aiz vēja ģeneratora.

C_hloe  Jap :)
Bet tas ir tik elementāri - mīli to otru kā sevi pašu
cieni un neierobežo brīvību, rēķinies un respektē

Kemina  Tāpēc ka dzīvs cilvēks nevar nevienam piederēt, viņš nav lieta un nav pārvietojams, viņam ir sava griba un vēlmes un nevae piespiest piederēt. Jā var būt kopā, ja sarunā un ir patīkami, bet tikpat labi, ja kas nepatīk, var iet prom un neskatīties atpakaļ, bet tas ir jāsaprot, cik zināms, labāk mocīties būs kopā un bīdīt šito skaisto dumjo tekstu, kā labāk dzīvot savu dzīvi.

Piparkuka  Mīlot piederi otram, viss, ar visu. Un mīlot jūties visvairāk brīvs- kā nekad.
Kurš nezin, tas arī neiznās.

anis  Domāju,ka tas ir komunistu/kosmopolītu lozungs-tu nepiederi,tev nepieder,tu ne par ko neatbildi...
Es mīlu-tātad piederu. Protams -cienot,respektējot rēķinoties... Bet tas,kam piederu,arī respektē un neierobežo manu brīvību-to daru labprātīgi... Ne velti saka ,ka pašcenzūra ir sarežģīta lieta-par daudz,sagrauj pašu,bet ja par maz,cieš citi...

MGTOW  Tā ir ļoti laba frāze priekš aļņiem, kuri ieguldās finansiāli, emocionāli un citādi tā dēvētajā "savā sievietē". Šī frāze atspoguļo lietu būtību bez izpušķojumiem un romantiskām glupībām. Tā ir sarkanā tablete priekš nabaga zombētajiem, kuri naivi domā, ka ir kaut kāda "sava sieviete". Realitātē sekss ar citu nav nekas nelikumīgs. Pat, ja sieviete ir laulībā. Respektīvi, viņa tev nepieder nevienā mirklī. Aļņu pievilināšanai un noturēšanai viņas izmanto dažādas manipulācijas, tajā skaitā ļauj dzīvot naivulim ilūzijās, ka viņš ir tas "patriarhs", "ģimenes galva", kurš visu it kā lemj. Bet tas ir līdz brīdim, kamēr viņai tas ir izdevīgi. Kamēr viņš nes lielu algu mājās un atdod to manipulatorei. Tiklīdz lielās algas vairs nav, viņa viņam vairs nepieder. Burtiski. Tad atklājas tas, ko alnis nemaz nebija iedomājies un ilūzijas par "savu" sievieti sāk brukt un jukt. Un tam visam seko visas pārējās problēmas, šķiršanās, mantas zaudējums, bērnu zaudējums, alimenti utt. Tas, ko aļņiem nemāca ne ģimene, ne skola, bet māca pati dzīve - neviens nevienam nepieder. Visas savienības notiek starp brīviem cilvēkiem, kuri neko viens otram nav parādā. Jebkura laulība jebkurā mirklī var izjukt. Tāpat kā jebkuras attiecības. Ja to zina pašā sākumā, tad problēmu ir mazāk.

straume22  Ja maksā, tad pieder. Ja visu grib par baltu velti, tad nepieder. Nopirki-tavs. Varbūt atšķirīgi jēdzieni: "nopirki, ieguvi, iekaroji, ievilināji, piebūri". Atšķiras tikai cena vai izmaksas...

elis25  Var piedereet lietas,.bet cilveeks nav privaatiipashums,vinsh pieder tikai pats sev,visas kildas un nesaskanas rodas taapeec,ka daudzi uzskata sev tuvu cilveeku par iipashumu,,,,nee tachu,vinsh buus ar jums kameer veeleesies buut ar jums,vinam nav jaaizdabaa ,lai izpelniitos juusu labveeliibu,cilveeki ir kopaa peec savas gribas,bet piedereet neviens jums nevar,,,,taas nav apenes gribu uzvelku,gribu misenee izmetu.
Cilveeks ar jums ir kopaa,jo ar jums vinam ir labaak,nekaa bez jums,liidzko attieciibas kluus nepanesamas vinsh aizies.

Mikko  Neviens nevienam nepieder un nevar piederét!
Ja tã domã tad paliec kur esi!
Dzívo pats un lauj otram elpot... 😌
Un nepig manu padarit par savu!!!
Plağiãts.

rokons  Tiikai vārdu spēle. Tas nav juridisks jēdziens šajā kontekstā. Piederēt, būt piederīgam ir dažāda nozīme.
Cilvēku attiecībās, diemžēl, parādās jēdzienu sajaukums, un patiesi viens no pāra uzskata, ka otrs ir viņa īpašums. Tak ir valstis, kur sievu vienkārši pērk par kalimu no vecākiem. Pēc tam pārdod tālāk.
Mūsdienu pasaulē arī reizēm īpašnieciskums izpaužas pavisam nepārprotami.
Tikai nez vai ir daudz cilvēku, kam būtu vēlme būt par īpašumu, bet laikam tomēr ir.....

Mikko  Tieši tã!
Un palúgtu izdomãt ko savu jo tas ir mans 😋

fargo  tak strīpainam jenotam ir skaidrs, ka vajag atsmēri, kāpēc lenc vai ļauj lenkties cita laulenim/-ei. vot i izdomāja. tas jau nav latvijas šļūcēju izdomājums. starptautiska līmeņa atsmēre, tā sacīt.

Mikko  Viss ir ljoti vienkãrši un saprotami!
Lielãkajam vairumam lv veču svsrígâk par savu sievieti ir zemo cenu Alco Outlet 😂
Tã nu mekléjas kur, kã un ar ko... 😌

Skudiss  Pilnīgi piekrītu šim teicienam. Jo piederēt var tikai manta. Ar cilvēku ir vēlme būt kopā. Un ja kopā esot partneris izdomā kādu triku tad otrs var izdomāt pieņemt vai nepieņemt. Tie kas uzskata, ka piederēt var cilvēks manā skatījumā ir primitīvas būtnes.

Mikko  Nu katram jau tãs apenes tuvãkas 😂
Grúti jau ar patašútiem vanckãt apkãrt...
😌

Epifanija  Tas nozīmē, ka var darīt ko grib, nerēķinoties ar otru cilvēku ar kuru ir attiecībās, viennozīmīgi! Ja ir attiecībās, tad viens otram pieder un ir atbildīgi viens par otru un ar otru ir jārēķinās, ja jau esi to ielaidis savā dzīvē, pirms neesi ielaidis un devis cerību, vari darīt ko vēlies!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu