Gribētu zināt kā jūs šo attaisnosiet

"Tikai par diviem procentpunktiem palielinājies reālais stundu skaits gadā, kuru tiesas piešķīrušas tēviem. Ja iepriekš tie bija 13%, tad tagad tie ir 15% no stundām gadā jeb joprojām sestā daļa no savas atvases bērnības." - salīdzinājums starp 2017.g. un 2020.g.
Te nav runa par tiem, kas negrib satikt, audzināt savu bērnu - te ir runa tikai par tiem, kuri grib to darīt - tie iepriekšējie līdz tiesai par šīm lietām nenonāk.

Jautājums abiem diviem:
sievietēm - alimentus ta gribam saņemt par pilnu laiku vai ne? Kāpēc statistika rāda ka bērnu gribam nošķirt pilnībā no tēva? Tie 15% šobrīd jau ir izlīgums nevis tas ko sieviete vēlas!
vīriešiem - a kāpēc statistikā neparādās šī jūsu "sievieti var izčakarēt tiesā tā ka nu tikai"? Kaut kā baigi izskatās ka viss notiek tieši pretēji.

Kāds te pa vidam aizstāvēja feministu juristus stāstot ka panākot normālas saskarsmes tiesības vīriešiem - sestā daļa skaitās normāli?


Avots: https://www.lsm.lv/raksts/zinas/zinu-analize/bezmaksas-mediacija-gimenes-stridos-nav-lidzejusi-vient
ulajiem-teviem-satikt-biezak-savus-bernus.a374006/

Aelita  ļoti loģiski
offtopic-visām realitātē mieru neradušajām dvēselēm novēlu, lai labākais iespējamais partneris, ko mēs pazīstam, sakristu ar labāko iespējamo, ko varam dabūt! DDD

Aelita  dažiem viss būtu izdevies, ja netusētu bordelī līdz 70 gadiem
bet pat tagad jūs esat forši-
tikai ne kā bioloģiskie tēvi. Kaut vai nošaujiet savas kurtizānes, vai sevi, vai nedodošās mamzeles, vai visus 3.

jotuns  50/50 nav īpaši saprātīgi - bērniem kaut kur jābūt "mājām", tur tie arī vairāk pavadīs laika. Diez vai pats arī grībētu dzīvot 2 dzīvesvietās tieši uz pusēm. Tiem, kam tā iznāk darba dēļ nav diez ko laimīgi. 15% izklausās pamaz, bet saprātīgi. Interesantāks ir jautājums - cik bieži tiem tēviem, kas vēlas uzņemties pilnu atbildību par bērnu audzināšanu (un piešķirot mātei saskarsmes laiku) tiek atteikts? Pie mums tas laikam nav īpaši populāri salīdzinot ar rietumiem, bet tas atklātu, ja būtu kāda diskriminācija (un pieņemu, ka tiešām būtu, jo mūsu sabiedrība tiešām šajā jomā ir aizspriedumaina) ...

Piparkuka  Zinot vairākus gadījumus, kad vājprātīgi tēvi- sociopāti vēlas atņemt mātei bērnu/bērnus vai viņu terorizē, pakļauj, pazemo un apmelo tiesās, es ieteiktu nevienai sievietei neuzrādīt kā bērna tēvu "to" vīrieti, ja viņi nav precējušies, ja viņa reāli vairākus gadus neredz, ka viņš ir atbildīgs strādīgs, nav bijis ar citām un nav sataisījis bērnus jau iepriekš. Arī ģimeni, māti jāizpēta utt.
Tie ir vienkārši vājprātīgie.....
Tāpēc es teiktu- ja nav "īsts" vīrs, vispār neteikt, neuzrādīt.

Kaskaade  Autor, tev nopietni iztrūkst kritiskās domāšanas, līdz ar ko ir vērts pārdomāt vai ar izvēlēto profesiju atrodies savā vietā.
Kā profesionālim var savā darbā traucēt kkāda statistika? Tikai nejēgas karavānai var traucēt rejoši suņi.

puuuka  Reds....es nesaprotu,par ko tu tā ņemies,ja tā ir tava personīgā sāpe,tad man rodas jautājums,ko tu tik briesmīgu esi sastrādājis,kad tev neļauj tikties ar saviem bērniem(bērnu),neviena normāla sieviete,nevienam normālam vīrietim neliegs tikšanos ar bērniem.Ja patiesi esi balts un pūkains attiecībā pret savu bijušo un bērniem,tad neredzu problēmu,varbūt vienkārši vajag izrunāties!

ZebieksteEs  Ir jāļauj izvēlēties bērnam pie kura no vecākiem viņam ir dzīvesvieta un cik laika grib pavadīt ar otru vecāku, bet pieaugušie ir pārāk lieli egoisti, tie kuri nespēj vienoties. Bērns nav manta. Mana dzīves statistika uzrāda ļoti pieaugušu procentu ar tēviem pie kuriem bērni dzīvo un satiekas vai arī nesatiekas ar māti. Agrāk tādu gadījumu bija daudz mazāk. Viss mainās un statistikā arī 2% ir daudz. Ir muļķīgi runāt par vispārīgam statistikām, īpaši tur kur iesaistītas cilvēku dzīves.

ZebieksteEs  Autor, aizliegt nedrīkst, ja vien tiesā nav lemts citādāk. Ar likumu ir noteikts ņemt vērā bērna viedokli. Nesākšu diskutēt par mūsu bāriņtiesām un tiesu procesiem kopumā, bet nav arī tik melns tas velns kā mālē. Var jau fantazēt, var šausmināties par dažām mātītēm vai tēviņiem, tas procentus neuzlabos. Visa saknē ir cilvēciskuma un veselā saprāta nezaudēšana. Personīgā pieredze un pārliecība, bērni paši izvēlās kur dzīvot un cik kontaktèties, tā ir viņu izvēles brīvība un viņu attiecības. Ja ir vēlme ko mainīt, tad jāsāk ar sevi, savu ģimeni un apkārtējo sabiedrību, rakstot šeit un bakstot statistiku nekas nemainīsies. Vai autors ir reāli palīdzējis abām pusēm atrisināt bērna dzīvesvietas un tiesības uz saskarsmi ar abiem vecākiem? Teiksim tā, tiesā nav emocijas, tiesā ir fakti un lietas būtība, vismaz cik esmu saskārusies ar tiesas procesu un gatavojot dokumentus iesniegšanai tiesā un man nav 150 gadu, ka tā būtu ļoti sena vēsture. Mīliet sevi, savus bērnus un prātīgāk izvēlaties ar ko kopā radīsiet bērnus, bērni nav mirkļa vājība un nepazūd no rīta.

av2  Veel kas, nu normaala mamma tikai priecaajaas, ka beerna teevs biezzak vinnu redz, pannem pie sevis utt. Beerns to noteikti gaida, un noveertee. Un normaali tak taa arii daraa teevi. Jaa, daudzi straadaa daudz par daudz, vai vispaar brauc uz otru pasaules malu pelniit naudinnu, bet nu...tiessam, kaapeec lai beerna mamma speciaali nellautu satikties beernam ar tevu, ko beerns arii gaida?

C_hloe  Kàpēc kaut kas ir jāattaisno?

elfu_mazulis  Jotuns, ZebieksteEs
Neko piebilst, neko atņemt. Kad uz bērnu skatās kā uz dzīvu būtni ar savām jūtām un vēlmēm, tad daudz kas pats nostājas savās vietās. Bet ir cilvēki, kam bērns ir ierocis svētajā karā ar vēlmi pierādīt, ka sievietes vai vīrieši ir maitas un godīgi ir nevis taisnīgi un bērna interesēs, bet kā lietu sadalīt uz pusēm, kliedzot par savām tiesībām.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu