Vai atzīstas kāzas, kas balstītas reliģisku apsvērumu dēļ ?

Ir daudz sektas, ticības, kas propogandē attiecības tikai laulībā, tas nozīmē, kamēr neesi apprecējies, jebkuras intīmas attiecības ir tabu. Sanāk, kamēr neesi precējies, seksuālas attiecības ir tabu .Vai esat šāda moduļa piekritēj ?

Piparkuka  Jā, noteikti atzīstu un tā ir gan pareizi, gan labi. Tikai ne kaut kādā saistībā ar reliģiju! Tā vienkārši ir labi.

Reds  Sektas.... mjā... Neesmu pa dzīvi nevienu sievieti saticis, kura nevēlētos izveidot stabilu ģimeni, kopā ar vīru izaudzināt bērnus, piedzīvot mazbērnus un mazmazbērnus. Un tās laimīgākās - un tā patiesi laimīgākās, ka skaidri redzams ka laimīgas - dzīvo laulībā ar pirmo vīru un vienīgo viņu bērnu tēvu. Agrā jaunība jau paskraida visi apkārt, bet, jo ātrāk tas posms pāriet, jo labāk pašām pēc tam.

Vienīgi dažas feministes internetā plātās ka liela laime ir mūžīgi īslaicīgi sakari, bērni katrs no sava tēva, no kuriem pēc tam jāiztiesā alimenti, bet laulība ir lielās briesmas - tā ka sektas kā reiz ir pret laulību un precēšanos un arī bērniem, izņemot mantkārīgos nolūkos - tāpēc arī tiek veidoti visādi kopdzīves likumi.

siikaa16  Ir vēl trakāk dažās ticībās. Sekss tikai,lai bērnus radītu. Piemēram, Uģis Kuģis dzīvo ar sievu katrs savā istabā. Bērnu uztaisīja un tagad nav seksa. Saka, ka jūtas apmierināts ar dzīvi.

CoCoSan  Nujā, tā ir kad kņigu ņečitaļi, no mņeņije imejut. Nu vsp būtu pakautrējušies par savu tumsonību un izglītības trūkumu. Visas, pastrīpoju, visas ortodoksālās konfesijas ir pret dzimumdzīvi līdz laulībai un pret abortiem. Arī jaunie lielie kristīgie virzieni neatbalsts sadomu un gomoru. Par kurām sektām te maun, īsti nojausmas nav, jo reāli bīstamu sabiedrībai sektu Latvijā praktiski nav. Varbūt pašpasludinātas ķerto vēdistu vai tamlīdzīgo šaikas arī īrētos dzīvokļos rīko savas sapulces, taču drošības dienesti ir ļoti modri.

Keksene, tavos 150gados tev joprojām aktuāls tavas jaunavības jautājums??? Īstai provokācijai uzjautā vēl vai atzīstas kāzas, kas balstītas rasistisku apsvērumu dēļ ?

qwertyjs  Nerunājot par islamu, kristietības ietekme mūsdienās par laimi ir mazinājusies, citādi glītās jaunavas, kuras nedod garīdzniekam arvien tiktu liktas uz sārta vai slīcinātas āliņģī. Pavisam neforši ir propagandēt tikumu, ja konfesijā iekšā notiek perversas lietas. Ja kāds no malas mudina tev darīt/ nedarīt to un šito, uzspiest "pareizos" rāmjus, tā tik un tā ir iejaukšanās tavā privātajā dzīvē un mēģinājums sagrozīt apziņu. Tāpēc visvērtīgākais, man šķiet, šādas tikumiskas lietas stingrāk vai vaļīgāk iepotēt un audzināt ģimenē, kaut spiediens un izaicinājumi iz ārpasaules šķiet vilinoši. Bet katram savs. A sektas, brālības, baznīcas "baltās" vai "melnas"- tas vispār ir ļaunums.

Vaukskis  ..Aha !

fargo  "Ir daudz sektas, ticības..."

nevis daudz, bet visas ticības tur laulību par svētu un tikai dažas sektas propogandē, ka izlaidība un ārlaulības sekss ir ok. tas ainu padara atbilstīgu realitātei.

sekss ir domāts, lai dzimtu bērni. un dzimtu un augtu ģimenē.

par sodīšanu. uzskatu, ja par ko ir jāliek cietumā, tad tas ir par bērnu nogalināšanu - abortiem. abus divus balodīšus.

Eneile  Katrs dara tā, kā iekšas viņam liek.

Karmensita  Mikucītis...

Epifanija  Sekss nav domāts tikai bērnu radīšanai, šeit nu gan es iebilstu, ja ir patstāvīgs partneris, tad sekss vai mīlēšanās, devējat kā to gribat, ļauj cilvēkam dzīvot harmonijā un idillē, organismam tas ir vajadzīgs, lai pareizi sadarbotos fiziskais ar garīgo!

CoCoSan  Qwertyj, un kādas vērtības bērniem var ielikt šodienas jaunā ģimene, ja viņa nav nākusi no vecās konservatīvās reliģijā balstītās ģimenes?
Kādas ģimeniskas, ētiskas un morālas vērtības var ielikt, kur jaunie pārojas jau no 14-15 gadu vecuma? Kāda ir/būs jaunās sievietes reproduktīvā, ģenētiskā un mentālā veselība augstvērtīgu pēcteču atražošanai? Kādas vērtības ieliks jaunais vīrietis, kuru izaudzinājušas sievietes trīs paaudzēs, kurš noprovējis visu, kas deg un kustās, kurš naudu savu atstāj fēniksos, apčakarējis uz piķi visu savu tuvo un tālo apkārtni?
Ko var ielikt bērnā ģimene, kurai pašai nav nekā svēta? Drāžos ar ko gribu, kur gribu un cik gribu, kur un kāds piemērs būs mantots bērniem??? M?
Ne jau ideāli sačakarē cilvēku, bet cilvēks ideālus. Ja krāslavā dzīvo pāris gopņiki un nariki, tādēļ jau krāslavu nesauks par valsts padibeni. Nejau reliģija vai baznīca posta cilvēku, bet atsevišķi imbicīli, kuriem tur atrasties nevajadzēja.

Mikko  Mikko pasmaida 😏
Par uzvilktãm,, beibem"
Phe 😋

qwertyjs  Čo Čo, retoriski jautājumi uz kuriem atbildes lai meklē katrs pats.

C_hloe  qwertyjs
un kur meklēs atbildes? pieredzes apmaiņā, tērzetavā, citā forumā? Kur, reāli nav zināms, kas slēpjas aiz virtuālā profila.
Vērtības ir bijušas nemainīgas, pamatvērtības - caur laikiem un ticībām. Šodienas "budiskajam" cilvēkam, kurs sevī redz visuma centru - visa sākumu un beigas - vienīgā vērtība ir darīt tā, kā viņs grib.
Kas attiecas uz kriestierību, tad labāk mini konkreti konfesiju, nevis visu pabāz apakšā zem šī viena nosaukuma.
Starp citu - visi tic kaut kam. Visi.

Mikko  Nop!
Neticu nekam!
Un tã ir labãk!

Yamamoto  Burts T tomēr atrodas diezgan tālu no burta S uz klaviatūras. Un krišnaīti vispār seksu pieļauj tikai bērnu radīšanai.

CoCoSan  Mikko, netici arī tam, ka tevi nokurinās kopā ar pāris bomāriem vai vnk acis izēdīs tārpi? Viss tas kādreiz beigsies, visiem un katram.

fargo  man liekas, ir svarīgi neuzlikt cilvēkiem nastas, kas tobrīd ir nepanesamas. bet arī neslēpt, kas ir prasīts.
gandrīz līdz visam - pārbaudījumiem, garīgam spēkam, noturībai, pārliecībai, rezultātam... cilvēks nonāk soli pa solim.
pēdējos 20 gados notiek sistemātiska cilvēku deģenerēšana rietumos - caur kino, caur popmūziku, dažādiem mēdijiem, vai tie būtu populārzinātniski raksti vai pat tāda lieta kā ziņas. lielas pūles tiek veltītas, lai cilvēkos izskaustu tikumību, kas viņos jau ir.
jūs neredzēsiet filmas, kurās kā pozitīvi personāži būtu stipras gribas, tikumīgi, labi tēvi. to nav iespējams sameklēt pat ar prožektoru. jaunām sievietēm tiek smadzenes tamborētas ar dzīves filosofiju, kas viņas padarīs par pasauli neieredzošām vecmeitām, parasti vairs nespējīgām nodibinat ģimeni, dzemdēt sev bērnus, bet dzīties pakaļ fantomiem, kurus šie paši cilvēki "laipni" viņām piedāvas.
līdzīgi ar vīriešiem.

man ir tāda līdzība, ko es jau pasen stastīju. par akvāriju un zivīm un ūdeni. ūdeni no ārienes indē, bet pamazām. bet zivis akvārija to nejūt, bet tā vietā pierod. pie arvien netīrāka un netīrāka ūdens. kāpēc akvāriju indē? tā ir tik liela tēma. to nevar īsi izskaidrot.
bet svarīgi būtu saprast, kāpēc kaut kas notiek un kāpēc kaut ko šīs pasaules vara atbalsta un mēģina virzīt. kāpēc, tikai 30 gadus atpakaļ ģimenes vērtības bija vispārpieņemta norma, bet tikai 15 gadus vēlāk tiek saukta par tumonību no ano tribīnes? kas... notika šai īsajā laika brīdī?
politiķi pēkšņi ir mainījuši nostāju, masu kultūra vairs neslēpj savu nostāju.

saproti, vainot zivis tajā, ka ūdens ir saindēts, nav pareizi. tie pieņem situāciju, adaptējas. bet īstais mērķis nav vienkārš cilvēks. ienaidnieks ir kaut kas cits un citur.

tāpat, šai jautājumā, ikviens zina kas ir labi un kas ne. bet nereti ir saistīts ar savu dzīvesveidu vai pārkāpumiem, tāpēc ir spiests izlikties par nesaprotošu vai pat atbalstīt kaut ko, kas nav labs. bet sap

fargo  bet saproti, cilvēks ir spiests atrunāties, vai atbalstīt pat to, ko iekšēji tas saprot par nepareizu. jo tik daudz, kas tā dzīvē ir saistīts ar paša rīcību un pat nodomiem. jo ja atzīst pareizu par pareizu, bet rīkojas pretēji, tas nozīmē vainas atzīšanu. bet tam vēl nav gatavs. tāpēc, nereti cilvēks zina, kas ir labi, bet lūpas saka kaut ko citu.

Yamamoto  Būtībā atbildēm vajadzētu būt tikai divām, jā, jeb nē.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu