Vēsture

Vai vēsture ir zinātne, vai arī vienmēr un tikai bijusi "galma poēzija"? Kura tauta gan atzīs tādu vēsturi, ka ir kko sliktu darījusi un nav bijusi varonīga? Vai vēsture ir katras valsts propagandas ierocis un tikai?

Elektrods  Chris, nekad neesmu teicis, ka NATO ir baigi labā organizācija, sliktu tā ir sadarījusi bezgala daudz. Bet nevajag tak kā krieviem - vainot visas pasaules nelaimēs amerikāņus. Lai nu ko, bet Krimu un pārējo Ukrainas teritoriju okupēja Krievijas karaspēks ar krievu ieročiem.

Talava  un paralēli Putins tikās ar Obamu, frici.

AivarsN  Vai Krievija Latviju toreiz iekaroja, lai pievienotu PSRS. Arī toreiz Latvijā nebija vienprātības, tieši tāpat kā tagad. Liela daļa latviešu bija par iestāšanos. Vai Latvijai kāds īpaši uzspieda krievu valodu? PSRS teritorijā krievu valoda bija vienīgā izmantotā starptautiskā valoda, kurā vēl tagad var sazināties bijušo PSRS republiku iedzīvotāji. Šodien neatkarīgajā Latvijā mūsu vēsture un kultūra tiek izsmieta un iznīcināta vairāk, kā Padomju laikā. Cik lieliskas teātra izrādes un augsta līmeņa kinofilmas tika uzņemtas Padomju laikā un kādas parodijas par mūsu senču svētumu tiek uzņemtas tagad? Pietiek jau ar Nameja gredzenu, lai saprastu ko patreizējā okupācijas vara cenšas panākt.
Vai kāds vispār zina kad un kādu iemeslu pēc Ukrainai vispār tika uzdāvināta Krima un austrumu teritorija? Tad jau turki un tatāri var vairāk pretendēt uz Krimu, nekā ukraiņi. Un pats interesantākais, ja agrāk bija Kijevas Krievija, no kādas planētas atlidoja ukraiņi, ja par tādu tautu toreiz nekas nebija dzirdēts? Varbūt tomēr tie paši krievi, tikai kā vēstī tagadējās valsts nosaukums, viņi vienkārši dzīvoja Krievijas nomalē, līdzīgi kā mums latgaļi. Tā no Krievijas tika atšķeltas visas tagadējo slāvu tautu teritorijas, arī Baltijas valstis. Bet tiklīdz Krievija kaut ko mēģina pievienot atpakaļ, tā brēkšana pa visu pasauli. Ja tagad oficiāli publicētu īsto civilizācijas vēsturi, viens otrs pārliecināts rietumu fans laikam izdarītu pašnāvību.

saulite34  kāda tad ir tā tavas fantāzijas īstā civilizācijas vēsture?

eziCmigla  Neesmu rietumu fans.Bet esmu gatavs riskēt ar savu dzīvìbu.Klāj vaļā, īsto civilizācijas vēsturi.

LaskovijMerzavec  Pirmkārt, krievu valoda nav starptautiska valoda. Kā valoda tā tika uzspiesta PSRS teritorijā.

Ojā, "labprātīgi" iestājas PSRS, kā reiz pēc Molotova-Rībentropa akta un apmēram 100 ūkst. paši sapakoja mantiņas uz nometnēm.

Krima? Kādēļ Krievija Abreni neatdot Latvijai atpakaļ? Un Kaliņgradu, kādēļ neatdod, Kuriļu salas? Osetija, Abhāzija?

Čečeniju pat divos karos dedzināja. Piednestra?

AivarsN  610000 gadu vēsturi?! Tik daudz komentēt man neatļauts. Pajautājiet Google, kur var dabūt izlasīt, vai noklausīties, Nikolaja Ļevašova grāmatu ,, Россия в кривых зеркалах". Bet vēl detalizētāk par senāko laiku vēsturi Velesa grāmatā un Slāvu-āriešu Vēdās, neatceros vairs kurā tieši nodaļā. Tā informācija ir no pirmavotiem, bez jeb kādas parazītu rediģēšanas. Tieši tāpēc tik masveidīgs uzbrukums tām grāmatām.

saulite34  un tas tavs fantazētājs ļevašovs tik labi zināja,kas ir bijis 610000 gadu atpakaļ,un tās tavas slāvu -āriešu vēdas noteikti arī ir sarakstījis tāds pats fantazētājs,kāds esi tu.

AivarsN  Viņa pētījumi balstīti uz Vēdu informāciju. Un viņš nebija fantazētājs, bet zinātnieks radio fiziķis, ļoti unikālām spējām apveltīts cilvēks, kurš pats spēja piekļūt informācijai un pat ietekmēt šo pasauli. Daži viņa izgudrojumi darbojas vēl šodien, par spīti visiem fizikas likumiem. Kaut vai apbrīnojamais dārzs Francijā, kur augi sasniedz neticamus apmērus un eksotiski augi nenosalst, bet aug pat ziemā.

Elektrods  Aivar, atver acis un apskaties, kā dzīvo un ko ražo tava mīļā Krievija, tās okupācijā bijušās, esošās tautas un kā normālas rietumu valstis ! Kādi ceļi, kādi auto, utt. Krievi tak ir atpalikuši par 100 gadiem un savu atpalicību ir uzspieduši visur, kur vien ar saviem kirzas zābakiem ir bradājušies. Tie "īpašās civilizācijas" pārstāvji tā arī nevienu savu auto nav uzbūvējuši, tikai nekvalitatīvus pakaļdarinājumus.
Salīdzini Latviju un Somiju - vienā ir krievi vairumā, otra tika no tām utīm vaļā. Bijām sākumā 1 līmenī, bet tagad ? Un, ja Tu tiešām zinātu vēsturi, zinātu, ka baltu zemes vēsturiski nekad nav bijušas slāvu zemes. Vēdas, vai zin, tpū !

eziCmigla  Labrīt, OHO tauta.
Arī Tev, Aivar..labrīt. Mēģināju palasīt, paskatīties, paklausīties Tevis ieteikto Nikolaju Ļevašovu. Divas stundas nozagu, savai dzīvei. Un sapratu, tas viss jau kaut kur redzēts un lasīts. Un tad kā ar āmuru pa pieri..Star Wars + Prometheus + The Lord of the Rings un Tu sevi pozicionē , ka Neo..no The Matrix un ir Tev sava Trinity ,te OHO(spriežot pēc komentāriem). Ok,lai būtu..kāpēc nē..Jūs Gaišie spēki,kuri cenšas mūs izraut no matricas un mēs tādi aģenti Smiti. Kuri par visām varītēm, pretojas folija cepurītes valkāšanai un turpina baudīt dzīvi , tajā Tumšajā matricā.

AivarsN  Varbūt tiešām vajadzētu rūpīgāk iepazīties ar vēsturi? Cik okupētas un kolonizētas zemes gan tiešā, gan slēptā veidā bija un vēl tagad ir Lielbritānijai, ASV, Vācijai, Francijai, Spānijai, Itālijai? Lūk arī viss viņu veiksmes stāsts, balstīts uz miljoniem noslepkavotu cilvēku un svešiem resursiem. No kura gadsimta Krievija jau ir līkdeguņu kolonija? Vai ne no tā laika, kad tur ieviesa dzimtbūšanu, kura nav tā īsti atcelta vēl šodien? Vai ne no tā laika, kad vācu ,,speciālisti" izdomāja Krievijai jaunu vēsturi, likvidējot veco kalendāru un daudzu tūkstošu gadu kultūru? Kā zināms, kolonija nedrīkst attīstīties tāpat kā to okupējošā valsts. Piemēri visā pasaulē. Kāpēc krievu tautības zinātnieki izdarījuši visvairāk svarīgu izgudrojumu, bet tos ievieš citās valstīs?

Rasa  Elektrod, tu jau paspēji iepriekš pateikt, ka Baltija ir vācu īpašums. Tu tiešām esi kaut kāds latviski samācījies vērmahta aģents.

Paula6  Lasot šīs tēmas komentārus un atceroties arī agrākos līdzīgās tēmās ir jāpasmaida...tik daudz šeit ir īsteno vēstures zinātāju un pētnieku! Tikai aizmirst, ka neviens pētnieks vai zinātnieks nevar sniegt pilnīgi ticamas un pārbaudītas ziņas par vēstures notikumiem. Katram, gan tagad, gan atgrāk, būs savs redzējums un savs traktējums, izejot no savas pieredzes, pārliecības un kāda mērķa labad, tas tiek pateikts vai uzrakstīts. Pirms runāt par vēsturi, ir jāzin kas ir vēstures fakts. Vēsture vienmēr iet roku rokā ar politiku un valdošo varu. Lai kaut cik jēdzīgi un saprātīgi par to runātu, ir vajadzīgs ne viens vien vēsturiskais fakts, dokuments, ar dažādiem skatpunktiem un neviens no tiem nebūs tas īstais, pareizais, bet gan patiesība būs kaut kur pa vidu, kuru varētu pamatot gan arheoloģiski, gan dokumentāri, aculiecinieku fiksētu.
Un vēl, neviens zinātnieks nav spējīgs spriest par visu vēsturi, bet pieļauju, tikai par kādu noteiktu jautājumu, kuru ir padziļināti pētījis. Bet šeit minētie autori kā ļevašovi un viņam līdzīgie nebūs fasificētāji?! :DDD Bet pirms runāt par Latvijas vēsturi, vajag izpētīt savas dzimtas vēsturi, tur arī būs daudz no Latvijas vēstures...tikai cik daudz katrs zin par sevi?

Paula6  P.S. Savas valsts, tautas vēsturi noteikti ir jāzin, vienalga kāda tā ir bijusi, ar visu slikto un labo. Pasaulē nav ideālas tautas, tāpat kā cilvēku un sava zeme ir jāmīl! Tā dēļ vajag paskatīties kā dzīvo citas tautas un zemes un tad vērtēt savu valsti un savu attieksmi pret to...nevis tukši pļāpāt.

saulite34  tās tavas vēdas ir taisni tāds pats cilvēku izgudrojums,kā viss pārējais,tu esi bijis Francijā un redzējis to dārzu,nav neviena cilvēka ,kas tieši zinātu kā civilizācija radusies un cik miljardu gadu tai ir,tikai ir cilvēku izdomātas un sarakstītās grāmatiņas,kur katrs cenšas savu taisnību pierādīt.

AivarsN  Bet tieši tāpēc jau tika pierakstītas Vēdas, lai cilvēki zinātu savu īsto vēsturi. Ap pusmiljonu gadu civilizācija bija vienota un ļoti augsti attīstīta. Kāpēc gan lai viņi nezinātu un nesaglabātu savu vēsturi? Visā tajā laikā neviens viņus pat nemēģināja iekarot, uzspiest savu reliģiju, vai falsificēt vēsturi. Pat melošana kā tāda, garīgi augsti attīstītā civilizācijā ir bezjēdzīga. Kāpēc Krievijā ir aizliegtas Vēdas, bet par jaunu tiek izdotas Tora un Talmuds, kuras nepārprotami ir visrasistiskākās grāmatas? Bet tas vien jau norāda, kura tauta Krievijā ir noteicēja. Kad noskatījos video par PSRS valdības locekļu tautību, jau pēc pāris stundām tas video tika bloķēts. Tās pašas tautības pārstāvis pat ir mūsu prezidents. Okupācijas pazīmes ir saskatāmas ik uz soļa. Vajag tikai plašāk atvērt acis. Visa informācija par vēsturi ir saglabājusies, pat Vatikāna bibliotēkā. Tikai visas pūles tiek veltītas tam, lai īstās vēstures vietā iesmērētu ko pavisam citu, kas neatmasko okupantu noziegumus, bet gan padara viņus par gaismas nesējiem.

Talava  nezinu savu vēsturi, bet sastopos ar to, ik pa brīdim spoži uzplaiksnī kāds astroloģisks objekts no abām pusēm.... diezgan augsta prove.... baidies naidniek D:)

ne_tik_pareizs  Ejot ar dibenu pa priekšu var labāk redzēt savu pēdu nospiedumus.
Bet vai tas palīdz neiekāpt pļekā?

saulite34  pasaku stāstniek,stāsti vien tās savas pasaciņas! Par kādu īstu vēsturi tu te vari runāt,ja pat nezini ,cik gadu ir civilizācijai un,kā tā radusies.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu