Laulības šķiršana tiesā

Vai kāds var pastāstīt, kā norisinās laulības šķiršanas process tiesā? Vai tur kaut kas jāstāsta vai vienkārši, ja otrs piekrīt laulību šķirt, tad paziņo lēmumu un viss. Šķiršanās iemesls - alkoholisms, emocionāla vardarbība.......

Piparkuka  Parastā gadījumā tas ir apmēram pusstundas jautājums- tiesā, gribi/negribi, abi grib, viss izdarīts.
Dažiem, kur kāda puse pretojas, tas var ilgt gadiem...

aija_69  Visu cieņu Kaskādes vēsi profesionālajiem komentāriem.
No savas puses vēlos piebilst, ka dzīve ar zaļo pūķi ģimeni ierauj nebeidzamā notikumu virpulī un ir grūti mierīgi, racionāli visu apsvērt. Laulības šķiršana/nešķiršana nav problēmu gals jeb (c) savas dzīves labāko gadu nodrošinājums, jo ikdienas sadzīvē mums nav jau tik būtiski, vai dokumentu skapītī stāv Laulības apliecība, vai Laulības šķiršanas izziņa.

Ja laulību cenšas šķirt pret otra cilvēka gribu tiesā, kā jau te tika norādīts - alkoholisms nav arguments, arī nedēļām ilga vazāšanās apkārt pa pilsētu neadekvātā stāvoklī nav minēta likumu pantos. Lai šķirtu tāpēc, ka nedzīvojam kopā, 2 mēneši ir pa mazs periods, vajag 3 gadus. Taču autores gadījumā formālo iemeslu juridiskie profesionāļi ir jau uzrakstījuši un process virzās tālāk. Ja ir iespēja, mediācijas pakalpojumi, protams, varētu būt labs posms.

Vēl šajā situācijā, kur ir arī kopīgi bērni, būtu svarīgi saglabāt cieņu pret otru cilvēku. Pat ja viņš (c) sadeg elles liesmās, viņš vienmēr būs bērnu tēvs un vienmēr būs jūsu dzimtaskoka zars, no kura bērnu bērni dzīs tālāk savas atvases.

Kaskaade  Jā, nu tas pats par sevi, kā saka aija. Bērni nav maināmais dālderis un marionetes striķīsi ar ko raustīt lauleni. Tev ir savas attiecības, bērniem savas. Nekādas gaudas, pārmetumi un baisas atmiņas par bijušò lauleni bērnu klātbūtnē. Tici man, viņi tev to nepiedos, pēc ilgiem ilgiem gadiem pieminēs ka maz neparādīsies. Dod viņiem tiesības pašiem patstāvīgi izveidot viedokli un attieksmi par tēvu. Un bērni nav tik stulbi kā pieaugušie, viņi noskaidro visu ļoti ātri.

Erosa  Piekrīt. Vunderkinds-programmētājs pārspēj babuli c.a. 40, kura vienīgais ievērojamais darbs bijis juridiski pareizi cieši piesūkties kvalitatīvam tēviānm:) LOL

Orhideja1981  Ja 11 gadu laikā nemainījās, tad arī nemainīsies. Es tā sapratu, ka cilvēks, kad plosto tās n-tās nedēļas, tad arī nenakšņo mājās? Atbrauc no vairāku mēnešu reisa un tad noplosto un aizbrauc atkal prom. Kad laiks ģimenei? Tavs lēmums ir pareizs, nepadodies un ej uz priekšu. Ar tiesu pieredzes gan nav, bet, ja vīrs piekritīs šķirties, tad problēmām nevajadzētu būt. Ja vispār ieradīsies.

Erosa  visi zin, ka ar ragavām pa smiltīm uz priekšu iet lēnāk, nekā pa sniegu, bet ne visi zin, ka ar profesionāli veiksmīgu babuli sakrāt naudu mājai iet ātrāk, nekā esot kopā ar pamuļķi mājsaimnieci.

Kaskaade  visi zin, ka veiksmīgam vīrietim nauda mājai nemaz nav jākrāj. Girosa, tu vai būtu tas profesionāli veiksmīgais babulis? Tad tik turpini turpini meklet lūzeri, kuram sakrāt naudu mājai, muahahaa 🤣

supergirl  Nekas nav jāpierāda. Mēs dzīvojam brīvā valstī. Gribi šķirties, šķiries. Cilvēki šķiras raksturu nesaderības dēļ, dzīves uzskatu dēļ... visa kā dēļ. Tā ir Tava griba. Pat, ja viņš negrib, Tev ir tiesības šķirties. Galvenais, ka alkoholiķis ir dabūts laukā no Tavas dzīvesvietas, ar ko arī apsveicu! Pārējais ir tikai formalitātes.

Orhideja1981  Es vispār šokā, ka ir, kas iesaka šādā gadījumā vēl laulību glābt. Bērnu dēļ? Iedomājieties, kā tiem bērniem ir skolā, ja kāds ir redzējis to tēvu dzērumā vazājoties pa pilsētu, ja pilsēta ir maza, un pēc tam iebāž acīs? Lai viņš grimst viens!!!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu