Laulības šķiršana tiesā

Vai kāds var pastāstīt, kā norisinās laulības šķiršanas process tiesā? Vai tur kaut kas jāstāsta vai vienkārši, ja otrs piekrīt laulību šķirt, tad paziņo lēmumu un viss. Šķiršanās iemesls - alkoholisms, emocionāla vardarbība.......

Kaskaade  Drīkst lūdzu painteresēties, cik pasažieriem šeit ir atbilstoša izglītība un kvalifikācija, lai iesaistītos konkrētā tēmā? Mož jūs arī izstāstīsiet kā epilepsiju ārstēt?

Katij, sastādot prasības pieteikumu, izunāji ar juristu visas šīs detaļas? Jurists pārbaudīja tavus apgalvojumus?

Mikko  Šite redz ir klasisks piemérs péc kura visi topošie un nãkošie tiek pielídzinãti bijušajam...
Epilepsiju tãpat kã laulíbu neãrsté...
Un kur teikts ka autore pati I r balta un púkaina? 😏

janisb  *)uzturlīdzekļi nespīd, kamēr laulība nav šķirta
*)labs advokāts tēvam un pašpārliecināta mātīte ar sliktu aizstāvību = bērnus atstāj tēva aizgādībā un uzturlīdzekļus piedzen no mātes...
*)ja vīrs nepiekritīs laulības šķiršanai, tad iedos laiku "salabot" laulību pirms šķirt. Pirmajā iterācijā tiesa nešķir, ja viena puse nepiekrīt...

Orchia  VELTĪJUMS īpaši apdāvinātajiem plaša profila zābakiem, kuri uzdodas par lietpratējiem visās jomās, tostarp, jurisprudencē:

Civilprocesa likums. 244.10 pants. Pagaidu lēmums

(1) Pēc puses lūguma tiesa vai tiesnesis pieņem lēmumu, ar kuru uz laiku līdz sprieduma taisīšanai nosaka bērna dzīvesvietu, bērna aprūpes kārtību, saskarsmes tiesību izmantošanas kārtību, uzturlīdzekļus bērnam, aizliegumu bērna izvešanai no valsts.

LaskovijMerzavec  Tiem, kuri ir nokārtojuši - jurisprudencē , liekas ka tie ir guru un pārējie neko nesaprot. tā ir nelaime, kad kļūsti tādam par klientu, sadirsīs visu, ka pēc tam nezināsi, kā to visu vērt par labu.

Ir juristi, kas orientējas vispārējās lietās, tad ir uzņēmumu juristi,kuriem vairāk par līgumu sagatavošanu uzticēt nedrīkst.

UN tad sākas smagais gals advokāti, kas specializējas konkrētās jomās.

Kaskāde/orchia - Tu neesi advokāte!!! Man ir nācies, turēt rociņu, kad dažām draudzenēm šķira laulību. Pie tam advokāti ar zināmiem vārdiem. UN šo to ir aŗi pastāstijuši.

Forma  Kaskāde/orchia/cocoan plkst 17:35 toties nokārtoja datorprasmju eksāmenu 3. klases prasībām, apliecinot spēju lietot Internet Explorer un Copy Paste. Uz tēmas pieteikumā uzdoto jautājumu gan neatbildēja, kur nu vēl saviem vārdiem, bet pozitīvi, ka viņas izkopētais fragments aptuveni bija par tēmu. Firmas zīme, pārējo pasažieru noraksturošana gan neizpalika.
Pieredzes nav ,bet ja otrs piekrīt, tad loģiski, ka nekas nav jāstāsta ....((

Reds  "man vispār tas iemesls, kas uzrakstīts, ir tikai formalitāte", bet ne tiesai, ne arī normālam advokātam tai nevajadzētu būt tikai formalitātei, īpaši, ja tur ir kaut kas rakstīts par vardarbību. Tā var sabraukt dziļi, dziļi auzās.

Cik zinu pieredzējušus un labus advokātus un juristus, viņi pat vienkārši konsultējoties, pat tādā pa pusei ikdienas sarunā, pie katras sīkākās neprecizitātes tevi izlabos vai precizēs, ko tieši tu gribēji teikt. Pie kam to izdara bez nejauši internetā uzietu likuma pantu citēšanas, atšķirībā no dažām wannabee te.

"Pajautāja, kāds ir šķiršanās iemesls un viss. Sameklēja, kurš pants VARĒTU atbilst..." - cerams ka tas no malas izskatās savādāk, nekā bija.

janisb  =>Orchia neizskatās ka ko jēdz jurisprudencē...
Tiesa var noteikt pagaidu aizbildību par bērniem kādai no pusēm, ja ir pamats domāt ka bērnu tiesības tiek apdraudētas, prasti šāds lēmums tiek balstīts uz bāriņtiesas izvērtējumu. Un te atkal viss ir atkarīgs no pušu advokātu profesionalitātes...

Orchia  Katija, kkur nedēļu divas pirms nozīmētās sēdes aiziesi uz tiesu iepazīties ar lietas materiāliem. Ja vīrs neko nebūs iesniedzis, mierīgi varesi iztikt bez pārstāvja. Ja godātais būs tiesā ko iesniedzis, rekomendējama pārstāvība. Silti iesaku citu pārstāvi, jo tā tās lietas nedarās- uzrakstīt pieteikumu un čau bez izskaidrojošā pasākuma.

aija_69  (c) Tiesā nevienu neinteresē iemesli, laulāto personīgās attiecības u.c. detaļas, izņemot likumā noteiktos gadījumus, kuros alkoholisms pilnīnīgi noteikti neietilpst. Šos jautājumus pašsaprotami uzdod advokātam, kurš gatavo pieteikumu tiesai un attiecīgi par darbu saņem vai saņēmis honorāru...
Mana pieredze - tiesvedības mašinērija strādā pēc savas nozares formālajiem likumiem, kuri daudzviet ir pretrunīgi, un cilvēkam, kurš nav šīs sfēras profesionālis, laulības šķiršanas procesa juridiskās peripetijas ir grūti pieņemamas.

Ja 2 laulātie nespēj savstarpēji vienoties un attiecības juridiski izbeigt ar notāra palīdzību, atliek ņemt dalību tiesvedības izrādē, kurā patiešām neinteresē, lai tur kaut ko stāstītu. Alkoholisms un vardarbība ir smags emocionālais fons, tāpēc, ja finanses atļauj, pārstāvniecība likumu putrā būtu ļoti vēlama.

Protams, neviens piespiedu laulībā vēl nav atstāts!
Vardarbības gadījumos labu profesionālo padomu sniedz krīzes centri, piem. Marta.

Kaskaade  Marta var sniegt psiholoģisku un konsultatīva rakstura atbalstu, taču vākt un nodrošināties ar attiecināmiem un juridiski derīgiem pierādījumiem, veikt zibenīgi radikālas procesuālas darbības vardarbības kupēšanai, kā arī uzsākt un pabeigt tiesvedības procesu var profesionāls jurists ar specializāciju ģimenes tiesībās.

Forma  o joptvai...gultā ar ienaidnieku!

Senjora  Domāju, ka laulības jāsargā ar NATO. Vispār visu, bez kā ļaudis gribētu iztikt, jāsargā ar NATO (puvušu briseles kāpostu noliktavas, nemīlamas sievas ar radiniekiem zemessardzē etc)

Kaskaade  Nesarežģī, ej standarta procedūru, tev vairs nav tālu līdz finišam.
Dzīvoklī nomaini atslēgas, kāpņu telpā kodu/privātmājai apsardzes līgums, telefoni/soctīkli bloķēti, skolā informē administrāciju.
Silts ieteikums kauna sajūtu neidentificēt ar sevi, jo kas gudri- tie neko neteiks, bet muļķiem skaidrot nav jēgas- vng nesapratīs..
Bērniem dets
Izslēdz jebkuru komunikācijas iespēju un pārcērt savu vēlmi turpināt skaidroties un atvert viņam acis uz problēmām. Viss beidzies. Aizejot aizej.

Kaskaade  Meitēn, izskatās, ka laulības šķiršanu gribi pārvērst par pātagu, lai pārmācītu noklīdušo lauleni.
Ja gribi glabt laulību, pārstāj viņu zāģēt par dajebko, mierīgi dzīvo savu dzīvi un izliecies, ka nekas nav noticis. Ja alkāna provokācijām noturēsies ar godu pretim, sāks brīnīties par tavu mieru, sāks pierast pie tava miera un tad iepatiksies šis mierīgais miers. Un viņš izmainīsies pats - labprātīgi, bez motorzāģa un pātagas.
Ja tev viņš atklāti riebj, tā dzeršana ir derdzīga principā vai tev NAV dziļi vienalga "par 2-3 dzeršanas nedēļām, tad spēja apstāties un aizbrauca reisā. Tagad darba nav un dzeršanas limita arī vairs nē."???, lai tak viņš kaut elles liesmās sadeg.

Izskatās meitēn, esi vienās pretrunās ar sevi, pamatīgi apmaldījusies sevī, tu gribi rezultātu, bet nezini ar kādiem līdzekļiem to sasniegt, maldīgi izdomājot, ka laulības šķiršana ir vienīgais efektīvais risinājums.

Tiesa piedāvā tādu opciju kā mediācija, tas jums abiem būtu noderīgi, ja tikai jūs abi piekristu.
Ja ne, apmeklē viena pati priekš sevis pieredzējušu ģimenes attiecību psihoterapeitu un sakārto savas domas- vēlamo ar reālo.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu