Kā izprotat frāzi"neviens nevienam nepieder"?

Oho visai bieži skan šī nodrillētā frāze, ka..."neviens nevienam nepieder".Kāds tad būtu šīs frāzes detalizētāks apraksts?Ja es veikalā nopērku apenes, tās ir tikai un vienīgi manas un es zinu ka manas apenes neviens nevilks! Gribēšu vilkšu, negribēšu un nevilkšu un tās stāvēs atvilknē kaut veselu mūžību, bet vienmēr kad gribēšu varēšu uzvilkt! Bet otrs cilvēks tak nav nekādas"apenes" un ar viņu nevar darīt ko grib, bet tajā pašā laikā ja divi dzīvo kopā, tad tak katrs uzskata otru par SAVU! Pat vnk sarunājoties mēs sakām-"Mana sieviete, mana sieva, mans vīrietis mans vīrs"Tad jau kaut kāda piederība viens otram ir?Ja jau nebūtu tās piederības, tad jau tādi jēdzieni kā uzticība, uzticēšanās, paļaušanas vienam uz otru nemaz neeksistētu.A ko-labs arguments.Piem.man vot gribas ar to un to nokniebties, es tak Tev nepiederu?Eju vēsā mierā kniebties, kad sagribēšu atnākšu atpakaļ! Un otram tas tā mierīgi būtu jāpieņem, jo"neviens tak nevienam nepieder"?! Tad kā saprast - cik pieder un cik nepieder?

CoCoSan  Esmu izbrīnā, kas tā par manieri apspriest nevis tēmu, bet autoru? Visi te sapulcējušies ir jau sirmot sākošie un jau nosirmojušie, varbūt pēdīgais laiks mācās diskusijas kultūru runāt par tēmu?

CoCoSan  Vai jums kādreiz ir bijis kauns citu cilvēku vietā? Man ir bijuši gadījumi. Un arī šoreiz man ir kauns augstāk komentējošo sieviešu vietā. Nespēju noraudzīties, kā sievietes var publiski pazemot vīrieti. Tas ir sievieti apkaunojoši. Un nav svarīgi vai tas savs vīrietis vai svešs. Var strīdēties, var nepiekrist, var palikt pie sava viedokļa, var noklusēt vai vnk pagriezties un aiziet. Bet nu tā, lai dominanti noliet vīrieti, fūuuu, vēeee, kauns man pat lasīt šos draņķus.

fargo  ir bijis. bet visvairāk ir bijis pašam no sevis. citi nāk un iet, bet ar sevi ir jāpaliek. un gandrīz neko nevar izdarīt.

fargo  "Bet nu tā, lai dominanti noliet vīrieti, fūuuu, vēeee, kauns man pat lasīt šos draņķus."
un ja bumbastiks nav vīrietis, tad ko?
varbūt ir!
bet ja nav?
galvu es ķīlā šai oho mistērijai es nelikšu.
teikšu tā. aizmirsti uz brīdi nikus un paskaties uzvedību.
autora valodas īpatnības atgādina torpēdu aka... kā nu viņu... vips, vipulis bija. ot to atgādina. bet daudz no valodas izpausmēm vīrieši neizmanto(man zināmie vīrieši vismaz). ot neizmanto. kad esi jauns, viena lieta, bet kad esi bijis gadiem ar gan strādniekiem, gan hudožniekiem, gan alkāniem, gan frantiem... tad aptuveni sāk rasties priekštats, kā dzimums runā. kad nekaunas, kad valoda rit savu gaitu, kad sieviešu un māšu nav apkārt. tas... griež ausī. bet varbūt tā kaut kur ir.

jautājums jau arī ir, vai tas vispār ir svarīgi? jā, daļēji. kāpēc? ja(ja!) ir izlikšanās un ir ilgstoši, tā ir garīga problēma. pat ja uzreiz nav, tā par tādu kļūst. pašam cilvēkam.

tas pats jau ir ar tēmu - neviens nevienam nepieder. tas ir mēģinājums aizbēgt. aizbildināties. attaisnoties. ja cilvēkā nav vainas, tad nemeklē atsmēres. teikt savu nostāju ir kaut kas viens, bet meklēt atsmēres, tas ir kaut kas pavisam cits.

un liktenis vai taisnība ir kā svārsts. tagad cilvēs sadauza lupatu lēveros kādu ģimeni, spēlē uz kāda vājībām un liekas viss ir panākts un ir bunbās. bet tad atslābst un svārsts, ko cilveks ir pats iešūpinājis nāk atpakaļ un viņš vairs nezina kad, jo ikdiena ir to pārņēmusi. un tad nāk bēdas un jautājumi - kas, kāpēc, kā tad tā!? un kur zīlniece? un tad pa pieri dod tā, ka vairs nav gandrīz nekā. varbūt ne viņam, varbūt viņa bērnam. un cilvēks pat nesaprot, kā kādreiz ievirzījušies notikumi var iespaidot. un tomēr, viss nāk atpakaļ. un ar uzviju. labāk to sūdus nekrāt azotē, ne sev, ne bērniem.

av2  Taa fraaze ir ar pavisam citu domu, un tiessi tiem, kas ir kopaa, kas miil viens otru. Daudziem sskkiet, ka ja ir kopaa ar kaadu, tad var atllauties cuuciibas pret to otru, jo esma tak kopaa utt. Cilveeki muusdienaas ir tik......galvaa slimi biezzi, ka vinniem .....nu tiessaam , labaak nebuut ne arvienu kopaa.

dodekaedrs  Apakšbiksēm nav brīvās gribas. Apakšbikses ir priekšmets, nevis persona ar galvu uz pleciem, domām, jūtām un emocijām.

saulite34  Kad tēmas autors te izpaužās ar savu prasto ,rupjo valodiņu visus apsaukādams,tad nezin kāpēc kokosa madāmai kauna nav. Neviens jau te nav vainīgs ,ja tēmas autors pats atsaucas uz karstu izķertu pīrāgu un tagad tēlo ļoti aizvainotu personu. Tēmas autors ar kokosa madāmu,lai paši tiek no sākuma ar savām dzīvēm galā un tad te lien citus kaunināt.

CoCoSan  Kas ta nu saulīte? CocoSan nepūš tavā stabulītē? Esmu gana liela un gudra, lai saprastu, kur ir parasta diršanās un kur jau konkrēti verbāla caureja.
Nezinu nepazīstu bumbastiku, un pilnīgi vienalga vīrietis viņš vai sieviete vai transpersona. Man netraucē viņa daiļrades stils.
Teicu, vispretīgākais, kas dzīvē redzēts - tās ir maņkas puļimjotčicas - vīriešu savaldītājas.

Saulīt, tu to vispār zini par CoCoSan???? Neko? Tad arī turi muti vai izlauz sev pirkstus, lai nav kārdinājuma uiņu drukāt.

Nora  Neviens nevienam nepieder.Pasaulē es nācu viena-meitene ar zilām acīm,bez bļāviena. Nekas nav mūžīgs,tikai acumirklis....un es viņiem iepatikos un viņi mani pieņēma.Jūtos piederīga ģimenei,kura mani izaudzināja par labu cilvēku.Tie ir mani mīļie.Tālāk pašai jālemj kā dzīvot.

Rouzita  Pieder otram tik daudz, cik pats vēlas piederēt un cik otrs atļauj. Dzīve man ir mācījusi, ka visu laiku jātur stūre savās rokās , autopilots arī der laiku pa laikam, bet ir arī jāpameditē un jāpavēro notiekošo. Šai dzīvē apsolītas ir 2 lietas - piedzimšana un nomiršana. Pārējais -var notikt visvisādi.

AivarsN  Lai pa īstam iepazītu cilvēku, vajag viņu nokaitināt. Un te nu lieliski atklājas, ar kuru var veidot attiecības, bet ar kuru nekādā gadījumā. Var jau valkāt dažādas dežūrmaskas katrai dzīves situācijai. Taču ilgāk dzīvojot ar kādu kopā, īsto dabu tāpat nenoslēpsi un kad būsi dabūjis savu, nemaz arī necentīsies to darīt. Drošāk veidot attiecības ar sievieti, kura rūpējas par klaiņojošiem kaķiem, nekā tādu, kura iedomājas sevi par augstākās sabiedrības dāmu, uz visiem noraugās no augšas un visus kritizē.

Nora  Nedaliet apakšbikses un citu mantu no agra rīta.

Un ,kad man nekas vairs netīkas,
es ieguļos zālē
un ļauju ,lai smilgas pār mani līgojas
un skatos
..
uz rasas zvaigznīti stiebra galiņā,
velkas raibs kukainīts-
bet dreb viņš un trīc.
ka tik nu kāja nepaslīd!
un dreb viņš un baiļojas,
un kā nu ne,
tāpat savs romāniņš.

Nu mīliet sevi un citus,nerunājiet rujības .Cilvēks no pasaules arī aiziet viens.

Mikko  Te lielais vairums ir kã apakšbikses súklim Bobam!
Perversi!
Veram jaunu tému??
Kã apenes ietekmé drošíbas sajútas attiecíbãs! 😂

leone  Tā dziesma nav par krekliem(vai apakšbiksēm,ja tā labāk tīk),bet ir par sirdsapziņām.
Mana manta man pieder,jo esmu to kaut kādā nosacīti likumīgā veidā ieguvusi,bet cilvēks nevar man piederēt pat tad,ja pati esmu viņu dzemdējusi.Tur darbojas smalkāks matērijas,kuras iekļaut mantiskas piederēšanas rāmjos ir nenormāli,neskatoties uz bieži apkārt redzamo.

Mikko  Jap!
Tikai daudzi nespéj, drízãk negrib, aiz sava egoisma saskatit, sajust to smalko robežu aiz kuras tãlãk iet nevar.

Vandito  Piederēt var mantas,bet ne cilvēks. Ar cilvēku var vienot kopā patīkamas tikšanās un attiecības,lieliski pavadīts laiks. No tā tev var piederēt tikai kopā pavadītie mirkļi un atmiņas. Cilvēkiem,kas otru uzskata par savu personisko lietu,piemīt īpašības,kā bailes, nepārliecība ,greizsirdība un egoisms,pašiem to neapzinoties. Ar šādu pieeju,tiks nodarīts pāri otram cilvēkam un attiecībām pasliktinoties,tikai pieaugs šo negatīvo rakstura īpašību izpausme.

uzplanaledus  Nu, Bumpastik, apenes jau arī var paņemt tava sieva. Esi dzirdējis kaut ko par ģimenes biksēm? :D
Bet nu nopietni, jā, gribētos, lai tavi tuvie rēķinātos, lai ir tāda piederība, savējie, un nedarītu to, kas var būt sāpīgi.
Savukārt, filozofiski, tas tomēr neiet cauri. Mēs nevaram nevienu piežmiegt tā, lai tas darītu to, ko pēc piederības pienāktos. Ikviens esam ar savām domām, vēlmēm un arī dzīves uzdevumu.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu