Vai vajadzētu atcelt alimentus?

Tētis ir nevis tas, kurš uztaisīja, bet tas, kurš uzaudzināja. Tā domā abolūtais vairākums sieviešu un daļa arī vīrieši. Faktiski tas nozīmē, ka, ja šķirtā sieva, kurai tiesa ar lēmumu atstājusi bērnus, atrod sev jaunu vīrieti, kurš ir gatavs veidot ar viņu attiecības/kopdzīvi/ģimeni un ar to pašu arī uzņemties atbildību par viņas bērnu apgādāšanu un audzināšanu ( jo, ja mīlēs sievieti, tad iemīlēs arī viņas bērnus), tad iepriekšējais vīrs jeb bērna bioloģiskais tēvs būtu atbrīvojams no alimentu maksāšanas. Sevišķi, ja viņam ir liegta iespēja tikties ar tiem bērniem ( bijusī neļauj) vai viņš pats nevēlas, jo materiālo atbildību par šiem bērniem ir uzņēmies sievietes jaunais vīrs vai cilvilvīrs. Vai šādu loģiku nevajadzētu iestrādāt Civillikuma attiecīgajos pantos?

Skudiss  Pilnīgs murgs. Īsts vīrietis atbild par savu rīcību. Tikai ņuņas neuzņemas atbildību. Un ja nespēji patraukt laikā tad pildīt pienākumu. Ja tēvs nevēlas tikties ar savu bērnu tad alimentus reiz divi. Nav tādas lietas, ka māte var aizliegt tikties izņemot tikai ja tēvs nedraudzējas ar galvu un ir bīstams, bet tad tam ir jāsēž nevis riņķī jāblandās. Protams var būt izņēmumi, bet tie būs maz un tāpēc ir tiesas , lai kādas tās arī nebūtu, kur jautājumus var risināt. Un alimenti attiecās uz abām pusēm. Ir kur mammas maksā ja kas.

saulite34  Bērni lielākoties paši izvēlas tēvus,un vislaimīgākie bērni ir tie,kam pēc vecāku attiecību izjukšanas ir divi tēvi un divas mammas ,tas jau ir no pašiem pieaugušajiem atkarīgs,kā viņi sakārto savas un bērnu dzīves,un visi pēc šķiršanās nedzīvo kā briesmoņi viens otram bojādami dzīves.

LaskovijMerzavec  Te nav vērts kko diskutēt, jo vnk cilvēks negrib savus bērnus....

Vaukskis  ..Manis pēc- alimentus var atcelt, taču par to vajadzētu vispirms nobalsot referendumā, jo izskatās, ka skar daudzus !

Felde  13.56 nu nez vai divi+divi,buus risinaajums,bet ideja jaa-ja cilveeki spej but sapraatigi,tad vajadzeetu speet piennemt otra beernus,vismaz briivdienaas.... vai netraucet iesaistiities berna dziivee! berni nav vainiigi,ja vecaaki nespej but kopaa.... Nevajag sijaat naidu... berni izaug,un tad deels-ar to passu teevu var buut nesskirami,sirsniigi.Un meita lepotos ar teevu,nevis,kaa tagad biezzi dzird-teevu pat uz kaazam neaicina.... Murgs!

Aelita  neatņemiet zemas sociālās atbildības meitenēm galveno iztikas avotu!

puuuka  ...ko tikai neizdomās cilvēka prāts ,lai izvairītos no atbildības...

Siva  vajag tikties ar vācijā nodarbinātajiem, ta valsts "papum" vnk piemetīs pabalstiņu, kas no Latvijas mērogiem skatoties, ir gluži ok, un smiedamies nosedz alimentu apjomu. Mīnuss ir tas, ka tavam bērnam vecumdienās būs jāmaksā cilvēkam, ko redzējis pārsvarā bildēs un pārsvarā kopā ar tev nezināmiem bērniem.

Dzeguzessbalss  Cik tie bezatbildīgie vīrieši, kuriem pie vienas vietas sava paša bērni un uzskata, ka citam vīrietim jāaudzina un jāapmaksā viņa paša bērna uzturēšanu, ir idiotiski...

Forsaakais  Beidziet strīdēties. Ir vēl viens godīgs risinājums - īstais tēvs maksā alimentus, bet patēvs vispār neieguldās nekādi ne audzināšanā, ne materiālajā nodrošināšanā, jo tas nav viņa bērns! Vīriešiem, kuri piekrīt attiecībām ar šķirtenēm ar bērniem ir jāizvirza šāds nosacījums - tavi bērni ir tikai un vienīgi tava atbildība un problēma. Tad mēs varam dzīvot kopā. Tavus bērnus, lai audzina iepriekšējais vīrs, lai maksā alimentus un citus uzturēšanas izdevumus. Un miers mājā. Nekādu strīdu. Var pat rakstisku vienošanos noslēgt. Šo vajadzētu vīriešiem mācīt kopš bērnības - tu atbildi tikai par saviem bērniem, bet par citu bērniem atbil tie citi. Un punkts.

Piparkuka  Piekrītu 100%!
Tādos gadījumos. Tikai tad nevajag līst pie bērna! NEKAD.

ZebieksteEs  Ņuņas ne vīrieši, ko var gaudot vienu un to pašu, nevajag ar savu stulbumu un nespējīgumu plātīties, mēs visi sen jau sapratām ka nēesat apveltīti ar prāta spējām īpaši jau savu bērnu māšu izvēlē, biji idiots nu tad sēdi un klusè, ko var vāvuļot, nu neapsēklo visas pēc kārtas, nu nedzīvo ar sievieti un svešiem bērniem. Kur oriģinàli ir sāpe? Autoram tāpat nesatrauc citi vīrieši, vairāk nevar samierināties ar savu izvēli, laikam neviens vīrietis ar nav audzinājis, ne tēvs, ne patēvs

Avatars30  Nav svarīgi,mīli nemīli to sievieti,bet jāciena viņa ir un tas ir vainu ir vai jāapgūst ,man sieva pa psihenēm novazājusies ntos gadus,bet ir visskaistākā meita un es cienu savu pirmo sievu,lai kas un kā tur būtu!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu