Pārdomas pēc filmas "Dvēseļu putenis"

Pēc vakardienas filmas "Dvēseļu putenis" man pacēlās. Pacēlās jautājums: Kāda mārrutka pēc latviešu zēni pirmā pasaules kara laikā pieteicās par brīvprātīgajiem un ziedoja savas dzīvības krievu cīņā pret vāciešiem? Krievi tak bija okupējuši Latviju, latviešu skolās sodīja par to, ka runāja latviski, notika rusifikācija, 1905. gadā soda ekspedīcijas latviešus apšāva? Vnk muļķība? Tad jau drīzāk varēja cerēt, ka vācieši kādu nebūt brīvību atnesīs, ja uzvarēs

DanaL  Jā, laikmetā, kad daļai tautiešu pat sejasmaskas valkāšana izraisa tik milzīgu pretreakciju, ir ļoti grūti saprast, kā brīvas un neatkarīgas valsts un labākas nākotnes vārdā puiši pirms 100 gadiem nolika savas galviņas.
Pilnībā piekrītu Pelēks, kauns viņu priekšā par to, ka viņi ziedojuši savas dzīvības nākotnes tizleņu un nespējnieku vārdā.

Tessa  Peleks, nevajag aizmirst, ka abu karu laika notika mobilizacija, IIPK laika vacieši parkapa/apgaja Hagas konvenci, kura ir atrunats, ka nedriikst iesaukt regularaja armija (Vermahta) cilvekus no okupetajam teritorijam, tapec letinjus iesauca waffen ss bataljonos, nevis regularaja armija. Piemetinašu, ka briivpratiigie tur bija tikai 4%, policijas bataljonos ap 20%. Tikai. ja kas.
Pirmaja pk laika vacieši okupeja Latviju ka Krievijas imperijas teritoriju, bet tukstoši tika novirziiti uz Austrumprusijas pusi, Tieši tapec palikušie saka dibinat sakuma zemessargu vieniibas, velak strelnieku bataljonus, kas bija loti izdeviigi cariskai Krievijai, kuri izmantoja tautas pacelumu sava laba.
butiiba, latvieši ar nebija pliku roku nemami, pirmkart, karoja labi, otrkart, cereja vismaz uz autonomiju, pat vel nedomajot par neatkariigu valsti.
Bet vacieši konkreti Kurzeme uzvedas lopiski. Ko gribeja, to dariija, kurzemnieki par paris gadiem palika tik nabagi, ka kajas bija koka kurpes labakaja gadijuma. Cilveki varija marmeladi no cukurbietem un cietes, lai butu vismaz kkadas uzturvielas, bet krukļu mizas vajadzeja nodot priekš strihniina.
Un, protams, tas viss bija liidz ukai, tapec sasparojas un ar tukšiem punčiem un šauteni uz trijiem arii velak izcinija uzvaru Neatkariibas kara.

Capsa  DanaL, masku lietai ir daudzas nianses. VaDībai šon ir stils katru sū masām pasniegt kā konfekti-sak, tas nāks jums par labu-viens šitā nekaunējās mēģināt ar nodokli veciem auto, tādus piemērus varētu minēt vēl un vēl
Ar maskām ir tā-ir jāprot tās valkāt, lai nenobankrotētu pērkot no spekulantiem (neparko nenoticēšu, ka operāciju bloki līdz šim ir pirkuši maskas par 60 centiem gabalā, jābūt zem 10 centiem par gabalu, kāpēc nepublisko to infu? Jo tad šitās neviens nepirks
Liela pretimnākšana ekonomiskā plāksnē ir atļauja nēsāt no trusenēm pagatavotās. Tad jāsāk runāt par dermatoloģiju
Visbeidzot tās visas neskaidrības par un ap vīrusu liecina, ka demokrātija ir tikai izkārtne, orķestri diriģē biljonāri.
Es palieku pie sava, ka vīruss radīts mākslīgi, jo uhaņas laboratorija kā reiz ar to nodarbojās, un oficiāli baumas nav atspēkojusi PUBLISKOJOT FAILUS par savu saimniecību
Bet tas nenozīmē, ka līdīšu pagultē no vīrusa. imho to izslimoju 4 dienās-ar daudziem tam tipiskiem simptomiem
Galvenais nav nesaslimt. Galvenais ir nebankrotēt:

Uta  jādara viss, nevis lai nekādā ziņā neinficētos (mission impossible), bet lai pēc inficēšanās maksimāli efektīvi palīdzētu organismam to vīrusu apkarot. es esmu par maskām, mmaz lietoju vien tāpēc, ka vesela un distancēta, savukārt inficēties nebaidos, jo jau pārslimoju, cits nekas tas nevarēja būt, pirmās 2 d bija jautri:)) pārnestā nozīmē
Saprotams, jau ka kase tukša, jo nodokļu maksātājus iesūkusi bagāto dalībvalstu kapitāla turbīna. Tāpēc vajag izdomāt jaunus un jaunus nodokļus, jo neies jau sev algas apgriezt. kādā tādā interesantā veidā piemēram s.taķim svaigi cepts rančo? LOL

av2  Filma laba . Tiessaam. ja veel nnem veeraa, ka uznnemtaa Latvijaa, ar atieciigajaam iespeejaam, neiespeejaam.Man tuvs cilveeks straadaa pie visas filmas uznnemssanas . Vinna diezgan daudz ir pastaastijusi man par to milzu darbu. Savaa zinnaa lepojos ssobriid ar vinnu. Jo tiessaam uznnemtais materiaals ir peeddeejo nto gadu labaakais, kas ir uznnemts Riigaa.
Veesture bijusi Latvijai pietiekossi sarezzggiita, lai taa nu paliek veesturee, jo preciizi interpreteet, un paraadiit , izskaidrot muusdienu cilveekam to nav iespeejams nemaz, un nevajag arii. Un ja kaads te pozicionee sevi, kaa visgudraako veestures izprateeju, nu, nu.....:)

Peleks  Chris vot solija, ka dabūs zemi savu, pie kam naids latvietim pret vācieti bij radies no entajiem gadsimtiem, ko šamie verdzībā pie kungiem pavadīja. Tak i pēc pirmajām cīņām šamie saprata, ka utainie ne ar ko nav labāki par pelēčiem!!

Sigvarts  Kā vienmēr un visur karos, cilvēki izvēlējās mazāko ļaunumu. Labāku dzīvi, kāda bija Krievijas impērijas sastāvā, pirms tam latvieši nebija redzējuši. Nevajadzēja nekādu propagandu. Pietika ar bēgļu straumi no Kurzemes, lai saprastu, kuri ir labie, kuri ir sliktie. Karš un iebrukums mierīgā zemē nekad nav bijis nekas labs un nekad arī nebūs. Tāpēc arī cilvēkiem bija skaidrs, pret ko jākaro un kurš ir sliktais.

dabasmiilis  Vai tur atkailinātas ainas bija? Kaisle , mīlestība, netīrā veļa utt...

Ja nē ,tad neskatīšos! Nomācošs pieteikums!

viens2  Varbūt kāds grāmatu izlasis. Es to 86 izdarīju. Nafig nesapeotoshoem cilvēkiem skaidrot. Katram sava uztvere.

Kencis  DanaL > ieteiktu tev 2 vai 3 maskas uzreiz vilkt un uz nakti arī , ja nu kāds pa sapņiem atnāk un aplaiž tevi ar spermu un tajā ir covids ! :D

AivarsN  Toreiz cilvēki bija gatavi cīnīties par savu zemi un pat atdot dzīvību. Tagad bez kurnēšanas pat pazemojošo verga masku gatavi uzlikt. Ja visiem pietiktu drosmes pasūtīt tos valdības ielikteņus ar visām maskām vienu māju tālāk, tad viņiem nekas cits neatliktu, kā iet arī.😃

Kaskaade  Nu, "es kā vēsturniece" domāju, ka tie zēni karoja par labāku dzīvi, ticot tiem, kas visskaļāk to piesolīja.

Bet lai vai kā, viņu asinis nav velti izlietas - mēs dzīvojam tā, kā viņi sapņoja un atdeva par mums savu dzīvību. Lai mūžīgā slava un gods visiem, kas karojis un nolicis savu galvu mūsu un mūsu bērnu nākotnes vārdā. Āmen.

coldlands  Izglītības trūkums, nabadzība, un jauniešu dzīves pieredzes trūkums liek doties karā.
Priekš lielas daļas jauniešu karš liekas romantika, un tikai nokļūstot tur tu saproti kāda vircas bedre esi iegremdēts.
Agrāk nebij tik liela daudzuma info par to kas un kāds ir karš, tik tevu vectēvu nostāsti, bet arī viņi nelabprāt par to mēdza stāstīt.
Jaunības testerons, bravūra, skaistie, lepnie saukļi “par Dzimteni” , meiteņu dzirkstošas acis, lika jaunos puikas iestāties armija.

Kaskaade  Tagad gan visi vīrieši izliktos par rahītiem vai grūtniecēm, lai tik nevajadzētu doties karā

coldlands  08:16 es jā, izliktos kaut par ziedošu kaktusu uz loga palodzes, lai tik nebūtu jaiet karā.

DanaL  23:33,
interesants viedoklis par 1. Pasaules kara tēmu. Kurā klasē tevi izmeta no skolas, - 2. vai 3.?

coldlands  Blin, kur opcija nepiekrist taj hernjai, kas izlec mēģinot atvērt kādu diskusiju.
Man bij jaiet caur pastu, lai aplietu to atvainojos gondonisko lapu izmantot manus datus?!

gertrude  mans vectēvs (tajos laikos vēl pusaudzis), stāstīja, ka ir bijis liels emociālais pacēlums ,,sadosim tiem vāciešiem, aiz mums visa lielā Krievija un mēs beidzot viņiem sadosim´´, par galvenajiem ienaidniekiem uzskatīja vāciešus, jo zemniekam vietējais barons bija daudz lielāks ienaidnieks nekā krievu ierēdnis pilsētā.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu